Österrike startar uttagning

2010-10-25 (måndag)

Österrike kommer ju att göra comeback i ESC 2011 och nu har de startat sina förberedelser inför valet av sin representant:

 • Vem som helst kan nominera en artist eller grupp genom att ringa eller skicka ett e-mail till radiostationen Ö3.
 • De som lyckas få 33 personer bakom sig går vidare i uttagningen. De nominerade kan rösta på sig själva och behöver således endast 32 fans för att lyckas.
 • Landets nationella final kommer att hållas i februari där mellan 5 och 10 bidrag förväntas deltaga.
 • Showen kommer att delas upp i två delar. Första delen presenterar de tävlande låtarna medan den andra innehåller artisterna och gäster som sjunger Eurovision-klassiker.
 • Två olika röstningsalternativ har diskuterats: 50/50 jury- och teleröster eller en tredelad version där även en panel av ex-Eurovision-deltagare får en del av rösträtten.
 • (Källa: esctoday.com)

  Schlagerpinglan: Det låter som att deras uttagning kommer att bli precis som jag hoppats att Melodifestivalen ska vara: En uttagning av ESC-bidrag med fokus på ESC där underhållningen består av nostalgiska tillbakablickar. Hoppas de sänder över nätet för detta kan nog bli underhållande. 😀

  Dessutom så måste jag även ta med ett citat som lär vara från Ö3 och som visar Österrikes nya inställning till Eurovision:

  Målet för Österrikes deltagande i Eurovision är inte nödvändigtvis ett bra resultat eller att vinna ekonomiskt – vilket naturligtvis vore väldigt trevligt – utan endast att ha skoj. Vi vil dela denna känsla med tittare över Europa under åtminstone tre minuter. Om de också har skoj, då har vi redan vunnit.(Källa: esctoday.com)

  Verkligen hjärtvärmande uttryckt. Förhoppningsvis har de anledning att hålla samma positiva ton även efter ESC-comebacken.

  Andra bloggar om: , ,

  Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  En kommentar till “Österrike startar uttagning”

  1. Schlagerpinglan » Blog Archive » 147 hoppfulla i Österrike

   […] Mer om Österrikes uttagning hittar ni här. […]


                   

                   

       

  Musik bloggar Blogglista.se