I morgon är det dags för Norges andra semifinal av Melodi Grand Prix, deras uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2011. Av sju tävlande bidrag går två vidare till finalen och två till Siste Sjanse. Här nedan ser ni länkar till bidragen samt mina egna betygsättningar och omdömen.

De tävlande i semifinal 2 av Norges MGP 2011, 22:a januari:
1. “I’ll be yours” – Pernille & Marius
Schlagerpinglan: Här har vi gott om studsiga rythmer och markerad takt men desto färre instrument. Det känns lite avskalat och ovant, speciellt eftersom det är en så pass glad låt. Kan nog lära mig att tycka om det.
Betyg: 2+/5

2. “You can depend on me” – Babel Fish
Schlagerpinglan: En vacker ballad som börjar väldigt anspråkslöst med några små klockor och till slut mynnar ut i en storslagen refräng med stråkar, körsång och hela fadderlullan. Inte dumt alls.
Betyg: 3/5

3. “Hungry for you (Gipsydance)” – Marika
Schlagerpinglan: Detta har vi hört förr och jag tycker fortfarande inte om det. Visst är det medryckande o.s.v. men det är verkligen inte i min smak.
Betyg: 1/5

4. “Sand” – Isabella
Schlagerpinglan: Förstår inte riktigt vad detta är för någon slags musik. Det är ett väldigt massa rabblande och upprepningar som om hon försöker att tjata in låten i huvudet på en. Det fungerade inte riktigt.
Betyg: 2/5

5. “Oh, oh (Puppy love)” – Endre
Schlagerpinglan: Dagispop. Skulle kunna skriva väldigt mycket om detta men känner att det blir för elakt så jag låter bli. Detta tilltalar säkert en massa småtjejer men jag, jag blir bara uttråkad.
Betyg: 2/5

6. “You’re like a melody” – Hanne Sørvaag
Schlagerpinglan: En låt som får mig att tänka på en rå Ace Of Base-låt, innan den överarbetats. Helt klart godkänd och ett av kvällens bästa bidrag men ändå inget som man tappar andan av.
Betyg: 3/5

7. “Allergic” – Mimi Blix
Schlagerpinglan: Sådana här låtar fungerar förmodligen bättre på dansgolvet än framför en stillasittande publik, då de inte ger så mycket mer än viljan att dansa.
Betyg: 2/5

Schlagerpinglan: Efter att hört två tredjedelar av låtarna i MGP 2011 så kan man inget annat göra än att fråga sig vad som gått fel i vårt grannland. Är de så mätta på framgångar att de helt enkelt inte orkar anstränga sig?

Från denna andra deltävling så har jag faktiskt ingen låt som jag håller tummarna för så här på förhand utan ser fram emot att bli överraskad.

Mellanakten med Guri Schanke och Alexander Stenerud har stora chanser att bli kvällens bästa låt.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se