Fem favoriter från semi 1

2010-05-17 (måndag)

Schlagerpinglan: Nu när alla länderna från semi 1 gjort sina första rep så får man en liten uppfatning om hur det kommer att se ut. Här nedan har jag valt ut fem av låtarna som jag själv, för tillfället, tycker är snäppet bättre än de andra.

Schlagerpinglans fem semi-1-favoriter (i alfabetisk ordning):
Albanien, “It´s all about you”, Juliana Pasha (1:a repet)
Polen, “Legenda”, Marcin Mrozinski (1:a repet)
Ryssland, “Lost and forgotten”, The Peter Nalitch band (1:a repet)
Serbien, “Ovo je Balkan”, Milan Stankovic (1:a repet)
Vitryssland, “Butterflies”, Three Plus Two (1:a repet)

Schlagerpinglan: Belgien, Island och Slovakien i all ära men det är dessa fem som jag känner mest för för tillfället. Jag är medveten om att många av dessa inte tillhör favoriterna och förmodligen kommer att ha lite svårt att ta sig vidare, vilket bådar för en nagelbitande semifinal för mig. 🙂 Någon som på allvar tror att alla dessa fem har en chans på finalen?

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “Fem favoriter från semi 1”

 1. Felix

  Slovakien menar du 😉
  Slovenien är i semi 2 och kan väl knappast vara någons favorit.

 2. Schlagerpinglan

  Felix, Hehe, tack för rättelsen. Ja, det blev ju fel på mer än ett sätt. 🙂

 3. Rickard

  Bort med Serbien (fjantbidrag) och Polen!
  Ta med Grekland istället!

  Och Vitryssland blir riktigt farliga i år! Snyggt verkligen 😀

 4. Schlagerpinglan

  Rickard, Grekland är med på min topp-tio och förmodligen självskriven i finalen. Däremot är jag inte lika säker på Polen men hoppas på det bästa.

  Vitryssland har nog ett framträdande som har potential att både flippa och floppa. Fjärilarna kan nog uppfattas som lite “för mycket” i vissa läger men själv tyckte jag att de var väldigt vackra. Är det Eurovision så är det högt till tak. 🙂

 5. Jasa

  Jag tycker att Rickard borde sluta kalla Serbiens bidrag för fjantbidrag, för det är ju INTE det. Musiken är i äkta balkan anda & texten kan han ju inte veta något om eftersom han inte förstår vad han sjunger om ens kan jag tänka mig. Jag tycker det är väldigt mycket Serbien över låten & det är ju det som är meningen eftersom han representerar Serbien. Visst smaken är som baken & alla får lov att tycka precis som dom vill om bidragen, men tycker att han alltid hugger till när Schlagerpinglan säger något positivt om “Ovo je Balkan”.
  Själv så blir jag alltid lika glad när jag hör denna låten & hoppas att den tar sig till final.

 6. Schlagerpinglan

  Jasa, Vad som är skämtbidrag eller inte är nog inte riktigt lätt att avgöra. Vad artisten har för avsikter och hur publiken uppfattar det är inte alltid samma sak. Förmodligen så menar Rickard inget illa utan uppfattar verkligen Serbiens bidrag som ett skämtbidrag, vilket är lätt att göra när man inte förstår texten. Vi får nog bara acceptera att vi inte riktigt ser och hör samma saker när Milan uppträder. 🙂

 7. Petra

  Jag gillar Ryssland!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se