Storbritannien: I Can

2011-05-09 (måndag)

Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2011.

Land: Storbritannien landets ESC-historik
Bidrag: “I Can” ESC-videoofficiell video
live-framträdandetext
Artist: Blue MySpace.com/OfficialBlue
Startnummer: nr 14 i finalen
Uttagning: TV-bolaget valde ut årets bidrag internt.
Tidigare på Schlagerpinglan: “Storbritanniens ESC-bidrag 2011”
Presentationer av bidraget och artisterna (på engelska):
esctoday.com eurovision.tv

Extra: Intervju-klipp med Blue av esctodayTV och escdaily.com. Diverse klipp hittar ni på gruppens egen youtube-channel officialblueworld, bl.a. ett mindre påklätt fotojobb samt lite “a cappella-sång“.

Odds-listor: Finalklar & topp-två av de 43

Schlagerpinglan tror: Vinnar-kandidat
En internationellt känd grupp med både talang och rutin tävlar med en modern låt som skriker hit-varning. “I can” borde vara given i toppstriden men om det räcker till seger beror lika mycket på deras eget som deras konkurrenters framträdanden. Bäst vinner, och förhoppningsvis är Blue bäst.

Schlagerpinglan tycker: Vinnar-kandidat
Detta är min storfavorit så här på förhand. En utomordentligt bra låt som sätter sig direkt, i kombination med en proffsig grupp som verkligen kan leverera. Det ska till ett fruktansvärt feltänk i scen-showen för att detta inte ska bli riktigt, riktigt bra i slutändan.

(Se även Storbritanniens första och andra rep på Tysklands-scenen.)

Läs även om: Schweiz, Kroatien, Azerbajdzjan, Ukraina, Armenien, Cypern, Bulgarien, Bosnien och Hercegovina, San Marino, Belgien, Malta, Rumänien, Vitryssland, Irland, Litauen, Island, Turkiet, Ungern, Albanien, Moldavien, Nederländerna, Slovenien, Slovakien, Finland, Ryssland, Portugal, Danmark, Norge, Grekland, Estland, Sverige, Makedonien, Österrike, Israel, Lettland, Serbien, Polen, Georgien, Spanien, Italien, Tyskland, Frankrike

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Storbritannien: I Can”

 1. Kerstin

  Grymt bra sånginsats och grymt bra låt. Älskar detta bidrag och äntligen har Storbritannien fått till ett värdigt och bra bidrag. Gruppen är känd sedan tidigare för en bred publik och det kan vara ett stort plus. Dom är proffsiga och har ju som sagt rutin. Jag såg repetitionen med Storbritannien och jag blev tyvärr lite besviken jag tyckte inte låten lät lika bra live. Men det var ju bara en repetition som sagt. Jag tror på topp fem.

 2. Schlagerpinglan

  Kerstin, Mmmm… repen gav ju en anledningar till att tvivla en aning, men det var ju som sagt bara rep. Jag håller hoppet uppe om att det blir bra i slutändan. 😀

 3. Rickard

  Jag håller med panelen på svt här! Låten är inget märkvärdigt men det är blue som lyfter den. En annan artist eller grupp hade inte fått en topplacering. Var min stora favorit tidigare men är det inte längre! Jag tror jag blev förblindad av att det var just Blue som sjöng. Men det blir en bra placering och jag tror att det blir bättre när tävlingen startar! Topp 5 med ett bra framträdande.

 4. Daniela

  Jag tycker också att det här är bra låt med stor hitpotential, och att den dessutom framförs av ett känt och rutinerat pojkband är som sagt givetvis ett stort plus. Jag litar på att det här kommer att bli ett snyggt och professionellt live-framträdande, och jag tror också att Storbritannien kommer att placera sig högt i årets resultatlista. Dock kan jag tycka att refrängen är aningen för svag och enkel för att tillhöra en ESC-vinnare, men det är bara en personlig åsikt. 4/5 poäng.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se