Serbiens ESC-bidrag 2010

2010-03-15 (måndag)

Serbien valde ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2010 genom att låta Goran Bregović skriva tre låtar där Marina Tucaković stod för texterna. Tre artister fick framföra dessa låtar och därefter valdes vinnaren, Milan Stanković med låten “Ovo Je Balkan“, ut med hjälp av sms-röster.

Lyssna på Serbiens ESC-bidrag 2010 här:
Milan Stanković – “Ovo Je Balkan”

Serbiens finalister 2010:
1. Emina Jahović, “Ti Kvariigro
2. Milan Stanković, “Ovo Je Balkan
3. Oliver Katić & Jelena Marković, “Halo Predsednice
(källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: Ojsan, det här var oväntat. Inte för att jag skulle vilja höra tio smäktande Balkan-ballader på raken, men varför tre up-tempo och inte en enda ballad?

Ingen av dessa tre låtar var något för mig så jag nöjer mig med att peka ut Eminas bidrag som det som jag själv hade valt ut om jag hade haft makten.

Vad Serbien har för chanser i den första semifinalen är ju svårt att sia om. Själv tycker jag som sagt inte så bra om “Ovo Je Balkan” men Europa brukar ju tycka om sådana här takter så helt kört för Serbien är det nog inte.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Serbiens ESC-bidrag 2010”

  1. Dragi

    jag skrev i ett tidigare inlägg om at jag var säker på att Milan skulle bli vald i serbien. Han är enormt populär i serbien pga ett Idol liknande program. Och han är bra,men denna låten var inte den bästa av de tre, Oliver Katics var mycket bättre. Men nu har jag lagt in alla 3 i min mp3 så jag ska lyssna o lyssna,främst ska jag försöka ta till mig vinnarlåten lite hehe. tror dock inte serbien tar sig vidare till final,men jag hoppas.

  2. Schlagerpinglan » Blog Archive » Serbien: Ovo je Balkan

    […] Tidigare på Schlagerpinglan: “Serbiens ESC-bidrag 2010″ […]

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se