Azerbajdzjans ESC-bidrag 2010

2010-03-19 (fredag)

I går avslöjade TV-bolaget Ictimai TV att Safura kommer att representera Azerbajdzjan med låten “Drip Drop” i Eurovision Song Contest 2010.

Safura valdes ut av en jury genom en nationell final den 2:a mars där tre artister tävlade med olika låtar. Då kunde juryn inte bestämma sig för vilken låt hon skulle tävla med men nu föll valet på låten “Drip-Drop” av Stefan Örn och Sandra Bjurman.
(källa: esctoday.com)

Lyssna på Azerbajdzjans ESC-bidrag 2010 här:
Safura – “Drip Drop”

Schlagerpinglan: Som med många andra ballader så var jag inte så imponerad av “Drip Drop” första gången jag hörde den men det är ju ett tag sedan nu och låten har växt till sig enormt sedan sist. Jag tror definitivt på en finalplats för Azerbajdzjan i år… igen. 🙂

Azerbajdzjan tävlar i den andra semifinalen, precis som Sverige.

Vid landets nationella final tävlade ju tre artister och de framförde bland annat sina egna versioner av “Drip Drop”, se här: Maryam och Milk & Kisses. Själv hade jag ju valt Maryam men det blir nog bra så här med.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


8 kommentarer till “Azerbajdzjans ESC-bidrag 2010”

 1. Vronkan

  Skulle kunna gå riktigt långt. Kanske på bekostnad av Anna Bergendahl? Jag gillar Anna som fan. Låten är grym, hon är grym…. Men är inte säker på att Europa håller med.
  Den här har nånting som sticker ut på ett annat sätt.

 2. DavidG

  tror i nuläget att azerbaijan, slovakien,norge, och armenien slåss om segern. kan mycket väl ändra sig och jag kan ha glömt någon. kommer ukraina med en bra låt så är de också farliga.

  men vi kan mkt väl ha vinnaren i israel,island, sverige och danmark också. väldigt svår tippat startfält iår. precis som i melodifestivalen känns det inte som att något bidrag sådär är rikigt överlägsen i år.

 3. DavidG

  men allting kommer nog klarna när vi närmar oss själva festivalen i maj. jag har dock funderat på hur det blir om antingen armenien eller azerbaijan vinner. för azerbaijan kanske inte kan skicka någon artist till armenien eftersom de ligger i konflikt om armenien vinner i år (azerier som har varit i armenien är inte välkommna tillbaka till azerbaijan). och om azerbaijan vinner så kanske armenien även om de vill skicka ett bidrag kansek inte får det för reglerna i azerbaijan. ´men vet inte de kanske får göra ett undantag och låta artisten komma in i azerbaijan ändå.

  och om israel vinner hur ska det kunna genomföras ett eurovision i ett land som riskerar att bombas av gaza och nästan alla grannländer när som helst?

 4. Schlagerpinglan

  Vronkan, Jepp, det är i alla fall vad jag tror, att Azerbajdzjan tar Sveriges plats så att säga. Som tur är så har jag inte alltid rätt och förhoppningsvis är detta en av de gångerna. 😉

  DavidG, Usch ja, det kan bli riktigt komplicerat när Azerbajdzjan väl vinner, för det känns som att det bara är en tidsfråga innan de tar sin första ESC-seger. Men men, med lite vilja och en ekonomisk morot så löser sig det mesta. 🙂

 5. DavidG

  vitryssland har helt plötsligt bytt bidrag idag. till en ballad..som jag faktiskt personligen gillar riktigt mycket. iallafall i studio version. är dock inte 100% säker på att dessa vitryska sångare klara av att leverera denna ändå ganska svåra ballad live i oslo. men om de gör det och får den at tlåta ungefär likabra som i studio versionen så kan mycket väl vitryssland hamna topp 5.

  låten är en sån som man antingen hatar eller älskar..jag älskar den.

 6. Schlagerpinglan

  DavidG, Tack så mycket för de goda nyheterna. 🙂 Vitryssland brukar skicka låtar i min smak men “Far away” var inte riktigt det så där var jag lite besviken. “Butterflies” tycker jag däremot väldigt bra om. Jag tror att de bytte till sig en finalplats i och med låtskiftet, OM de klarar av att sjunga den live vill säga.

 7. Rickard

  Maybe a winnner!!!

 8. Schlagerpinglan » Blog Archive » Azerbajdzjan: Drip Drop

  […] Tidigare på Schlagerpinglan: “Azerbajdzjans ESC-bidrag 2010″ […]

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se