Österrike väljer i februari

2010-10-08 (fredag)

Ö3 och dess radiolyssnare kommer att ha ett finger med i spelet när Österrike ska välja sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2011, då de får komma med förslag på lämpliga artister.

Dessutom tar TV-bolaget ORF emot förslag på lämpliga låtar, mer information kommer senare denna månad. Dessutom lär de hålla ögonen på deltagare i sin egen talangshow Helden von Morgen.

Tanken är att landet ska ha sin nationella final i februari, där jury- och teleröster kommer att bestämma vinnaren.
(Källor: oikotimes.com)

Schlagerpinglan: Då är det inte bara dags för Österrikes comeback utan det blir även en rejäl satsning. Kul, hoppas de beslutar sig för att stanna den här gången.

Med tanke på deras historia så hänger det väl på vilket resultat de får. De lyckades ju inte att ta sig till final 2005 med “Y Así” (21:a i semin) och bojkottade därför tävlingen 2006. 2007 försökte de igen med “Get A Life – Get Alive” men misslyckades även då (27:a i semin) och har inte varit med sedan dess.

Dåliga förlorare eller inte, vi får väl se hur de tacklar en eventuell finalmiss nästa gång. Jag hoppas i alla fall att det går bra för dem 2011.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Österrike väljer i februari”

  1. Catrin Johansson

    Jättekul att mitt älskade Österrike är med igen, som jag har väntat! Jag är halvösterrikare så jag ser verkligen fram emot det och hoppas och tror på dem denna gång! Jawohl!!!

  2. Schlagerpinglan

    Catrin Johansson, Jag tyckte att de fick en orättvist dålig placering 2007 och hoppas på en liten revanschåterkomst från deras sida. 🙂

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se