Melodifestivalen 2022: Angelino

2022-01-23 (söndag)

Sverige Schlagerpinglan: Som en nedräkning till Melodifestivalen 2022 kommer jag varje dag fram till den 5:e februari (då Melodifestivalen 2022 inleds), med hjälp av information från SVT, uppmärksamma en av de tävlande artisterna per dag.

Nummer 16 av de 28 artisterna är Angelino som tävlar i den fjärde deltävlingen:

Angelino Artist: Angelino

Melodifestivals-historik: Debutant

Video-intervju: Melodifestivalen Instagram

Bidrag: “The End

Startnummer: #6 i deltävling 4
26:e februari i Lidköping Stockholm)

Låtskrivare: Angelino Markenhorn, Julie Aagaard,
Melanie Wehbe, Thomas Steengaard

SVT:s text om artisten:
Angelino lämnar ingen oberörd med sin otroliga röst. Nu debuterar han i Melodifestivalen med “The End”, en personlig låt som kommer rakt från hjärtat.

– Den handlar om en period i mitt liv som var väldigt tuff, där hela min värld egentligen vändes upp och ner. Men som också mynnade ut i en ny början. Jag tror att många kommer kunna relatera till texten.

Angelino har under de senaste åren gått från att skapa musik bara för sig själv, till att under våren 2021 släppa sin första EP “Livingroom Sessions”. Han har också nyligen släppt sin första internationella feature, “WITH OR WITHOUT ME”, med artisterna Lucky Luke och Delaney Jane. Angelino hittade ett hem i sin musik och ser fram emot att få dela det med Mello-publiken.

– De flesta stora artisterna i Sverige har ju varit med i tävlingen på ett eller annat sätt. Och att då lilla jag ska få vara med där… Jag längtar verkligen efter att få framföra låten för er. ”
(Källa: Melodifestivalen Instagram – Foto: Melodifestivalen Twitter)

Schlagerpinglan: Angelino blir en ny bekantskap för mig men då beskrivningen tyder på en bra röst och låtskrivarna han samarbetat med har nått stora framgångar i olika nationella uttagningar och ESC så märker jag att även detta bidrag väcker min nyfikenhet. 😀

Mer om Sveriges förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Sverige i ESC 2022“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se