ESC2021 Schlagerpinglan: Efter att Portugal vann ESC 2017 med ett bidrag på portugisiska så har antalet bidrag som framförs på andra språk än engelska i Eurovision Song Contest ökat. Exakt hur många det rör sig om beror naturligtvis på hur man räknar men här ser ni ungefär hur det sett ut sedan dess:

Bidrag på andra språk än engelska i Eurovision Song Contest de senaste åren*
2017 = ca 7 bidrag (5-7 st, beroende på hur man räknar)
2018 = 13 bidrag
2019 = ca 12 bidrag (10-14 st, beroende på hur man räknar)
2020 = ca 10 bidrag (9-13 st, beroende på hur man räknar)
2021 = ca 9 bidrag (7-18 st, beroende på hur man räknar)
2022 = ca 14 bidrag (8-15 st, beroende på hur man räknar)
(*Sammanställning av schlagerpinglan.se, med reservation för bedömningsskillnad)

Här nedan ser ni länkar till årets icke-engelskspråkiga bidrag, presenterade i den ordning jag personligen rangordnar dem för tillfället:


Trenuleţul“, Zdob şi Zdub & Fraţii Advahov – Moldavien

Schlagerpinglans topplista av bidragen i ESC 2022 på andra språk än engelska (2022-03-24):
Moldavien 1. Moldavien: Trenulețul“, Zdob și Zdub & Frații Advahov
(rumänska, upprepad rad på engelska)
(semifinal 1)
Cypern 2. Cypern: Ela“, Andromache
(engelska, grekiska)
(semifinal 2)
Litauen 3. Litauen: Sentimentai“, Monika Liu
(litauiska)
(semifinal 1)
Portugal 4. Portugal: saudade, saudade“, MARO
(engelska, portugisiska)
(semifinal 1)
Spanien 5. Spanien: Slo mo“, Chanel
(spanska, engelska)
(finalen)
Serbien 6. Serbien: In Corpore Sano“, Konstrakta
(serbiska, latin)
(semifinal 2)
Island 7. Island: Með hækkandi sól“, Systur (Sigga, Beta and Elín)
(isländska)
(semifinal 1)
Nederländerna 8. Nederländerna: De Diepte“, S10
(nederländska)
(semifinal 1)
Albanien 9. Albanien: Sekret“, Ronela Hajati
(albanska, engelska, få ord på spanska)
(semifinal 1)
Slovenien 10. Slovenien: Disko“, LPS
(slovenska)
(semifinal 1)
Frankrike 11. Frankrike: Fulenn“, Alvan & Ahez
(bretonska)
(finalen)
San Marino 12. San Marino: Stripper“, Achille Lauro
(italienska, engelska)
(semifinal 2)
Ukraina 13. Ukraina: Stefania“, Kalush Orchestra
(ukrainska)
(semifinal 1)
Italien 14. Italien: Brividi“, Mahmood, BLANCO
(italienska)
(finalen)
Ytterligare bidrag med icke-engelska inslag:
Rumänien Rumänien: Llámame“, WRS
(mestadels engelska, refräng på spanska)
(semifinal 2)
(Källa: wikipedia – Sammanställning: schlagerpinglan.se)

Schlagerpinglan: Även om inte alla bidragen här ovan är helt befriade från det engelska språket så tycker jag att det är roligt att se att det är så pass många länder som skickar bidrag på lite varierande språk. 🙂

Flertalet av dessa bidrag, hela åtta stycken, tycker jag är helt OK medan topp-tre finns med bland mina personliga favoriter och botten-tre är sådana bidrag jag inte riktigt kommer överens med ännu. Det är m.a.o. ingen garanti att det blir ett bra bidrag bara för att man skickar ett bidrag på ett annat språk än engelska… men omväxling förnöjer. 😀

Se även: Min personliga rangordning av de 5 nordiska bidragen, de 5 ex-jugoslaviska bidragen, de 8 ex-sovjetiska bidragen, de 5 finalklara bidragen, de 17 semifinal-1-bidragen och de 18 semifinal-2-bidragen.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


30 kommentarer till “Eurovision 2022: Bidragen på andra språk än engelska”

  1. Adri

    Jag vill verkligen att Sverige ska skicka en låt på svenska någon gång snart. Kanske en konstig sak att säga som svensktalande själv, men svenska är ju så jäkla fint och ett otroligt musik-språk ju! 🙂 Problemet är ju att de svenskspråkiga låtarna i MF genomgående håller lägre kvalitet än de på engelska. Visst, 2021 hade Clara Klingenström och 2022 hade Medina. Men EN ok svenskspråkig låt per säsong gör ingen sommar! 🙂 Jag vill ha mer! Visa lite svenskt i ESC 🙂

    Men nu är vi där vi är, och jag får ranka dessa istället – och jag hoppar över Rumänien, för det är helt enkelt nästan bara engelska. Men de övriga är fair game.

    1. Island (2)
    2. Serbien (4)
    3. Frankrike (5)
    4. Nederländerna (10)
    5. Cypern (11)
    6. Albanien (13)
    7. Portugal (15)
    8. Litauen (24)
    9. Slovenien (26)
    10. Ukraina (27)
    11. Italien (29)
    12. Moldavien (34)
    13. San Marino (35)
    14. Spanien (36)

    Det är verkligen en brytning mellan Portugal och Litauen. Portugal och över är absolut bra! De under lämnar mer att önska – framför allt botten 3.

  2. Schlagerpinglan

    @Adri, Jag var väldigt osäker på om Rumäniens bidrag skulle räknas med eller ej, men jag går nog på din linje och ger den ett omnämnande i stället. 😀

  3. Micke

    Jag ska faktiskt börja med att överraska er alla här. Jag ska säga något positivt om MF 🙂

    Jag är helt enig med Adri (jädrar…det fortsätter att hända att jag använder den meningen ibland i år :-)) när han uttrycker sin önskan om ett svenskt bidrag på svenska. Nu ser ju jag iof det som ett plus oavsett land om de sjunger på eget språk. Men Sverige är ju väldigt dåliga på just detta.

    Nu tar jag detta rakt ut i luften för jag vet inte men känslan är att det senaste bidraget var “Den vilda”, One More Time 1996. Sveriges bästa ESC-bidrag överhuvudtaget. Sen dess är det ett stort mörker. Det skulle bli än värre och då vad gäller musiken. Så illa att jag hoppade av för 10 år sedan. De låtar jag har hört efter det har varit väldigt få, bara när de dykt upp på radio och då väldigt dåliga.

    Senaste åren har jag hört lite mer. Bl.a från Adri här. Det mesta har varit samma skit men dock några små ljusglimtar. Sen förra året hände plötsligt något. Jag fick spelat för mig ett bra svenskt bidrag, dessutom på svenska – Clara Klingenström. Men den vann givetvis inte “det är ju för tusan MF” tänkte jag.

    När jag då i år blev “påtvingad” ett bidrag för att “det skulle vara bra” suckade jag mest. Mina suckar försvann snart då jag märkte att bidraget var bra. Tänkte inte så mycket mer på det utan ställde in mig på samma känsla igen “det är ju för tusan MF” så den skulle givetvis inte göra det. Snacka om att jag fick en käftsmäll. Låten vann och den utvecklas allt mer. Nu är den plötsligt uppe bland Nederländerna och Armenien för mig och utgör en mycket bra topp 3.

    Tyvärr fick jag dock tillbaka lite av “det är ju för tusan MF” i veckan då jag fick veta att den inte vann tittarrösterna och dessutom fick spelat för mig den som vann. Alltså sicket skämt. Var det ens ett bidrag? Eller kanske något för en slätstruken firmafest? Ok åter igen röstade alltså tittarna på artist och inte låt.

    Skit samma nu Sverige har ett bra bidrag. WOW. Helt fantastiskt 🙂

    Till låtarna då.

    Usch det blev långt det här. Sorry

    1. Nederländerna (1)
    2. Moldavien (4)
    3. Cypern (6)
    4. Island (8)
    5. Portugal (9)

    6. Frankrike (15)
    7. Ukraina (22)
    8. Serbien (25)
    9. Litauen (26)
    10. Albanien (30)

    11. Slovenien (33)
    12. Italien (34)
    13. Spanien (35)
    14. San Marino (36)

  4. Adri

    Micke: Det senaste svenskspråkiga bidraget vi skickade var den oerhört släta låten ”Kärleken Är” av en av den svenska sångerskor jag gillar minst; Jill Johnson.

    Annars är jag med dig. ”Den Vilda” är underbar 🙂 Tillsammans med ”Stad i Ljus”, ”Hold me closer” och ”Euphoria”. De fyra bästa svenska bidragen! 🙂

    Övrig MF-kritik är jag inte med dig på.

    MEN! En sak kanske du kan ta med dig. Du har sagt mycket om att det bara är ungar som mobilröstar på andra unga och dyl.

    Sex av de åtta tittargrupperna gav Anders Bagge högsta poäng. Och han är ju 50+ och hade inte ett ”pajasbidrag” 🙂 Så då får du iaf med dig att MF inte är ett forum för de unga som du trott så länge 🙂

    (Sen vann han ju inte tittarpoängen för låten, utan för att det var Anders som sjöng den. Och det händer i EXAKT alla finaler att människor röstar på personer istället för låtar 🙂 Så det är ingen ”MF-grej”. Men MF har iaf den goda smaken att ha en jury för att väga över när andra faktorer tar över 🙂 ).

  5. Adri

    Micke: Cornelia fick nästhögst poäng av nästan alla, förutom de allra allra yngsta. Så även hennes stöd är ju massivt.

    Bara en tittargrupp gav Cornelia maxpoäng. Och det var MIN tittargrupp. Nämlingen 16-29 åringarna!

    Det finns ingen poäng i det egentligen mer än att 16-29 åringar har den bästa smaken! 🙂 Även det är bra att ta med sig 😉

  6. Micke

    @Adri, jag vill egentligen inte gå in på detta för jag har lovat att lämna MF ifred. Att jag gjorde det nu var för att visa att jag hade något positivt om det.

    Sen min vän så vet du mer om MF 10-tal än mig så du har garanterat bättre grepp än mig. Måste dock “försvara” en grej. Om du tänker tillbaka på min kritik om ålder Adri så är det jag sagt att inga kvinnor över 35 år vinner. Detta gäller även män om det inte är något med person och det är det ju med Bagge “hur det nu kan vara det”. Men jag ser ju inte sånt jag är ju av samma kön som Bagge 🙂

    En liten grej bara. Har bara hört tre av finalbidragen från MF 2022. Säg så här. Ta alla finalbidrag. Alla ska framföras fyra gånger var. En gång av en artist i åldersgrupp 15-30, en i åldersgrupp 30-45, en i 45-60 och en i 80+. Inte allt för svårt att lista ut vilka som hamnar högt och vilka lågt.

    Hoppas du förstår bättre vad jag menar nu för jag märker du har fastnat i något jag inte säger.

    Men det var ju inte det jag var ute efter utan helt enkelt att det är jädrigt kul att Sverige har ett bra bidrag. Skulle som sagt vara askul om vi kunde skicka något på svenska nån gång 🙂

  7. Johanna

    Älskar att det är många språk förutom engelska med i år! Sedan är ju inte alla dessa låtar bra för det (Hej San Marino) men överlag så skulle jag nog ge godkänt eller mer till de flesta här. 4 st befinner sig på topp 10 för mig och 2 till i topp 15. Återkommer med full ranking så småningom!

  8. Adri

    Micke: Jag fattade inte. Sen svarade jag bara för det är så talande att även när du ska vara positiv om MF… så kan du ändå inte låta kritiken va! 😉

    Sen behöver man inte va kvinna för att uppskatta Anders. Det är inte direkt så att det är utseendet som gav honom framgångar. Jag har ocksp väldigt varma tankar om honom. Han verkar ju superschysst och älskar hundar. Ingen som älskar hundar kan va en dålig man 😉 (skämt, många diktatorer älskar hundar – så jo det kan man menmen…)

    Jag fattar varför man gillar Anders. Han är väldigt likeable.

    Men som sagt, jag ville bara göra en kommentar av att även när du ska vara positiv… så blir det övervägande kritik istället 🙂

  9. Micke

    @Adri, snälla 🙂 Jag tog ju upp det du kallar kritiken bara för att trycka på att jag nu ville trycka på att det fanns något positivt 🙂 Jädrar så vi pratar runt varandra

    Nej man behöver DEFINITIVT INTE vara kvinna för att uppskatta Anders eller andra män. Det var ju ett skämt det där Adri 🙂 Ville bara skämta om att jag inte ser om en man ser bra ut eller inte. Är inte ens intresserad 🙂

    Läs det jag skrev igen Adri. Förhoppningsvis kan du se då varför kritiken var för att visa att jag nu var så jädra nöjd att jag hade något positivt att säga om MF

  10. Adri

    Micke: Jamen Anders vann ju inte tittarna för att han såg bra ut 🙂 Om folk tycker han ser bra ut så är det en minoritet. OBS! Inget ont om Anders. Jag sitter inte och kallar honom ful (hoppas jag ALLA förstår).

    Men om man kollar på människor som verkligt får saker gratis för sitt utseende, och sen kollar på Anders… så finns där en skillnad 🙂

    Han vann tittarna för att han ÄR omtyckt. Jag misstänker att du inte är så bekant med honom, men är man det så tror jag man fattar att han vann på sin personlighet, och den tror jag klickar med alla oavsett dragning 🙂

    Jag själv tyckte MF 2022 slutade nära på idealt 🙂 Cornelia fick förstaplatsen, och Anders fick med sig vetskapen att svenska folket verkligen älskar honom (mannen har ju INGET självförtroende, så det betyder säkert mycket för honom) 🙂

  11. Micke

    @Adri, jag lovade dig att lägga ned kritiken mot MF. Det var faktiskt en av anledningarna till att jag tog ett break här. Jag trodde jag höll det löften med det jag skrev nu för jag tänkte knappt ens på kritiken jag sa. Den var bara en krattad matta för att trycka på det positiva jag skulle säga om MF. Känns som det blev fel det här. Ber om ursäkt Adri. Det var aldrig min mening att trampa på några MF-tår med detta.

    Jag känner till Bagge min vän men det där var ENBART menat som ett skämt. “Man måste väl få skämta här” som Pato sa en gång 🙂 Jag har ingen som helst aning om Bagge är snygg eller ej. Just snygghet ser jag bara hos kvinnor. Han är populär och det var definitivt därför han vann tittarrösterna vilket är just kritiken jag har mot tittarröster. Finns kritik mot både det och Juryröster.

    Nu tar vi break med detta Adri. För allas bästa 🙂

  12. Adri

    Micke: Äsch ta inte allting så seriöst. Jag är ALLTID på en diskussion 🙂 Men då ska diskussionen va på lika villkor vilket inte går just här 🙂 En som kollar MF kan inte diskutera MF med någon som inte kollar 🙂 Eller jo, men diskussionen kommer inte leda nån vart 🙂

    Som sagt, jag unnar Anders silverplatsen 🙂 Och är glad att han inte vann, men gladast av alla tror jag han själv är 🙂 Som sagt, mannen saknar allt självförtroende. 300 millar som kollar på honom är nog mer än han klarar av 🙂

    Det viktiga är vinnaren bara, och där blev det rätt 🙂 Och det skulle inte blivit så, utan massivt tittarstöd 🙂 Slutet gott, allting gott har sällan passat bättre än MF 2022 (för varken MF eller ESC brukar ju sluta gott för min del…)

    ———————————————————————–

    Om vi kollar inläggets kärna så finns där två länder som aktivt deprimerar mig i år. Det är faktiskt inte min botten 2. Jag skiter i San Marino och Moldavien – för alla deras kandidater sög ändå och det skulle inte bli mycket bättre än det blev oavsett vinnare.

    Men Italien och Spanien? Jag är fan inte över det. Framför allt inte Spanien.

    Jag lyssnar fan ännu på “Calle de la lloreria” och “Ay Mama” och är fan sorgsen över att de inte får sjungas på stora scenen. Även “Terra” hade varit bättre. och Blanca Paloma också.

    Spanien hade alla världens möjligheter! Och valde det tråkigaste… pga ett orimligt system. 3% röstade på Chanel. Då ska man ju fan inte vinna.

    Italien har jag mer förståelse för. För deras uttagning var inte bra i år. Men där fanns ju bättre än “Brividi”. Mycket bättre.

    Minns ni LDLR’s “Ciao ciao”? Eller Sangiovannis “Farfalle”? Eller min personliga favorit; “Ti amo non lo so dire” med Noemi?

    Fasen vad Italien hade kandidater som kunnat vara med i matchen. Istället blir det gnäll på ny nivå med två män – utan utstrålning – som sjunger nåt tramsigt.

  13. Mikaela

    Jag är också glad att fler länder vågar skicka bidrag på sina egna språk. Finlands Ram-pam-pam och Maltas Ritmu hade varit fina tillägg där.

  14. Mikaela

    @Adri Ciao ciao och Farfalle är båda på min topp 10 över hela säsongens bidrag.

    Pinglan, planerar du något sånt inlägg?

  15. Micke

    @Adri, jag kan inget säga och vill inget säga om MF 10-tal. Där är du Gud och jag inte ens lärjunge om du förstår vad jag menar 🙂 Det var som sagt inte ens min mening. Jag ville bara trycka på att jag hittat ett plus efter alla minus. Säg så här. Efter 2012 då jag hoppade MF t.o.m 2018 är det i mina ögon, undantaget 2014, ren skit som vunnit MF. Därefter har det tagit små steg. 2019 och 2020 var det helt ok vinnare. 2021 fanns det med ett riktigt bra bidrag (som inte vann). Skitlåt vann. I år vann ett riktigt bra bidrag. Förstår du min stege? Det var det jag var ute efter hela tiden.

    Vi är dock överens vad gäller Spanien och Italien. Spanien är årets största skamfläck. Dels hur röstningen gick till. Snacka om barnstadiet. På samma hjärnnivå nivå som en viss ledare i ett krigsland. I synnerhet då det fanns riktigt bra bidrag. Framförallt “Terra” som hade varit en extra sol nu i maj månad.

    Italien är en skamfläck på ett annat sätt. Visste inte ens att de kunde göra dåliga bidrag i ESC. Nu vet jag… Det fanns flera bra. Mest Emma Marrone

    SPANIEN: Ett töntbidrag vi sett till leda i ESC. Sist drog jag till med 500-700 gånger minst. Lite överdrivet men 50-70 är definitivt i underkant.

    ITALIEN: Två snubbar totalt utan DET som bara står o falsettskriker rakt ut. Sicken dynga

  16. Helena

    Bäst:

    1. Nederländerna (så vacker, känns äkta och känslosam)

    Bra

    2. Frankrike (oj vad den växer för mig)
    3. Albanien
    4. Moldavien
    5. Armenien
    6. Spanien
    7. Litauen

    Svårbedömd

    8. Cypern (älskar refrängen på grekiska, men versen på engelska är inte min kopp te)
    9. Serbien (vissa dagar gillar jag den, andra dagar inte alls)

    Helt ok

    10. Island (har börjat växa lite för mig)
    11. Portugal

    Inte bra

    12. Italien
    13. Slovenien
    14. San Marino

  17. Schlagerpinglan

    @Mikaela, Jepp, jag håller på med topp-tre-listor från alla de nationella uttagningar samt en sammanfattande topplista med mina favoriter, som borde bli klara denna vecka om allt går som det ska. 😀

  18. Micke

    “Italiens uttagning var inte bra i år”.???????????????????????

    Jisses där är vi inte direkt överens Adri. Det lättaste att ta ut från San Remo i år var vilket bidrag som var absolut sämst. Tyvärr hade de som röstade missuppfattat detta. De skulle rösta på det absolut sämsta och gjorde så. Tyvärr gick rösterna dock till de som skulle vinna, inte de som var sämst. “Brividifalsetten” var överlägset sämst.

    Det fanns dock minst åtta bra bidrag. Två låtar hade jag före övriga sen har jag ingen ranking så de lägger jag bara i en hög.

    1. “Ogni volta è così“, Emma,
    2. “Ti amo non lo so dire“, Noemi,

    “Sei tu“, Fabrizio Moro, “Ovunque sarai“, Irama, “Miele“, Giusy Ferreri, “Farfalle“, Sangiovanni, “O forse sei tu“, Elisa, “Ciao ciao“, La Rappresentante di Lista

  19. Adri

    Micke: Nej jag tycker överlag Sanremo var en besvikelse i år. Bara Noemi, LDLR och Sangiovanni fanns för mig!

    Men att du gillade de alla också – inkl LDLR – är det bästa du skrivit på ett tag. Trodde du var mer för den italienska balladen.

  20. HW

    Alltid kul med länder som kör på eget språk även om själva låten inte är i min smak.
    Tre av de fyra låtar jag gillar mest i år finns på den här listan och hela min topp-9 av dessa är grymma låtar. Så i många fall verkar jag gilla musiken också och inte bara språket 🙂

    1. Frankrike
    2. Nederländerna
    3. Albanien
    4. Moldavien
    5. Portugal
    6. San Marino
    7. Island
    8. Ukraina
    9. Cypern
    10. Slovenien
    11. Italien
    12. Litauen
    13. Spanien
    14. Serbien

  21. Pato

    2017…
    Fan viken katastrof haha
    Typ bara Portugal o Italien som sjöng på sina egna språk det året haha. Katastrofalt.

  22. Pato

    Pundigt.

  23. Adri

    Pato: Nu glömde du väl ändå den bästa (av de som sjöng på inhemsk språk dvs – inte bäst av alla)?

    Belarus 2017. Dude. Dem får du inte glömma 🙂

  24. Johanna

    @Pato och Adri och Frankrike och Ungern. Håller dock med om att det var ett dåligt år språkmässigt men tack vare att en låt utan engelska i vann blev det sedan bättre.

  25. Denis

    Problemet med att sjunga på svenska, precis som för de flesta europeiska språk, är att det är för litet för att funka.
    Franska, spanska och italienska funkar eftersom de är så pass stora och de flesta människor har någon sorts relation till de språken. Många har hört låtar på italienska. Hur många utanför Norden har hört låtar på svenska? Eller exponeras till språket?
    Dessutom är ju spanska, Franska och italienska romanska språk som låter vackert när man sjunger. Hur många tycker svenska låter fint?

  26. Pato

    Denis. Jag trodde samma som du. Men.
    Jag har fan inte hört en enda Europe som har tyckt svenska är fult. Många hatar tyska och finska men östeuropéer tycker svenska låter så vackert och exotiskt. Det är sjukt är det. Men européerna är oväntat förtjusta i svenska…

  27. Adri

    Denis: Lite som Pato säger, bara att jag inte tycker det är ”sjukt” – utan håller med, men väldigt många tycker att svenska är ett fint musikspråk.

    Jag tror det bottnar i att svenskan, redan i talet, är väldigt melodiskt. Jag har vänner i USA, Nederländerna, (som iofs är väldigt likt svenska ändå), Mexiko och Australien och de säger liksom att ”It’s like you are singing, even when you’re talking” angående det svenska språket 🙂

    Är låten riktigt pangig – för låten är ju det viktiga i ESC – så tror jag inte svenska språket skulle utgöra ett hinder för framgång 🙂

  28. Pato

    Jag håller ju faktiskt inte med där…

    Jag tycker svenska är ett ganska platt språk som är jävulusiskt svårt att skriva vackert på. Att skriva en vacker låt på svenska kan ofta låta ganska floskelfyllt, om man nu förstår svenska.

    Men om du åker runt i Europa. Öst & syd européer DÖR för svenska språket. Det är helt stört. Spanjorer, ryssar, turkar, greker, kroater anser att svenska låter väldigt exotiskt, melodiskt och vackert. Östeuropéer avgudar svenska språket i både tal och musik. Här om Dan var det bara en tjej på mitt jobb som avbröt ett helt möte för att hon vill lära sig svenska… och dessutom jobba i svenska avdelningen. Det är sjukt…

  29. Denis

    Håller med om att svenska inte alls är så vackert att skriva till. Det låter inte alls bra när man försöker göra vackert på svenska. Blir mest floskler, ofrivilligt roligt och Disneyfierat. Därför tror jag också att de flesta svenska låtar i Mellon också inte är några vinnare, folket hade stört ihjäl sig på det. Svenska duger väl mest bara till glada partylåtar som Medina eftersom man inte bryr sig om att låta vacker där.
    Den enda svenska Mello låt som har lyckats låta vacker är “Det vackraste “

  30. Adri

    Denis: Detta är dock en annan issue 🙂 Det där med att ”låta fint” är jag övertygad inte är ett problem. Som sagt så är svenskan omtyckt utomlands, folk tycker det är fint.

    Men det där med vackra budskap däremot. Där kan jag iofs hålla med, men inte heller här tror jag det är ett problem för det ”problemet” förekommer ju enbart för de svenskförstående 🙂

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     





Musik bloggar Blogglista.se