Sverige Schlagerpinglan: Aftonbladet har presenterat ytterligare tre artister som (enligt deras källor) anses vara klara eller högaktuella för Melodifestivalen 2022. Längre ner på sidan ser ni den uppdaterade versionen av listan, med förändringar sedan sist i fetstilt.

De nya artisterna på listan består av en tidigare “Idol”-deltagare (William Segerdahl*) och en rappare (Niello) som båda lär ha skickat in låtar till Melodifestivalen tidigare men inte valts ut förrän nu. Med på listan ses även en återvändande Melodifestivalen-artist (Faith Kakembo).

Observera att de artister som verkligen blivit bekräftade att få delta i Melodifestivalen 2022 fått stränga order om att inte avslöja något, så alla namn som nämns är endast spekulationer och ska därför tas för vad det är och inte ses som några sanningar.

Uppdaterat 2021-11-19: Även Omar Rudberg finns nu med på listan, med brasklappen “om inte ”Young royals”-inspelningen ställer till det“.

Artist som anses vara aktuell inför Melodifestivalen 2022:

Faith Kakembo (här med sitt 2020-bidrag “Crying rivers“)

Artister som är “klara” för Melodifestivalen 2022 (enligt Aftonbladets källor)
1. Robin Bengtsson (deltagit tre gånger i Melodifestivalen)
2. Liamoo (deltagit två gånger i Melodifestivalen)
3. Klara Hammarström (deltagit två gånger i Melodifestivalen)
4. Alvaro Estrella (deltagit tre gånger i Melodifestivalen)
5. Angelino (Youtube-/Instagram-/Tiktok-stjärnskott)
6. Lance Hedman (TV-profil / artist)
7. John Lundvik (deltagit två gånger i Melodifestivalen)
8. Theoz (influencer / artist / skådespelare)
på MF-videoskärmar bakom Samir & Viktors “Shuffla” 2018
9. Malou Prytz (deltagit två gånger i Melodifestivalen)
10. Cazzi Opeia (Moa Carlebecker – artist / låtskrivare)
11. Medina (Sami och Ali) (Sami: “90-talet“, WAHL feat. SAMI)
12. Linda Bengtzing (deltagit sju gånger i Melodifestivalen)
13. Anna Bergendahl (deltagit tre gånger i Melodifestivalen)
14. Tenori (två etablerade tenorer)
15. William Segerdahl* (“Idol 2018”-deltagare)
16. Niello (Niklas Grahn – rappare)
17. Faith Kakembo Crying rivers” (5:a i tredje deltävlingen 2020)
18. Omar Rudberg (om inte ”Young royals”-inspelningen ställer till det)
Gotta Thing About You” (11:a i finalen 2017 med FO&O)
Om om och om igen” (6:a i tredje deltävlingen 2019)
(Källor: aftonbladet.se och aftonbladet.se)

* Schlagerpinglan: I artikeln uppger journalisten att han kontaktats av William Segerdahl som skriver “Läste din artikel precis, skulle vara superkul att veta vilken låt jag är med i Mello med haha! Känns som att du har mer info än mig” vilket skulle kunna betyda att källorna kan ha fel, då artister inte får kommentera sitt medverkande innan de fått tillstånd från SVT.

Kanske är han uttagen, kanske inte, kanske har han fått tillstånd att skicka meddelandet för att skapa surr och förvirring, kanske inte. I slutet av november är det sagt att SVT ska avslöja artisterna och då vet vi hur det ligger till. 😀

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


25 kommentarer till “Artistspekulationer inför Melodifestivalen 2022 – del 7”

 1. Pato

  Man somnar…

  Det krävs på riktigt en Loreen i tävlingen så man ska ens känna lite intresse att kolla på det här.

 2. Axel

  @Pato: Prata för dig själv! Jag tycker det här ser ut att bli ett väldigt spännande år! Sen är det fortfarande 11 akter till som ska presenteras 🙂

 3. Mats Wältare

  William Segerdahl. En till från idol som jag inte såg på tv så jag har ingen åsikt
  Niello. Känner igen namnet men har nog inte hört honom
  Faith Kakembo. Nån som jag inte förväntade mig se i mello igen men har inget emot det jag älskade “Crying rivers” och hoppas hon får en bättre plats än 5:a

  börjar närma sig till vem som ska vara med men jag se dessa hoppas det inte blir tjatigt

  Amy Deasismont (Amy Diamond)
  Isa (Isa Tengblad)
  Sibel (Sibel Redzep)
  Wiktoria
  Lisa Ajax
  Yohio
  Anders Bagge
  Sarah Dawn Finer
  Nordman
  Timoteij
  Andrés Esteche

 4. Adri

  Dessa tre var absolut roligast hittills! 🙂

 5. Adri

  I övrigt hoppas jag det blir en traditionell presskonferens med genomgång deltävling för deltävling såsom de hade alla senaste år, förutom ifjol när de släpptes i random ordning på appen för att lååångt senare offentliggöra deltävlingarna 🙂

 6. Mr A

  Lite väl mycket utfyllnad nu.

 7. Lukas (ESC-Panelen)

  Det är förvisso kul att se Faith Kakembo igen. Tror inte det hänt att en före detta P4 Nästa-deltagare gjort ett andra försök. Men i övrigt så är jag fortfarande inte övertygad. Börjar få mer vibbar från Mellon 2018, där det tycktes som att de ansvariga tänkte helt bakvänt. Ungefär som att man tog in ett gäng namn som var heta i Mellons egna bubbla där och då och sen bara “hoppsan, vi skulle visst ge dem låtar också…”.

 8. Mr A

  Trodde de skulle slå på stort och tänka lite annorlunda nu när Björkman lämnat och inte använda återvinningsmaterial.

 9. Patrik

  Får jag inte se dessa artister som jag räknar upp i mello 2022 så blir jag jävligt besviken, och det är Kikki Danielsson ihop med lotta engberg och elisabeth andreasson, samt Afro-dite,Ann-Louise Hansson, dansbandsgruppen Date, Arvingarna,Per Gessle, Black Jack, Jan johansen, Tommy Wåhlbergs Shanes ,Wisex,Towe Jarneek,Friends,

 10. Patrik

  samt Loreen vill jag se tack

 11. Vandango

  Håller med! Helt galet att ta med samma artister som aldrig ens varit i närheten av att vinna. Snälla….kom med något helt nytt och fräscht ansikte. Och inte minst en pampig och BRA Mellolåt som sticker ut.

 12. Mrs c

  Det är ju nästan bara killar…

 13. Pato

  Jag är ju mycket hellre positiv än negativ men det går inte.
  Det här ser ut att bli världshistoriens tråkigaste melodifestival. Återvinning på återvinning. Det kittlar inte ens i lilltån. De nya som har tagit över verkar inte veta hur man gör bra tv. Var är den musikaliska dynamiken? Var är artisterna som ska slå i Europa? Var är showen??
  Nej, melodifestivalen kommer dö ut om det fortsätter så här att man satsar på att göra ett bättre program vartannat år. Man måste levla upp för varje år som går. Låt någon annan kanal ta över! Detta ser bedrövligt ut. O det värsta är att man redan vet att det kommer vara lika svagt i verkligheten…

 14. Peter

  Hej igen! Lite nyfiken! Är det någon som vet hur det går till? Det har ju kommit in över 2000 bidrag. Vem lyssnar igenom alla dessa bidrag? En jury förstår jag men vilka personer är detta?
  Jag tror att det är fler än jag som suttit hemma framför TVn och sagt, fanns det inte bättre bidrag 🙂 Men smaken är ju som baken….

 15. Schlagerpinglan

  @Peter, Jag tog en liten titt på urvalsjuryns sammansättning 2020 ( https://www.schlagerpinglan.se/blog/2019/12/05/melodifestivalen-2020-urvalsjuryns-medlemmar/ ) och, även om den som väntat bestod utav en jämn fördelning av kvinnor och män och personer i olika åldrar med olika bakgrunder så blev jag lite förvånad över hur många personer som återkommer år efter år… vilket kan vara anledningen till att de väljer ut likartade bidrag år efter år. (En ganska förenklad beskrivning, visst, men i många fall går det faktiskt att höra om det är en “Melodifestivalslåt” eller en “Malta ESC-låt” o.s.v. Olika uttagningar verkar ha olika sound.)

  Hur de gjort inför 2022 vet jag dock inte. Kanske utsåg de sin urvalsjury på nytt sätt och fick in lite nya synsätt och smakriktningar… eller så körde de på i samma stil med gamla trotjänare och blandade upp med lite nya förmågor som inte kunde göra alltför stor “skada”. 🙂

 16. Erik Elle

  Enligt Tobbe Ek så ska hälften utav deltagarna presenteras på fredag och resten nästa vecka. Alltså ingen presskonferens. Intressant

 17. Peter

  Tack för svar @schlagerpinglan. Jag har börjat intressera mig en hel del för hur urvalen görs. För visst är detta enda gången som bidragen lyssnas “bara” genom att lyssnas på?! För det finns ju inget nummer och effekter till låtar osv.. Mello har ju genom åren utvecklats på gott och ont i mitt tycke till ett stort spektakel men effekter, dansare och allt annat som gör att låtarna blir mer än bara en låt…

  Min andra fråga är: Om en låt är bra men kommer från okänd textförfattare och artist, hamnar denna låt automatiskt då på väntelista eller bortprioriterad? För kan det vara så att SVT inte vågar ha med för många okända för då blir intresset svalt..

  Så mitt påstående är således, bra låtar kan sorteras bort pga att det är okända bakom låten…?!
  Vad tror ni?

 18. Caroline

  Svar till Peter

  jag har själv varit med i urvalsjuryn och man går igenom alla låtar i olika grupper på fm och väljer dom man tycker bäst om genom handuppräckning, dessa går man sedan igenom via lyssning igen på em när alla är samlade. Så fortsätter det ett par dagar tills alla är genomlyssnade.
  Till sist ska man ta fram låtar så alla genre är med. Tex så hade vi tagit fram 5 rocklåtar till slutröstning, varav då en gick vidare osv. Man fick rösta på papper en och en.

  Till sist hade vi på det sättet plockat ut 32 bidrag. Så man särbehandlar inte kända vs okända. Alla har samma chans.
  Detta var till år 2009, hur det är idag vet jag inte.

 19. Schlagerpinglan

  @Erik Elle, Intressant. Det vore ju roligt om SVT på fredag lyckades att presentera något / några namn som inte Aftonbladet redan nämnt. Men, men… de har ju trots allt några dagar på sig att komplettera sin lista. Tackar. 🙂

 20. Mr A

  Idag väljer juryn ut 14 låtar och SVT själva 14 låtar.

 21. @Schlagerpinglan

  Kan rekommendera senaste avsnittet av Aftonbladet Daily dör Tobbe medverkade. Rött intressant

 22. Schlagerpinglan

  Jag tackar för tipset om Aftonbladet Daily, jag har lyssnat och håller med om att innehållet var intressant. 🙂

 23. Peter

  @Caroline, tack för svar! Har ingen statistik på “okända” artister som får möjlighet att delta i Mello, men känslan är en låg siffra. Så då borde det rent krasst vara sämre kvalitè på de bidrag som är inskickade av “okända” artister om jag ska gå på det du skriver om att alla har samma chans. Jag vill tro att det är så, att alla har samma chans men jag är osäker på om det stämmer fullt ut. För återigen! SVT vill ha tittare, SVT vill ha hype, och då får SVT säkerligen inte samma hype och tittarsiffror om för många “okända” artister deltar. Kanske är jag ute och cyklar i mitt resonemang men jag är så nyfiken på hur det egentligen går till…;-)

 24. Mr A

  Från Avsnitt 93 till 93 går man igenom en del om detta ämne, hur låtar kommer med eller inte i mf. Refuserade bidrag:
  https://www.schlagervannerna.se/season4.html

 25. Mr A

  Till avsnitt 99 samt 106 och 107.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se