ESC2017 Schlagerpinglan: 2012 valde 10 länder att samarbeta med svenska låtskrivare/producenter i ESC. Efter en liten tillbakagång (7 länder 2013 och 6 länder 2014) så vände trenden återigen då 8 länder 2015 och 11 länder 2016 “valde svenskt” inför tävlingen. (Med reservation för ev. felbedömningar.)

Om jag räknat rätt så är det 12 länder som ställer upp med s.k. “svensk-bidrag” vid Eurovision Song Contest 2017. (Säg gärna till om jag missat något.) Här nedan hittar ni dem alla, i den ordning jag personligen, för tillfället, rankar dem:


Apollo“, Timebelle – Schweiz

Schlagerpinglans topplista av bidragen i ESC 2017 med svenska medarbetare (2017-03-24):
Schweiz 1. Schweiz – “Apollo“, Timebelle
(t&m: Elias Näslin, Alessandra Günthardt, Nicolas Günthardt)
(S2)
Irland 2. Irland – “Dying to Try“, Brendan Murray
(t&m: Jörgen Elofsson, James Newman)
(S2)
Kroatien 3. Kroatien – “My friend“, Jacques Houdek
(t&m: Jacques Houdek, Siniša Reljić, Tony Malm,
Ines Prajo, Arjana Kunštek, Fabrizio Laucella
)
(S2)
Polen 4. Polen – “Flashlight“, Kasia Moś
(t&m: Kasia Moś, Rickard Bonde Truumeel, Pete Barringer)
(S1)
Cypern 5. Cypern – “Gravity“, Hovig
(t&m: Thomas G:son)
(S1)
Makedonien 6. Makedonien – “Dance Alone“, Jana Burčeska
(t&m: Joacim Perrson, Alex Omar,
Bobi-Leon Milanov, Florence A.
)
(S2)
Bulgarien 7. Bulgarien – “Beautiful Mess“, Kristian Kostov
(t&m: Borislav Milanov, Sebastian Arman, Joacim Persson,
Alexander V. Blay, Alex Omar
)
(S2)
Storbritannien 8. Storbritannien – “Never Give Up On You“, Lucie Jones
(t&m: Emmelie de Forest, Daniel Salcedo, Lawrie Martin)
(Final)
Azerbajdzjan 9. Azerbajdzjan – “Skeletons“, Dihaj
(t&m: Isa Melikov Sandra Bjurman )
(S1)
Sverige 10. Sverige – “I Can’t Go On“, Robin Bengtsson
(t&m: David Kreuger, Hamed “K-One”
Pirouzpanah, Robin Stjernberg
)
(S1)
Grekland 11. Grekland – “This Is Love“, Demy
(t&m: Dimitris Kontopoulos Romy Papadea & John Ballard)
(S1)
Serbien 12. Serbien – “In Too Deep“, Tijana Bogićević
(t&m: Borislav Milanov, Bo Persson, Lisa Ann Mari
Desmond Linder, Johan Alkenas
)
(S2)

Schlagerpinglan: Att göra en svensk-bidrags-lista är inte helt enkelt då man aldrig kan vara helt säker på vem som döljer sig bakom låtskrivarnamnen. T.ex. så är det delar av samma låtskrivarteam som står bakom bidragen från Serbien, Makedonien och Bulgarien vilket är svårt att tro när man bara läser namnen de uppger. Dessutom kan gränsdragningen för vad som egentligen är ett “svensk-bidrag” vara lite luddig, men här har jag i alla fall tagit med bidragen från både Emmelie de Forest (svensk/dansk) och John Ballard (verksam inom svensk musikindustri i decennier).

Av ovanstående bidrag så hamnar både Schweiz och Irland bland mina ESC-2017-topp-tio-favoriter medan Kroatien, Polen, Cypern och Makedonien alla är topp-15-låtar enligt min topp-43-lista.

Detta innebär att jag tycker att hälften av bidragen är mer än väl godkända (och tre andra anser jag vara helt OK) vilket gör att jag fortsätter min dubbelmoral i frågan om “svensk-bidrag” i tävlingen: Jag vill se fler bidrag av inhemska låtskrivare… men jag uppskattar större delen av de bidrag som trots allt dyker upp av de många talangfulla svenska låtskrivarna och jag har all förståelse för varför de gör det. :)

Jag tror dock att det behövs en förtydling angående min låga placering av det enda riktiga svensk-bidraget: Precis som att jag aldrig gillat Måns “Heroes” så faller inte heller Robins “I Can’t Go On“ mig i smaken, därav placeringen. Vad gäller tävlingsdelen så tycker jag däremot, precis som jag skrev redan direkt efter den svenska finalen, att det är ett bra val och jag både hoppas och tror att vi kan få en bra placering i Kiev. :)

Se även: Min personliga rangordning av de 5 nordiska bidragen, de (förhoppningsvis) 10 “ex-sovjetiska” bidragen, de 5 “ex-jugoslaviska” bidragen, de 6 finalklara bidragen, de 18 semifinal-1-bidragen och de 19 semifinal-2-bidragen.

Andra bloggar om: , ,

ItalienSchlagerpinglan: I dag uppmärksammar esctoday.com att det sedan en månad tillbaka finns en video där Francesco Gabbani och “apan” lär ut dansstegen till “Occidentali’s Karma“, Italiens bidrag i Eurovision Song Contest 2017, och då jag inte sett den förut så gör jag detsamma, se klipp nedan.


Francesco Gabbani lär ut dansstegen till Occidentali’s Karma

Lyssna på Italiens bidrag till Eurovision Song Contest 2017:
Bidrag / Artist: “Occidentali’s Karma”, Francesco Gabbani
Länkar: officiell video: Eurovision-versionmusikvideofinal-framträdande
Sanremo-Kväll-4-framträdandeSanremo-Kväll-2-framträdande
textengelsk text
Låtskrivare: Francesco Gabbani, Filippo Gabbani, Fabio Ilacqua, Luca Chiaravalli

Schlagerpinglan: Inte för att jag egentligen tror att det finns något större behov av en “Lär dig dansa ap-dansen“-instruktionsvideo, men efter två dagar av politiskt Eurovision-tjafs (som jag tyvärr inte bara kan hoppa över då det är av stor betydelse för tävlingen) så kände jag att det behövdes något riktigt lättsamt för att balansera upp det hela. :)

Mer om Italiens förberedelser inför ESC 2017 (samt deras senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Italien i ESC 2017“ medan de 43 tävlande bidragen i ESC 2017 finns samlade på två olika sidor: indelade efter semifinaler/final och i kronologisk ordning.

Andra bloggar om: , , , ,

ESC 2017 Efter gårdagens besked från den ukrainska säkerhetstjänsten (SBU) att de beslutat om ett treårigt inreseförbud för Yulia Samoylova, vilket gör att hon inte kan representera Ryssland i Eurovision Song Contest 2017 på plats i Kiev har nu EBU erbjudit Channel One Russia att låta Yulia uppträda live via satellit.

Detta ser dock endast ut att vara en sista utväg då EBU fortsätter dialogen med de ukrainska myndigheterna och hoppas att de till slut ska häva förbudet så alla de 43 artisterna kan vara på plats i Kiev i maj. (Källa: eurovision.tv)

Uppdaterat: Enligt esckaz.com och esctoday.com har Ukraina meddelat att EBU:s satellit-förslag inte är genomförbart då det bryter mot ukrainsk lag att sända TV-shower med personer som är förbjudna att resa in i landet.

Uppdaterat: Enligt esckaz.com har Ryssland tackat nej till EBU:s satellit-förslag då de anser sig ha rätt att tävla på plats som alla andra eftersom de uppfyllt alla tävlingens regler.

Schlagerpinglan: Jag misstänker att vi ännu inte hört det sista i denna fråga så jag fortsätter att hoppas på ett ESC där alla artisterna tävlar på lika villkor. Det är i alla fall glädjande att se att EBU inte står helt handlingsförlamade utan kommer med förslag på lösningar. Hur det sedan slutar återstår att se. Fortsättning följer…

Andra bloggar om: , , , , , ,

ESC2017 Schlagerpinglan: I väntan på effekterna av gårdagens stora ESC-nyhet så fortsätter jag mini-presentationerna av de tävlande bidragen i olika kategorier och nu har turen kommit till de bidrag som tävlar för forna Jugoslavien i Eurovision Song Contest 2017.

2012 ställde regionen upp med sex bidrag, 2013 drog sig Bosnien och Hercegovina ur, 2014 hoppade även Kroatien och Serbien av. 2015 vände trenden då Serbien kom tillbaka och 2016 fanns alla de sex länderna med i tävlingen igen. I år får vi dock klara oss utan Bosnien och Hercegovina, som återigen valt att stå över.

Här nedan ser ni länkar till regionens fem bidrag, rangordnade efter hur bra jag personligen tycker att de är för tillfället:


My friend“, Jacques Houdek – Kroatien

Schlagerpinglans topplista av forna Jugoslaviens bidrag i ESC 2017 (2017-03-22):
Kroatien 1. Kroatien – “My friend“, Jacques Houdek (semifinal 2)
Makedonien 2. Makedonien – “Dance Alone“, Jana Burčeska (semifinal 2)
Slovenien 3. Slovenien – “On My Way“, Omar Naber (semifinal 1)
Serbien 4. Serbien – “In Too Deep“, Tijana Bogićević (semifinal 2)
Montenegro 5. Montenegro – “Space“, Slavko Kalezić (semifinal 1)

Schlagerpinglan: I år tycker jag att regionen skickar ett extremt spretigt startfält. Det sträcker sig allt från två intressanta bidrag, som jag gillar att lyssna på och som jag har stora förväntningar på vad gäller respektive scenframträdande, till två bidrag som jag i nuläget endast uppskattar för sin förmåga att ge variation till startfältet, men sådana bidrag behövs ju också. :)

Däremellan har vi Omar Naber som visserligen återvänder till Kiev med ett bidrag som jag tycker är bättre än hans 2005-försökStop“… men det känns lite för säkert och ospännande för att på allvar hamna bland mina absoluta favorit-bidrag. Jag hoppas i alla fall att han får en bättre placering än sist då han kom 12:a i semifinalen, se hela ESC-2005-i-Kiev-resultatlistan här.

Se även: Min personliga rangordning av de 5 nordiska bidragen, de (förhoppningsvis) 10 “ex-sovjetiska” bidragen, de 6 finalklara bidragen, de 18 semifinal-1-bidragen och de 19 semifinal-2-bidragen.

Andra bloggar om: , ,

Ryssland Den 12:e mars meddelade TV-bolaget Channel One Russia att de internt utsett Yulia Samoylova (Julia Samoilova) att få representera Ryssland i Eurovision Song Contest 2017 och samma dag presenterades det tilltänkta tävlingsbidraget “Flame Is Burning“, se länk nedan.

I dag, den 22:a mars, meddelar dock den ukrainska säkerhetstjänsten (SBU) att de förbjudit sångerskan att resa in i landet i tre år, vilket därmed gör hennes deltagande i ESC i Kiev svårt/omöjligt. Orsaken till detta beslut är att Julia Samoilova medverkade i en konsert på Krimhalvön 2015, som annekterades av Moskva 2014. SBU anser att resan bryter mot ukrainsk lag då hon reste in via Ryssland och utan tillstånd från Ukraina.

Runt 140 artister finns med på denna svarta lista över ryska medborgare som inte är tillåtna att komma in i Ukraina. EBU har i ett första svar på beslutet meddelat att de behöver rätta sig efter de lokala lagarna men att de är djupt besvikna då det går emot själva andan i tävlingen. EBU uppger även att de ska fortsätta dialogen med de ukrainska myndigheterna med målet att alla artister ska kunna uppträda i ESC 2017 i Kiev, se klipp nedan.
(Källor: bbc.com, svt.se och eurovision.tv)

Uppdaterat: Det drösslar in nyheter i frågan angående Rysslands planer att sända ESC 2017, vem de tänker skicka till ESC 2018, om de tänker delta i ESC 2018 o.s.v. Då det är väldigt svårt att veta vem man kan lita på i denna infekterade fråga så tar jag ett steg tillbaka och inväntar nästa officiella uttalande från EBU. De andra frågorna lär få sina svar tids nog, oavsett vad parterna i frågan uppges säga i nuläget.

Uppdaterat 2017-03-23:EBU erbjuder Ryssland deltagande via satellit


“Statement from the EBU regarding Russia’s participation in the 2017 Eurovision Song Contest”

Lyssna på Rysslands bidrag till Eurovision Song Contest 2017 här:
“Flame Is Burning“, Yulia Samoylova officiell video
(text & musik: Leonid Gutkin, Natty Nimrodi, Arye Burstein)

Schlagerpinglan: Min spontana reaktion är att 43 bidrag är anmälda och godkända och alla ska få samma chans att framföra sina bidrag inför den samlade publiken. Ukraina må som vinnarland fått rätten att arrangera ESC men bland befogenheterna så kan det knappast ingå att de får bestämma vem som får tävla. Om detta inte går att genomföra i Ukraina så får de helt enkelt panik-flytta tävlingen till något annat land. Bökigt, visst, men hellre det än att utesluta ett land, vilket helt går emot själva tanken med tävlingen.

Men riktigt så enkelt är det naturligtvis inte. Det finns dessutom så många obesvarade frågor som jag vill ha svar på innan jag ens kan börja att ha en åsikt i frågan. T.ex. så vore det intressant att veta om det ukrainska TV-bolaget NTU informerat EBU om denna lag och dess effekter innan Ukraina godkändes som värdland, om Ryssland medvetet valde ett namn de trodde kunde få inreseförbud, om det finns några alternativ för Ryssland överhuvudtaget eller om Ukraina svartlistar dem efterhand.

Allt man kan göra nu är att hålla tummarna för att denna fråga på något mirakulöst sätt ska lösa sig inom en väldigt snar framtid.

Mer om Rysslands förberedelser inför ESC 2017 hittar ni här: “Ryssland i ESC 2017” medan de 43 tävlande bidragen i ESC 2017 finns samlade på två olika sidor: indelade efter semifinaler/final och i kronologisk ordning.

Andra bloggar om: , , , ,

ESC2017 Schlagerpinglan: Vi går tillbaka till mini-presentationerna av de tävlande bidragen i Eurovision Song Contest 2017 i olika kategorier och näst på tur är de 10 länder som tidigare ingick i Sovjetunionen. Här nedan ser ni länkar till dem, rangordnade efter hur bra jag personligen tycker att de är för tillfället:


Verona“, Koit Toome and Laura – Estland

Schlagerpinglans topplista av forna Sovjets bidrag i ESC 2017 (2017-03-22):
Estland 1. Estland – “Verona“, Koit Toome and Laura (semifinal 2)
Vitryssland 2. Vitryssland – “Story of My Life“, Naviband (semifinal 2)
Ryssland 3. Ryssland – “Flame Is Burning“, Yulia Samoylova (semifinal 2)
Lettland 4. Lettland – “Line“, Triana Park (semifinal 1)
Ukraina 5. Ukraina – “Time“, O.Torvald (finalen)
Litauen 6. Litauen – “Rain of revolution“, Fusedmarc (semifinal 2)
Armenien 7. Armenien – “Fly with me“, Artsvik (semifinal 1)
Moldavien 8. Moldavien – “Hey Mamma“, Sunstroke Project (semifinal 1)
Azerbajdzjan 9. Azerbajdzjan – “Skeletons“, Dihaj (semifinal 1)
Georgien 10. Georgien – “Keep the Faith!“, Tako Gachechiladze (semifinal 1)

Schlagerpinglan: Precis som 2015 och 2014 så är det Estland som toppar min lista över ex-Sovjet-länderna och därmed drar de ifrån rejält vad gäller mina favoriter från den regionen de senaste sex åren. De övriga förstaplatserna har gått till Ryssland 2016, Ukraina 2013 och Vitryssland 2012. (2015 växte dock det ryska bidraget om det estländska innan det var dags för final… men nu räknar jag efter list-tidpunkten.)

I år tycker jag att de skickar ett hyfsat startfält där jag personligen hittar ett bidrag jag älskar och som jag gärna ser som ESC-vinnare om nu inte Italien vinner, “Verona“, två riktigt bra bidrag, “Story of My Life” och “Flame Is Burning“, sex låtar som jag gillar att lyssna på samt ett bidrag jag fortfarande kämpar med. Inte illa. :)

Se även: Min personliga rangordning av de 5 nordiska bidragen, de 6 finalklara bidragen, de 18 semifinal-1-bidragen och de 19 semifinal-2-bidragen.

Andra bloggar om: , ,

ESC2017 Schlagerpinglan: Den senaste veckan har det inte hänt så mycket i “nya-ESC-2017-bidrags-väg” men tillräckligt för att den officiella ESC-sidan skulle få ihop ett veckoklipp med nyheter i videoform relaterade till Eurovision Song Contest, se nedan:

Veckans Eurovision-nyheter (på engelska)


Eurovision Song Contest Weekly Update 21/03/2017
(1:13 – Mar 21, 2017)

Schlagerpinglan: Här nedan ser ni länkar till de nyheter som togs upp i videoklippet ovan, så att den som vill enkelt hittar kompletterande info:

Veckans Eurovision-nyheter:
Armenien Armenien: “Armeniens Eurovision-bidrag 2017
ESC2017 ESC 2017: “Alla finalens förkvalificerade bidrag
ESC2017 ESC 2017: “Alla bidragen i den första semifinalen
ESC2017 ESC 2017: “Alla bidragen i den andra semifinalen

Schlagerpinglan: Mer om de olika ländernas ESC-bidrag finns samlade på två olika sidor: indelade efter semifinaler/final och i kronologisk ordning.

Andra bloggar om: ,

ESC2017 Schlagerpinglan: Innan jag är redo att lämna för-säsongen och koncentrera mig helt på de 43 tävlande bidragen i Eurovision Song Contest 2017 så tänkte jag först ta en snabb titt på de 25 länder som ordnade någon form av nationell uttagning. Vissa bidrag är helt enkelt för bra för att bara glömmas bort. :)

Här nedan ser ni listan över alla dessa länder samt de tre bästa bidrag som respektive land hade i sina uttagningar (enligt min personliga smak). Eventuella vinnar-bidrag är markerade i fetstil. Observera att jag här endast gått efter studio-versionerna då live-versionerna i många fall inte riktigt levde upp till förväntningarna.

Om ni vill veta ytterligare lite mer om de olika nationella uttagningarna så är det bara att klicka ni på flaggorna nedan så kommer ni till ländernas info-sidor där vinnar-bidragen, resultaten av uttagningarna och mycket annat finns presenterat.

De bästa bidragen från de nationella ESC 2017-uttagningarna:

Land Schlagerpinglans topp-tre-listor
Albanien Albanien 1. “Mos harro”, Dilan Reka live
2. “Shiu”, Yll Limani live
3. “Sot”, LYNX live
Danmark Danmark 1. “A.S.A.P.”, Johanna Beijbom live
2. “Where I Am”, Anja live
3. “One”, Ida Una live
Estland Estland 1. “Verona”, Koit Toome & Laura live
2. “In or Out”, Elina Born live
3. “Slingshot”, Lenna Kuurmaa live
Finland Finland 1. “Circle Of Light”, Emma live
2. “Helppo elämä”, Lauri Yrjölä live
3. “Blackbird”, Norma John live
Georgien Georgien 1. “We Live Once”, Maliibu live
2. “Me da Shen”, Trio Mandili live
3. “We Are Eternity”, Alisa Danelia live
Grekland Grekland 1. “This is love”, Demy
2. “When the morning comes around”, Demy
3. “Angels”, Demy
Island Island 1. “Bammbaramm”, Hildur live
2. “Treystu á mig”, Sólveig Ásgeirsdóttir live
3. “Mér við hlið”, Rúnar Eff Rúnarsson live
Italien Italien 1. “Occidentali’s Karma”, Francesco Gabbani live
2. “Ora esisti solo tu”, Bianca Atzei live
3. “Tutta colpa mia”, Elodie live
Lettland Lettland 1. “One by One”, Up live
2. “Little Weird”, Laura Lo feat. Chris Oak live
3. “Blood Runs Quicker”, Katrīna Cīrule live
Litauen Litauen 1. “Could it be?”, Edgaras Lubys live
2. “Let U Go”, Paula Valentaitė live
3. “I see the Lights”, Vilija Matačiūnaitė live
Malta Malta 1. “Fighting to survive”, Cherton Caruana live
2. “Tonight”, Deborah C & Josef Tabone live
3. “Seconds away”, Jade Vella live
Moldavien Moldavien 1. “Uzac, uzac”, TOZI
2. “Ne-a fost iubirea un joc”, Valentina Nejel
şi Sergiu Pungă
live
3. “Discover Moldova”, Ethno Republic
& Surorile Osoianu
live
Norge Norge 1. “Wrecking Crew”, Ammunition live
2. “Mama’s Boy”, Ella live
3. “Places”, Ulrikke live
Polen Polen 1. “Flashlight”, Kasia Moś live
2. “Voiceless”, Isabell Otrebus live
3. “Only Human”, Lanberry live
Portugal Portugal 1. “Don’t Walk Away”, Pedro Gonçalves live
2. “Amar Pelos Dois”, Salvador Sobral live
3. “Gente Bestial”, Jorge Benvinda live
Rumänien Rumänien 1. “Yodel It!”, Ilinca ft. Alex Florea live
2. “Petale”, Instinct live
3. “Walk on by”, Xandra live
Schweiz Schweiz 1. “Cet Air La”, Ginta Biku live
2. “Apollo”, Timebelle live
3. “Gold”, Freschta live
Slovenien Slovenien 1. “On My Way”, Omar Naber live
2. “Fse”, Nika Zorjan live
3. “Halo”, Alya live
Spanien Spanien 1. “Contigo”, Mirela Cabero live
2. “Sin Ti”, Dani J
3. “No Somos Heroes”, Javian live
Storbritannien Storbritannien 1. “Never Give Up On You”, Lucie Jones live
2. “Wish I Loved You More”, Holly Brewer live
3. “Light Up The World”, Danyl Johnson live
Sverige Sverige 1. “As I Lay Me Down”, Wiktoria live
2. “A Million Years”, Mariette live
3. “Road Trip”, De Vet Du live
Tyskland Tyskland 1. “Perfect Life”, Levina live
2. “Wildfire”, Levina live
3. “Wildfire”, Axel Maximilian Feige live
Ukraina Ukraina 1. “Wonder”, MELOVIN live
2. “Geraldine”, Arsen Mirzoyan live
3. “All My Love For You”, SKAI live
Ungern Ungern 1. “Deák”, Spoon21 live
2. “White shadows”, Dávid Henderson live
3. “Origo”, Joci Pápai live
Vitryssland Vitryssland 1. “Follow The Play”, Vlad Kurasov live
2. “Historyja majho zyccia”, Navi Band live
3. “Take My Heart”, NUTEKI live

Schlagerpinglan: Som synes av de fetstilsmarkerade vinnarna ovan så är det inte många uttagningar som slutat med att den, enligt min smak, “bästa låten” vann men i ett flertal fall så var det lika bra då det krävs mer än en bra låt för att bli ett konkurrenskraftigt ESC-bidrag. :)

Listorna ovan är dock inte helt rättvisa då jag i vissa fall (t.ex. Grekland och Tyskland) fått göra topp-tre-listor av bidrag jag egentligen inte är så förtjust i. Å andra sidan så finns det länder där jag kunnat skriva betydligt längre listor (t.ex. Rumänien, Albanien, Estland, Malta och Sverige). Tre från varje är nog tillräckligt för att få ett litet sammanfattande hum om vad som erbjöds. :)

Hela samlingen av de valda ESC-2017-bidragen (inkl. länkar tilll deras tillhörande NF-framträdanden, videor och texter) hittar ni här: “Alla bidragen: ESC 2017“.

Andra bloggar om: ,

ESC2017Schlagerpinglan: Nu när perioden då man behövde veckoschema för att hålla reda på alla nationella uttagningar och internvalspresentationer är förbi så får vi i stället blicka framåt mot de många förfesterna inför Eurovision Song Contest 2017.

Så här långt är det sex städer som meddelat att de kommer att samla ESC-2017-artister för en försmak på tävlingen, däribland förra årets nykomling Tel Aviv (“Israel Calling” den 5:e april) och årets nya förfest i Madrid (“Eurovision Spain Pre-Party” den 15:e april), se resten av konserterna nedan.

Schemat för Inför-Eurovision-2017-konserterna

♥ 25:e mars – Riga, Lettland – “Eurovision PreParty Riga 2017”
♥ 2:a april – London – “London Eurovision Party 2017”
♥ 5:e april – Tel Aviv – “Israel Calling 2017”
♥ 8:e april – Melkweg / Amsterdam – “Eurovision in Concert 2017”
♥ 15:e april – Madrid – “Eurovision Spain Pre-Party”
♥ 21:a april – Moskva – “Moscow Eurovision Party 2017”

Här nedan ser ni en sammanställning av vilka artister som kommer att uppträda vid de olika Inför-Eurovision-konserterna. Fortfarande beräknas det tillkomma fler artister till de olika konserterna och listan nedan uppdateras efterhand.

(Klicka på flaggorna nedan för att lyssna på ESC-bidragen och läsa mer om hur de utsågs. Samtliga 43 ESC-2017-bidrag hittar ni på samlingssidan här.)

Bokade artister till Inför-Eurovision-2017-konserterna

Deltagande artister (länder) Riga
25:e mars
London
2:a april
Tel Aviv
5:e april
Melkweg
8:e april
Madrid
15:e april
Moskva
21:a april
Kasia Moś (Polen) Polen Polen Polen Polen
JOWST (Norge) Norge Norge Norge
Martina Bárta (Tjeckien) Tjeckien Tjeckien Tjeckien
Triana Park (Lettland) Lettland Lettland
Naviband (Vitryssland) Vitryssland Vitryssland
Manel Navarro (Spanien) Spanien Spanien Spanien
Jana Burčeska (Makedonien) Makedonien Makedonien Makedonien
Slavko Kalezić (Montenegro) Montenegro Montenegro Montenegro
Nathan Trent (Österrike) Österrike Österrike Österrike
Ilinca & Alex Florea (Rumänien) Rumänien Rumänien Rumänien
Alma (Frankrike) Frankrike Frankrike Frankrike
Francesco Gabbani (Italien) Italien Italien Italien
Kristian Kostov (Bulgarien) Bulgarien Bulgarien Bulgarien
Omar Naber (Slovenien) Slovenien Slovenien
O.Torvald (Ukraina) Ukraina Ukraina
Norma John (Finland) Finland Finland
Lucie Jones (Storbritannien) Storbritannien Storbritannien
Lindita (Albanien) Albanien Albanien
Levina (Tyskland) Tyskland Tyskland
Anja (Danmark) Danmark Danmark
Claudia Faniello (Malta) Malta Malta
Blanche (Belgien) Belgien Belgien
Robin Bengtsson (Sverige) Sverige
Tamara Gachechiladze (Georgien) Georgien Georgien Georgien
Sunstroke Project (Moldavien) Moldavien Moldavien Moldavien Moldavien
IMRI (Israel) Israel Israel Israel
Artsvik (Armenien) Armenien Armenien
Timebelle (Schweiz) Schweiz Schweiz
OG3NE (Nederländerna) Nederländerna
Hovig (Cypern) Cypern
Joci Pápai (Ungern) Ungern
Fusedmarc (Litauen) Litauen
Valentina Monetta &
Jimmie Wilson
(San Marino)
SanMarino
Demy (Grekland) Grekland
Julia Samoylova (Ryssland) Ryssland
DiHaj (Azerbajdzjan) Azerbajdzjan

(Sammanställning av schlagerpinglan.se – Info från esckaz.com, eurovoix.com, eurovisionparty.lv, londoneurovision.com, eurovoix.com och eurovisioninconcert.nl)

Schlagerpinglan: Vad gäller Sveriges hopp i tävlingen, d.v.s. Robin Bengtsson, så har han via instagram meddelat att han ska uppträda i London, Tel Aviv, Amsterdam (Melkweg) och Madrid. Så fort det bekräftats av arrangörerna så uppdaterar jag sammanställningen ovan.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

RumanienTV-bolaget TVR valde ut Rumäniens bidrag i Eurovision Song Contest 2017 genom den nationella uttagningen “Selecţia Naţională 2017“. Vinnarlåten “Yodel It!“ med Ilinca ft. Alex Florea finns nu i en remix gjord av LEDZ, se nedan.


Yodel It! – LEDZ Remix“, Ilinca & Alex Florea

Lyssna på Rumäniens bidrag till Eurovision Song Contest 2017:
Bidrag / Artist: “Yodel It!“, Ilinca ft. Alex Florea
Länkar: final-framträdande / officiell videosemifinal-framträdande
audition-framträdandeLEDZ Remix
Låtskrivare: Mihai Alexandru, Alexandra Niculae

Schlagerpinglan:Yodel It!“ tillhör en av mina absoluta favoriter bland de tävlande bidragen i Kiev, vilket plats 3 på min topp-43-listan tydligt skvallarar om. :) Trots att jag gillar originalversionen så hindrar det tydligen inte mig från att även uppskatta ovanstående remix. Perfekt till framtida ESC-uppladdningar, träningspass eller när man bara vill lyssna på något humörhöjande. :)

Mer om Rumäniens förberedelser inför ESC 2017 (samt deras senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Rumänien i ESC 2017“ medan de 43 tävlande bidragen i ESC 2017 finns samlade på två olika sidor: indelade efter semifinaler/final och i kronologisk ordning.

Andra bloggar om: , , , ,


                 

                 

     

Musik bloggar Musik bloggar Blogglista.se