Tyskland 2015: Final den 5:e mars

2014-09-02 (tisdag)
Tyskland TV-bolaget NDR bekräftade för en tid sedan att Tyskland kommer att ställa upp i Eurovision Song Contest 2015. Det har även meddelats att det slutliga bidraget kommer att väljas ut den 5:e mars genom en nationell final i TUI Arena i Hannover som lär gå under namnet “Unser Song für Österreich“.

Det finns även uppgifter på att de även detta år kommer att utses ett wildcard till finalen i form av en talangtävling i Hamburg. Denna lär vara planerad till den 19:e februari. Mer information kommer tids nog. (Källa: oikotimes.com)

Schlagerpinglan: Förra året hade Tyskland fått ihop ett riktigt bra artistfält till sin uttagning, men det var ju wildcard:et Elaiza som gick vinnande ur finalen med sin “Is It Right” (18:e plats i ESC-finalen). Personligen tyckte jag att de gjorde helt rätt, för det är något med den låten som talar till mig. Synd bara att det inte fungerade i den riktiga tävlingen, men det är sånt som händer.

I år hoppas jag på ett liknande upplägg, fast utan det konstiga två-låts-systemet som de körde med. En klar presentation av alla låtarna och sedan en omröstning så att vinnaren kan utses – svårare än så behöver man inte göra det. ;)

Mer om Tysklands förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Tyskland i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , ,

Dags att ladda upp bidrag till Melodifestivalen 2015!

2014-09-01 (måndag)
Sverige I dag, måndagen den 1:a september kl. 09:00, började SVT att ta emot bidrag till Melodifestivalen 2015. Fram till tisdagen den 16:e september kl. 08:59 kan du ladda upp din ljudfil till svt.se/melodifestivalen. De bidrag som slutligen kommer att tävla i Melodifestivalen 2015 väljs ut enligt följande:

 • Allmänhetens tävling: Urvalsjuryn väjer ut minst ett bidrag från de låtskrivare som “ej tidigare har haft ett annat musikverk utgivet”. Dessa bidrag skickar ni in här.
 • Ordinarie tävling: Urvalsjuryn väljer ut ett antal bidrag från de “vars text och musik är skriven av minst en upphovsman som tidigare har haft ett annat musikverk utgivet”. Dessa bidrag skickar ni in här.
 • SVT: Övriga bidrag, varav ett som kommer att framföras av “Svensktoppen Nästa”-vinnaren Kalle Johansson, väljs ut bland de inskickade bidragen eller specialinbjuds av SVT.
 • (Källa: svt.se)

  Schlagerpinglan: Det jag tycker är mest intressant med årets regelverk är att de inte nämner hur många bidrag som kommer att tävla. Förmodligen blir det väl ändå 32 stycken som det brukar, men det känns i alla fall lovande att de fortfarande har möjligheten att välja ut fler eller färre bidrag än vanligt. Efter några års tomgångskörning av Melodifestivalen så behövs kanske en liten omskakning.

  Visst, Melodifestivalen kan väl fortfarande anses vara en av de bättre ESC-uttagningarna… men de lite “mindre bra” uttagningarna som hela tiden utvecklas till det bättre har alla förutsättningar att väcka lika mycket nyfikenhet som detta jättemonster som verkar vara på väg att tappa stinget. Nåja, 2015 är ett nytt år och med lite tur (och hårt arbete från SVT:s sida) så har vi en riktigt spännande säsong framför oss, fullproppad med framtida hits och kultbidrag. :)

  Mer om Sveriges förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Sverige i ESC 2015“.

  Andra bloggar om: , ,

  Finland 2015: Dags att skicka in låtar till UMK 2015!

  2014-09-01 (måndag)
  Finland I dag, måndagen den 1:a september, kan intresserade artister och låtskrivare börja skicka in sina bidrag till “Uuden Musiikin Kilpailu 2015“, Finlands nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2015. Minst en i teamet måste dock vara finsk medborgare eller bo i landet för att man ska få delta.

  Deadline att skicka in bidragen till den fjärde säsongen av UMK är satt till den 8:e september. Information (på svenska) om hur man skickar in bidrag hittar ni på yle.fi.
  (Källor: yle.fi och esctoday.com)

  Finlands topp-tre-placerade UMK-bidrag 2012-2014, länkar och ESC-placeringar:
  UMK 2012:
  1:a När jag blundar“, Pernilla Karlsson 12:a i ESC-Semifinal 1
  2:a Lasikaupunki“, Ville Eetvartti
  3:a Laululeija“, Stig
  UMK 2013:
  1:a Marry me“, Krista Siegfrids 24:a i ESC-finalen
  2:a We should be through“, Mikael Saari
  3:a Colliding into you“, Diandra
  UMK 2014:
  1:a Something Better“, Softengine 11:a i ESC-finalen
  2:a Sängyn reunalla“, Mikko Pohjola
  3:a God/Drug“, MIAU

  Schlagerpinglan: Som synes av min sammanställning här ovan så har de redan hunnit att vaska fram en del guldkorn från denna ganska unga ESC-uttagning, och fler lär det bli om de fortsätter att utvecklas i samma raska takt som de gjort hittills. Glädjande nog så har det även visat sig i resultaten i själva huvudtävlingen. :D

  Som utländsk åskådare så har jag hela tiden sett juryn som uttagningens svaga kort. Detta inte bara för att jag inte förstår vad de säger utan för att jag även kommer ihåg vilka konstiga beslut de tagit, framför allt i premiärsäsongen. Nu när de inte längre finns med i bilden så ser jag ännu mer fram emot hur det ska utveckla sig. Kanske visar det sig att juryn styrde upp det hela riktigt bra, eller så blir det ytterligare en förbättrad säsong. Jag hoppas på det sistnämnda. :D

  Mer om Finlands förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Finland i ESC 2015“.

  Andra bloggar om: , , ,

  Melodifestivalen 2015: Första artisten utsedd

  2014-08-31 (söndag)
  Sverige I dag avgjordes talangtävlingen “Svensktoppen Nästa“, där det inte bara låg en utmanarchans i Svensktoppen den 28 september i vinstpotten utan även ett deltagande i Melodifestivalen 2015.

  Åtta bidrag hade kvalat in till finalen av P4:s tävling som avgjordes på Liseberg på söndagseftermiddagen. Efter att alla rösterna räknats samman så stod det klart att det blev Bullock HeartsBells & Whistles” och Kalle Johanssons “Den Där Dan” som tagit sig vidare till den avgörande duellen, som till slut vanns av den sistnämnda.

  Därmed kommer Kalle Johansson, som ni kan läsa mer om på johanssonkalle.com, att blir en av artisterna som får äran att delta i Melodifestivalen 2015. Vilket bidrag han kommer att tävla med bestäms senare. (Källa: sverigesradio.se)

  “Svensktoppen Nästa”-vinnarnas tävlingsbidrag samt resultat i Melodifestivalen:
  2015: Kalle Johansson (“Den Där Dan”) (MF-bidraget ännu ej avslöjat)
  2014: EKO (“Yellow”) Red 8:a i deltävling 3
  2013: Terese Fredenwall (“Drop the Fight“) Breaking The Silence 5:a i deltävling 4

  Schlagerpinglan: Som synes av min genomgång av de tävlande bidragen här så var det Bullock Hearts jag höll på om man enbart gick efter låtarna. Jag hade själv inte möjlighet att följa finalen, men eftersom jag redan sett ett live-klipp med Kalle Johansson (och det i första hand är artisterna jag är intresserad av) så har jag inget emot att det blev han som fick kliva högst upp på prispallen. :D

  Vad gäller Kalle Johanssons chanser i Melodifestivalen vill jag helst inte spekulera om. Jag vet bara att jag tyckte riktigt bra om EKO:s låt förra året, och de kom sist. Men, men… 2015 är det nya förutsättningar och allt kan hända. Jag önskar i alla fall Kalle Johansson lycka till och hoppas att han får ett konkurrenskraftigt bidrag som på allvar kan tävla om en plats i finalen. :)

  Mer om Sveriges förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Sverige i ESC 2015“.

  Andra bloggar om: , , , ,

  Svensktoppen nästa: En genomgång av finalisterna

  2014-08-30 (lördag)
  Sverige Schlagerpinglan: Precis som förra året så kommer den vinnande artisten av “Svensktoppen nästa” att erbjudas en plats i Melodifestivalen, Sveriges nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest. Eftersom det för tillfället är ganska glest mellan de riktiga ESC-nyheterna så har jag passat på att lyssna in mig på de finalklara bidragen.

  Åtta bidrag har tagit sig till finalen av P4:s tävling som kommer att avgöras i morgon, söndagen den 31:a augusti, på Liseberg i Göteborg klockan 14:00-16:00. Här nedan ser ni mina personliga åsikter om de tävlande bidragen i “Svensktoppen nästa”, efter ett par genomlyssningar. Ni kan själva lyssna på finalbidragen, och läsa om hur röstningen går till, på sverigesradio.se.

  De tävlande bidragen i “Svensktoppen nästa” den 31:a augusti 2014:
  1. “Bells & Whistles”, Bullock hearts (P4 Jönköping) (video)
  Text/musik: Johannes Häger (t&m), Lina Häger (t)
  BetygBetygBetygBetygBetyg
  Schlagerpinglan: Redan från den första tonen så visste jag att detta var något speciellt och trots mina höjda förväntningar så blev jag inte besviken av resten av låten. Glädjande nog så utvecklades den till en glad och medryckande liten truddelutt fullpackad med välbeprövade trick som både får låten att fastna och fungera. Detta glädjepiller var min favorit efter första genomlyssningen och ingenting har ändrats på den fronten.
  Betyg: 4+/5
  2. “If Forever Means Forever”, Stephanie Quint (P4 Väst)
  Text/musik: Mattias Ohde (t&m), Anders Rane (t&m)
  BetygBetygBetygBetygBetyg
  Schlagerpinglan: Precis som i föregående bidrag så lovar introt en låt helt i min smak. Inte heller här blev jag besviken, utan Stephanie Quint levererar sin elektropop med ettriga syntljud riktigt bra. Tyvärr så känns refrängen inte lika stark som de övriga delarna och det ger en liten antiklimax-känsla. Här finns dock en del trevliga inslag som höjer betyget men utan en riktigt stark refräng så är det inte en vinnarkandidat för mig.
  Betyg: 3/5
  3. “Ways Of Growing Old”, Last Trees (P4 Skaraborg)
  Text/musik: Anders Rane (t&m), David Malm (t&m)
  BetygBetygBetygBetygBetyg
  Schlagerpinglan: Redan efter första genomlyssningen så fastnade jag för denna vackra visa där instrumenten fått stor plats. Precis som väntat så har den också vuxit till sig med antalet lyssningar. Om inte “Bells & Whistles” vinner så ser jag gärna att denna stämningsfulla visa med sin intressanta text och trevliga gitarr-plinkande tar förstaplatsen.
  Betyg: 4-/5
  4. “Den Där Dan”, Kalle Johansson (P4 Kalmar) (live-framträdande)
  Text/musik: Thomas Karlsson (t&m), Martin Eriksson (m)
  BetygBetygBetygBetygBetyg
  Schlagerpinglan: Å ena sidan så är jag glad över att just denna låt finns med i finalen. Den känns väldigt “svensk” och får stora pluspoäng för att den framförs just på svenska. Å andra sidan så låter den lite för mycket som många andra lätt-poppiga svenska låtar, speciellt i refrängen som därför stryker mig lite väl mycket mothårs. Den har dock en ganska intressant vers och jag är övertygad om att den säkert kan hitta sin publik och få en riktigt bra placering.
  Betyg: 3/5
  5. “Living By The Gun”, Flat foot (P4 Dalarna) (video)
  Lars Andersson (t&m), Richard Norberg (m), Mikael Hyvärinen (m), Olle Karvonen (m)
  BetygBetygBetygBetygBetyg
  Schlagerpinglan: Eftersom jag har väldigt svårt för den här sortens klingande gitarrer, som får mina nackhår att resa sig och påminner mig om musiken som strömmade ur högtalarna under barndomens gympalektioner i gymnastikdräkt och “plastisocks”, så kan jag inte ge något speciellt högt betyg till denna låt. Själva låten i sig flyter annars på riktigt fint och kan nog kallas ett i teorin bra verk, men tyvärr… trots ett flertal försök så får jag konstatera att detta inte var något bidrag för mig.
  Betyg: 2-/5
  6. “Alive”, Elsa Martinsson (P4 Stockholm) (live-framträdande)
  Text/musik: Elsa Martinsson
  BetygBetygBetygBetygBetyg
  Schlagerpinglan: “Alive” behövde ett antal lyssningar innan den klickade till men när den väl gjorde det så gjorde den det ordentligt. Låten är släpig på det där härliga sättet som jag älskar och när den även innehåller en dos av markerande trummor och melodislingor som inte är så förutsägbara så är jag inte helt förvånad över att den numera tillhör en av mina absoluta favoriter i startfältet. Helt klart värd en pallplats om jag får bestämma.
  Betyg: 3+/5
  7. “Honung”, Morgan Färm (P4 Blekinge)
  Text/musik: Morgan Färm (t&m), Mattias Olsson (m), Lotta Bojeby (t)
  BetygBetygBetygBetygBetyg
  Schlagerpinglan: Introt förde genast mina tankar till Rod Stewarts “Da Ya Think I’m Sexy?” och när väl den tanken fastnat så var det stört omöjligt för mig att koncentrera mig på låten. Efter att ha lyssnat på Rods 70-tals-hit några gånger så var jag dock redo för Morgans låt och då gick det bättre. Precis som i fallet med “Den Där Dan” så får “Honung” extrapoäng för att den är just på svenska och ytterligare några för att det trots allt svänger riktigt bra. Tyvärr är igenkänningsfaktorn så störande att den tyvärr aldrig har någon riktig chans hos mig. På en yngre publik borde den däremot kunna fungera alldeles utmärkt.
  Betyg: 3-/5
  8. “When The Blackbirds Sing”, Rebecca Fredriksson (P4 Kronoberg)
  Text/musik: Mattias Gummesson
  BetygBetygBetygBetygBetyg
  Schlagerpinglan: Här har vi en vackert stillsam låt med en artist som verkar ha en riktigt bra röst. Jag kan inte hitta något att anmärka på här utan allt är näst intill perfekt… och det är nog det som ställer till det för mig. Helheten är lite FÖR bra och bjuder inte på några överraskningar utan jag känner snarare att jag blir lite uttråkad. Det känns orättvist att skriva detta, med tanke på hur vackert bidraget är, men jag saknar något som håller uppe mitt intresse.
  Betyg: 3/5

  Schlagerpinglan: Ovanstående betyg och omdömen är baserade på hur jag upplevde studioversionerna av låtarna. Det säger sig självt att jag förmodligen kommer att ändra åsikt när/om jag ser liveframträdandena. T.ex. så får jag erkänna att mitt intryck av Kalle Johansson höjdes rejält efter att jag hittat youtube-klippet av “Den Där Dan“, så det ska bli riktigt intressant att se om någon av de övriga artisterna kan göra liknande lyft. För min del så är det ju trots allt artisterna som är det intressanta då det i slutändan är en plats i Melodifestivalen 2015 som ligger i potten för dem. :)

  Avslutningsvis vill jag önska alla de tävlande artisterna lycka till inför finalen. Vare sig det är låtarna eller artisterna som tävlar i morgon så kommer jag personligen att hålla en liten tumme för det blir den/de artister som visar sig ha störst chans att kunna stå för ett intressant bidrag i Melodifestivalen nästa år som tar hem segern. ;)

  Mer om Sveriges förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Sverige i ESC 2015“.

  Andra bloggar om: , , , ,

  Frankrike 2015: France 2 tar över

  2014-08-27 (onsdag)
  Frankrike TV-bolaget France Televisions har bekräftat att de tänker flytta ESC-bevakningen från France 3 till France 2 från och med 2015. Förutom sändingarna av tävlingen så får France 2 även i uppdrag att välja ut den artist och bidrag som Frankrike ska skicka till Eurovision Song Contest 2015.

  Om kanalflytten innebär några större förändringar i sättet de förhåller sig till tävlingen eller tar ut bidrag till den återstår att ses. (Källa: esctoday.com)

  Frankrikes fem senaste bidrag och resultat i Eurovision Song Contest:
  2014: Moustache“, TWIN TWIN 26:a i finalen
  2013: L’enfer Et Moi“, Amandine Bourgeois 23:a i finalen
  2012: Echo (You And I)“, Anggun 22:a i finalen
  2011: Sognu“, Amaury Vassili 15:e i finalen
  2010: Allez Olla Olé“, Jessy Matador 12:a i finalen

  Schlagerpinglan: Efter de tråkiga beskeden från både Slovakien och Turkiet så är det trevligt att påminnas om att det trots allt finns en hel del länder som tänker skicka en representant till Österrike nästa år. :)

  Förhoppningsvis innebär kanalflytten att Frankrike tänker öka sin ESC-satsning, något annat känns väldigt ologiskt om de inte har planer på att lämna tävlingen helt. De senaste årens resultat talar sitt tydliga språk och skriker efter förändring. Den lilla mini-uttagningen de ordnade inför ESC 2014 kändes som ett steg i helt rätt riktning. Kan de bara få in några bra låtar att välja mellan nästa gång så kan det säker ge resultat. Förutsättningen är dock att de får låtskrivare och artister intresserade men i nuläget är det kanske inte det lättaste.

  Mer om Frankrikes förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Frankrike i ESC 2015“.

  Andra bloggar om: , ,

  Eurovision 2015: Ingen comeback för Slovakien

  2014-08-26 (tisdag)
  Slovakien Det har länge ryktats om att Slovakiens TV-bolag, Radio and Television Slovakia (RTVS) inte hade några planer på att skicka någon representant till Österrike och nu har det bekräftats: Slovakien kommer inte att delta i Eurovision Song Contest 2015, i alla fall inte om uppgifterna på esctoday.com stämmer. (Källa: esctoday.com)

  Schlagerpinglan: Detta var inte riktigt de nyheter jag ville ha från potentiella ESC-deltagar-länder. Visst kan man förstå att det är dåliga tider för TV-bolagen och att de behöver hålla igen på vissa saker… men ESC är ju så mycket mer än ett vanligt TV-program. Nåja, man kan inte göra mycket annat än att beklaga beslutet och hoppas att de hittar viljan och en generösare budget något annat år.

  Mer om Slovakiens ESC-deltagande, inkl. alla deras bidrag och placeringar, hittar ni här.

  Andra bloggar om: , ,

  Eurovision 2015: Turkiet har inga planer på att delta

  2014-08-26 (tisdag)
  Turkiet TV-bolaget TRT har meddelat att Turkiet inte har några planer på att ställa upp i Eurovision Song Contest 2015. Än så länge är det endast ESC-sidor som rapporterat om detta, men ett officiellt uttalande väntas komma tids nog.
  (Källa: esctoday.com)

  Turkiets sju senaste bidrag och resultat i Eurovision Song Contest:
  2012: Love Me Back“, Can Bonomo 7:a i finalen
  2011: Live It Up“, Yüksek Sadakat 13:e i semi 1
  2010: We Could Be The Same“, maNga 2:a i finalen
  2009: Düm Tek Tek“, Hadise 4:a i finalen
  2008: Deli“, Mor ve Ötesi 7:a i finalen
  2007: Shake It Up Shekerim“, Kenan Dogulu 4:a i finalen
  2006: Superstar“, Sibel Tüzün 11:a i finalen

  Schlagerpinglan: Detta var ju riktigt tråkiga nyheter. Med tanke på alla förhandsrykten så hade jag personligen fått upp hoppet om att TRT skulle bita i det sura äpplet och komma tillbaka, trots att jurygrupperna och Big Five-ländernas direktkvalificering finns kvar.

  Tyvärr så ser det ju inte så ljust ut för en comeback de närmaste åren heller, för om de inte är villiga att komma tillbaka nu när det är ett jubileumsår så kan man ju undra vad som skulle kunna motivera dem till en comeback. Att EBU skulle backa och ta bort 50/50-röstningen bara för att Turkiet ska komma tillbaka hoppas jag däremot är uteslutet. Visst saknar jag deras lite speciella bidrag… men inte så mycket att det är värt att försämra röstningen för. ;)

  Andra bloggar om: , ,

  Irland i Eurovision Song Contest på 90-talet

  2014-08-23 (lördag)
  Irland Schlagerpinglan: Enligt goss.ie kan Irland mycket väl välja ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2015 genom “The Hit“, ledd av Nicky Byrne (Westlife) i stället för den kritiserade “the Late Late Show“-versionen av “Eurosong“. Detta är dock än så länge obekräftade uppgifter, så hur det blir med den saken lär vi få återkomma till senare.

  Säkert är i alla fall att 90-talet var en imponerande period i Irlands Eurovision-historia då landet vann inte mindre än fyra gånger samt kom tvåa två gånger. I väntan på riktiga 2015-nyheter så kan vi ju göra en liten nostalgisk djupdykning bland dessa klassiska bidrag:

  Irland i Eurovision Song Contest på nittiotalet:
  1990: Somewhere In Europe“, Liam Reilly 2:a i ESC
  1991: Could It Be That I’m In Love“, Kim Jackson 10:e i ESC
  1992: Why Me“, Linda Martin 1:a i ESC
  1993: In Your Eyes“, Niamh Kavanagh 1:a i ESC
  1994: Rock ‘n’ Roll Kids“, Paul Harrington and Charlie McGettigan 1:a i ESC
  1995: Dreamin’“, Eddie Friel 14:e i ESC
  1996: The Voice“, Eimear Quinn 1:a i ESC
  1997: Mysterious Woman“, Marc Roberts 2:a i ESC
  1998: Is Always Over Now?“, Dawn 9:a i ESC
  1999: When You Need Me“, The Mullan’s 17:e i ESC

  Schlagerpinglan: På nittiotalet så var jag inte direkt imponerad av Irlands bidrag, som jag då upplevde som lite väl slöa och tråkiga, utan föredrog de lite mer lättsmälta bidragen från t.ex. Storbritannien. Nu när jag ser tillbaka så får jag dock erkänna att de flesta bidragen vuxit till sig rejält och numera står jag inte längre lika frågande till deras historiska framgångar. De flesta låtarna var ju trots allt riktigt vackra. :)

  Den stora frågan nu är däremot hur de ska agera för att kunna ta sig tillbaka till toppskiktet. Sist de var bland de fem främsta var just 1997 och på 2000-talet har de fått in tre topp-tio-bidrag: “Millennium Of Love” med Eamonn Toal (6:a 2000), “Every Song Is A Cry For Love” med Brian Kennedy (10:a 2006) och “Lipstick” med Jedward (8:a 2011). Så framgångarna lyser inte helt med sin frånvaro, även om det är lite glesare mellan glädjeropen. Men, men… förr eller senare vänder det säkert även för Irland, det har bara varit andra länders tur ett tag. :)

  Se även sammanställningarna av Storbritanniens och Islands ESC-bidrag på 90-talet.

  Mer om Irlands förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Irland i ESC 2015“.

  Andra bloggar om: , ,

  Eurovision 2015: Lettland deltar troligtvis

  2014-08-21 (torsdag)
  Lettland TV-bolaget LTV har meddelat att Lettland troligtvis kommer att ställa upp i Eurovision Song Contest 2015. Något officiellt besked har ännu ej lämnats. Inte heller har något beslut tagits om hur de ska välja ut sitt bidrag, om de nu beslutar sig för att delta, men intresset finns där i alla fall. (Källa: esctoday.com)

  Lettlands senaste bidrag, uttagningsmetoder och resultat i Eurovision Song Contest
  2014: Cake to bake“, Aarzemnieki (“Dziesma”) 13:e i semi 1
  2013: Here We Go“, PeR (“Dziesma”) 17:e i semi 2
  2012: Beautiful Song“, Anmary (“Eirodziesma”) 16:e i semi 1
  2011: Angel In Disguise“, Musiqq (“Eirodziesma”) 17:e i semi 2
  2010: What For?“, Aisha (“Eirodziesma”) 17:e i semi 1
  2009: Probka“, Intars Busulis (“Eirodziesma”) 19:e i semi 2

  Schlagerpinglan: Lettland har valt ut sina ESC-bidrag med hjälp av sin nationella uttagning “Eirodziesma / Dziesma” sedan de debuterade år 2000. I början gick det riktigt bra med bland annat en tredjeplats (“My Star”, BrainStorm – 2000), en vinst (“I Wanna”, Marie N – 2002) och fyra final-bidrag i rad (2005-2008).

  Efter det så har landet misslyckats med att ta sig till final sex år i rad, vilket tyvärr inte varit helt orättvist (enligt min personliga smak). Förhoppningsvis så skickar de något annorlunda till Österrike 2015 så att även Lettlands ESC-intresse kan få sig en rejäl skjuts framåt. :D

  Mer om Lettlands förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Lettland i ESC 2015“.

  Andra bloggar om: , ,