En liten ESC-relaterad blandning

2010-12-02 (torsdag)

Schlagerpinglan: Här följer lite blandade ESC-nyheter från de senaste dagarna:

 • Italien: Nu är det officiellt: Italien har ansökt om att återigen få vara med i Eurovision Song Contest. Senast de var med var 1997 då de kom 4:a med Jalisses “Fiumi Di Parole“.
 • Bosnien och Hercegovina: Den artist som kommer att få representera landet i ESC 2011 är Dino Merlin, som gjorde detsamma 1999 med låten “Putnici” och då kom 7:a. Den 20:e februari avslöjas vilken låt han tävlar med i Tyskland.
 • Belgien: Ytterligare två bidrag har kvalificerat sig till landets ESC-uttagning: “Près de toi” med Hanny-D och “Dans ma chanson” med J Cool. De övriga sju bidragen hittar ni här.
 • Slovakien: Slovakiens TV-bolag har meddelat att de tyvärr inte kan skicka någon representant till ESC 2011 men hoppas att de kan komma tillbaka till 2012.
 • Rumänien: De officiella videoklippen för de bidrag som tävlar i landets ESC-uttagning på nyårsafton har lagts upp på TVR:s hemsida. Startordning och länkar till bidragen hittar ni här.
 • (Källor: esctoday.com, oikotimes.com och poplight)

  Schlagerpinglan: Den största nyheten här är ju utan tvekan den att Italien vill tillbaka till Eurovision-cirkusen. Ena halvan av mig skriker av glädje medan den andra är lite mer sansad. Visst är det en dröm som slår in för många av oss ESC-fans men samtidigt så har vi nog så oerhört högt ställda förväntningar på det stackars landet att de förmodligen inte har en chans att leva upp till dem.

  Om EBU ger klartecken för Italien att deltaga i ESC 2011 så hoppas jag verkligen att de lyckas få till ett riktigt bra bidrag och gör en storstilad comeback. Ibland måste man bara få bortse från vad som är realistiskt och fantisera fritt. Vissa drömmar slår ju faktiskt in. 😀

  Andra bloggar om: ,

  Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  2 kommentarer till “En liten ESC-relaterad blandning”

  1. DavidG

   ja att italien återvänder måste ses som ett stort genombrott trots allt……

   kanske san marino återvänder för ett andra försök 2011 då deras “storebrro” återvänder..

  2. Schlagerpinglan

   DavidG, Som sagt, det är delade känslor. Italien var en “stormakt” i ESC en gång i tiden och de är saknade. Hur det blir vid en eventuell comeback kan man aldrig veta men så här på förhand är ju förväntningarna väldigt stora och kan vara svåra att uppfylla.

   San Marinos debutbidrag tyckte jag om, fastän det kanske inte var så ESC-anpassat. Jag ser gärna att de försöker igen, kanske lyckas de bättre vid andra försöket.

   Hur som helst så hoppas jag att den nya trenden fortsätter: att väst-europeiska länder skickar bra låtar som får bra placeringar. Ett tag verkade det som att det bara var öst som tog tävlingen på allvar och då blev det lite väl smågnabbigt. Framgångar från Italien och San Marino hade varit väldigt skoj men då måste de ju skicka något utöver det vanliga.

  1. Lämna en kommentar


                   

                   

       

  Musik bloggar Blogglista.se