AzerbajdzjanI dag, torsdagen den 7:e mars, har TV-bolaget ICTIMAI bekräftat att de gjort ett internval inför Eurovision Song Contest 2024 och att det blir sångaren och advokaten Fahree som kommer att få representera Azerbajdzjan i Malmö.

Tävlingsbidraget, som även det valts ut internt, kommer att presenteras någon gång under de kommande dagarna. (Källa: eurovision.tv)

♥ Läs mer om Fahree och internvalet: eurovision.tv, eurovisionworld, wiwibloggs, wikipedia

Azerbajdzjans internvalda ESC 2024-artist:

Fahree (här med sin singel “Dance” från 2022)
(se YouTube för fler smakprov på Fahrees tidigare verk)

Schlagerpinglan: Det börjar att dra ihop sig, i alla fall vad gäller artistpresentationerna inför ESC 2024. Sverige och Portugal är sist ut vad gäller de nationella uttagningarna medan när vi nu har namnet på den artist som ska representera Azerbajdzjan så är det endast Armeniens internvalda artist vi väntar på. 😀

Bidragsmässigt så är det klart att Sverige och Portugal utser sina bidrag den 9:e mars, Israel presenterar Eden GolansHurricane” den 10:e mars medan Georgiens Nutsa Buzaladze, Azerbajdzjans Fahree och Armeniens okända artist borde presentera sina bidrag när som helst.

Om Island kommer att skicka Söngvakeppnin-vinnaren “Scared of Heights” med Hera Björk till Malmö är däremot fortfarande oklart.

Mer om de olika ländernas ESC-planer hittar ni här: “Eurovision Song Contest 2024“.

Se även: “Lyssna på bidragen i de nationella ESC-2024-uttagningarna

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


26 kommentarer till “Eurovision 2024: Fahree för Azerbajdzjan!”

  1. Micke

    Om jag räknat rätt har det hittills varit elva Internval. Av dessa gillar jag sju stycken

    I BOKSTAVSORDNING

    Belgien
    Frankrike
    Grekland
    Nederländerna
    Polen
    Slovenien
    Österrike

    Fyra bidrag gillar jag inte:

    Australien
    Cypern
    Schweiz
    Storbritannien

    Tyvärr har jag dåliga vibbar om alle de som återstår. Tror inte på Armenien, Azerbajdzjan, Georgien eller Israel. De får gärna ge mig en käftsmäll och bevisa hur jävla dumt jag resonerat. Vi får se

  2. Mikaela

    Micke, jag ser fram emot Georgien! Tycker de skickar roliga och vågade bidrag. Hade behövt en ny Midnight gold nu!

  3. Adri

    Har sagt det förr och kan säga det igen. Jag gillar 2024. Inte för att låtarna är så jävla bra. Faktiskt tvärtom så är ”högsta punkten” relativt låg 2024.

    Men det är ett så jäkla färgstarkt Eurovision-år. Kan inte komma ihåg sist Eurovision kändes… så här mycket Eurovision. Väldigt få låtar är mellanmjölk. Utan även usla låtar känns iaf väldigt ESC. Och många av de bra låtarna är inte heller radiohits 🙂

    Det är kul.

    Likväl kan jag inte låta bli att hoppas på nån av de kvarvarande. Att de skickar nåt jag seriöst tycker är B-R-A också.

    Georgien skickar en riktigt jävla duktig sångerska. Bådar väl. Det är också ingen ballad, har hon själv sagt iaf.

    Sverige och Portugal har bra låtar i sina uttagningar 🙂 Hoppas på bra val.

    Armenien är ett av mina favoritländer, så de behöver egentligen bara göra som de brukar 🙂

    Azerbajdzjan och Israel har jag väl inte riktigt de förväntningarna på. Man ska inte stänga några dörrar i förväg men… ah. De känns inte favorit-kompatibla med det jag vet av bidragen hittills.

    Så det känns som att 2024 kanske inte kommer gä till historien som året då min playliat utökades nämnvärt 😉

    Men det kan bli en rolig Eurovision likväl 🙂

  4. Mikaela

    Adri, jag hade tänkt skriva nåt liknande. Har inte många favoriter i år, men är glad att så många länder skickar vågade bidrag. Tar hellre 30 Schweiz än 30 Belgien.

    Nåt för Sverige att inspireras av 🙂

  5. Adri

    Mikaela: Jag tycker t.o.m Belgien kommer undan. För även om det är en ganska hit-ig låt så känns den inte särskilt ESC-kompatibel iaf. Utan som nåt annat.

    De som främst går i ESC-fällan och skickar otroligt formulaic Eurovision-specialskriven pop är typ Malta, Cypern, Luxemburg och UK (och det betyder också att det inte per automatik är dåligt för det. Jag gillar Luxemburg och UK ju. Inte Malta och Cypern dock. De är rätt usla.)

    Frankrikes låt är kanske inte den mest spännande, men den är ju onekligen otroligt jävla franskt (saknas bara ett dragspel och en olycklig kille som röker cigarett i bakgrunden).

    De som går i den mellanmjölkiga, cyniskt komponerade ESC-fällan är försvinnande få:
    Cypern
    Danmark
    Tyskland
    Luxemburg
    Malta
    UK
    Island

    Och vissa av dem, som sagt, må kanske inte va så spännande. Men är fortfarande jävligt bra.

    Alla(!) andra gör iaf något som får bort dem från den färglösa skaran 🙂

  6. Mikaela

    Adri, Frankrike hade allt kunnat bjuda på nåt mer spännande utan att undertrycka sin franskhet. 🙂

    I övrigt skriver jag under på din lista med by-the-book-bidrag, men vill ändå lägga till Belgien som ger exakt 0 nytt.

  7. Mikaela

    + Lettland 🙂

  8. Micke

    Det bästa och sämsta de kvarvarande länderna har skickat

    Armenien:

    Bäst: 2022 – Snap
    (Det årets bästa låt överhuvudtaget)
    sämst: 2020 – “Chains on You”

    Azerbajdzjan:

    Bäst: 2021 – “Mata Hari”
    sämst: 2019 – Truth

    Georgien:

    Bäst: 2016 – Midnight Gold
    sämst: 2012 – I’m a Joker

    Israel:

    Bäst: 1987 – “Shir Habatlanim”
    sämst: 1979 – “Hallelujah”

    Portugal:

    Bäst: 2008 – ” Senhora Do Mar”
    sämst: 2019 – “Telemóveis”

    Sverige:

    Bäst: 1996 – “Den vilda”
    sämst: 2013 och 2017 – “You och I can´t go on”

  9. Micke

    Eftersom jag inte är här i helgen så slänger jag ut en liten grej nu istället. Två uttagningar imorgon då.

    Hittills i år är det bara två länder som slängt ut bidrag som jag tycker är extremt dåliga och det är Finland och Australien. Jag hoppas innerligt att det stannar vid de två men både Portugal och Sverige kan fylla på den bottenlösa botten med var sitt bidrag.

    Portugal gör det om de låter någon av “Pelas costuras”, João Borsch eller “Nobre”, Change vinna imorgon. Vad gäller Sverige har jag ju bara hört ett bidrag “Unforgettable“, Marcus & Martinus. Får den vinna blir det definitivt ännu ett bottenlöst bidrag i finalen. Vad de gäller omdömen om de övriga bidragen kan jag bara hoppas att de åtminstone inte är lika dåliga.

    Men för att avsluta positiv. Fyra bidrag i Portugals uttagning tycker jag om

    “Teorias da conspiração”, Nena – (8/10) MER ÄN BRA
    “Grito”, Yolanda
    “Pontos finais”, Rita Rocha

    “Aceitar”, No Maka feat. Ana Maria- (7/10) BRA

    Angående de kvarvarande utöver dessa sex är de flesta godkända och de övriga nära på.

  10. Micke

    @Pinglan, Adri, Johanna, Mikaela och alla som är här. Skulle vara kul att veta era åsikter om Portugal innan jag droppar över helgen. Favvisar och det motsatta ni har. Ja allt ni vill delge 🙂

  11. Schlagerpinglan

    @Micke, 100% João Borsch. 😀 “…Pelas Costuras“ är det enda bidrag från den uttagningen som jag kan placera i övre delen av min ESC 2024-topplista så jag kommer att följa den portugisiska finalen med spänning. 😀

    Älskar låten och är positivt överraskad över att artisten gör låten rättvisa live. Ett hela-paketet-bidrag som jag verkligen vill se i Malmö. Jag är dock redan nu beredd på att jag kommer att bli rejält besviken på lördagsnatten om någon annan (Iolanda?) vinner men jag hoppas på det bästa in i det sista. 😀

  12. Johanna

    @Micke Har tyvärr inte lyssnat jättemycket på Portugals låtar men “Grito” är defintivt min favorit men även den är inte helt hundra min stil.

  13. Micke

    @Pinglan, ajdå…visste inte att du tyckte om den låten. Ber om ursäkt om jag varit för gnällig om den. Samtidigt är vi ju här för att dela åsikter. Ska försöka ta det lugnt om den nu skulle vinna 🙂 Vet du det jag främst har svårt för i låten är hans röst. Den riktigt skär i mig.

    @Johanna, jag har som sagt 3-4 låtar. Den av dessa som tog längst tid att riktigt greppa var “Grito”. Om du inte lyssnat så mycket och ändå har den som favvis då kan jag nästan garantera att den kommer att växa än mer för dig.

    Vet du Johanna jag ska faktiskt ställa en fråga om MF till dig. Jag lurades av polare att lyssna på Marcus & Martinus o jag tycker den är extremt dålig. Blir ju orolig att den kommer att vara med i maj. Eftersom du och jag så ofta har lika smak, åtminstone enligt Adri 🙂 så tänkte jag kolla din åsikt om den. I din smak?

  14. Schlagerpinglan

    @Micke, Är helt med dig, vi är här för att dela åsikter och om alla bara skriver snälla saker om ens favorit så kan man luras att tro att alla hör samma sak som en själv och att vinsten därför är självklar. Bättre att vara ärlig. 😀 Vad gäller rösten så är det en av orsakerna till att jag älskar helheten… så vi hör helt klart lite olika saker här. 😀

  15. Micke

    Snart har vi gått igenom allt från 2024 men fortfarande står två låtar ut. Vilken som är bäst vet jag inte. De är båda från samma land men ingen av dem vann. Trots det rankar jag det som blev landets bidrag som tvåa av allt som är klart. Den ena av de två satte sig vid första lyssningen medan den andre är årets största växare. Jag är oftast impad av kvinnliga röster men alltså den snubben

    https://www.youtube.com/watch?v=NfEp5l0UMBE

    https://www.youtube.com/watch?v=m7-hIpk6vNI

  16. Mikaela

    Micke, har redan skrivit om Portugal men i stort skriver jag under på allt Pinglan sa. Gillar låten och är så positivt överraskad hur den blev live, väntade mig något kitschigare men han är hur cool som helst!

    Och precis som Pinglan tror jag tyvärr inte att han vinner.

    Grito för mig är gällt och tråkigt, jag har fortfarande inte orkat se klart hela framträdandet. Så det blir ingen höjdare på min lista!

  17. Mikaela

    Jag gillar generellt låtar som

    – är upptempo
    – sjungs av män
    – har snabb text

    Grito är rena motsatsen, så inte konstigt att den inte funkar för mig 🙂

  18. Mikaela

    Micke, min favoritlåt i år är också från Italien men ingen av de du nämner. Den låten kom allra sist tror jag.

    Just nu lyssnar jag jättemycket på Invincibile med Kida från San Marino. Så himla glad och pigg låt, och snabb text som jag gillar. Så synd att den inte vann!

  19. Micke

    TEAM (Johanna, Adri, Micke) meets TEAM (Pinglan, Mikaela) Vi får se vilket Team som tar hem det i Portugal:-) Om nu någon av dem gör det 🙂

  20. Micke

    Mikaela, Jag minns inte den i San Remo. Ska kolla upp den vid tillfälle 🙂

  21. Schlagerpinglan

    @Micke, Så här på förhand så tror jag att det är fördel ert team… men konstigare saker har hänt så jag hoppas på ett kanon-framträdande av João Borsch så att den nationella uttagnings-säsongen slutar på topp. 😉

    Om inte så hoppas jag på “Grito” så att några här blir nöjda i alla fall. 🙂

  22. Micke

    @Pinglan, jag har två anledningar till att jag hoppas på TEAN Jam o inte TEAM Pm. Dels för att det handlar om bästa mot sämsta låten som jag ser det. Men det finns en anledning till. Jag är som jag sagt positiv till startfältet i år. Enbart två extremt dåliga, Australien och Finland och många som jag gillar men nu för det vara slut……..det blir för mycket uptempo. Jag vill ha blandning

  23. Johanna

    @Micke Din fråga om M&M. De kommer nästan 100% vinna, mina barn har lyssnat på den till leda här hemma och trots alla dessa lyssningar tycker jag inte den är speciellt bra nej. Skulle kunna sträckamig till att den iaf är snäppet bättre än Sveriges sämsta bidrag någonsin(alltså “I can’t go on) men där går gränsen. Den är inte bra det är den inte.

    Min favorit är Jay Smith-Back to the roots och min känsla är att du nog, Micke skulke tycka den är helt ok med.

  24. Micke

    @Johanna, då har vi samma åsikt om sämsta svenska bidraget då 🙂 Jag klarar framförallt inte deras röster. Hemskt. Handlar som jag sagt mest om röst även i ogillandet av favvisen för TEAM Pm i Portugal.

    Oavsett vilket alla ni här så önskar jag er alla en riktigt bra helg i ESC-anda 🙂 Go for it TEAM Jam 🙂

  25. Schlagerpinglan

    @Micke, Jag kan köpa argumentet att det finns en övervikt av uptemplåtar i ESC 2024… men då jag tycker så pass bra om “…Pelas Costuras“ så ser jag hellre att de kvarvarande länderna får hjälpa till med att balansera ut det. Oavsett så ska det bli väldigt intressant att se hur det slutar. Jag önskar även dig en trevlig ESC-helg (så får vi se vems helg som blir trevligast). 😉

  26. patrik

    Jag anser att Azerbadjan,Armenien och Georgien borde redan nu 10 mars 2024 presenterat vilka låtar som ska delta i ESC-finalen 2024 så att ESC2024 i Malmö i Sverige kan lotta in redan nu vilken startordning på semifinal1 och semifinal2 .samt startordning i ESC-final2024 i Malmö i Sverige jag tycker att EBU borde infört regel att senast 10 mars varje år ska alla ländernas bidrag presenteras just nu när alla länderna har haft sin uttagning samt internval.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     





Musik bloggar Blogglista.se