NordmakedonienEfter att TV-bolaget MRT den 28:e januari presenterade de sex bidrag som var uttagna att tävla i “Za Evrosong 2022”, Nordmakedoniens nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2022, så fick allmänheten fram till den 4:e februari på sig att rösta fram sin favorit.

Resultatet presenterades samma kväll, den 4:e februari, i en Eurovision-show där det bl.a. bjöds på samtal med de tävlande artisterna, diverse ESC-klipp samt poängen från de internationella jurymedlemmarna från Malta, Israel, Georgien, Island och Armenien, som stod för 50% av resultatet.

Här nedan ser ni resultatet samt länkar till bidragen (som tävlade med sina textvideor), medan inför-infon finns här.

Lyssna på Nordmakedoniens bidrag till Eurovision Song Contest 2022 här:

“Circles”, Andrea textvideo
(text & musik: Aleksandar Masevski, Andrea Koevska)

Resultatet av Nordmakedoniens “Za Evrosong 2022” (4:e februari)

Bidrag / Artister Jury-röster Tittarröster Summa
1. “Circles“, Andrea 12 p. (4 300) 8 p. 20 p.
2. “Superman“, Viktor Apostolovski 8 p. (12 621) 12 p. 20 p.
3. “Love and Light“, Kaly 6 p. (7 539) 10 p. 16 p.
4. “Flower of Sorrow“, Lara Ivanova 10 p. (1 186) 5 p. 15 p.
5. “Dreams“, Yon Idy 7 p. (3 743) 7 p. 14 p.
6. “Flying To Berlin“, Ris Flower 5 p. (1 367) 6 p. 11 p.
(Källa: MRT – Sammanställning: schlagerpinglan.se)

Schlagerpinglan: Eftersom jag inte hade hittat något bidrag som jag kände det där lilla extra för inför finalen så var jag egentligen ok med vilket bidrag MRT än ville skicka till Turin. Lite tråkigt tycker jag att det är när en stor tittarfavorit blir överkörd av en mini-jury (speciellt när de hamnar på samma poäng) men som vanligt så är detta en tävling för TV-bolagen och då är det ju självklart deras regler som gäller.

Jag skickar ett stort grattis till Andrea och önskar henne och MRT lycka till i Turin. 😀

Se: “Nordmakedonien i ESC 2022” för mer om landets ESC 2022-förberedelser.

Relaterad information:

Bekräftade ESC 2022-bidrag så här långt:
Bulgarien Bulgarien Intention“, Intelligent Music Project (internval)
Tjeckien Tjeckien Lights Off”, We Are Domi (ESCZ 2022)
Albanien Albanien Sekret“, Ronela Hajati (FiK 2022)
Moldavien Moldavien Trenulețul“, Zdob și Zdub & Frații Advahov (internval)
Spanien Spanien Slo mo”, Chanel (Benidorm Fest 2022)
Nordmakedonien Nordmakedonien Circles”, Andrea (Za Evrosong 2022)

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


22 kommentarer till “Nordmakedoniens Eurovision-bidrag 2022”

 1. Adri

  Positivt:

  1. Det är inte ”Superman”.

  Negativt.

  • Det är SMÄRTSAMT anonymt.

 2. Micke

  @Adri vad tusan är det med dig? Nu har du ju sett min favvis i Irland. Du är ju Adri för tusan. Du ska ju gnälla på mig 🙂

 3. Micke

  Det stora skräckscenariot

  “Slo me” i Spanien. “Brividi” i Italien och “Superman” i Nordmakedonien är tack och lov inte ens möjligt längre

 4. Adri

  Micke: Var det det som var den tidigare påannonserade ”chocken”? För det är inte så mycket av en chock tbh. Är jag chockerad? Nä. Är jag besviken? Otroligt.

  Men aja. Tror inte din favorit vinner. Tror ännu mindre att min favorit Brooke vinner. Tror stenhårt Irland kommer skicka ”Budget-Anna Bergendahl”.

 5. Micke

  @Adri jag har ju läst om hur illa du tycker om den. Därför en chock. Jag hade lagt ned Irland för i år efter några dåliga låtar. Sen var det ju några som pratade om den låten för mig och hyllade den. Lovade att kolla upp och gjorde så och fan ett riktigt mysigt bidrag. Dessutom hittade jag Brooke som också är överraskande bra.

 6. Adri

  Micke: Nja. Jag tycker inte så illa om det 🙂 Av de tre manliga akterna i Irland tycker jag den är bäst (men det är mest också att Brendan och Miles är fruktansvärda).

  Men jag ser hellre att de skickar både Brooke eller Rachel 🙂

  Eller egentligen, bara Brooke är fine med mig. Resten kommer jag behöva extratid att smälta.

  Men när du skrev chock tänkte jag mer ”Ojoj, gillar han Brendan nu?”

  Så långt hade du dock inte gått.

 7. Micke

  Brendan?????????????????????????????

  Are you kiding me? Lite musiksmak har jag iaf 🙂

 8. Pato

  Låt oss snabbt lämna det som hände nyss i finalen med den sjuka röstningsomgången. Det är inte Andreas fel.

  Revamp? Absolut. Det här ingen fungerande låt alls. Alla människor som kan den här tävlingen vet om att det värsta man kan skicka till tävlingen är en låt som majoriteten av oinlyssnade tv tittare inte kommer bry sig om. OCH det här är precis en sån låt. Ingen kommer lägga sin uppmärksamhet på det, knappt makedonska folket röstade särskilt mycket på det här…

  Andrea har en bra ton i rösten o ser ball ut och har bra engelska. Nu behövs en revamp. Tyvärr är Makedonien inte Israel, som kan ta en rutten låt och göra den mycket vassare genom en ordentlig revamp. Tyvärr är inte Makedonien Ukraina, som kan ta skitlåtar o förvandla dom till TV-guld på scenen.

  Så… dom har en rejäl uppförsbacke nu… och dessutom helt i onödan…

 9. Micke

  @Pato, vi kommer aldrig att få facit till detta men jag tror det fnns ett värre scenario som nu undveks när vi slapp se “Superman” som vinnare. Andreas slipper nu att bli det som jag märkt att han har blivit av folk i min närhet och även hört om. Han, låten och landet slipper att bli utskrattat, ett hån. Tror Nordmakedonien räddade sig själva från det ikväll

 10. Micke

  @Pato….wow. Sorry my man jag ser nu att jag missförstod det du skrev totalt. Jag trodde du pratade om “Superman”. Får nog se till att läsa ordentligt nästa gång innan jag skriver 🙂 Sorry Pato

 11. Adri

  Micke: Det jag menar. Det hade varit en chock! Om du värmdes upp mot Brendan. Då hade jag allt trott att du kidnappats och ersatts 🙂

 12. Micke

  Förstår hur du tänker Adri men det där är ingen chock…det är en utopi. Finns inte på kartan ens 🙂

 13. Pato

  @Micke. Ingen fara brushan! Ja alltså smaken är som baken. Men. Den här tävlingen får inte bli fake. Det finns ingen mening eller logik i att någon tv presentatör i Island eller en kameraman i Georgien eller en städare från Armenien har så pass stor makt över vad i detta fall Makedonien skulle skicka till Europas största musiktävling.

  På det här sättet minskar man nationens intresse och engagemang om man bara låter några jurynissar i andra länder totalt bara köra över folket. Vi såg detta i Spanien förra veckan och denna vecka i Makedonien eller Nordmakedonien.

 14. Adri

  Ok. Jag var borta på middag och ”På Spåret”-kväll tidigare (vad ung man är…) och det är därför jag varit lite kort ikväll.

  Nu kommer det lite utvecklat 🙂 inte för att nån bad om det, men ni får dras med mig 🙂

  Denna låten är faktiskt INTE dålig, så som jag mindes den. Den har ”nåt”. Men tyvärr saknar den ännu mer.

  Andrea sjunger hyggligt (i studion) och låtens refräng har en melodi man kan följa i alla fall. Ska den göras om? Jag ber verkligen för det för den behöver mer tryck! Mer djup. Mer oumph! 🙂 Då kan det bli någonting! I nuläget är den close to ingenting!

  Och kan ni någon gång få känslan av en artist/band att ”jag vill inte se dig/er när ni sjunger”? Jag får den vibben av ”musikvideon”.

  Något med Andrea stör mig. Inte hennes röst, men hennes kroppsspråk. Hennes ansiktsuttryck är antingen helt statiskt eller spelar över, samtidigt står hon mest och gungar eller skakar med kroppen.

  Om hennes röst sitter (vilket vi hoppas, men aldrig kan vara en garanti när man inte sett det live) så borde väldigt mycket tid läggas på att spetsa till Andreas ”artisteri”.

  Betyg? ”Knappt godkänd”.

  Den är faktiskt inte dålig nog för att rakt av underkännas, men för mycket fattas för att jag ska godkänna den rakt av också. Så det blir ett ”knappt godkänd”.

  Och domen? Den lär få väldigt svårt. Men jag är inte den som dömer i förväg (försöker låta bli det iaf).

  Lycka till, Nordmakedonien. I think you’ll need it 🙂

  MEN! Ni är bättre än både Bulgarien och Spanien i alla fall. Så, there’s that.

 15. Nathalie

  Hur fattiga är det nordmakedonska tv-bolaget egentligen? Av vad jag såg, var det så lågbudget det överhuvudtaget kunde komma att bli.
  1. Albanien
  2. Tjeckien
  3. Moldavien
  4. Spanien
  5. Bulgarien
  6. Irland
  7. Nordmakedonien

 16. Pato

  Ja, det är inte det rikaste landet, vad ska man göra åt det…

  Säkert så ger staten väldigt lite pengar till TV bolaget och det satsas säkert mer energi på andra TV program. Det låga intresset i landet kommer säkert inte höjas nu när deras solklara favorit inte vann.

  Jag är helt säker på att om denna final hade haft publik så hade det blivit kaos.

 17. Adri

  Pato: Jag är själv splittrad 🙂 Jag är inte emot internationell jury som fenomen i dig själv.

  Men den måste vara större framförallt!

  Och jag tror inte heller att internationell jury i sig kan döda intresset. Tvärtom tror jag att det KAN höja intresset, om den internationella juryns närvaro också lönar sig i riktiga ESC 🙂

  Problemet är att jag tror inte den internationella juryn hjälpte vare sig Spanien eller Nordmakedonien i år.

  Jag tror ”Terra” och ”Superman” skulle placerat sig bättre än vad som väntar ”SloMo” och ”Circles”.

 18. Nathalie

  Pato: Det förstår jag, men det är väl knappast heller Albanien, så särskilt rika alltså- ändå lyckas dem alltid hålla en professionell show varje december.
  Det är säkert så som du förövrigt skriver.

 19. Pato

  Jag tror alla länder på Balkan kämpar ekonomiskt med undantag för Kroatien som ändå tillhör EU… men OK, den diskussionen hör kanske inte hit.

  Adri, ja absolut helt med dig. Självklart hade Terra o Superman gjort bättre ifrån sig

 20. Pato

  Jag tycker ändå säsongen är rätt bra så här långt. Vi måste oxå tänka på att flera länder med svaga resultat i ESC i historien har redan valt ut sina bidrag, Irland, Makedonien, Tjeckien, Spanien…

  Man kan inte säga att årgången är kass redan efter 7 låtar men jag tycker att hittills ser det rätt bra ut, men det får gärna hända lite grejer!

  Baltiska staterna kommer nog skicka rätt bra grejer nästa vecka när dom väljer. Prognoserna säger att Estland skickar Stefan, Lettland Aminata & Litauen Monika Liu. Det där vore väldigt bra för att vara Baltikum. Dessutom har vi Italien imorgon som faktiskt är på internationell toppklass nivå. Så jag tror fortfarande det här kan bli ett bra år.

 21. Johanna

  Nej men ju mer jag lyssnar på den här låten desto bättre blir den. Men jag är osäker på hur hon sjunger live och hur de iscensätter detta (då enda gången landet lyckats bra med det var 2019)

 22. HW

  Den här låten är inte ens dålig, men det är ett dåligt tecken när man lyckas försvinna i ett startfält som än så länge bara består av sju låtar. Om den hade varit på makedonska hade den iaf fått någon identitet, men nu blir det lite för anonymt för att ha en finalchans tyvärr. Ett annat “problem” är att refrängen är mycket bättre än versen (här skulle en revamp passa fint). Än så länge får den betyget 5/10 av mig.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se