Schlagerpinglan: Då var den tredje deltävlingen av Melodifestivalen 2012 avklarad. Resultatet ser ni här nedan, liksom några av mina åsikter om respektive bidrag samt länkar till svt.se där man nu kan lyssna och titta på de bidrag som åkte ur Leksands deltävling.

Till Final:
“Why Am I Crying”, Molly Sandén
“Mirakel”, Björn Ranelid feat. Sara Li

Till Andra Chansen:
“Lovelight”, Andreas Johnson
“Youngblood”, Youngblood

Utslagna, i resultatordning och med länkar till uppträdandena:
5. “Förlåt mig, Mattias Andréasson
6. “Just A Little Bit, Love Generation
7. “Sanningen, Carolina Wallin Pérez
8. “I mina drömmar, Maria BenHajji

1. Youngblood – “Youngblood” (Till Andra Chansen)
Här var det mesta light: attityden i framträdandet, texten och den väldigt billiga (men effektiva) refrängen. Jag förstår mycket väl varför folket valde att skicka vidare denna lättrallade låt till Andra Chansen men hade önskat att de inte gjort det. Visst finns här ljusglimtar men de är inte tillräckligt många.
Betyg: 2+/5

2. Maria BenHajji – “I mina drömmar” (blev 8:a)
Årets Webbjoker började med en lite bräcklig röst vid ett piano och avslutades övertygande i ett hav av levande ljus. Personligen tycker jag om denna typ av vackra, svenska ballader men då de inte längre verkar fungera i Melodifestivalen så var denna sistaplats tyvärr inte så oväntad.
Betyg: 3/5

3. Mattias Andréasson – “Förlåt mig” (blev 5:a)
Inför deltävlingen hade jag inte några större förhoppningar om detta enformiga bidrag där ordet “baby” förekom förvånansvärt många gånger för att vara en låt på svenska. Framträdandet var väl helt OK men jag fick bara konstatera att det helt enkelt inte var något för mig. Ett plus dock för äktheten i låten.
Betyg: 2/5

4. Love Generation – “Just A Little Bit” (blev 6:a)
Njae… på sätt och vis så tyckte jag om det, då det var en medryckande låt, duktiga tjejer och en snygg show. Samtidigt så låter det som en av många andra moderna danslåtar som saknar förmågan att beröra en nämnvärt.
Betyg: 3/5

5. Carolina Wallin Pérez – “Sanningen” (blev 7:a)
Med lite mindre vers och lite längre refräng (och kanske en välkänd artist) så hade denna låt förmodligen kunnat ta sig ur skuggan och in i strålkastarljuset. Själva texten och de medryckande (men alltför korta) refrängraderna var en av deltävlingens höjdpunkter. Synd att de inte tillvaratogs bättre.
Betyg: 3+/5

6. Andreas Johnson – “Lovelight” (Till Andra Chansen)
Att den här färgstarka feel-good-låten skulle hamna i samma deltävling som årets MF-ballad och årets mest omskrivna MF-artist är ju bara att beklaga. Denna varma och glada låt var min favorit både inför, under och efter deltävlingen. Förhoppningsvis har Andreas större tur med motståndet i Andra Chansen än han hade i kväll och får sin välförtjänta Globen-biljett ändå.
Betyg: 4+/5

7. Molly Sandén – “Why Am I Crying” (Till Final)
En stark låt framförd av en fullfjädrad artist, det kan helt enkelt inte bli annat än bra. Ballader som inte är sockersöta utan kommer fullpackad med attityd är verkligen något som jag kan uppskatta. En värdig finalist!
Betyg: 4/5

8. Björn Ranelid feat. Sara Li – “Mirakel” (Till Final)
Oj oj oj! Inte ens efter att jag själv fått se bidraget med egna ögon så klarnade det. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om denna mix av Ranelid-poesi och schlager-techno. En del av mig föll för den svängiga refrängen, en annan del var väl lite små-fascinerad av helheten men något “direkt till Globen”-material är jag tveksam till att det var.
Betyg: 3+/5

Schlagerpinglan: Kvällens resultat blev väl så bra man kunde hoppas på. Andreas Johnson blev inte utslagen och Molly gick vidare till final, vad mer kan man önska? 🙂

Veckans programledar-sånginsats med namnstavningen var väl sådär lite småcharmig medan Sirqus Alfons tolkning av Roger PontaresSilverland” var den mest underhållande mellanakten så här långt.

Fortfarande så tycker jag att Loreen är bästa valet för ESC (och inte blir jag mindre övertygad när man läser om intresset utomlands) och blir därför lite orolig över Ranelids skräll. Nåja, Globen-resultatet är fortfarande ovisst och vi har en hel deltävling kvar. Mycket kan fortfarande hända. 🙂

Andra bloggar om:

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


8 kommentarer till “Resultat Melodifestivalen 2012: Deltävling 3”

 1. Jan-Åke

  Min smak verkar vara konstig. 🙂 Av de låtar jag höll på gick bara en vidare till andra chansen. Jag gillade Love Generations låt som det var fart över, tyckte även att Maria Ben Hajjis och Carolina Wallin Peréz hade fina melodier.

 2. Kerstin

  Jag tycker också att Loreen är helt klart bäst i årets MF så här långt och önskar faktiskt varje vecka att inget bidrag ska vara bättre för jag gillar det bidraget så sjukt mycket. Men vi är ju långt ifrån ensamma att tycka att Loreen är bäst. Det finns inte en enda schlagerblogg, musikjournalist eller vanlig mello fantast som jag åtminstone träffat som tycker annorlunda. Vilket visar på två saker att Loreens bidrag var ruskigt bra men också att årets startfält hitills varit ganska blekt.

 3. Rickard

  Jag är så jäkla less på denna cirkusen! Love Generation och Molly var i SÄRKLASS de bästa bidragen! Love Generation hade en potentiell vinnarlåt! Svenska folket undrar varför vi aldrig vinner eurovision? Om det är såhär vi ska rösta tycker jag inte vi har någon rätt att klaga!

  Som tur är gick Molly vidare! Den bästa låten hittills precis före love generation och loreen! Kan bli en riktigt bra placering för henne i finalen! Kanske till och med högst upp!

  Jag har väntat och väntat på att höra låten med DET i årets melodifestival! Det som är så svårt att förklara men som liksom bara känns när man hör låten och artisten! Molly hade DET och var ett med sin låt!

 4. Daniela

  Till skillnad från förra veckan så är jag riktigt nöjd med detta resultat!:D Min stora favorit under gårdagen var Molly, som berörde starkt både med sin låt och sitt framträdande. Det bidraget hade allt som jag önskar i de här sammanhangen, inklusive “det”, och liksom i Loreens fall så fick jag t.o.m. “potentiell-ESC-vinnar-känsla” under framförandet. 🙂 Således hoppas jag så här långt att antingen Loreen eller Molly blir årets MF-vinnare, men jag har en del förhoppningar även inför den sista kvarvarande deltävlingen, så det kan hända att mina vinnarkandidater har utökats ytterligare om en vecka!

  I övrigt gillade jag också Andreas Johnsons bidrag och är beredd att påstå att detta var hans bästa MF-låt hittills, så egentligen hade jag önskat se honom gå direkt till Globen i stället för Björn Ranelid. Men ja… mot min vilja kan jag inte låta bli att tycka att också Ranelid var ett bra inslag bland finalisterna. Kanske inte ur en musikalisk synvinkel, men ser man till helheten så tyckte jag att det var ett glatt, underhållande bidrag som definitivt hade en och annan poäng. 🙂 Vad gäller de övriga bidragen igår:
  – Youngblood: rejält överreklamerade! En ovanligt svag låt för att komma från Kempe (även om jag i och för sig inte gillade “Popular” ifjol heller).
  -Maria BenHajji: personligen hade jag inget emot detta, men med tanke på att inte Sonja gick vidare förra veckan var det ändå ganska rättvist att inte heller Maria gjorde det.
  -Mattias Andréasson: låtmässigt ett av årets stora bottennapp.
  -Love Generation: snygga kläder och fulländad scenshow, men sämre låt än ifjol.
  -Carolina Wallin Pérez: kräver kanske lite fler lyssningar?

 5. davve

  Tycker att Molly och love Generation var bäst… men tycker däremot inte att mollys låt var så speciell eller bra som många påstår…dussin ballad som utmärkte sig i ett grått startfält..

  gillade även youngblood.. tycker killarna var oväntat duktiga live..

 6. Schlagerpinglan

  @Jan-Åke, Vi har nog konstig smak allihopa. Hur man än tycker så är det alltid någon som har en annorlunda åsikt. 🙂 Man får vara glad de gånger det går vägen.

  @Kerstin, Intressant att du skriver det, för jag har också tänkt tanken att finalen hade blivit så mycket enklare om det visade sig att t.ex. Dannys låt är “dålig”. Det är dock inget jag önskar men ändå… så här långt så är ju Loreens låt det perfekta valet.

  @Rickard, Kanske har du rätt om Youngbloods låt men i så fall är det nog inget som jag kommer att inse förrän senare. Ser faktiskt bara en massa unga killar skutta runt på scen till en ordinär popdänga.

  @Daniela, Ja visst är det konstigt det här med Ranelids bidrag. Folket får rasa bäst de vill men jag tycker likväl att helheten har något visst.

  @davve, Förra året så uppskattade jag inte Love Generations “Dance Alone” förrän det var för sent så risken finns väl att jag gör samma “miss” i år. I nuläget låter det dock bara som en vanlig poplåt i mina öron. Duktiga var de i alla fall.

 7. Micke

  Kan någon tala om för mig när och var man kan lyssna på Lisa Miskovskys låt i fjärde deltävlingen? Urless på festivalen nu och tänker inte ens kolla på detta barnkalas längre. Däremot skulle det vara kul att höra Lisas låt för hon har åtminstone tidigare gjort grymt bra låtar. Tack Schlagerpinglan för att du låter oss kolla in på de andra ländernas festivaler. Väntar på Eurovision där det inte bara är donk donk donk donk låtar och maniska dansare som gäller. Har hittat några bra låtar i de andra ländernas festivaler. Rocklåtar, ballader och annat och inte bara donk donk donk donk donk. Slovenien har en jävligt fin låt på gång. Hoppas bara den går vidare

 8. Schlagerpinglan

  @Micke, På svt.se/melodifestivalen kommer 60 sekunder från låtens repetitioner att läggas ut under torsdagen och på lördag kl. 14 kommer fullversionen att läggas ut där.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se