Schweiz Schlagerpinglan: Här nedan ser ni länkar till de bidrag som laddades upp som låt nr 21-30 på Eurovision-portalen inför Schweiz nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2016 (läs mer om den här) i den ordning jag själv föredrar dem samt med mina personliga betyg:

“Schweiz Internet-uttagning 2016”- Bidrag nr 21-30 (del 3 – 2015-10-04)

Puppy Love (Do You Remember)“, NEA! schweizschweizschweizschweizschweiz
(Leipzig, Tyskland)
Pharaoh“, Smashby schweizschweizschweizschweizschweiz
(Steeton, Storbritannien)
Si tu pouvais encore me sourire“, Jérome Patrick schweizschweizschweizschweizschweiz
(Nîmes, Frankrike)
Meant to Be“, Swiss Army schweizschweizschweizschweizschweiz
(Founex, Schweiz)
Dancing“, Maral Geissmann schweizschweizschweizschweizschweiz
(Rupperswil, Schweiz)
My Argentina“, Ramona Wess schweizschweizschweizschweizschweiz
(Minusio, Schweiz)
This Bond Is Tight“, Max And The Ducks schweizschweizschweizschweizschweiz
(Fuengirola, Spanien)
Loser“, SROC schweizschweizschweizschweizschweiz
(Los Angeles, USA)
I Don’t Need You Anymore! (Demo)“, Lewis Sheridan schweizschweizschweizschweizschweiz
(Wigan, Storbritannien)
Forever“, Lewis Sheridan schweizschweizschweizschweizschweiz
(Wigan, Storbritannien)

Schlagerpinglan: Efter 30 genomlyssnade bidrag så är det fortfarande “Its Your Time“ med Sarah Tyler (från del 1) som är min överlägsna favorit men nu fick den i alla fall lite konkurrens i form av nostalgidrypande “Puppy Love (Do You Remember)” med NEA!. Roligt att det dök upp riktigt intressanta låtar redan i början av uttagningen. 😀

För er som är lagda åt det lite mer “rockiga” hållet så kan jag rekommendera “Meant to Be“ med Swiss Army. Jag tyckte själv att den lät väldigt lovande till en början, men det räckte inte hela vägen för mig… men kanske för någon av er andra.

Mer om Schweiz förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Schweiz i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , ,

TurkietI början av året så lär TV-bolaget TRT har bekräftat att Turkiet planerade att delta i Eurovision Song Contest 2016 men det senaste budet, som lär komma direkt från EBU, är att TV-bolaget ännu inte bestämt sig för om de ska var med eller ej. (Källor: esctoday.com och eurovoix.com)

Snabbfakta: Turkiets deltagande i Eurovision Song Contest:

debutår: 1975 – deltagit 34 gånger – vunnit 1 gång: 2003

Turkiets ESC-resultat sedan två-semifinals-systemet infördes 2008:

2015: – – – – – –
2014: – – – – – –
2013: – – – – – –
2012: Love Me Back“, Can Bonomo (Internval) 7:a i finalen
2011: Live It Up“, Yüksek Sadakat (Internval) 13:e i semi 1
2010: We Could Be The Same“, maNga (Internval) 2:a i finalen
2009: Düm Tek Tek“, Hadise (Internval) 4:a i finalen
2008: Deli“, Mor ve Ötesi (Internval) 7:a i finalen

Schlagerpinglan: Spänningen stiger i takt med att vi närmar oss den 10:e oktober, datumet då alla länder måste ha bestämt sig för om de ska delta i Eurovision Song Contest 2016 eller ej. I alla fall om de vill undvika att bli bötfällda för att de drar sig ur för sent.

Även om Turkiet sällan skickar några bidrag som tillhör mina absoluta personliga favoriter så uppskattade jag alla de fyra senaste bidragen och hoppas därför att de faktiskt gör comeback 2016 och då fortsätter i samma varierande stil. :)

Mer om Turkiets förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Turkiet i ESC 2016“.

I och med att Wikipedia fick ta bort Turkiet från sin optimistiska lista över “klara” ESC-2016-länder så är de nere i 39 länder medan esctoday.com fortfarande har 36 länder på sin lista, se hela sammanställningen här.

Andra bloggar om: , , ,

Highway för Montenegro 2016!

2015-10-02 (fredag)

MontenegroTV-bolaget RTCG avslöjade i dag, fredagen den 2:a oktober, att de gjort ett internval och kommer att låta trion Highway (bestående av Petar Tošić, Marko Pešić och Luka Vojvodić) få representera Montenegro i Eurovision Song Contest 2016.

Bidraget som Highway, som kom fyra i “The X Factor Adria” och trea i “Suncane Skale“, kommer att tävla med i Stockholm 2016 kommer att presenteras vid ett senare tillfälle.
(Källor: esctoday.com och escxtra.com)

Länkar till smakprov på låtar med Highway:
Bar na kratko“, Highway (live – Suncane Skale 2015)
Sve je lako/Što sad ljubav“, Highway (live – X Factor Adria 2015)

Schlagerpinglan: När jag efterlyste ytterligare en Balkan-ballad från Montenegro så var det knappast ett pojkband som fanns överst på min önskelista. Men, men… de flesta sucéer brukar ju komma från något oväntat så jag håller sinnet öppet och hoppas på en riktig hit från denna trio, även om jag inte är helt övertygad efter att ha lyssnat på de ovanstående smakproven.

Vad de än beslutar sig att tävla med så står det i alla fall klart att Montenegro kommer att ställa upp i Eurovision Song Contest 2016 och det är ju alltid positivt. 😀

Mer om Montenegros förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Montenegro i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , , , ,

ItalienTV-bolaget RAI har avslöjat att vinnaren av Sanremofestivalen 2016 (Campioni-kategorin) kommer att få erbjudandet om att få representera Italien i Eurovision Song Contest 2016. Precis som Il Volo 2015 så får 2016-vinnaren även välja ut landets ESC-bidrag.

RAI meddelar även att de kommer att live-sända finalen på deras huvudkanal Rai 1, något de inte gjort sedan de stod värd för tävlingen 1991. Sedan de gjorde comeback i tävlingen 2011 så har Rai 2 stått får live-sändingarna men det ökade intresset för ESC i Italien har tydligen fått RAI att göra förändringar i schemat. (Källor: eurovision.tv och esctoday.com)

Schlagerpinglan: Efter att tidigare idag ha behandlat Frankrike, som det inte alls går särskilt bra för, så är det uppfriskande att läsa om ett Big Five-land som faktiskt lyckats göra succé i tävlingen. Samma förutsättningar men ändå så olika resultat. För inte kan det bara vara språket (eller oron att de åter kommer att lämna tävlingen om länderna inte röstar på dem) som ger Italien ett sådant försprång?

Hur som helst så ser jag fram emot Sanremofestivalen 2016 (som ni kan läsa mer om här) ännu mer nu när man vet att ESC-artisten förmodligen kommer att finnas i startfältet. 😀

Mer om Italiens förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Italien i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , , ,

Frankrike France 2 har avslöjat att det bidrag som kommer att representera Frankrike i Eurovision Song Contest 2016 kommer att väljas ut internt bland de som skickas in till TV-bolaget innan deadline den 31:a oktober. Mer information (på franska) hittar ni här. (Källa: escsverige.blogspot.se)

Schlagerpinglan: Vanligtvis håller jag alla tummar för att länderna ska ordna storslagna nationella finaler där bidragen presenteras långt i förväg. När det gäller Frankrike så har jag däremot inget emot att de sköter allt bakom kulisserna då, precis som jag nämnt tidigare, deras senaste final inte imponerade speciellt mycket på mig. Nej, då är det bättre att de samlar ihop en hög med bidrag och låter en grupp experter göra ett smart val.

Inte för att resultatet är allt, men för att inte den franska publiken ska riskera att förlora sitt ESC-intresse helt så är det nog trots allt på tiden att Frankrike prickar in ett topp-tio-bidrag. Även om de kanske kan få lite hjälp av den extra uppmärksamheten i semifinalen så hänger det mest på valet av bidrag och artist. Lycka till, France 2!

Mer om Frankrikes förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Frankrike i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , , ,

MontenegroTV-bolaget RTCG har nu bekräftat att de lämnat in en preliminär ansökan för att Montenegro ska kunna delta i Eurovision Song Contest 2016 om de beslutar sig för att de vill göra det. Som alla andra länder så har de fram till den 10:e oktober på sig att dra sig ur utan att riskera några böter. (Källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: Jag har fortfarande inte läst om de löst frågan med de annullerade juryrösterna eller ej men förhoppningsvis så har TV-bolaget beslutat sig för att inte låta det sätta käppar i hjulet för deras fortsatta ESC-medverkan. 2016 är ett nytt år och med lite god vilja från Europas TV-bolag så kan det bli ett år med rekordmånga deltagarländer. :)

Mer om Montenegros förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Montenegro i ESC 2016“.

Så här långt har esctoday.com 36 länder på sin lista över “klara” ESC-2016-länder medan wikipedia har 40 länder på sin, se hela sammanställningen här.

Andra bloggar om: , , ,

Schweiz Schlagerpinglan: RTR/SRF har nu tagit emot bidrag till sin traditionella Eurovision-portal i några dagar inför Schweiz nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2016, som ni kan läsa mer om här.

Här nedan ser ni länkar till de bidrag som laddades upp som låt nr 11-20 (efter att en del plockats ner igen), i den ordning jag själv föredrar dem samt med mina personliga betyg:

“Schweiz Internet-uttagning 2016”- Bidrag nr 11-20 (del 2 – 2015-09-30)

Fly Away“, Ute Schallmey schweizschweizschweizschweizschweiz
(Niedernhausen, Tyskland)
I am so free“, Ute Schallmey schweizschweizschweizschweizschweiz
(Niedernhausen, Tyskland)
Wishing Well“, VERAH schweizschweizschweizschweizschweiz
(Stockholm, Sverige)
We are we’ll be“, Conny Conrad and friends schweizschweizschweizschweizschweiz
(Eutingen im Gäu, Tyskland)
Let Go“, Tucker William schweizschweizschweizschweizschweiz
(Kansas City, USA)
On The Road To Yourself“, Andrea Beth schweizschweizschweizschweizschweiz
(Gipf-Oberfrick, Schweiz)
I Don’t Wanna Say Goodbye“, Romeo schweizschweizschweizschweizschweiz
(Bootle/ Liverpool, Storbritannien)
I Love It“, Hector Bubblestone schweizschweizschweizschweizschweiz
(Valladolid, Spanien)
Clap Your Hands“, Bubble Beat Project schweizschweizschweizschweizschweiz
(Valladolid, Spanien)
Bogachka (Rich B*tch Never Pay)“, Ludmila Davidenko & Pavel Petel schweizschweizschweizschweizschweiz
(Sambek, Ryssland)

Schlagerpinglan: Sammanfattningsvis kan man väl säga att jag tyckte bättre om den första tio-bidrags-samlingen än denna andra, men det hindrar inte en del av låtarna att fastna och dyka upp i huvudet när man minst anar det… vilket i och för sig har visat sig vara ett gott tecken. Så vi får se, kanske får jag tillfälle att bättra på betygen vid ett senare tillfälle. :)

Mer om Schweiz förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Schweiz i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , ,

RysslandTV-bolaget RTR har bekräftat att Ryssland planerar att delta i Eurovision Song Contest 2016. Än har de inte beslutat sig för hur de ska utse vare sig representant eller tävlingsbidrag utan lär återkomma senare med mer information. (Källa: esctoday.com)

Snabbfakta: Rysslands deltagande i Eurovision Song Contest:

1994 – deltagit 19 gånger – vunnit 1 gång: 2008

Rysslands ESC-resultat sedan två-semifinals-systemet infördes 2008:

2015: A Million Voices“, Polina Gagarina (Channel One Russia – Internval) 2:a i finalen
2014: Shine“, Tolmachevy Sisters (RTR – Internval) 7:a i finalen
2013: What If“, Dina Garipova (Channel One Russia – Internval /
vinnaren av The Voice, Golos
)
5:a i finalen
2012: Party For Everybody“,
Buranovskiye Babushki
(RTR – Nationell uttagning) 2:a i finalen
2011: Get You“, Alexej Vorobjov (Channel One Russia – Internval) 16:e i finalen
2010: Lost And Forgotten“,
Peter Nalitch & Friends
(RTR – Nationell uttagning) 11:a i finalen
2009: Mamo“, Anastasia Prikhodko (Channel One Russia –
Nationell uttagning
)
11:a i finalen
2008: Believe“, Dima Bilan (RTR – Nationell uttagning) 1:a i finalen

Schlagerpinglan: Positiva Eurovision-nyheter kan man inte få för många av och Rysslands ESC-2106-bekräftelse rankar jag som en av de allra bästa. Genom åren har nämligen detta land stått för ett flertal av mina personliga favoriter, varav den senaste var så sent som för några månader sedan. 😀

Mina önskemål för Ryssland inför ESC 2016 är att de antingen arrangerar en riktigt färgsprakande nationell uttagning eller gör ett internval och skickar Sergey Lazarev. Deras taktik att internvälja unga tjejer, hur väl det än fungerar, börjar kännas lite uttjatat och personligen skulle jag vilja se något annorlunda denna gång.

När det gäller Ryssland så har jag ytterligare ett önskemål och det är att vem som än får äran att representera landet möts med respekt av publiken i Stockholm. Det känns konstigt att man ska behöva vara orolig över att Eurovision-publiken ska bete sig som en ohyffsad mobb, med tanke på alla fina ord om respekt och lika värde och så, men i Österrike visade de tydligen väldigt klart att vi ännu har lång väg att gå. Falska applåder som dränker buropen räddar kanske TV-publikens feststämning, men knappast artisternas.

Mer om Rysslands förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Ryssland i ESC 2016“.

Så här långt har esctoday.com 35 länder på sin lista över “klara” ESC-2016-länder medan wikipedia har 39 länder på sin, se hela sammanställningen här.

Andra bloggar om: , , ,

StorbritannienTV-bolaget BBC har meddelat att de, efter fem år i rad av internval och blygsamma placeringar, inför Eurovision Song Contest 2016 planerar att utse Storbritanniens bidrag med hjälp av en nationell uttagning. Här nedan ser ni vad som gäller, i stora drag:

Storbritanniens Eurovision-2016-uttagning i stora drag:

Fram till den 20:e november tar BBC emot videor från alla över 18 år som vill representera Storbritannien i ESC. Det kan vara en amatörvideo och låten kan vara demo, bara låten uppfyller ESC-kraven och framförs live. Mer info hittar ni på bbc.co.uk/eurovision.
BBC kommer att låta OGAE Storbritannien, fanklubben med runt 1000 medlemmar, få vara med och välja ut finallåtarna från de som skickas in.
BASCA (the British Academy of Songwriters, Composers and Authors) kommer att samarbeta med BBC och ordna en låtskrivar-tävling för sina medlemmar.
Hugh Goldsmith (RCA:s VD och Innocent Records grundare) kommer att agera musik-konsult och stå för kommunikationen mellan BBC och skivbolag, producenter m.fl. för att även få etablerade personer i musikbranchen engagerade.
Efter att de bästa låtarna från alla de olika tillvägagångssätten valts ut så kommer de att presenteras för en proffs-panel och allmänheten, som tillsammans får välja ut Storbritanniens ESC-2016-bidrag. Mer information om detta kommer vid ett senare tillfälle.
(Källor: bbc.co.uk och eurovision.tv)

Schlagerpinglan: När jag för en tid sedan skrev att jag hoppades att BBC skulle arrangera en nationell uttagning så trodde jag i ärlighetens namn inte att det skulle hända. Att man nu ser att de går ytterligare några steg och satsar fullt ut på flera fronter låter därmed nästan för bra för att vara sant. Ska Storbritannien äntligen ta tävlingen på allvar igen? 😀

Hur det hela slutar återstår att se men så här långt så tycker jag att det verkar mer än lovande och förhoppningsvis så ger det även resultat. 😀

Mer om Storbritanniens förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Storbritannien i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , , ,

Schweiz Schlagerpinglan: I morse började RTR/SRF att ta emot bidrag till sin traditionella Eurovision-portal där tio kandidater ska utses till andra steget i Schweiz nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2016, som ni kan läsa mer om här.

Under dagen så har ett flertal bidrag både laddats upp och plockats ner från portalen och vilka som kommer att få vara kvar och kunna röstas på vet vi inte förrän efter deadline den 26:e oktober. Här nedan ser ni i alla fall länkar till de tio första bidragen som laddades upp och stannade kvar en längre stund, i den ordning jag själv föredrar dem samt med mina personliga betyg:

“Schweiz Internet-uttagning 2016”- Bidrag nr 1-10 (del 1 – 2015-09-28)

Its Your Time“, Sarah Tyler schweizschweizschweizschweizschweiz
(Wolverhampton, Storbritannien)
Closer to my heart“, Ylva & Linda schweizschweizschweizschweizschweiz
(Sundbyberg, Sverige)
Feel it now“, Inna Siegrist schweizschweizschweizschweizschweiz
(Lausen, Schweiz)
Keine Angst“, SEYRAN schweizschweizschweizschweizschweiz
(Köln, Tyskland)
Song“, Tandem schweizschweizschweizschweizschweiz
(Rapperswil, Schweiz)
Take life as it is“, Tony Immanuel Søgaard Olsen schweizschweizschweizschweizschweiz
(Grindsted, Danmark)
The Rising“, The United schweizschweizschweizschweizschweiz
(Liverpool, Storbritannien)
Ich Gehe Durch Die Hölle (Weil Sie Mich Zum Teufel Schickte)“,
Travis “Trucker” Hunter
schweizschweizschweizschweizschweiz
(Salzgitter, Tyskland)
Köttbullar “, Steili Kressä schweizschweizschweizschweizschweiz
(Lyss, Schweiz)
People Are People (Refugees Welcome)“, Danny Geske schweizschweizschweizschweizschweiz
(Köln, Tyskland)

Schlagerpinglan: De första tio bidragen är betygsatta och rangordnade och förhoppningsvis så följs de av många, många fler. 😀 Så här långt är jag positivt överraskad då jag redan hittat en låt som föll mig ganska väl i smaken samt återsåg en del välbekanta ansikten och namn. Det lovar gott för fortsättningen. :)

Mer om Schweiz förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Schweiz i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , ,


                 

                 

     

Musik bloggar Musik bloggar Blogglista.se