ESC2022Schlagerpinglan: Här nedan ser ni hur OGAE Ukraina, d.v.s. OGAE-klubb nr 43, fördelat sina poäng till bidragen i Eurovision Song Contest 2022 i fanklubbs-omröstningen OGAE Poll 2022. Då detta var den sista OGAE-klubben så har vi ett slutresultat, se resultat och OGAE Poll 2022-topp-tio längre ner.

Tidigare röstande klubbar: OGAE Frankrike OGAE Slovenien OGAE Grekland OGAE Lettland OGAE Albanien OGAE Bulgarien OGAE Norge OGAE Italien OGAE Kroatien OGAE Turkiet OGAE Rest of the World Spanien Rumänien Cypern
Schweiz Malta Nederländerna Azerbajdzjan Israel Danmark Storbritannien Armenien Andorra Polen Island Serbien Tyskland Portugal
Sverige Nordmakedonien Australien Ungern Estland Belgien Litauen Tjeckien Tyskland Österrike Ryssland Luxemburg Irland Finland

OGAE Poll 2022 – Resultatet efter 43 klubbar (av 43):

Ukraina OGAE Ukrainas röster:
12 poäng: Polen Polen – “River“, Ochman
10 poäng: Spanien Spanien – “SloMo”, Chanel
8 poäng: Frankrike Frankrike – “Fulenn“, Alvan & Ahez
7 poäng: Norge Norge – “Give That Wolf a Banana“, Subwoolfer
6 poäng: Sverige Sverige – “Hold Me Closer“, Cornelia Jakobs
5 poäng: Italien Italien – “Brividi“, Mahmood & Blanco
4 poäng: Nederländerna Nederländerna – “De Diepte“, S10
3 poäng: Albanien Albanien – “Sekret“, Ronela Hajati
2 poäng: Storbritannien Storbritannien – “SPACE MAN“, Sam Ryder
1 poäng: Finland Finland – “Jezebel“, The Rasmus


Slutliga topp-tio av OGAE Poll 2022 efter 43 röstande klubbar:
Sverige 1. Sverige – “Hold Me Closer“, Cornelia Jakobs 393 poäng
Italien 2. Italien – “Brividi“, Mahmood & Blanco 387 poäng
Spanien 3. Spanien – “SloMo”, Chanel 294 poäng
Nederländerna 4. Nederländerna – “De Diepte”, S10 218 poäng
Storbritannien 5. Storbritannien – “SPACE MAN“, Sam Ryder 204 poäng
Frankrike 6. Frankrike – “Fulenn”, Alvan & Ahez 175 poäng
Polen 7. Polen – “River”, Krystian Ochman 144 poäng
Norge 8. Norge – “Give That Wolf a Banana”, Subwoolfer 120 poäng
Albanien 9. Albanien – “Sekret“, Ronela Hajati 88 poäng
Österrike 10. Österrike – “Halo“, LUM!X feat. Pia Maria 73 poäng
(Källa och grafik: ogaeinternational.org)

Schlagerpinglan: Då var en ovanligt spännande omgång av OGAE Poll till ända och efter att det sett ut som att Italien skulle få en storseger så blev det till slut Sverige som segrade. 😀

Även om det är viktigt att komma ihåg att OGAE-klubbarna endast är en liten del av alla de som kommer att rösta i ESC 2022 så kan det ju aldrig skada att en del av de röstande uppenbarligen tycker att Sverige har det bästa bidraget. Själv håller jag tummarna för att de resterande som röstar också har Österrike och Norge i sin topp-tio, för då kan det trots allt bli ett riktigt bra resultat. 😉

För att sammanfatta röstningen så blev det till slut endast Italien som fick poäng från samtliga 43 röstande klubbar (bortsett från sin egen, naturligtvis), sju länder (efter Ukrainas 12:a till Polen) har delat på 12-poängarna (Sverige 16 st, Italien 13 st, Spanien 8 st, Nederländerna 2 st, Serbien 2 st, Frankrike 1 st och Polen 1 st) medan 12 länder blev kvar på 0 poäng.

Om detta ens är i närheten att representera smaken hos ESC-publiken som helhet återstår dock att se. Det är inte ofta OGAE:s favorit vinner men det händer, senast det inträffade var 2018 (Israels “TOY” med Netta), så helt omöjligt är det inte. 😀

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


62 kommentarer till “OGAE Ukrainas röster & slutresultatet av OGAE Poll 2022”

 1. Denis

  Helt rätt! Även om den stora majoriteten av röstande består av människor som bara ser finalkvällen så är fansen ändå en viktig del av det och de röstar också. Så får man lite extra attention är det inte fel..
  Vad tror ni om Cornelias chanser? Tippar på topp 3. En vinst är inte uteslutet

 2. Adri

  Bra dag för Sverige – i förhandssnacket.

  Idag vann vi även Wiwibloggs reviews och The Euro Jury 2022 🙂

  Saker kan ändras men i skrivande stund tippar jag Sverige som vinnare faktiskt 🙂

 3. Adri

  (Och det har jag gjort ett tag, dvs inte tack vare dessa röstningar som jag tror på Sverige)

 4. Micke

  @Engsla, och givetvis även Pinglan

  Engsla du pratade om att du ville jag skulle slänga in mitt och bandets version av Nederländernas bidrag i år. Har frågat gänget och fått nej men kanske ja 🙂

  Först och främst måste jag förklara så du greppar situationen. Vi är sex stycken i bandet och fyra är ESC-hatare. Tro mig det är inte lätt att prata ESC med dem. Jag fick direkt nej när det gällde Nederländernas. bidrag.

  Du ska veta att vi är fyra österrikare och två svenskar i bandet. 4.5 och 1.5 egentligen då jag är 50/50. Med tanke på detta försökte jag en annan grej. Vi har genom åren gjort covers på en del ESC-låtar. Jag tog fram en av dem som var med i Österrikes uttagning. Min favvis det året men sjukt nog vann den inte. Asmysig.

  Jag frågade gänget om det var ok att slänga in vår version av den där vi har behållit soundet fast lite rockigare. Jag fick ett kanske som svar 🙂 Om de går med på det är det en låt som är ok för dig om jag slänger in. Än viktigare är det ok för Pinglan?

  https://www.youtube.com/watch?v=TjSRPf4_Fbk

 5. Schlagerpinglan

  @Denis, Ett vanligt år så hade jag trott att Sveriges chanser varit väldigt stora (i stor konkurrens med Italien) men tyvärr så tror jag fortfarande att Ukraina kommer att vinna. Inte “sympatiröster” per se utan p.g.a. att liveframträdandet kan väcka så pass starka känslor hos publiken och juryn att de faktiskt tycker att det är det bästa bidraget (p.g.a. känslorna och inte ett medvetet “vi-röstar-på-er-p.g.a–kriget”, om du förstår vad jag menar). Personligen tycker jag att det är helt fel väg att gå och hoppas fortfarande (och tror till viss del) att det finns en chans att Sverige kan få sin sjunde vinst. 😀

 6. Micke

  @Pinglan, jag känner mig 90% säker på att Ukraina tar hem det här. De är förtjänta av allt bra i världen men tyvärr blir det så jädra fel med en seger för Ukraina i år. Jury och liknande kan möjligen stå emot men tittarröster styrs alltid av extrakänslor som tyvärr inte alltid har med bidragen och tävlingen att göra

  Jag har fortfarande kollat upp det där med segraren i Tysklands uttagning men jag hör allt oftare, mest från tysktalande länder, om hur vinnaren tog extraröster genom en vänd gitarr med ukrainaflagga och I stand by Ukraine (eller liknande). Tro mig det snackas om detta.

  Vet som sagt inget om det men det jag vet är att tittare kan styras runt hur som helst tyvärr.

  Jag unnar Ukraina allt gott i världen men inte en oförtjänt seger i ESC

 7. Schlagerpinglan

  @Micke, Som tittare har man ju rätt att rösta hur känslostyrt man än vill och därför ser jag inga problem med att Ukraina får tittarrösterna, juryn är ju där för att motverka detta och det är därför de har fått 50% av makten. Tyvärr så har juryn ibland visat sig vara värre än tittarna vad gäller grannlands- och känslo-röstande så det kan bli “intressant” att se hur det går. Om jurymedlemmarna inte kan bortse från sina privata känslor så finns det faktiskt ingen anledning att ha dem kvar, så de har mycket att bevisa i år.

  Vad gäller ditt bands version av Nederländernas bidrag så är jag personligen väldigt nyfiken och hoppas att ni kommer fram till att ni vill dela mer er av inspelningen. Mitt “officiella” svar (för att skydda mig själv) är att jag inte kan tillåta personliga länkar (jag får ofta obskyra länkar skickade till mig som jag inte vill klicka på) mer än i undantagsfall , t.ex. om man varit en betydande del i kommentarsfältet i 10+ år och jag känner mig bekväm med det. Därför är mitt svar “ja”. 😀

 8. Micke

  @Pinglan, har full förståelse för hur du resonerar. Jag ska tala om för dig att hade jag suttit i din sits hade jag inte tillåtit att man lägger in egna länkar. Faktum är att detta tankesätt har styrt mig under alla de år jag varit på din blogg. Det blev bara att det plötsligt dök upp lite andra grejer i skallen som dödade detta tankesätt en kort stund.

  Jag är helt övertygad om att du känner mig såpass efter efter alla år här att du vet att jag aldrig skulle göra något för egen vinning på din och din bloggs bekostnad. Hade du känt mig hundra hade du förstått. Jag gör ALDRIG något mot någon. Exempel: Det värsta för mig att få covid är inte att jag får covid (det kan jag ta) Men att smitta någon med covid (det kan jag inte ta). Vad vill jag säga med detta? Att du aldrig behöver oroa dig över något jag gör här, länkar or whatever. Det svär jag på på min framtida grav.

  Som sagt polarna har sagt nej till Nederländernas bidrag men var lite öppna för den från Österrike. Men vi glömmer det nu min vän. Allt är som vanligt. Jag är varken extra glad eller extra sur 🙂 Vi kör på som vanligt här Pinglan.

  Sen om det andra. Det där med jury har tappat lite i äkthet. En jury ska jag betyda mer insatta, kunniga och helt neutrala. Kolla olika program idag med jury. Hur många stämmer in på det?

 9. Denis

  Jag är inte alls säker på att Ukraina vinner. Faktiskt. Tippar på att de hamnar nånstans som förra året. Anledningen till att jag tror de inte vinner är dels juryn som folk verkar glömma bort existerar. Ser inte låten som jury vänlig. Dels tror jag också att ESC publiken aldrig har röstat på någon på grund av sympati. Visst finns det säkert många som gör det men tror inte det tippar över. Liksom röstade folk förra året på Italien för att de var så hårt drabbade av corona eller?

  I så fall tror jag hellre Sam Ryder får fler tittaröster eftersom han redan är känd.

  Jag kan faktist se Sverige som vinnare. Utan att vinna varken jury eller tittaröster men vinna ändå. Men top 10 som sämst..

 10. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag missuppfattade nog din första kommentar. Vill du lägga upp Österrikes i stället så går det bra. Jag är väldigt nyfiken, vad än ni kommer fram till att ni vill dela med er. Som sagt, det är skillnad på om någon okänd vill dela en länk eller någon som varit en stor del av bloggen i 10+ år. 😀

 11. Schlagerpinglan

  @Dennis, Jag hoppas verkligen att du har rätt. Tyvärr har jag genom åren sett flera jurymedlemmar ha väldigt höga tankar om sig själva och på fullt allvar verkar tro att deras personliga smak är bättre än andras och därför tro att det är just deras personliga smak som efterfrågas, inte deras proffs-bedömning. Vi får helt enkelt vänta och se vad som händer. 😀

 12. Pato

  Jag hoppas Serbien vinner. Det är inte omöjligt heller. Låten är redan en hit! Wiiii

 13. Engsla

  Micke, är det månntro så klichéaktigt att det är ni två svenskar som inte hatar ESC? För det skulle jag i så fall tycka var ganska kul 😉

  Tack för att du frågade din grupp om de ville dela med sig av NL-versionen! Jag förstår att det skulle kunna vara känsligt för er alla att göra det, speciellt i ett forum där man inte riktigt har kontrollen helt själv (även om Pinglan brukar vara på hugget), men om det nu inte blir årets NL-bidrag så skulle det vara jätteroligt att ta del av en annan cover från er av ett ESC-relaterat bidrag, så länge det är okej med Pinglan. Det är alltid intressant att höra vad andra gör med en låt man känner till sedan tidigare, särskilt om det görs med lite kärlek 🙂

  Det där med tyska vinnaren och sympatiröster för att han skrivit på gitarren; hela den showen var ju genomsyrad av konflikten, så personligen lägger jag inte någon större vikt vid det. Visst kan en del ha blivit positivt inställda pga det, men andra kan ju ha röstat på någon annan artist bara för att de inte gillade vad vinnaren skrivit på sin gitarr. Varför folk röstar som de gör är ju ganska oförklarligt ibland 🙂

  Ukrainas bidrag är bland de bättre i år, så om de vinner beror nog inte allt på sympatiröster. Det är kul och intressant både musikaliskt och bildmässigt på scenen, så jag förstår om det får röster från både tittare och juryer. Samt förstås några sympatiröster, men det får ju nästan alltid någon artist varje år 🙂

 14. Mr A

  Puh! Tur man är betrodd så man kan dela länkar. Jag delar för det mesta mest officiella länkar.

 15. Engsla

  Jag vågar inte tippa någon vinnare alls innan jag har sett klipp från genrepen, så mycket kan hända med ett bidrag när det väl kommer till ESC. Det ska bli riktigt intressant att se hur mina favoriter innan tävlingen står sig när det väl blir dags. Heja NL, Serbien, Sverige, Island och Portugal! 🙂

 16. Schlagerpinglan

  @Mr A, 😀 Hmm… jag tackar för alla de nyhetslänkar du hjälpt till med under årens lopp men kanske borde jag ha formulerat mig annorlunda. 😉

 17. Schlagerpinglan

  @Engsla, Ja alla gissningar som sker innan repen är just lösa gissningar. När man väl ser vad som är tänkt att hända på scenen så nollställs ju allt. 😀 För tillfället hoppas jag främst på Österrike, Moldavien, Norge, Bulgarien och Sverige. 😀

 18. Adri

  Micke: Alltså det där med Ukrainaflaggan på gitarren är 99% bulls***. Alltså, jag lovar dig att det bara är bittra individer som ”letar skäl” till varför deras vinnare inte vann. Malik var ju rätt jäkla favorittippad ändå, så hans vinst var rätt cementerad så fort låtarna släpptes.

  Men ja, folk skyller på allt möjligt för varför deras favorit inte vann. Startnummer, grannröstning, politiska skäl, ”mitt nummer var blockerat”, ”hon skrek för högt efteråt” (nåt jag seriöst läste om Malta 2021).

  Gällande Ukraina. Tror inte de vinner. För – och detta kanske är otroligt kallt skrivet – men jag tror kriget i Ukraina redan klassas som lite ”old news”. Sympati-effekten är nog inte som den hade varit i början av april eller mars. Om inget annat tror jag juryn kommer va rätt tillbakahållna.

  Men om de skulle vinna så unnar jag, likt dig, Ukraina allt gott. Även en Eurovision-vinst. Jag älskar Eurovision, men likväl fattar jag att det finns viktigare saker i livet än att Eurovision skall gå helt enligt boken. Så länge det inte är straight up fusk, så 🙂 Vore också trevligt om Ukraina för en natt kunde uppmärksammas positivt 🙂

 19. Adri

  Jag försökte sammanställa vilka vinnarkandidater jag ser:

  • Sverige
  – ESC-communityt är generellt rätt anti-Sverige. Men inte ens dem är emot oss i år. Folk tycker om vår låt. Juryn älskar nästan alltid oss, förutom Tusse, och den kärleksaffären kommer nog fortsätta i år. Tror Sverige blir juryvinnare iaf – och tittarna topp 5 (kanske t.o.m topp 3).

  • Italien
  – Länder har vunnit rad i år innan, men jag tror ändå det är en nackdel att Italien vann 2021 🙂 Men jag kan inte bortse från kvaliteten här. Även här lockas nog både tittare och jury. Det som jag tror är största farhågan är att folk röstar på sina favoriter, och Italien känns som en låt många har på sin… sjundeplats typ.

  • Serbien
  – Kan absolut komma att krossa telefonröstarna! Lite Island 2021-vibbar. Juryn kommer väl kanske snåla lite, men absolut kandidat.

  • Storbritannien
  – Juryns våta dröm – om han nailar framträdandet! Mannen kan sjunga, men måtte det visuella framträdandet inte bli ett skämt.

  • Grekland
  – Ser detta även som en flopp-varning. Men ah, lite splittrad bild. Anledningen jag tror den kan floppa är att jag KAN INTE se ett starkt framträdande framför mig. Men om Amanda motbevisar mig och framtrdandet funkar på alla plan tror jag juryn kommer skyffla poäng över detta.

  • Ukraina
  – Jag vill påpeka att jag tror Ukraina skulle samlat många många tittarpoäng oavsett Ukrainas situation 🙂 Men lite bonusar kommer nog allt komma pga kriget. Juryn kommer kanske hålla tillbaka landet en hel del. Men en kandidat är det ännu.

  Många andra tror Spanien, Norge och Polen… men jag tror de tre kommer lämna Turin besvikna faktiskt.

 20. Micke

  @Adri, jag nämner det med Ukrainaflaggan här just för att kolla era åsikter om det så tack för det svaret 🙂 Jag har som sagt var inte sett det själv men som jag sa….det är mycket snack om det därnere

  Om Ukrainas eventuella seger. Det jag känner Adri..och nu glömmer vi att Put-in a brain har startat krig i Ukraina. Nu är vi i världen innan kriget. Om jag då tar en titt på alla 40 länder och bedömer deras segerchans då hamnar Ukraina som högst på 2%. Det finns knappt ens alltså. Men nu har Put-in a brain startat kriget och det är den verklighet vi lever i. Skulle då Ukraina vinna så är jag 90% säker på att det är sympatiröster.

  Det var så jag menade med mina 90% jag nämnde tidigare. Jag är inte alltså så många procent säker på att den vinner. Men om den vinner då är jag så många procent säker på att det var anledningen. Bra om jag läser igenom det jag skriver innan jag skickar iväg det 🙂

  Som jag sa till dig tidigare Adri. Jag har 32 bidrag jag godkänner. INTE ILLA 🙂 Men de övriga åtta är extremt dåliga i min bok. Slovenien, Norge, Lettland, San Marino, Australien och Israel oroar mig dock inte. De av de döda bidragen som oroar mig är Italien och Spanien. Israel är tidernas sämsta bidrag och skulle den vinna så slipper ni Micke nästa år 🙂

 21. Micke

  @Adri, ta bort Storbritannien och Grekland. Lägg till Nederländerna och Polen så har vi samma vinnarkandidater

 22. Micke

  @Engsla, nej faktiskt inte. Den andra som inte är ESC-hatare är från Österrike 🙂

  Jag ska prata med gänget och se hur vi gör med bidraget från Österrike som vi gjort cover av. Hur som helst blir det ju inte nu mitt i allt med maj och ESC. Detta är ju bara en bigrej. Bloggen är ju ESC 🙂

  Men tack för visat intresse tjejen. Pinglan likaså .-)

 23. Mikaela

  Jättekul att läsa allas gissningar. Jag tror fortfarande inte på UK. Grekland ser jag få enstaka 12or av juryn, men över lag nedre topp 10.

  Tror mycket på Nederländerna som topp 5, men inte vinnare. Polen borde vara farlig men har ganska lite prat om sig. Undrar om den är för anonym?

  Även jag börjar gissa på Sverige som vinnare. Vilket vore en besvikelse för mig, så hoppas ha fel.

 24. Adri

  Mikaela: Jag trodde Polen skulle vara en vinnarkandidat.

  Men när jag väl läser om den så är folk inte så förtjusta faktiskt.

  Wiwibloggs har den på 22a plats, Euro Jury 20a. Ser folk på Youtube som fullständigt roastar refrängen.

  Jag tror numera den kan gott hamna på 15e plats eller nåt 🙂

 25. Mr A

  : – )

 26. Pato

  Wiwibloggs… vilket skämt.

 27. Schlagerpinglan

  @Pato, Du har rätt till din åsikt men personligen så tycker jag att det är väldigt intressant att ta del av åsikter från så många som möjligt. Att sätta sig på höga hästar och se ner på andras smak är aldrig en bra strategi (enligt mitt synsätt, finns naturligtvis fler).

 28. Pato

  De är så avskyvärt urusla och de är så fake.

  De gnider sig med artisterna och de ljuger dessutom för artisterna rakt framför deras ansikten. De hatar en låt och sen framför artisten uttrycker de sig hur mycket de älskar den.

  Jag har också hört historier från folk som har jobbat på Wiwibloggs och de har delat med sig av riktigt skumma situationer…

  Lägg ner Wiwibloggs, de går bara på känslor och hur läckra och attraktiva artisterna är. Usla artiklar, allt är fake och så många sakliga fel. Wiwibloggs är ett skämt.

 29. Pato

  De har en sån stor plattform men utnyttjar den inte ett dugg. Jag bryr mig inte om andra människors musiksmak. Det är kul att gaffla och diskutera och argumentera men folk får tycka vad de vill.

  Men jag argumenterar inte emot andras smak, jag försöker inte ändra andras uppfattningar om låtar. Tvärtom, jag kan bli irriterad på folk är allt för påverkade av vad andra säger för kom igen, stå för dina åsikter liksom… thats it.

 30. Schlagerpinglan

  @Pato, Återigen din personliga uppfattning. Wiwibloggs gör ett bra jobb med att ge tittarna/läsarna vad de vill ha och uppenbarligen fungerar det annars hade de försvunnit. (Jag gillar själv faktan de levererar men är ingen fan av deras videor eller det faktum att de är involverade i många nationella uttagningar.)

 31. Pato

  Och de säger dessutom att de har folk från hela världen men sanningen är att majoriteten av Wiwibloggs kommer från Irland/Storbritannien/USA, haha

 32. Engsla

  Micke, nej, nu är det mycket annat skoj som händer, men senare i lågsäsong vore det ju kul att ha något lite annorlunda att se fram emot. Men ingen press, det skulle bara vara lite krydda för oss andra 🙂

 33. Micke

  @Engsla,som sagt…tack för visat intresse. Vi får se om jag kan få mig övriga i bandet. Kanske lägger ut något senare 🙂

 34. Mats

  @Micke, jag håller med dig. Det är väldigt troligt att Ukraina kommer att stå som segrare den 14 maj.

  Ett sannolikt scenario är att Sverige (eller någon annan) är i ledningen efter att jurygrupperna sagt sitt men sedan tar Ukraina storslam bland tittarnas röster.

  Jag har ett minne från ESC 1994 när Bosnien-Herzegovinas artister fick nästan en minuts lång applåd innan de skulle framföra låten (p.g.a. inbördeskriget som pågick i dåvarande Jugoslavien då). Det kändes som att hade publiken fått rösta på den tiden så hade mycket väl Bosnien kunnat vinna det året eller åtminstone fått en väldigt bra placering

  Med detta sagt så tror jag att det finns risk/chans att Ukraina kommer att få mycket politiska poäng.

 35. Pato

  Det är sjukt att EBU inte ens har meddelat vilket land som kommer stå som värd ifall Ukraina vinner. Helt sjukt. De har ju mer än 40% vinnarchans hos oddsen…

 36. Micke

  @Mats, jo tyvärr är det nog så. Det ligger lite i det Adri säger att det hade varit än mer tydligt om det hade varit för en månad sen då det pratades än mer om detta.

  Vad som är rätt och fel uttalar jag mig inte om men det finns tydliga exempel på hur tittare och publik påverkas av helt annat än bidragen. Den största skämskudden jag minns just nu inträffade 2014 då två stackars ovetandes 17-åriga tvillingsystrar gick in på scen och blev totalt utbuade bara för att de kom från Ryssland. Har aldrig varken förr eller senare i ESC-historien skämts så över att tillhöra det mänskliga släktet. Skäms bara jag tänker på det.

 37. Pato

  Tack o lov vann hon inte men Sverige var inte heller så vassa det året. Italien var grymt bra, de borde även ha vunnit 2015 och i övrigt var det väldigt mycket skräp musikaliskt det året o en bedrövlig sändning med vedervärdiga programledare och hemska pausakter…

 38. Denis

  Ser fortfarande inte Ukraina som vinnare eller ens 90% vinnarchans på de. Som sagt tror jag inte juryn går igång på det. Och den är mindre tittarvänlig än förra årets rave fest låt. ESC publiken har aldrig fallit för sympatikortet. Dessutom är ju kriget old news redan..

  Tror faktist Sverige för första gången sedan 2016 får över 100 poäng av tittaröster, väldigt mycket mer faktiskt. Tror det kan räcka till vinst..

  Storbritannien Tror jag också hamnar högt. Bra röst, bra låt och framför allt kändis redan. Och visst vore det kul om britterna för en gångs skull hamnar högt?

  ITalien hamnar också bättre än de flesta värdnationer gör men osannolikt att samma land vinner två gånger i rad. Måneskin var fräschare, det här känns mer traditionellt italienskt. Men topp 5 säkert.

  Spanien ska inte heller underskattas. Att dansa och sjunga är svårt och jag tror juryn kan impas av det

 39. Denis

  För övrigt håller jag med Pato om Wiwibloggs. Det var en bra sida. Men nu är det en sida fylld av Sverige hat och allmänna tävlingar i vem som är mest dryg.Och de som driver den tänker ju bara på pengar och vilja artister de mest kan promota.

  ESC ska ju vara glädje, och roligt. Tyvärr förstör Wiwibloggs allt roliga med ESC och suger ur glädjen ur det. Tur att jag från och med idag besöker den mindre för att inte förstöra glädjen och min mentala hälsa:)

 40. Pato

  Varför ska inte Ukraina få poäng från juryn?

  Låten är en jättehit, modern, egen, väl genomförd. Smittsam enkel men ändå ton av tyngd. Det låter dessutom som ingen annan i tävlingen. Varför ska inte jurygrupper gå igång på den. Den tickar ju alla boxar för vad en sån jury ska rösta på.

 41. Adri

  Pato: Baserat på historik. Vad juryn brukat rösta på. Etno? Naaah. Rap? Nope.

  Man kan ha fel. Men i nuläget känns det som att juryn kanske har de på 12e plats eller nåt.

 42. Schlagerpinglan

  @Denis, Jag får väl erkänna att jag inte är någon stor konsument av det Wiwibloggs säljer så jag kan endast säga att min personliga erfarenhet av dem är att de är en bra källa till fakta (jag läser rubriker där och hämtar fakta därifrån om ingen annan rapporterar om det) men annars så roas jag inte så värst mycket av dem. Många gillar dock deras stil så jag dömer inte. 🙂

 43. Pato

  Jag håller med Denis där. Wiwibloggs funkade för kanske 6-7 år sedan. Då kändes Wiwibloggs ändå som något lite nytt o fräscht.

  Nu är Wiwibloggs bara en urvattnad dum apparat, en skitig plattform för eurofans att gapa o skrika på. Allt är fake, allt handlar bara om dirty hands och alla är så falska o sliriga. Usch. Oärlig och smutsig blogg. Uselt skrivna artiklar. Oinformativt och sakfel överallt. Wiwibloggs är överhypade som bara fan.

  Ingen vet någonting om den Europeiska musikbranchen för de flesta från Wiwibloggs kommer från USA Latinamerika.

  Som sagt, man borde lägga ner Wiwibloggs. Vi behöver nya plattformar även i Eurovision, så man kan snacka lite fritt.

 44. Adri

  Men jag tänker lite som Denis. Jag kan inte minnas jättemycket att tittare brukar falla för sympati. Jag tror Ukraina får kanske… 50 poäng mer än vad de skulle fått i fredstid (vilket det f.ö inte varit i Ukraina på många många år, men ni fattar – det var ändå stabilare innan februari).

  Och jag tror nog inte de 50 poängen kommer bli avgörande. Jag tror nog Ukraina kommer hamna ish på samma placering som i fjol. Då kom de femma.

  Men ah. Den som lever får se.

 45. Pato

  @Adri

  Jag vet men juryn kan ju inte tänka så när de röstar. De måste ju fokusera på kvalité.

 46. Pato

  Jag tror inte Ukraina är årets Malta i alla fall.

  Så mycket hype Malta hade i fjol o sen inte ens komma topp 5.. haha

 47. Schlagerpinglan

  @Adri, Jag hoppas att du och Denis har rätt (men jag tror fortfarande att krigspropagandan kommer att göra sig påmind i resultatet), men som sagt, den som lever får se. 😀

 48. Pato

  Jag tror jag skrev detta redan för några veckor sedan men det tål att upprepas.

  Det sista jag vill är att Ukraina ska på något sätt hyllas under hela semi sändningen och final sändningen. Det tycker jag är fel. För det behövs inte. Det kommer bara bli deppigt och det kommer bara stoppa upp programmet helt i onödan.

  Kalush har ju själva sagt att de inte vill göra värsta grejen av det här och jag fattar dom. De vill ju inte stjäla all uppmärksamhet för det här ÄR en tävling där alla måste få ha lika mycket fokus i rampljuset.

  Låt oss istället ha en fet jävla fest och låt oss hylla dom o uppmärksamma dom när de eventuellt vinner. Inte under hela sändningarna…

 49. Pato

  Det är därför jag är så förbaskat jävla lättad att vi slipper se Alina Pash för hon hade förvandlat årets Eurovision till en kyrkogårdsfestival där alla hade gråtit o deppat ihop o därefter hade hon säkert vunnit hela finalen med en jordskredsseger…

 50. Schlagerpinglan

  @Pato, Visst låter det bra, men är det sant? Inte vet jag, men enligt eurovoix.com så har Ukraina fått upprepade tillsägelser att ändra sin scenshow för att den inte håller sig till reglerna.

  https://eurovoix.com/2022/04/28/ukraine-eurovision-staging-apolitical/

 51. Pato

  @pinglan, jag vettefan för jag förstår ukrainska så jag har hört de säga detta i ukrainska intervjuer… I dont know…

  De vill nog göra det politiskt, just för att de känner sig angelägna att liksom göra ett statement men jag tror inte de vill att hela sändningen ska bara snackas om Ukraina o låta oss påminna om allt som händer.

 52. Schlagerpinglan

  @Pato, De kan säga vad de vill. Reglerna är som de är och ska följas.

 53. Pato

  Nä, bryter dom mot reglerna blir det ju TV men det beror ju på vilka regler de väljer att bryta haha

 54. Josef

  OBS! Mina antaganden innan repetitionerna som börjar lördag den 30:e April.

  Detta är ett grovt utkast till hur jury och telefonröster fördelas, om jag plockar ut de 25 jag tror kommer
  att komma till final den 14:e Maj. Nummer 1-13 har jag även angivit placering förutom poängen för
  huruvida de placerar sig i telefonröster respektive jurypoäng. Ukraina vinner folkets röst och Sverige
  vinner Juryns röst. Varsågod. De

  1. UKR 348 1 8 92 = 440
  2. SVE 148 5 1 288 = 436
  3. ITA * 212 2 2 207 = 419
  4. UK * 185 3 6 116 = 301
  5. AZE 92 12 3 185 = 277
  6. AUS 46 17 4 162 = 208
  7. SPA * 97 11 9 105 = 202
  8. SER 128 7 13 69 = 197
  9. CYP 107 9 12 88 = 195
  10 ALB 149 4 19 45 = 194
  11 GRE 36 18 5 149 = 185
  12 POL 115 8 17 66 = 181
  13 ARM 138 6 20 38 = 176
  14 NOR 102 69 = 171
  15 BEL 69 99 = 165
  16 POR 46 112 = 158
  17 MAL 22 115 = 137
  18 HOL 48 69 = 117
  19 SCH 23 69 = 92
  20 FIN 69 18 = 87
  21 LIT 35 46 = 81
  22 EST 36 34 = 70
  23 MOL 34 23 = 57
  24 FRA * 23 33 = 56
  25 TYS * 12 23 = 25

 55. Denis

  Liksom om alla röstar efter sympati så borde ju förra året Spanien och Österrike hamnat jättehögt då båda låtarna handlade om släkt som dött på grund av corona. Det gick ju inte bra för de.
  Likaså i 2019 så kan man ju i så fall diskutera att Duncan Laurence vann på grund av att låten var inspirerad av en död vän, något han också nämnde i varje intervju. Och Tusse borde också kommit top 5 eftersom han körde sin historia om att komma till Sverige som flyktingbarn..

  Varken jury eller tittare har aldrig låtit sympati vinna över smak. Visst vissa kommer säkert känna sympati men jag tror ändå inte att folk kommer tänka ” det är krig så låt de vinna”

  Att Ukraina möjligtvis inte gör så bra ifrån sig hos juryn går att räkna ut då man ser att varken etniska inslag eller rap har gillats av jury tidigare. Och jag tror de hamnar utanför top 5 hos juryn vilket inte räcker till vinst.

  Men vem vet, om Ukraina trots förmodan hamnar top 5 hos juryn eller skulle göra bättre ifrån sig his jury än hos tittare så kommer jag vlu den första att erkänna att jag hade fel..

 56. Micke

  Josef…

 57. Mikaela

  @Denis Kriget i Ukraina skapar mer sympati än Tusses bakgrund, då det är en pågående situation som få har missat. Det gäller också ett helt lands trauma, snarare än en enskild persons. Jag tror därför inte att sannolikheten för sympatiröster för Kalush och Tusse är jämförbar.

 58. Denis

  Mikaela,förstår tanken men håller inte med. Av anledningarna som jag skrev ovan..
  Och lägger till att kriget redan är old news. Om tävlingen hade hållits i februari/ mars ja absolut. Men nu har det redan gått en lång tid och folk är lite krigströtta, om man får säga det

 59. Micke

  Mikaela helt på din linje 🙂

 60. Pato

  Jag förstår att i Sverige kan det kännas som att kriget är ”old news” bland annat med tanke på den låga flyktingströmmen från Ukraina t Sverige.

  Men jag kan lova er att ute i Europa är kriget verkligen inte old news. Kriget är påtagligt som bara den. Jag har befunnit mig i flera grannländer till Ukraina sedan kriget bröt ut och kriget är det alla snackar om, oavsett ålder eller kön. Man agerar nästan som om sitt egna land blev invaderat.

  Och det gäller inte bara grannländerna utan länder längre ifrån Ukraina.

  Om man hade yttrat sig om att kriget är ”old news ” i andra länder så tror jag inte det hade slutat så trevligt…

 61. Denis

  Pato men jag tror verkligen inte folk vill bli påminda om det i ESC. Det är ju ändå själva tanken med programmet.
  Eller tror inte heller att folk röstar på ett land som de vet inte kommer kunna vara värd nästa år.

  Jaj tror inte Ukraina vinner. Alls. Inte ens 90% chans att de vinner.

 62. Pato

  Ja, jag håller med.

  Tack o lov uppträder inte Jamala i årets Eurovision som nån mellanakt. Det hade dödat hela sändningen. Hon hade gjort hela festivalen till en kyrkogård…

  Hon behöver inte åka runt i Europa o påminna alla om det här… om man ska ta in någon Ukrainsk artist kan man väl ta in Ruslana eller Ani Lorak så vi får lite fest o ljus, inte mörker o depression i sändingen.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se