Ryssland: Lost and forgotten

2010-04-19 (måndag)

Schlagerpinglan: Här följer en liten sammanställning av presentationer m.m. av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2010.

Land: Ryssland
Bidrag: “Lost and forgotten” (video) (live) (text)
Artist: Peter Nalitch & Friends

Startnummer: nr 2 i semifinal 1
Uttagningsprocess: Nationell final med 25 bidrag.
Hemsida: peternalitch.ru
Myspace: myspace.com/peternalitch
ESC-historik: Ryssland

Presentationer av bidraget och artisten:
esctoday.com, eurovision.tv, svt.se

Tidigare på Schlagerpinglan: “Rysslands ESC-bidrag 2010”

Odds-listor: Mitten/undre halvan av de 39 & vidare till final

Schlagerpinglan tror: Till final
Kritiken har varit hård mot årets ryska bidrag men när väl rösterna räknas in så tror jag att de tar sig vidare till final ändå. Kunde de komma 11:a med förra årets “Mamo” så borde det inte vara något problem att ta sig vidare med årets bidrag.

Schlagerpinglan tycker: Till final
Tyvärr så lär detta vara en ironisk kärlekslåt, så min förhoppning om att artisterna skulle skärpa till sig och göra låten rättvisa i Oslo kan jag nog glömma. Detta är lite synd då jag faktiskt tycker om låten som gömmer sig bland allt det konstiga. Konkurrensen är dock inte så stor i semi 1, så den hamnar på min topp-tio i alla fall.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Ryssland: Lost and forgotten”

 1. Kerstin

  Jag har också hört den hårda kritiken mot detta ryska bidrag och jag kan faktiskt inte riktigt förstå varför. Jag tycker detta är enormt charmigt men jag tycker precis som du Schlagerpinglan att dom borde ta bort det lite tramsiga för det här är en riktigt bra låt i grunden men förstörs lite av att dom försöker föra in lite komiska inslag. Men jag tror detta kommer segla rakt in i finalen och där kan det gå precis hur som helst för antingen hatar man detta eller älskar. Jag skulle inte vilja säga att jag varken hatar eller älskar detta men jag kan faktiskt inte låta bli att tycka om det och tycker det förtjänar en finalplats.

 2. Henrik

  MEN HERREGUD. ryssland har årets sämsta låt. du har helt fel, den kommer absolut inte gå till final

 3. Pierre

  Jag håller med, den har fått mycket skit, men när det kommer till kritan lär den gå till final i alla fall!

 4. Rickard

  Till en början ogillade jag verkligen detta bidrag! Jag sa att jag ALDRIG kommer tycka detta är bra! Men nu har jag mot alla odds ändrat mig och börjat tycka om låten.

  Precis som du säger schlagerpinglan, finns det något bra som gömmer sig bland allt konstigt! Och precis som du resonerade med “Mamo”, som trots juryns ogillande placerade sig så bra, kommer även denna låt att vara aspirant på en top 10 placering!

  Som sagt: Fortfarande råder inte full rättvisa i ESC!

 5. Johan

  Jag tror inte att Ryssland går till final. Jag tror att ni överskattar det faktum att Ryssland har många grannländer. För även fast det har varit en fördel när Ryssland har haft en känd artist eller tävlat med en musikstil som går hem i grannländerna så röstar de inte fram vilken skit som helst, i alla fall inte i en tillräckligt stor utsträckning. När jurygrupper dessutom är med och röstar blir det svårare för bidrag som Rysslands.

  Förövrigt tycker jag att den ironiska humorn i framträdandet räddar låten som annars är semifinalens sämsta. Dialogen i andra versen är fan genial

 6. Kerstin

  Johan, jag har allt mer börjat gilla det ironiska i låten men visst dom kanske inte tar sig till final men jag gillar Rysslands bidrag oavsett.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se