Tjeckien Som det meddelats tidigare så har låtskrivaren Ondřej Soukup fått i uppgift att skriva och lämna in tre låtar till TV-bolaget ČT, som sedan via en specialjury utser det internvalda bidrag som Tjeckien ska tävla med i Eurovision Song Contest 2015.

Först rapporterades det att valet inte skulle avslöjas förrän i mars, men tydligen är de redo redan nu och kommer att presentera både artist och bidrag den 2:a februari.
(Källa: escsverige.blogspot.se)

Schlagerpinglan: Om det brukar ses som ett dåligt tecken att TV-bolagen skjuter fram datumet för sina internvalspresentationer så får väl detta i stället ses som ett gott tecken. Jag hoppas verkligen att låtskrivaren fått till en riktig hit och att det är därför deras val var så (till synes) enkelt att göra. Lika mycket som jag hoppades på en finalplats för San Marino förra året så unnar jag Tjeckien detsamma nu vid deras comeback. :)

Mer om Tjeckiens förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Tjeckien i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , ,

Moldavien Den 17:e januari genomförde TV-bolaget TRM en audition där de slutliga 24 semifinalisterna till “O Melodie Pentru Europa 2015”, Moldaviens nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2015, valdes ut.

I dag har lotten avgjort i vilken av de två semifinalerna, planerade till den 24:e och 26:e februari, som de 24 bidragen kommer att tävla i samt i vilken ordning de startar. Som det redan tidigare avslöjats så kommer åtta bidrag från varje semifinal gå vidare till finalen den 28:e februari som avgörs med hjälp av 50/50 jury- och teleröster. (Källa: esckaz.com)

Schlagerpinglan: Eftersom vi detta veckoslut redan har två finaler (Schweiz och Cypern) och tre deltävlingar (Litauen, Ungern och Island) att lyssna in oss på så vill jag inte blanda in en massa moldaviska bidrag, utan nöjer mig med att meddela att semifinalsindelningen är gjord och att jag återkommer till den när vi närmar oss mitten av februari.

I stället så hänvisar jag till min “Moldavien i ESC 2015“-sida (där ni även hittar länkar till bidragen samt namnen på låtskrivarna) om ni redan nu är intresserade av hur bidragen fördelat sig i de båda semifinalerna.

Andra bloggar om: , ,

schweiz Schlagerpinglan: Nu på lördag, den 31:a januari, kommer Schweiz att välja ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2015 genom finalen av deras nationella uttagning “Die Grosse Entscheidungsshow 2015“.

Här nedan ser ni lite kort info om uttagningen, länkar till de sex final-bidragen samt mina personliga betyg och åsikter inför finalen:

Allmänt om Schweiz nationella ESC-2015-uttagning:
Finalen av “Die Grosse Entscheidungsshow 2015″ har föregåtts av tre separata uttagningar där rätoromanska RTR, tysk-spåkiga SRF, italiensk-språkiga RSI och fransk-språkiga RTS först valt ut ett antal kandidater som sedan en specialjury granskat och valt ut de sex finalisterna från.
Finalen avgörs den 31:a januari, sänds från Bodensee Arena i Kreuzlingen och kan ses på SRF 1 kl. 20:10 CET. (Information om ev. webbsändningar kommer senare.)
Programledare är, återigen, Sven Epiney.
Precis som förra året så gör den regerande ESC-vinnaren, denna gång Conchita Wurst, ett gästframträdande i finalen.
Vid finalen framför de sex finalisterna inte bara sina tävlingsbidrag utan även vars en cover på en känd låt.
Vinnaren utses av 50/50 jury- och tittarröster.

Final-startfältet, bidragen, artisterna och låtskrivarna:

Schlagerpinglans betyg:
♥ “Fly“, Licia Chery livevideo schweizschweizschweizschweizschweiz
(Léticia Andris) (RTS-val)
Schlagerpinglan: “Fly” gjorde inget större intryck på mig när RTS presenterade sina ursprungliga 26 bidrag men vid juryspelningen den 7:e december stod Licia för ett av de klart bästa framträdanden och lyfte verkligen låten. Så trots att den kanske inte riktigt är min typ av musik i vanliga fall så rycks även jag med i denna glada “glöm-dina-bekymmer-för-tre-minuter”-låt och skulle knappast protestera om det räckte hela vägen, även om jag har andra personliga favoriter.
Betyg: 3+/5
♥ “Time to shine“, Mélanie René livevideo schweizschweizschweizschweizschweiz
(Mélanie René) (RTS-val)
Schlagerpinglan: Från att ha tyckt ganska bra om “Time to shine” första gången jag hörde den så har den sakta men säkert vuxit till att bli en av mina två största favoriter i finalen. Mélanie René utstrålar inte samma säkerhet på scenen som Licia Chery, men det kan snarare ses som en fördel då det ger mer äkthet till budskapet i låten. Jag gillar i alla fall hela paketet här: låt, text, artist och helhetskänslan den ger.
Betyg: 4+/5
♥ “Take Me Back to 23“, Deborah Bough livevideo schweizschweizschweizschweizschweiz
(Deborah Bough) (RSI-val)
Schlagerpinglan: När jag hörde låten första gången (i RTR/SRF:s uttagning) fick den ett under-medel-betyg av mig och mitt intryck av “Take Me Back to 23″ förändrades inte nämnvärt varken efter att RSI presenterat sina tre kandidater eller efter juryspelningen. Ingen skugga över Deborah men hennes låt tillhör den form av “gammal-disco” som får det att krypa under skinnet på mig och där kan inget framträdande i världen göra någon skillnad. När det kommer till personlig smak så är det ibland bara att acceptera att man inte kan gilla allt.
Betyg: 2+/5
♥ “Hey now“, Andy McSean livevideo schweizschweizschweizschweizschweiz
(Andy Stadelmann) (SRF/RTR-val)
Schlagerpinglan: ” Hey now” är för mig en trallvänlig låt som sätter sig på hjärnan direkt och som jag föll för redan första gången jag hörde den. Lägger man dessutom till sångarens behagliga röst så skulle man kunna tänka sig att vi har ytterligare ett favoritbidrag här, men det finns något i helheten som inte riktigt fungerar. Jag kan inte sätta fingret på vad det är men skulle inte mina två huvudfavoriter nå ända fram så är Andy ändå ett helt OK val i mina ögon.
Betyg: 4/5
♥ “Singing about love“, Timebelle livevideo schweizschweizschweizschweizschweiz
(Mihai Alexandru, Andrada Ioana) (SRF/RTR-val)
Schlagerpinglan: “Singing about love” är nog den låt som jag hoppas mest på i finalen. Jag tyckte ganska bra om den redan från början och sedan dess har den växt till sig och hamnade t.o.m. bland mina slutliga nio favoriter i SRF-omröstningen. Sångerskan har både attityd och show-glädje medan låten innehåller flera intressanta beståndsdelar, inklusive ett helt oemotståndligt sax-solo, och är omöjlig att få ut ur huvudet när den väl bosatt sig där. Ett flertal egenskaper som inte är helt fel för ett ESC-bidrag m.a.o. och därför är det mitt förstahandsval.
Betyg: 4+/5
♥ “Only human“, Tiziana livevideo schweizschweizschweizschweizschweiz
(Jesse Singer, Nick Banns, Chris Soper, Will Knox, Shayna Zaid) (SRF/RTR-val)
Schlagerpinglan: När jag såg Tizianas framträdande vid juryspelningen så kändes det helt rätt att hon skulle gå vidare. ESC brukar ju svänga mellan ytterligheterna och vad passar då bättre än en helt naturlig artist efter en superstylad karaktär? Men hur vacker låten och texten än är och hur vackert Tiziana än sjunger så, precis som betyget efter första genomlyssningen visar, är detta inte riktigt min typ av bidrag.
Betyg: 3/5

Schlagerpinglan: Efter att ha lyssnat igenom över 200 bidrag i jakten på Schweiz bästa låt 2015 så ser jag fram emot att det äntligen ska koras en slutsegrare. Visserligen försvann deras bästa bidrag på vägen (“Unbeschreiblich nah“ med Sabrina Sauder) men jag tycker nog att de fått ihop ett ganska skapligt finalfält i alla fall. Må bästa bidrag vinna. :D

Mer om Schweiz uttagning till Eurovision Song Contest 2015 (inkl. resultaten av de inledande uttagningarna, landets senaste bidrag och resultat i ESC m.m.) hittar ni på min samlingssida “Schweiz i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , ,

Melodifestivalen 2015: Årets scen

2015-01-29 (torsdag)
sverige Den 7:e februari drar SVT i gång den första deltävlingen av “Melodifestivalen 2015“, Sveriges nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2015, men redan nu så kan de presentera hur scenen kommer att se ut. Allt, inkl. bilder och nedladdningsbar teknisk ritning, hittar ni på svt.se/melodifestivalen. (Källa: svt.se)

Schlagerpinglan: Presentationen av årets scen – en återkommande händelse som alltid får upp förväntningarna hos mig. Inte så mycket för att jag egentligen bryr mig så mycket om hur själva scenen ser ut utan mer att det är det ultimata tecknet på att vi närmar oss starten av ytterligare en Melodifestivals-säsong. :)

Vad gäller årets scen så verkar den ligga rätt i tiden då även årets ESC-scen leker med tanken på svävande ljuspelare som riktas mot publiken. Personligen tycker jag att det ser väldigt intressant ut och ser med spänning fram emot att få se hur de båda fungerar i praktiken.

När vi ändå är inne på ämnet så kan jag även passa på att nämna att det gjorts ytterligare två små förhands-presentationer den senaste tiden, nämligen av Danmarks “MGP”-scen och Lettlands “Supernova”-scen.

Mer om Sveriges förberedelser inför Eurovision Song Contest 2015 (inkl. schemat för MF 2015 och våra senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här.

Andra bloggar om: , , , ,

Ungern Schlagerpinglan: Förra veckan startade Ungern sin nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2015 i och med den första kvartsfinalen av “A Dal 2015“, se resultatet här.

Nu på lördag, den 31:a januari, är det dags för den andra kvartsfinalen. Här nedan hittar ni mer info om uttagningen i stort samt länkar till veckans tävlande bidrag och mina personliga betyg av dem:

Allmänt om Ungerns nationella ESC-2015-uttagning “A Dal 2015″:
“A Dal 2015″ inleds med tre kvartsfinaler den 24/1, 31/1 och 7/2 med tio tävlande bidrag i varje show. Från varje kvartsfinal går sex bidrag vidare i uttagningen.
Fem av de bidrag som går vidare från respektive kvartsfinal utses av 4 jurymedlemmar och 1 del tittarröster från en speciell mobilapp.
Det sjätte bidraget som går vidare från respektive kvartsfinal utses av 100% tittarröster.
De 18 bidrag som tar sig vidare från kvartsfinalerna delas in i två semifinaler som kommer att sändas den 14:e och 21:a februari.
Finalen av “A Dal 2015″ kommer att avgöras den 28:e februari.
Programledare för “A Dal 2015″ är Csilla Tatár.

Kvartsfinal 2-startfältet, bidragen, artisterna och låtskrivarna:

Schlagerpinglans betyg:
Give Me Your Love“, Ádám Szabó
(Ádám Szabó, Tamás Bori, Tamás Katona, Kata Kozma)
UngernUngernUngernUngernUngern
The night“, Chances
(János Kosztyu, Ferenc Orbán)
UngernUngernUngernUngernUngern
A Tükör Előtt“, Gergő Oláh
(Lajos Havas, Norbert Csicsák, Gergő Oláh, Márton Lombos)
UngernUngernUngernUngernUngern
Run To You“, Gyula Éliás JR. Feat. Fourtissimo
(Gyula Éliás, Martina Király)
UngernUngernUngernUngernUngern
Ébresztő“, Heni Dér
(Krisztián Burai, Heni Dér, Ernő Bodoczki, Norbert Szabó)
UngernUngernUngernUngernUngern
Fire“, Ív
(Éva Katona-Zsombori, Lóránt Tóth , László Gálosi)
UngernUngernUngernUngernUngern
Lőjetek Fel“, Leander Rising
(Leander Köteles, Attila Vörös , József Péter Takács)
UngernUngernUngernUngernUngern
Homelights“, New Level Empire
(Péter Krajczár, Zoltán Szilveszter Ujvári, Sándor Nyújtó)
UngernUngernUngernUngernUngern
Kicsi a világ, de nagy világ“, Pankastic!
(Tamás Kálmán)
UngernUngernUngernUngernUngern
Our time“, Saci és Böbe Szécsi
(Saci Szécsi, Böbe Szécsi, Máriusz Fodor)
UngernUngernUngernUngernUngern

Schlagerpinglan: Sedan min första rankning av de 30 tävlande ungerska bidragen så har det hänt en hel del, märker jag nu när jag jämför betygen. Störst förändring har “Fire“ med Ív gjort, från en 25:e-plats upp till en av mina favoriter i kvartsfinalen. Som det påtalats så många gånger förr: vissa bidrag tar längre tid än andra att få upp ögonen för. :)

Det finns dock endast ett bidrag som jag tycker riktigt bra om i denna kvartsfinal och det är “Homelights” med New Level Empire som lyckats få till en mysig och talande låt som jag (i nuläget) inte kan få nog av.

Får jag även önska de återstående fyra bidragen som går vidare så ser jag gärna att det blir “Lőjetek Fel“, “The night“, “Ébresztő“ och “Give Me Your Love“ men de kan jag eventuellt byta ut om någon annan gör ett mer imponerande live-framträdande. Vi får väl se vad som händer på lördag. :D

Mer om Ungerns förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Ungern i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , ,

Litauen I Litauens uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2015 utses bidraget och artisten i två separata omröstningar. Vad gäller låtarna så var de 12 stycken från början, men efter en andra röstningsvecka så återstår det nu endast 9 bidrag, se länkar nedan.

En ny omröstning har nu startat (lite försenat) på lrt.lt och denna gång är det ytterligare två bidrag som ska röstats bort.

Här nedan ser ni länkar till de aktuella bidragen (i den ordning de var vid senaste kollen) i både demoversion samt de framträdande artisterna gjorde i den tredje och fjärde showen av “Eurovizijos“.

Lyssna på bidragen som är kvar i låttävlingen av Litauens ESC-uttagning 2015:
“Not Perfect” (Vaidas BaumilaEdgaras Lubysdemo)
(Edgaras Lubys)
“No More Tears” (Jurgis BrūzgaTadas Juodsnukisdemo)
(Patrik Öhlund, Madelene Hamberg)
“Dangerous (S.O.S.)” (Milita Daikerytėdemo)
(Camilla Gottschalck, Christina Schilling, Henrik Szabo, Daniel Nilsson, Amir Aly)
“The Right Way” (MiaMonika Linkytėdemo)
(Tina Almqvist Hilli, Daniel Persson)
“Sound of Colours” (youtubedemo)
(Daði Georgsson, Íris Hólm, Jonas Gladnikoff, Camilla Gottschalck, Christina Schilling)
“This Time” (Edgaras LubysVaidas Baumilademo)
(Vytautas Bikus, Monika Liubinaitė)
“Skęstu” (“Flying”) (Monika LinkytėNeringa Šiaudikytėdemo)
(Leon Somov, Linas Strockis, Monika Linkytė)
“Feel My Love” (Neringa ŠiaudikytėLiepa Mondeikaitėdemo)
(José Juan Santana Rodríguez)
“Take My Love” (Liepa MondeikaitėJurgis Brūzgademo)
(Brandon Stone)

Lyssna på låtarna som röstades ut i andra omröstningen:
“Factory Hearts” (Tadas JuodsnukisWilma Lademo)
(Darragh Reck, Barry Grace, Paul Murphy)
“Es tut mir nicht leid” (Reda Striškaitėdemo)
(Natalja Chareckaja)
(Källa: lrt.lt)

Schlagerpinglan: Hmm… varje gång jag kontrollerat ställningen på lrt.lt förra veckan så har min favoritlåt “Take My Love” befunnit sig ohjälpligt sist och jag var därför helt säker på att den var näst på tur att åka.

När jag sedan såg att både lrt.lt och wikipedia påstod att “Es tut mir nicht leid” och “Factory Hearts” var de som fått lämna tävlingen så hade jag lite svårt att tro det. Eventuellt så kan det ju ha funnits lite ogiltliga röster som plockats bort och kastat om resultatet en del. Endast spekulationer, naturligtvis, men det ligger väl närmast till hands.

Hur det än är med den saken så är jag oerhört tacksam och hoppas att detta innebär att Edgaras Lubys eller Vaidas Baumila kan få tillfälle att göra sin tolkning av “Take My Love” innan den åker ut… eller vinner. ;)

Mer om Litauens förberedelser inför Eurovision Song Contest 2015 (inklusive schemat för deras uttagning och länkar till framträdanden av de tävlande artisterna) hittar ni här.

Andra bloggar om: , ,

ESC2015 När den första omgången av biljetter till Eurovision Song Contest 2015 släpptes den 15:e december tog det inte lång stund innan de tog slut. Arrangörerna uppmanade som vanligt de som inte fick tag i biljetter att inte köpa biljetter från icke-officiella biljett-återförsäljare utan vänta tills nästa biljettsläpp.

Nu är det då dags för det andra biljettsläppet och det kommer att ske den 29:e januari kl. 09:00 CET. Det är biljetter till de båda semifinalerna som släpps och de kan köpas via Oeticket.com. I februari kommer närmare information om det tredje biljettsläppet.
(Källa: eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Nu när semifinalsdragningen är avklarad så är det kanske lite lättare att veta vilken semifinal man är mest intresserad av, om man nu har planer på att köpa några biljetter. Jag önskar er i så fall lycka till. :D Närmare information om hur biljettförsäljningen inför ESC 2015 sker hittar ni här.

Andra bloggar om:

Danmark Precis som utlovat så släppte TV-bolaget DR i dag fullversionerna av de 10 bidrag som kommer att tävla i “Dansk Melodi Grand Prix 2015“, Danmarks nationella uttagning av bidrag i Eurovision Song Contest 2015, se länkar nedan.

Egentligen var det en stor sak att de för en gångs skull bestämt sig för att släppa hela låtarna innan själva finalen, vilket de aldrig gjort förr, så därför var det lite synd att de efter en miss “läckt” ut i förväg. Nåja, ingen större skada skedd då ingen fick någon fördel utan alla bidragen är med och tävlar i finalen den 7:e februari där vinnaren utses av en kombination av jury- och tittarröster.

De tävlande artisterna / bidragen / låtskrivarna i Danmarks “DMGP 2015″:

Final – 7:e februari:
1.Love Me Love Me“, Sara Sukurani
(Robert Uhlmann, Arash Labaf, Alexander Papaconstantinou, Sara Sukurani)
2.Mi Amore“, Tina & René
(Thomas G:son, Henrik Sethsson)
3.Når veje krydses“, Marcel & Soulman Group
(Marcel Gbekle, Bjarne List Nissen, Jeanette Christiansen)
4.Hotel A“, Cecilie Alexandra
(Bobby Ljunggren, Marcos Ubeda, Kristian Lagerström)
5.Love is Love“, Andy Roda
(Andy Roda, Maria H. Jensen)
6.Tæt på mine drømme“, Julie Bjerre
(Maia Daniella Andersen, Jakob Schack Glæsner, Lise Cabble)
7.The Way You Are“, Anti Social Media
(Lars ”Chief 1” Pedersen, Remee S. Jackman)
8.Suitcase“, Anne Gadegaard
(Magnus Funemyr, Micky Skeel)
9.Manjana“, Babou
(Lasse Lindorff, Daniel Rothmann, Thomas Sardorf, Karen Rosenberg, Nicolas Rebscher, Matthias Zürkler, Johannes Loefller)
10.Summer Without You“, World of Girls
(Martin Fliegenschmidt, Rune Braager, Daniel Calvin Østergaard)
(Källa: dr.dk)

Schlagerpinglan: Efter att ha lyssnat på låtarna ett tag nu så kan jag glatt medge att jag kan hitta ljusglimtar hos varenda bidrag, vilket är lite ovanligt i en tävling som brukar satsa på bredd. :D

Däremot så har jag inte hittat något bidrag med det där lilla extra som jag tycker riktigt bra om, men det dyker kanske upp efter ytterligare några genomlyssningar. Jag har i alla fall ett första, positivt intryck av startfältet och tror på en riktigt sevärd dansk ESC-årgång. :D

Mer om Danmarks förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Danmark i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , ,

ESC2015 I dag startade Eurovison Song Contest 2015 på riktigt då värdskapet för tävlingen lämnades över från Danmark till Österrike och lottningen av semifinalerna genomfördes, se resultatet nedan.

Startordningen är inte bestämd än (det sköter TV-bolaget ORF när alla bidragen valts ut) utan de länder som står ovanför strecket startar i första halvan av semifinalen medan de som står under strecket startar i andra halvan av semifinalen.

Semifinal 1, 19:e maj 2015: Semifinal 2, 21:a maj 2015:
Armenien Armenien Irland Irland
Belgien Belgien Litauen Litauen
Estland Estland Malta Malta (“Warrior“)
Finland Finland Montenegro Montenegro
Grekland Grekland Norge Norge
Makedonien Makedonien (“Lisja Esenski“) Portugal Portugal
Moldavien Moldavien San Marino San Marino
Nederländerna Nederländerna (“Walk Along“) Tjeckien Tjeckien
- – - - – -
Albanien Albanien (“Diell“) Azerbajdzjan Azerbajdzjan
Danmark Danmark Cypern Cypern
Georgien Georgien (“Warrior“) Island Island
Rumänien Rumänien Israel Israel
Ryssland Ryssland Lettland Lettland
Serbien Serbien Polen Polen
Ungern Ungern Schweiz Schweiz
Vitryssland Vitryssland (“Time“) Slovenien Slovenien
Sverige Sverige

Österrike, Frankrike och Spanien kommer att få rösta i den första semifinalen, medan Italien, Storbritannien och Tyskland kommer att få rösta i den andra semifinalen.
(Källa: eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Ja, då är årets ESC igång på riktigt då, även om vi som följt de olika uttagningarna kanske tycker att det varit det ett bra tag redan. :)

Eftersom jag inte tror att man kan skylla på lottningen om man tar sig vidare från sin semifinal eller ej så vill jag inte läsa ut för mycket av den. Men det är ju klart att det aldrig skadar att starta i den andra halvan av semifinalen (statistiskt sett) och att man slipper möta länder som Grekland, Danmark, Rumänien, Ryssland. Å andra sidan så finns det ju länder som Island och Azerbajdzjan i vår semi och där finns ju trots allt ett extra bidrag, så det hela jämnar nog ut sig i slutändan. :D

Mer om hur dragningen gick till och de olika grupper länderna delades in i hittar ni här.

Andra bloggar om: , ,

Inför Eurovision 2015: Vecka 5

2015-01-26 (måndag)

Veckoschema 5 – Eurovision Song Contest 2015

Måndag – 26:e januari
Danmark Danmark: Fullversionerna av tävlingsbidragen släpps
(lyssna på bidragen här)
Litauen Litauen: Ny omröstningsomgång påbörjas i låt-tävlingen
(lyssna på de 9 kvarvarande tävlingsbidragen här)
ESC2015 ESC 2015: Semifinalsdragning kl. 13:25
(se resultatet här)
Torsdag – 29:e januari
ESC2015 ESC 2015: Kl. 09:00 släpps andra omgången av biljetter till ESC 2015
(läs mer här)
Lördag – 31:a januari
Schweiz Schweiz: “Die Grosse Entscheidungsshow 2015″ – FINAL
(lyssna på bidragen här)
Litauen Litauen: “Eurovizijos” – Show 5
(se resultatet av Show 4 här)
Ungern Ungern: “A Dal 2015″ – Kvartsfinal 2
(se resultatet av show 1 här / lyssna på show 2-bidragen här)
Island Island: “Söngvakeppnin 2015″ – Semifinal 1
(lyssna på bidragen här)
Söndag – 1:a februari
Cypern Cypern: “Eurovision Song Project” – FINAL
(lyssna på bidragen här)

Schlagerpinglan: Förra veckan var ingen nationell final eller internvalspresentation inplanerad men vi fick likväl Frankrikes internval (“N’oubliez pas“ med Lisa Angell) presenterat för oss.

Vare sig det dyker upp några överraskningar eller ej denna vecka så har vi i alla fall minst två nya ESC-2015-bidrag att se fram emot. Både Schweiz och Cypern har ju kommit fram till sina finaler. Utöver det så fortsätter både Litauen och Ungern sina uttagningar medan Island påbörjar sin.

Som om inte det vore nog så är det idag, måndag, dags att dra igång ESC 2015 på allvar då värdskapet av tävlingen ska lämnas över till Österrike och semifinalsdragningen ska genomföras. Det börjar verkligen att röra på sig nu. :D

För mer information om ländernas respektive uttagningar, klicka på ländernas flaggor ovan. Resten av ländernas 2015-planer samt länkar till deras samlings-sidor och redan utvalda bidrag, hittar ni här.

Andra bloggar om: , , , , , , ,


                 

                 

     

Musik bloggar Musik bloggar Blogglista.se