Hoppar Israel av ESC?

2010-08-04 (onsdag)

När styrelsen för det israeliska TV-bolaget IBA diskuterade nästa års budget och planer så kom frågan om Eurovision Song Contest upp. Chefen, Mordechai Shklar, var av åsikten att IBA nu är så starka att de klarar sig utan ESC och därför bör lämna tävlingen. Inget beslut har dock klubbats. (Källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: I artikeln framgår även att detta inte är första gången som Mordechai Shklar föreslagit att Israel ska dra sig ur tävlingen, så kanske betyder detta utspel inte så mycket men man vet ju aldrig. Det har inte gått så bra för landet i ESC på sistone, kritiken ökar och intresset dalar så helt otänkbart är det kanske inte.

Israel debuterade i ESC år 1973 och har sedan dess vunnit tävlingen tre gånger: 1978 med “Abanibi“, 1979 med “Hallelujah” och 1998 med “Diva“. Nu senast blev det en 14:e-plats i finalen för Harel Skaats “Milim“.

Eftersom det var väldigt många år sedan Israel skickade någon låt helt i min smak så hade jag väl inte gråtit om de hoppade av ESC. Trots det så hoppas jag att de stannar kvar ytterligare några år, då de inte låter som något annat land utan har en hel del att tillföra ESC.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Hoppar Israel av ESC?”

 1. DavidG

  Håller med dig schlagerpinglan..samtidigt som jag tycker det vore skoj att ha med libanon iallafall ett år..

 2. Pia

  Smaken är som baken svårt att tävla i musik tycker jag.
  Ska till Thailand, det konstiga är att det är helt olika musik där än i Sverige faktist inte så usa aktigt det är bättre musik.

 3. Rickard

  Det hade varit mycket synd om Israel hoppade av! Precis som tidigare sagts står de har en unik tongång! Inte som alla andra! Dessutom har jag redan tidigare sagt att jag inte vill ha med fler länder i ESC, såsom Libanon och marocko!

 4. Schlagerpinglan

  DavidG, Om Israel skulle hoppa över några år och Libanon deltar i deras ställe så är nog chansen inte så stor att Israel kommer tillbaka över huvud taget, vilket jag tycker är ganska synd.

  Rickard, Själv har jag nog inget emot om Libanon och Marocko kom med i tävlingen men föredrar att de väntar ett antal år, då det räcker med några extra länder per år.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se