ESC går vidare

2010-05-28 (fredag)

Trots att Sverige inte tog sig vidare till finalen av Eurovision Song Contest 2010 så fortsätter i dag förberedelserna för den stora showen på lördag. Aktuella tider och händelser ser ni här nedan.
(Källa: eurovision.tv)

Schema fredagen den 28:e maj 2010:
kl. 14:30-17:00 1:a “kläd-repet” av ESC-Finalen
kl. 16:30-16:55 Presskonferens: Spanien
kl. 16:55-17:20 Presskonferens: Norge
kl. 17:20-17:45 Presskonferens: Storbritannien
kl. 17:45-18:10 Presskonferens: Frankrike
kl. 18:10-18:35 Presskonferens: Tyskland
kl. 21:00-00:30 2:a “kläd-repet” av ESC-Finalen

Schlagerpinglan: Jag förstår att många är besvikna över gårdagens resultat och anser att ESC är slut för i år/för alltid. Jag vill dock se resultatet av denna tävling först innan jag är redo för den diskussionen. Först och främst ska jag samla mina tankar om gårdagens semifinal.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “ESC går vidare”

 1. Rickard

  Finns två vägar att gå nu:

  1. Fortsätt som innan och inte påverkas av vad europa tycker och gör!

  2. Sparka Björkman och reformera hela systemet för hur man tar ut låtar i Sverige! Det borde vara låtar med som KAN vinna och inte låtar som är med för att alla genrar ska vara representerade.

  Det är så typskt Sverige med det här solidariska “alla ska få vara med” snacket! Man ratar alltså Danmarks låt som gick till final, för tex. andra generationen med Dogge??? Sånt håller ju inte, det ser man ju nu!

  Och varför flyr alla låtskrivare Sverige??? Irland, Azerbajdzjan, Norge etc. är alla i final med svenska låtskrivare! Det måste finnas ett skäl till att de inte tror på Melodifestivalen, eller är det en slump?

 2. Kerstin

  Man kanske inte ska säga vad var det jag och alla vi andra som inte trodde på det svenska bidraget och Anna sa men lite så känns det ju. Jag har aldrig gillat det svenska bidraget eller Anna och efter framträdandet igår var jag helt säker på att det bidraget kommer aldrig nå final. Jag är inte ett dugg förvånad utan hade blivit mer förvånad om Anna gått till final. Sen är det många som säger att hon gått till final om hon tävlat i tisdags jag tror inte det men det lär vi aldrig få veta. Förra året och i år har Sverige skickat bidrag som jag verkligen ogillat och jag hoppas att jag nästa år kan känna sann nationalanda och sitta framför teven och hålla tummarna. Den internationella juryn antydde ju det här att Annas bidrag inte tilltalade Europa men vad hjälpte det när svenska folket struntade i det.

 3. Kerstin

  Jag lyckades få 9 av 10 rätt igår. Det verkar som om jag och övriga Europa tycker lika i år. Jag har gillat Cyperns bidrag från dag ett och jag var väldigt ensam om det här på bloggen så jag är väl ensam då om att inte vara förvånad samma sak gäller Georgien. Att Kroatien inte gick vidare var förvånande eftersom dom var favoriter fast som jag skrev när jag skrev en kommentar om bidraget tidigare så förstod jag aldrig storheten i den låten och för mig personligen gör det inget att den inte gick vidare då den aldrig tilltalade mig. Danmark gick vidare det var helt rätt och jag hoppas den svenska uttagningsjuryn lär sig något av detta. Jag har alla mina favoriter i final och jag saknar ingen. Safura sjöng rent kasst igår och jag kan inte förmå mig att gilla varken henne eller låten, hoppas verkligen resten av Europa ser igenom detta och inser att detta är inte bra.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se