Sverige Schlagerpinglan: I kväll, den 2:a mars, kommer den femte deltävlingen av Melodifestivalen 2024 att sändas och därefter är det tänkt att den nya kvalrundan (f.d. Andra Chansen / Semifinalen) ska utse de sista två bidragen till finalen den 9:e mars.

Här nedan ser ni de åtta kandidater som så här långt valts ut (presenterade som min personliga topp-8-lista). Ytterligare två bidrag kommer att få denna andra chans att ta sig till finalen och de utses under kvällens deltävling, se startfältet här.

Se tidigare resultat här:
Deltävling 1” – “Deltävling 2” – “Deltävling 3” – “Deltävling 4

Ett av de tävlande “Melodifestivalen-kvalet”-bidragen:

Forever Yours”, Elisa Lindström

Schlagerpinglans “Melodifestival-kval”-topplista (24-03-02):
1. Forever Yours”, Elisa Lindström (3:a deltävling 1)
2. För dig”, Klaudy (3:a deltävling 3)
3. Supernatural”, Adam Woods (4:a deltävling 1)
4. The Silence After You”, Dear Sara (3:a deltävling 2)
5. Done Getting Over You”, Albin Tingwall (3:a deltävling 4)
6. Circus X”, Scarlet (4:a deltävling 4)
7. Unga & fria”, Fröken Snusk (4:a deltävling 2)
8. I Won’t Shake (La La Gunilla)”, Gunilla Persson (4:a deltävling 3)
Vid listans sammanställande ej presenterade bidrag
Light“, Annika Wickihalder (3:a deltävling 5)
Back To My Roots“, Jay Smith (4:a deltävling 5)

Schlagerpinglan: Då jag tycker att de bästa bidragen redan tagit sig till final så är förutsättningarna för att jag ska kunna arbeta upp något större intresse för detta nya sätt att utse de sista finalisternainte vidare goda.

Men, men… jag hade gärna sett både Elisa och Klaudy i finalen och visst kan det vara lite roligt att se hur detta nya uttagningssätt fungerar i praktiken så jag kommer ju garanterat att följa showen. Vem vet, de har kanske hittat ett upplägg som är riktigt spännande? 🙂

Relaterad information: Vill ni lyssna in er på bidragen i fler av de nu pågående nationella uttagningarna inför ESC 2024 så uppdateras “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2024-uttagningarna“-sidan regelbundet.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


11 kommentarer till “Melodifestivalen 2024: Lyssna på kval-bidragen”

 1. Adri

  Om inget ändras ikväll är min feeling att kontrasterna Gunilla Persson och Scarlet får finalplatserna.

  Jag är med på det tåget isf. Iaf Scarlet 🙂

 2. Adri

  Jag tar väl personligen hellre Dear Sara än Gunilla.

  Men min feeling är att de som får det kämpigast i kvalet är just Dear Sara och (tyvärr Pinglan) Elisa Lindström. Trots tredjeplatser. Som sagt används ju inte åldersgrupperna ikväll och det tror jag kommer påverka dem otroligt negativt.

  Men hoppas jag får fel där – iaf om Sara 😉

 3. Johanna

  Jag tror Fröken Snusk 100% tar sig in när det inte finns några åldersgrupper. Jag hejar på Klaudy och Gunilla och Jay Smith som troligen också kommer vara med här

 4. Camilla

  Jag vill gärna att Scarlet går till final

 5. Mikaela

  Av dessa tror jag Scarlet, Gunilla och Fräken Snusk har chans. Möjligen med Klaudy som skräll. Men tror ni inte kvällens bidrag kommer få fördel i kvalet pga nyhet?

 6. Denis

  Alla fjördeplaceringar är bättre än tredjeplatserna. Synd inte fyra går vidare, alla. hade förtjänat.
  Jag tror på Scarlett och Fröken Snusk/ Gunilla Persson

 7. Adri

  Mikaela: Jag har tänkt på det. Men jag tror ändå att det kan bli rätt jämnt. Första omgången avgörs ju ändå av rösterna i deltävlingen 🙂

  Och sen tror jag röstarna ändå kommer vara till stor del de som liksom ”hänger med”, och då har man nog de andra i minnet ändå 🙂

 8. Mikaela

  Adri, ok, nu kollade jag upp hur det funkar. Bra system med sparade poäng tycker jag, för ibland har en semifinals 4a gjort bättre ifrån sig än en annans 3a.

 9. Micke

  Tittar in på den här länken för att önska er alla här en riktigt bra MF-Kväll. Hoppas ni hittar något som passar er smak. Mitt fokus blir Serbien där jag hittat en hel del bra material. Hoppas på något soft som sagt då det mest är uptempo i maj månad. Även Portugal lägger jag lite tid på.

  Ha en bra kväll nu alla här 🙂

 10. Schlagerpinglan

  @Micke, Tackar och önskar även dig en trevlig ESC-kväll. Rapporterar resultaten senare under annat inlägg. 🙂

 11. Denis

  Så det som alla trodde skulle hända hände faktiskt: dom två senaste gick vidare:
  Lär nog diskuteras av SVT och fansen till oändlighet. Kommer säkert nytt system nästa år

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     





Musik bloggar Blogglista.se