Nederländerna: “Calm After The Storm”, The Common Linnets

2014-04-24 (torsdag)
Nederlanderna Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation (inklusive länkar till bidraget, låttexten, intervjuer och relevanta infosidor) av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2014. Genomgången avslutas med aktuell placering på oddslistan samt vad jag själv tycker och tror om bidraget. Se samlingssidan för hela samlingen med alla de övriga ländernas presentationssidor.

Land: Nederländerna landets ESC-historik
Bidrag: “Calm After The Storm” videolive-framträdandelåttext
Artist: The Common Linnets officiell webbplatsyoutubetwitterfacebookwikipedia
Startnummer: nr 14 i semifinal 1
Låtskrivare: Ilse DeLange (t&m), JB Meijers (t&m), Rob Crosby (t&m), Matthew Crosby (t&m), Jake Etheridge (t&m)
Uttagning: AVROTROS avslöjade redan den 25:e november 2013 att de gjort ett internval och tänker skicka Ilse DeLange och Waylon till ESC 2014. Den slutliga låten presenterades dock inte förrän den 12:e mars då duon, som valt att kalla sig The Common Linnets, framförde en akustisk version av “Calm After The Storm” i en TV-show.
Tidigare på schlagerpinglan.se: “Nederländerna ESC-bidrag 2014″
Presentationer av bidraget och artisten (på engelska):
esctoday.com eurovisionary.com eurovision.tv

Extra: Se intervjuer med The Common Linnets av esckaz.com och eurovision.tv samt ett intervju-klipp där de möter Emmelie de Forest. Se även när duon framförde “Calm After The Storm” vid Eurovision in Concert 2014.

Odds: Vidare till final & botten-15 (plats 25) av de 37

Schlagerpinglan tror: Till final
Precis som med Nederländernas bidrag förra året, Anouks 9:e-placerade “Birds“, så struntar “Calm After The Storm” i alla väl fungerande(?) Eurovision-mallar och håller sig till känslostark musik utan krimskrams. Det fungerade förra året och det skulle kunna fungera i år igen, om de lyckas förmedla den rätta känslan till TV-publiken. I värsta fall så blir det två artister som står rakt upp och ner och sjunger en enformig låt som åker ut direkt… men så illa tror jag inte det blir. Frågan är nog snarare hur pass bra det kan bli. Personligen är jag väldigt nyfiken på svaret.
Schlagerpinglan tycker: Till final NederländernaNederländernaNederländernaNederländernaNederländerna Betyg: 4 / 5
Hade det handlat om att hitta den perfekta låten till hängmattan eller bilturen så hade jag varit villig att ge denna mysiga låt full pott, för till det fungerar “Calm After The Storm” alldeles utmärkt. Man blir lite halvdåsig och bara njuter av ögonblicket och blir glad över att det fortfarande kan produceras “bra” musik. Men… vid semifinalen kommer jag inte att blunda och känna vinden i mitt hår utan jag kommer att titta på duon som framför låten och då finns risken att det blir lite enformigt och händelsefattigt… men jag har gärna fel. Allt hänger som sagt på framträdandet och artisternas förmåga att nå ut till publiken. Jag hoppas på det bästa och en medföljande finalplats för Nederländerna.

Andra bloggar om: , , ,

Den officiella videon till “Children of the Universe” (Molly)

2014-04-24 (torsdag)
Storbritannien Även inför Eurovision Song Contest 2014 så har det brittiska TV-bolaget BBC satsat på ett internval. Den 3:e mars meddelade de att de valt ut Molly Smitten-Downes som sin representant och nu har tävlingsbidraget “Children of the Universe“, som hon skrivit tillsammans med den svenske musikproducenten Anders Hansson, fått en tillhörande video, se nedan.

Storbritanniens ESC 2014-bidrag: “Children of the Universe”, Molly:
videolive-framträdandeScott Mills Club Remixtext

Schlagerpinglan: Här har vi ett utmärkt exempel på hur en video kan förstärka en redan existerande känsla… men i mitt fall så blir det tyvärr inte bättre för det. Det är just den där lite sega “flower-power”-känslan som gör att jag inte riktigt kan förmå mig att gilla låten och nu när bilden matchar ljudet så blir det lite svårt att blunda för det. Jag kan dock tänka mig att de som redan gillar låten älskar videon, för de passar riktigt bra ihop. :D

De övriga ESC-2014-bidragen (inkl. länkar tilll deras tillhörande NF-framträdanden, videor och texter) hittar ni här: “Alla bidragen: ESC 2014“.

Andra bloggar om: , , , ,

“Eurovision 2014″-scenen har presenterats

2014-04-23 (onsdag)
ESC2014 Idag beslutade sig då äntligen DR för att sluta dra ut på det och äntligen presentera scenen som sedan en tid tillbaka står klar i B&W Hallerne i Köpenhamn inför Eurovision Song Contest 2014, se länkar nedan.

Presentation av scenen för Eurovision Song Contest 2014:
Her er Eurovision-scenen! (1:07 – Apr 23, 2014)
Eurovision Stage (in action) 2014 (4:28 – Apr 23, 2014)

Schlagerpinglan: Efter de små klippen som DR delat med sig under påsken, se här, så var i alla fall jag väldigt nyfiken på hur helheten skulle se ut. Glädjande nog så kan man konstatera att de hade all anledning att dra upp förväntningarna på den – för scenen ser helt underbar ut. :D Nu blir man, om det är möjligt, ännu mer otålig och längtar tills semifinalerna drar igång… eller i alla fall repetitionerna. Det här kan ju bli hur snyggt som helst. :D

Andra bloggar om: ,

Den officiella videon till “Undo” (Sanna Nielsen)

2014-04-23 (onsdag)
Sverige Traditionsenligt så valde Sverige ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2014 genom den nationella uttagningen “Melodifestivalen” med totalt 32 tävlande bidrag.

Efter fyra deltävlingar och en Andra Chansen så hade tittarna utsett 10 finalister och trots att den internationella juryn hade “Busy Doin’ Nothin’“ med Ace Wilder som favorit så blev det tittarnas favorit Sanna Nielsen som tog hem segern med 2 ynka poäng, se resultatet här. Nu har vinnarlåten “Undo” även fått en officiell video, se länk nedan.

Sveriges ESC 2014-bidrag: “Undo”, Sanna Nielsen:
videolive NF-framträdandetext

Schlagerpinglan: Det var ju trevligt att även Sverige fick ihop en video, för även om Melodifestivals-klippet är riktigt snyggt i sig så är det inte samma sak. Ibland kan en riktigt bra video t.o.m. få den effekten att man hör låten på ett helt nytt, bättre sätt, men i det här fallet så tyckte jag så pass bra om den från början att det nog inte var möjligt. :D

Är ni intresserade av ett litet “behind-the-scenes”-klipp så berör den tredje delen av Sannas videodagbok “My way to Eurovision” just inspelningen av musikvideon till “Undo”. (Se även del ett och del två.)

De övriga ESC-2014-bidragen (inkl. länkar tilll deras tillhörande NF-framträdanden, videor och texter) hittar ni här: “Alla bidragen: ESC 2014“.

Andra bloggar om: , , , ,

Portugal 2014: “Quero Ser Tua”, Suzy

2014-04-22 (tisdag)
Portugal Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation (inklusive länkar till bidraget, låttexten, intervjuer och relevanta infosidor) av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2014. Genomgången avslutas med aktuell placering på oddslistan samt vad jag själv tycker och tror om bidraget. Se samlingssidan för hela samlingen med alla de övriga ländernas presentationssidor.

Land: Portugal landets ESC-historik
Bidrag: “Quero Ser Tua” live-framträdandelåttext
Artist: Suzy wikipediatwitterfacebook
Startnummer: nr 13 i semifinal 1
Låtskrivare: Emanuel (t&m)
Uttagning: RTP valde ut sitt ESC-bidrag genom den nationella uttagningen “Festival da Canção” där 10 låtskrivare fick i uppdrag att skriva vars ett Eurovision-bidrag och där 5 stycken sedan tog sig vidare från den inledande semifinalen till finalen, som vanns av Suzy.
Tidigare på schlagerpinglan.se: “Portugals ESC-bidrag 2014″
Presentationer av bidraget och artisten (på engelska):
esctoday.com eurovisionary.com eurovision.tv

Extra: Se intervjuer med Suzy av eurovision.tv, esckaz.com och escXtra samt när hon framförde “Quero Ser Tua” vid Eurovision in Concert 2014, London Eurovision Party 2014 och den slutliga versionen vid ett TV-framträdande.

Odds: Ej vidare till final & botten-5 (plats 34) av de 37

Schlagerpinglan tror: Inte till final
Portugal gjorde ett litet uppehåll i ESC-tävlandet förra året och kommer tillbaka med en dansant och lättsmält låt på portugisiska till Köpenhamn 2014. Hur mycket jag än hoppas på att Suzy har en rimlig chans på finalen så har jag svårt att tro det. Vissa tittare kan ev. rösta på glädjen, melodislingan, artisten och landet men jag har svårt att se hur hon skulle få tillräckligt med juryröster för att det ska räcka hela vägen till finalen… tyvärr.
Schlagerpinglan tycker: Inte till final PortugalPortugalPortugalPortugalPortugal Betyg: 2+ / 5
Portugal brukar inte ställa upp med bidrag som faller mig i smaken men likväl så hoppas jag år efter år att det ska gå bra för dem eftersom jag tycker att de borde få utdelning för att de oftast satsar på inhemska bidrag. Detta året ställer de upp med en Lambada-inspirerad sak som visserligen är medryckande men knappast finns med bland mina favoriter då det jag sett av Suzy så här långt inte övertygat speciellt. I nuläget har hon ingen finalplats enligt mig, men eventuellt så kan semifinals-live-framträdandet få mig på andra tankar (men jag har inga större förhoppningar på det).

Andra bloggar om: , , ,

Moscow Eurovision Party 2014

2014-04-22 (tisdag)

Förutom Eurovision in Concert 2014 och London Eurovision Party 2014 så har ytterligare en relativt stor inför-Eurovision-konsert arrangerats, nämligen Moscow Eurovision Party 2014, den ryska Eurovision-förfesten i Moskva den 20:e april.

(Minst) 7 av de deltagande artisterna i Eurovision Song Contest 2014, samt andra stjärnor som Pasha Parfeni, Philipp Kirkorov, Natalia Podolskaia, Dmitriy Koldun och Alsou, deltog och här nedan ser ni länkar till en del av de låtar som framfördes:
(Källa: oikotimes.com)

“Moscow Eurovision Party 2014″- liveframträdanden:
Malta Firelight (Richard Edwards & Michelle Mifsud): (Malta 2014)
Coming Home
Finally
Someone Like You
Ryssland Tolmachevy Sisters: (Ryssland 2014)
Shine
Vitryssland Teo: (Vitryssland 2014)
Cheesecake
Ty moya planeta
Always
Israel Mei Finegold: (Israel 2014)
Same heart
I Feel Love
Sweet Dreams
Moldavien Cristina Scarlat: (Moldavien 2014)
Wild soul
Volya
SanMarino Valentina Monetta: (San Marino 2012-2014)
Maybe (Forse)
Crisalide
x Dilara Kazimova: (Azerbajdzjan 2014)
Start A Fire
Mercy
Moldavien Pasha Parfeni: (Moldavien 2012)
Dorule

Schlagerpinglan: Som synes så gillar jag dessa inför-konserter och kanske hade det kunnat bli lite för mycket av den varan, om det inte vore för att det i detta fallet fanns lite nya artister och lite extra låtar. :)

De som imponerade mest på mig var Mei Finegold och Dilara Kazimova medan Tolmachevy Sisters fortfarande är en liten gåta. Förhoppningsvis har Ryssland planerat mer för systrarna än att de bara ska stå och sjunga rakt upp och ner, för det verkar inte riktigt fungera i det fallet. Men men… det blir säkert (förhoppningsvis) helt annorlunda när det väl gäller. :)

Andra bloggar om: , ,

Danmark 2014: “Cliche Love Song”, Basim

2014-04-20 (söndag)
Danmark Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation (inklusive länkar till bidraget, låttexten, intervjuer och relevanta infosidor) av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2014. Genomgången avslutas med aktuell placering på oddslistan samt vad jag själv tycker och tror om bidraget. Se samlingssidan för hela samlingen med alla de övriga ländernas presentationssidor.

Land: Danmark landets ESC-historik
Bidrag: “Cliche Love Song” live-framträdandelåttext
Artist: Basim officiell webbplatstwitterfacebookwikipedia
Startnummer: nr 23 i finalen
Låtskrivare: Lasse Lindorff (t&m), Daniel Fält (t&m), Basim Moujahid (t&m), Kim Novak-Zorde (t&m)
Uttagning: DR valde ut sitt ESC-bidrag genom den nationella uttagningen “Dansk Melodi Grand Prix 2014″ där 10 bidrag tävlade. Tre av finalbidrag röstades vidare till superfinalen där Basim fick både tittarnas och juryns högsta poäng och tog därmed en övertygande seger.
Tidigare på schlagerpinglan.se: “Danmarks ESC-bidrag 2014″
Presentationer av bidraget och artisten (på engelska):
esctoday.com eurovisionary.com eurovision.tv

Extra: Se intervjuer med Basim av eurovision.tv, esckaz.com och escXtra. Se även när han framträdde med “Cliche Love Song” vid Eurovision in Concert 2014 och DMGP-efterfesten.

Odds: Redan finalklar & topp-5 (plats 3) av de 37

Schlagerpinglan tror: Topp-5-placering
Jag verkar ha en förmåga att underskatta de danska bidragen så eftersom jag egentligen tror på en topp-10-placering så drar jag till med att de hamnar i topp-fem i år. Denna glädjespridare till låt är både lättsmält, medryckande och lätt att sjunga med i och ibland behövs det inte mycket mer för att få folk att plocka upp luren. :)
Schlagerpinglan tycker: Övre mitten-placering DanmarkDanmarkDanmarkDanmarkDanmark Betyg: 3+ / 5
Att sätta betyg på “Cliche Love Song” var ingen lätt uppgift då jag har väldigt delade känslor här. Å ena sidan så känns låten alltför “enkel” och det klickar inte riktigt för mig varken vad gäller texten eller artisten, trots att jag tycker Basim är som klippt och skuren för låten. Å andra sidan så kan jag likväl inte låta bli att ryckas med i den smittande refrängen som är en riktig humörhöjare, och det värderar jag ganska högt i sammanhanget. M.a.o. så ser jag inte låten som något topp-bidrag men hoppas ändå på en relativt bra placering för värdlandet Danmark i ESC 2014.

Andra bloggar om: , , ,

OGAE Spanien: Sverige 12 p.

2014-04-20 (söndag)
Spanien Den 12:e OGAE-klubb att avslöja sina poäng till bidragen i Eurovision Song Contest 2014 är OGAE Spanien. Resultatet ser ni här nedan tillsammans med topp-fem i 2014 OGAE International ESC Poll efter tolv röstande klubbar:

OGAE Spanien röster inför ESC 2014:
12 poäng – Sverige – “Undo“, Sanna Nielsen
10 poäng – Storbritannien – “Children Of The Universe“, Molly Smitten-Downes
8 poäng – Israel – “Same heart“, Mei Finegold
7 poäng – Armenien – “Not Alone“, Aram MP3
6 poäng – Ungern – “Running“, András Kállay-Saunders
5 poäng – Österrike – “Rise Like a Phoenix“, Conchita Wurst
4 poäng – Grekland – “Rise Up“, Freaky Fortune feat. Riskykidd
3 poäng – Norge – “Silent Storm“, Carl Espen
2 poäng – Danmark – “Cliche Love Song“, Basim
1 poäng – Italien – “La Mia Città“, Emma
(Källa: ogaeinternational.com)

Topp-fem efter 12 röstande OGAE-klubbar:
Sverige 1. Sverige – “Undo“, Sanna 105 poäng
Österrike 2. Österrike – “Rise Like a Phoenix“, Conchita Wurst 69 poäng
Israel 3. Israel – “Same heart“, Mei Finegold 63 poäng
Storbritannien 4. Storbritannien – “Children Of The Universe“, Molly Smitten-Downes 55 poäng
Ungern 5. Ungern – “Running“, András Kállay-Saunders 48 poäng

Schlagerpinglan: OGAE Spaniens poäng gav ingen större skillnad i den sammanlagda topp-5. De hade t.o.m. så “vanlig” smak att de lyckades att pricka in alla de länder som för närvarande ligger i topp-10, vars fortsättning är: Italien (43 p.), Armenien (42 p.), Grekland (41 p.), Norge (35 p.) och Danmark (25 p.). :)

Andra bloggar om: , , ,

Eurovision 2014: DR:s påsk-avslöjanden

2014-04-20 (söndag)
ESC2014 Sedan en tid tillbaka så står scenen klar i B&W Hallerne i Köpenhamn inför Eurovision Song Contest 2014 men TV-bolaget DR försöker ändå att dra ut på spänningen genom att så gott det går, hålla helheten hemlig.

Nu i påsk har de dock beslutat sig för att ge ifrån sig små dagliga påskägg i form av videoklipp där de presenterar utvalda delar av vad vi har att vänta oss av ESC 2014, se länkar nedan.

Påskavslöjanden kring ESC-2014-bygget i Köpenhamn
ESC VLOG: Swimming-pool på Eurovision-scenen! (1:15 – Apr 17, 2014)
ESC VLOG: Her er den bedste udsigt under Eurovision (1:23 – Apr 18, 2014)
ESC VLOG: Her er årets vanvittige scenegulv til Eurovision (0:40 – Apr 19, 2014)
ESC VLOG: Sådan fungerer årets Eurovision-scene (1:31 – Apr 20, 2014)

Schlagerpinglan: Ja, Glad Påsk till oss alla då! :D Ju mer jag ser av dessa små klipp desto mer nyfiken blir jag. Förhoppningsvis så blir slutresultatet lika bra som de ger intryck av att det ska bli – för det här ser riktigt lovande ut och jag kan knappt vänta på att repetitionerna ska dra igång. :D

För övrigt så känns vatten kring en ESC-scen väldigt danskt och får mig att nostalgiskt tänka tillbaka på DMPG 1984Hot Eyes livade upp sitt vinnarbidrag “Det’ lige det” med ett dopp i poolen. Framträdandet i Luxemburg blev “torrare” med det räckte trots allt till en fjärdeplats för denna klassiska schlager. :)

Andra bloggar om: ,

OGAE Malta: Italien 12 p.

2014-04-19 (lördag)
Malta Den 11:e OGAE-klubb att avslöja sina poäng till bidragen i Eurovision Song Contest 2014 är OGAE Malta. Resultatet ser ni här nedan tillsammans med topp-fem i 2014 OGAE International ESC Poll efter elva röstande klubbar:

OGAE Maltas röster inför ESC 2014:
12 poäng – Italien – “La Mia Città“, Emma
10 poäng – Sverige – “Undo“, Sanna Nielsen
8 poäng – Norge – “Silent Storm“, Carl Espen
7 poäng – Storbritannien – “Children Of The Universe“, Molly Smitten-Downes
6 poäng – Azerbajdzjan – “Start A Fire“, Dilara Kazimova
5 poäng – Österrike – “Rise Like a Phoenix“, Conchita Wurst
4 poäng – Frankrike – “Moustache“, TWIN TWIN
3 poäng – Grekland – “Rise Up“, Freaky Fortune feat. Riskykidd
2 poäng – Tyskland – “Is It Right“, Elaiza
1 poäng – Irland – “Heartbeat“, Can-Linn (featuring Kasey Smith)
(Källa: ogaeinternational.com)

Topp-fem efter 11 röstande OGAE-klubbar:
Sverige 1. Sverige – “Undo“, Sanna 93 poäng
Österrike 2. Österrike – “Rise Like a Phoenix“, Conchita Wurst 64 poäng
Israel 3. Israel – “Same heart“, Mei Finegold 55 poäng
Storbritannien 4. Storbritannien – “Children Of The Universe“, Molly Smitten-Downes 45 poäng
Ungern 5. Ungern – “Running“, András Kállay-Saunders 42 poäng
Italien 5. Italien – “La Mia Città“, Emma 42 poäng

Schlagerpinglan: Ahh… Italien hade jag nästan glömt bort i sammanhanget och nu fick de inte bara sin första 12:a utan tog sig även upp på OGAE:s topp-fem. På oddschecker.com ligger “La Mia Città” på en blygsam 13:e-plats vad gäller chansen att vinna hela ESC 2014 men med tanke på att Italien placerat sig 2:a, 9:a och 7:a sedan sin comeback 2011 så är det knappast ett land man ska underskatta. Jag har dock svårt att tro att det kommer att räcka hela vägen i år… men man ska aldrig säga aldrig. :)

Andra bloggar om: , , ,