Island ändrar inför 2011

2010-06-02 (onsdag)

Även Island har bekräftat att de kommer att ställa upp i Eurovision Song Contest 2011. Återigen blir det uttagningen Söngvakeppnin men med den skillnaden att låtarna måste framföras på isländska. Det vinnande bidraget kan dock i slutändan få översättas till engelska. (Källa: esctoday)

Schlagerpinglan: Trots att regeländringen inte lär vara helt populär så tycker jag ändå att det är roligt att se att det fortfarande finns länder som sätter värde på sitt eget språk och sin egen förmåga att välja fram bidrag.

Som motpol kan vi då nämna Sverige, som ändrar sina regler så att det blir tillåtet för utländska låtskrivare att tävla i Melodifestivalen. En utveckling helt emot mina förhoppningar. Jag ser ju hellre att vi missar finalen ett år till än att vi köper in låt och artist från utlandet, vilket verkar vara den riktning det lutar åt i nuläget.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Island ändrar inför 2011”

 1. Jan-Åke

  Jag håller med dig helt i båda fallen. Att höra de olika länderna sjunga på olika språk tycker jag lyfter ESC och är lite av tanken bakom tävlingen. Att man ska få ta lite del av de olika ländernas kultur.

  Att ländernas låtskrivare får komma var som helst ifrån tycker jag inte riktigt om. Säkert finns det duktiga låtskrivare i alla länderna.

 2. Erik

  För mig är det fullständigt självklart att man ska sjunga på sitt eget språk. O varför i hela firdens namn ska man översätta till engelska när man vunnit på sitt eget språk.
  Eller ännu värre att man sjunger halva bidraget på engelska. Sånt borde förbjudas.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se