Norge, Norge, Norge

2009-08-23 (söndag)

Schlagerpinglan: Ingen kan väl ha undgått att veta att Norge, p.g.a. Alexander RybaksFairytale“, kommer att få den stora äran att arrangera Eurovision Song Contest 2010. Här nedan följer några andra (mer eller mindre färska) ESC-nyheter från vårt grannland:

 • Norges kulturminister Trond Giskes har meddelat att NRK inte kommer att få några statliga pengar för att finansiera ESC 2010. Detta kan innebära att TV-licensen kommer att höjas för norrmännen, som protesterar högljutt. Enligt NRK-chefen Hans-Tore Bjerkaas så fattas det troligen runt tio miljoner norska kronor i budgeten, som dock inte är klar ännu.
 • Norges nationella uttagning, “Melodi Grand Prix 2010”, kommer att bestå utav 3 deltävlingar (8/1, 16/1, 23/1), en Siste Sjanse (30/1) samt en stor final (6/2). Fram till den 1:a september tar NRK emot bidrag från norska medborgare eller personer med permanent adress i Norge.
 • Det blir Telenor Arena (Fornebu Arena) som kommer att få stå värd för Eurovision Song Contest den 25:e, 27:e och 29:e maj 2010.
 • (Källor: gylleneskor.se, escsweden.com samt esctoday.com)

  Schlagerpinglan: Någon som vet om det blir aktuellt med en (extra) höjning av den svenska TV-licensen när vi väl vinner ESC igen? Om en sådär tjugo år eller så. 😉

  Andra bloggar om: , ,

  Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                   

                   

       

  Musik bloggar Blogglista.se