Här nedan ser ni läkar, omdömen och betyg till de fem bidrag som tävlar i Islands andra semifinal i sin uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2011 den 22:a januari.

Startordningen i semifinal 2 av Islands ESC-uttagning, 22:a januari:
1. “Nótt” – Jóhanna Guðrún Jónsdóttir
Schlagerpinglan: Med vackra melodislingor och medryckande takt sätter sig denna pop-ballad med en gång. Väldigt tilltalande och inte ett dugg förvånande. Varför återvända till ESC med annat än en låt med vinnarpotential?
Betyg: 4/5

2. “Segðu mér” – Bryndís Ásmundsdóttir
Schlagerpinglan: En mycket intressant och lovande vers som bygger upp förväntningarna rejält. Tyvärr så föll låten platt när det var dags för den enformiga och långtonade refrängen. Slöseri med bra vers.
Betyg: 2+/5

3. “Þessi þrá” – Kristján Gíslason & Íslenzka sveitin
Schlagerpinglan: En trevlig duett med lite småettrigt komp. Kan bli lättglömd men kan även bli något speciellt, allt beroende på artisterna och deras (eventuella) personkemi.
Betyg: 3/5

4. “Beint á ská” – Rakel Mjöll Leifsdóttir
Schlagerpinglan: Detta är något som jag förväntar mig att höra i väntrummet eller telefonkön, inte i Eurovision. Visst är det ett lugnt och behagligt gung i låten och visst är det trevligt med olika musikstilar men detta var inte riktigt min smak.
Betyg: 2/5

5. “Eldgos” – Matthías Matthíasson & Erla Björg Káradóttir
Schlagerpinglan: På tal om olika musikstilar, här har vi ett musikaliskt kaos som naturligtvis även innehåller den nu obligatoriska fiolen. När man inte trodde att det kunde bli värre så övergick det i (nybörjar-?) operett. Skämt eller allvar? Flopp eller succé? Återstår att se, jag vet vad jag tycker i alla fall.
Betyg: 1/5

Schlagerpinglan: Islands uttagning är uppdelad i tre semifinaler där två bidrag från varje semi går direkt till finalen den 12:e februari.

Efter förra veckans lite halvtråkiga startfält så har Island verkligen ryckt upp sig. Det är t.o.m. mycket möjligt att årets isländska ESC-representant finns här, då “Nótt” låter som en given finalist och lite till i mina öron. Det återstår dock en semifinal så ännu är det för tidigt att utse någon vinnare.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se