Lyssna på Dimas demo

2010-02-18 (torsdag)

Att Dima Bilan ska ställa upp i Rysslands uttagning till Eurovision Song Contest 2010 har varit känt ett tag. Låten, “White nights“, har skrivits av ingen mindre än Philip Kirkorov. Koreografin kommer att skötas av Fokas Evaggelinos, som hjälpt artister som Sakis Rouvas, Elena Paparizou och Ani Lorak.

Vad som lär vara demon till låten, samt texten, finns att lyssnas till här. (källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: Dima Bilan har ju tävlat för Ryssland två gånger redan: 2006 kom han 2:a med “Never Let You Go” och 2008 vann han med “Believe“. Årets ryska uttagning lär endast bli en formalitetssak.

Ryssland tävlar (som tur är) i den första semifinalen, medan Sverige tävlar i den andra.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “Lyssna på Dimas demo”

 1. Vronkan

  Har undrat i många år varför Italien inte längre är med i tävlingen?? Kanske du har ett svar åt mig? 🙂
  Såvitt jag vet har de inte varit med sen nån gång i mitten på 1990talet?

 2. Schlagerpinglan

  Vronkan, TV-bolaget RAI lär vara ointresserade av att vara med, helt enkelt. Jag har för mig att jag läst att de hade frågan uppe om de skulle återvända 2010, men det blev inte så. Tydligen är intresset för San Remo-festivalen så mycket större.

  Italien var med nästan hela tiden från 1956-1993 sedan gjorde de ännu ett försök 1997 innan de gav upp helt.

 3. esc2010chart.tk

  Hi !!:)

  Vote for your favourite songs in EUROVISION 2010 CHART !:)

  http://www.esc2010chart.tk !:)

 4. Vronkan

  Mkt märkligt. Italienska schlagers är ju ändå en klassiker. 🙂 Konstigt också att inte Berlusconi gett sig f-n på att vinna hela skiten.

 5. David G

  tror ryssland kan räkna med en topp5 placering som vanligt. men ingen skulle bli gladare än jag om dima misslyckades med att ta sig till final.. gillar inte han av någon anledning..

 6. Schlagerpinglan

  David G, Själv har jag också väldigt svårt för Dima och har aldrig förstått hans storhet. “Believe” tyckte jag dock väldigt bra om, trots Dima. 🙂

 7. David G

  Mmm:).. undrar om hans karriär har gått utför eller vad det nu beror på ..eftersom han är tillbaka så snabbt i eurovision igen. efter att han vann 2008 sa ju hans manager att han var fullbokad 5 år framöver…så hans karriär utanför öst staterna har nog inte gått något vidare.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se