NordmakedonienMeri Popova, delegationschefen för Nordmakedonien, har inför TV-bolaget MRT:s programråd presenterat en rapport där hon redogjorde för förslag för att förbättra landets resultat i Eurovision Song Contest, se nedan.

Nordmakedoniens senaste ESC-bidrag:

Circles“, Andrea (11:a i ESC 2022-semifinal 2)

Hur Nordmakedonien hoppas kunna förbättra sina ESC-resultat:
Popova föreslår att MRT bör förbereda sig för Eurovision senast i september, d.v.s. välja en urvalsmetod och fastställa formatet. Detta bör ge TV-bolaget och de tävlande artisterna tillräckligt med tid till att förbereda sig inför tävlingen.
Enligt Popova behövs en större delegation då dagens anses vara för liten och i ständig förändring vilket gör att det blir svårt att arbeta konsekvent. Med för få medarbetare blir stressen stor då alla arbetar med många projekt och program samtidigt.
Rapporten innehöll två rekommendationer för att finansiera landets Eurovision-aktiviteter:

Dels vill Popova höja MRT:s ESC-budget som hon även anser behöver bli klubbad och presenterad senast i september så att delegationen kan planera för maj.

Dels så rekommenderades det att MRT skulle börja sälja reklamplatser under Eurovision-liveshowerna. Popova begärde också en enhetlig marknadsföringsstrategi för landet och bidraget/artisten som kan konkurrera med andra delegationers satsningar.

Dessutom rekommenderades det att en PR-kommitté ska formas. Denna kommitté skulle hjälpa till att återuppliva allmänhetens intresse för tävlingen och ta hand om skandaler som involverar landets deltagare (t.ex. incidenten med Vasils musikvideo 2021).

Efter att ha hört rapporten så gav rådet MRT-ledningen i uppdrag att lämna sin egen rapport om hur rekommendationerna kommer att implementeras samt dokument över intäkter från Eurovision-reklam de senaste fyra åren.

Rådet bad även MRT-generaldirektören om ett slutligt beslut om disciplinära åtgärder för ESC 2022-delegationen efter “flaggkastningen” vid öppningsceremonin.

Efter diskussionen antogs rapporten enhälligt av fullmäktige. MRT har dock for ännu inte bekräftat om de kommer att delta i Eurovision Song Contest 2023 eller ej.
(Källa: eurovoix.com)

Schlagerpinglan: Även om detta inte är en bekräftelse på att MRT kommer att låta Nordmakedonien delta i Eurovision Song Contest 2023 så är det ju ändå en positiv signal att de vill förbättra sina resultat i tävlingen. Förhoppningsvis leder det till något bra. 😀

Se: “Nordmakedonien i ESC 2023” för mer om landets ESC 2023-förberedelser.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se