Vitryssland: Butterflies

2010-04-08 (torsdag)

Schlagerpinglan: Då var det dags igen att gå igenom de olika bidragen som ska tävla i Eurovision Song Contest 2010 och som vanligt så länkar jag till färdiga presentationer av bidragen och kompletterar med mina egna åsikter och lite annat intressant. Vi startar med Vitryssland.

Land: Vitryssland
Bidrag: “Butterflies” (video) (text)
Artist: 3+2

Startnummer: nr 16 i semifinal 1
Uttagningsprocess: Internval
ESC-historik: Vitryssland

Presentationer av bidraget och artisterna:
esctoday.com, eurovision.tv, svt.se

Tidigare på Schlagerpinglan: “Vitrysslands ESC-bidrag 2010”

Extra: Först meddelades det att gruppen 3+2 skulle tävla med låten Far away men efter ett tag ändrades det till “Butterflies”.

Odds-listor: Mitten-placering bland de 39 & vidare till final

Schlagerpinglan tror: Till final
Vitryssland förknippar jag med bra låtar och falsksjungande artister. Årets bidrag är en klassisk, stor ballad som (om falsksången uteblir) inte borde ha några problem med att ta sig vidare till finalen. Om inget annat så underlättar det att de tävlar i den första semifinalen, vilken känns som den lättare av de två.

Schlagerpinglan tycker: Till final
“Butterflies” är en riktigt maffig ballad som kan få ens nackhår att resa sig om den framförs på rätt sätt. En av mina favoriter i semi 1 i nuläget. Beroende på hur det låter i Oslo så kanske den t.o.m. blir en av mina topp-fem-favoriter i finalen men det vet vi tids nog.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Vitryssland: Butterflies”

 1. Rickard

  Håller med! Denna låten kommer troligtvis att gå vidare! Men större skrällar har ju hänt så man ska nog ändå gardera sig!

 2. Kerstin

  För mig är denna låt klockrent i en final och tror på en topp åtta placering där dock hoppas jag inte på en vinst då jag har en annan favorit.

 3. Schlagerpinglan

  Kerstin, Nu blev jag nyfiken. Vilken är din favorit, om man får lov att fråga? Själv har ingen självklar favorit utan det skiftar mellan Tyskland, Rumänien, Spanien, Norge, Polen, Albaninen m.fl. 🙂

 4. Kerstin

  Schlagerpinglan, det finns bara ett bidrag som fick mig att reagera och bli berörd och det är Belgiens bidrag. Det känns så äkta och artisten och låten är ett. Jag tycker det vore jättekul om en sån här enkel låt kunde vinna ESC efter alla år av stora shownummer och mycket förinspelad musik och konstiga beats. En kille med gitarr som står rakt upp och ner och sjunger det kunde bli hur tråkigt som helst men han lyckas i alla fall fånga mitt intresse och beröra mig och det är inte det lättaste. Så Belgien kommer vara min favorit i år.

 5. Kerstin

  Måste tillägga att jag har absolut inget emot förinspelad musik och häftiga beats men jag skulle bara tycka det var kul om en enkel avskalad låt som också är riktigt bra kunde vinna i år jag tror det vore bra för tävlingen också.

 6. Schlagerpinglan

  Kerstin, Belgiens låt är fin men lite för tråkig för min smak men sådant är ju väldigt individuellt vad man berörs av. Jag håller dock med om att det är bra att det finns plats för låtar som träffar sin publik utan en massa tillbehör.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se