Schlagerpinglan: Här är de tio länder (i alfabetisk ordning) som jag slutligen bestämt mig för att jag tror tar sig vidare från den andra semifinalen av Eurovision Song Contest 2010:

Schlagerpinglan tror på följande bidrag från Semi 2 2010:
Armenien – “Apricot Stone“, Eva Rivas
Azerbajdzjan – “Drip drop“, Safura
Bulgarien – “Angel si ti“, Miroslav Kostadinov
Danmark – “In A Moment Like This“, Chanée & N’evergreen
Irland – “It’s For You“, Niamh Kavanagh
Israel – “Milim“, Harel Skaat
Kroatien – “Lako je sve“, Feminnem
Rumänien – “Playing with fire“, Paula Seling & Ovi
Turkiet – “We could be the same“, MaNga
Ukraina – “Sweet People“, Alyosha

Schlagerpinglan: Efter många om och men så är detta vad jag till slut kom fram till. Egentligen skulle jag lika gärna kunna sätta upp Georgien och Litauen på listan och plocka bort Danmark och Rumänien, men nu blev det så här. Vi får se hur långt det räcker. 😀

Som synes så tror jag inte att Sverige tar sig vidare. Förhoppningsvis så tänker folk på att om Anna Bergendahl gör ett bra framträdande i kväll och ändå inte tar sig vidare så är det INTE hennes fel. Om någon ska bli syndabock då så är det alla de personer som röstade på henne i Melodifestivalen.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


9 kommentarer till “Schlagerpinglan gissar semi 2 (2010)”

 1. Bekka

  Heja Rumänien! Tycker den är jättebra. Men jag tror inte att Ukraina går vidare. Hon är verkligen JÄTTEVASS i rösten och låten är inte speciellt bra.

 2. O

  Bra lista! Tror dock att ett av länderna ska bytas ut mot Sverige… Typ Ukraina.

 3. Schlagerpinglan

  Bekka, Jag tycker inte heller om Ukrainas låt men något säger mig att de går vidare ändå.

  O, Jag hoppas verkligen att du har rätt. 😀

 4. Kerstin

  Inte länge kvar nu tills det drar igång. Har försökt mig på att tippa de tio finalisterna. De jag TROR går vidare är: Armenien, Israel, Danmark, Azerbaijan, Rumänien, Irland, Cypern, Kroatien, Georgien och Turkiet. Skulle även kunna tänka mig att Bulgarien och Sverige går vidare men de tio första är mitt tips. Hade åtta rätt i första semin men denna är svårare så prickar jag in sex eller sju så är jag nöjd. Schweiz och Litauen är ju också outsiders, ja det finns ganska många som kommer konkkurera om platserna ikväll. Undra om det blir någon skräll, snart vet vi.

 5. David

  Hej! Fin lista. Har bara en liten fråga… På bettingsidor tror man att Bulgarien hamnar lågt (bland Schweiz, Slovenien och Holland). Jag har lite svårt att förstå detta. Jag gillar Bulgariens låt och på denna blogg tycks fler än jag göra det. Kommer live framträdandet vara dåligt? Återstå att se! Ser fram emot en spännande kväll (och ärligt talat tror jag att Sverige går vidare!).

 6. Schlagerpinglan

  David, Nej, jag tror tvärtom att det kommer att bli ett väldigt bra framträdande av Bulgarien. Däremot så verkar väldigt många tycka att låten är medioker men i kombination med framträdandet så blir det riktigt bra. Antingen så har bettingbolagen inte snappat upp detta eller så anser de inte att det spelar så stor roll. Det är min personliga tolknng i alla fall. 😀

 7. Schlagerpinglan

  Kerstin, Jag resonerar precis som du, får jag in sex-sju rätt i kväll så är jag nöjd. Fy vilken rysare det kan bli. Helst om något oväntat land dras bland de första. 😀

 8. hans

  Armenien har en av dom bästa scenframträderna i år !

 9. Martin

  Schlagerpinglan måste vara en av få här hemma som fick rätt om Sverige – vilken klarsynthet!

  Hade själv tippat att det skulle bli svårt för Anna men att hon kanske skulle knipa 9e eller 10e plats.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se