Eurovision-nyheter

2009-12-26 (lördag)

Mycket har hänt under juldagarna. Här kommer ett axplock:

 • Albaniens nationella uttagning till ESC 2010, Festivali i Këngës, är i full gång. 18 direktkvalificerade bidrag har presenterats och ytterligare två juniorbidrag har valts ut. I kväll kl. 20:30 CET presenteras bidragen som duetter (lär kunnas ses här) och den 27/12 tävlar de 20 bidragen i finalen där en vinnare utses.
 • Lettland håller sin nationella final “Eirodziesma” den 27:e februari. Tio bidrag kommer att tävla och vinnaren utses med hjälp av jury och TV-tittare 50/50.
 • Israels TV-bolag avslöjade för ett tag sedan på sin engelska hemsida att de valt ut sångaren Harel Skaat som sin representant i Oslo 2010. Nu hävdar de att det var ett misstag att publicera detta. På måndag kommer det officiella meddelandet och då vet vi om det blir Harel Skaat eller inte som får representera Israel nästa år.
 • Azerbajdzjan håller sin nationella final den 2:a februari. Åtta artister tävlar och vinnaren utses av jury och teleröster.
 • Polen har presenterat tre nya wildcards och är nu uppe i nio presenterade bidrag till finalen den 14:e februari.
 • (Källor: esctoday.com och oikotimes.com)

  Schlagerpinglan: Mer info om de nationella ESC-uttagningarna hittar ni på samlingssidan ESC-2010 där ni bl.a. även hittar länkar till finalbidragen i Albaniens Festivali i Këngës och Polens finalbidrag.

  Andra bloggar om: ,

  Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  2 kommentarer till “Eurovision-nyheter”

  1. David G

   är övertygad om att det blir anjeza shahini som får åka till oslo för albanien efter ikväll. hennes låt är favorittippad o en sån låt som båda faller tittare och jurys i smaken…

  2. Schlagerpinglan

   David G, Själv hoppas jag på Anjeza eller Pirro Çako. Finns tre-fyra låtar till som jag skulle kunna tycka vara ett helt OK val. Kejsi Tolas låt är däremot (enligt mig) ett gränsfall som eventuellt kan växa med tiden.

  1. Lämna en kommentar


                   

                   

       

  Musik bloggar Blogglista.se