Schlagerpinglan: Andra delen av SVT:s “Inför Eurovision Song Contest 2012” sändes nu på måndagskvällen. Om ni missade det eller vill se avsnittet igen så finns det på svtplay.se. Vill ni endast veta hur panelen röstade så ser ni deras betyg här nedan:

Lena
Philipsson
Måns
Zelmerlöw
Gina
Dirawi
Lisette
Pagler
Thomas
Lundin
Cypern
“La la love”
20 4 4 5 4 3
Ryssland
“Party for everybody”
19 5 3 3 4 4
Danmark
“Should’ve known better”
17 5 2 5 3 2
Israel
“Time”
12 1 0 3 3 5
Ungern
“Sound of our hearts”
11 3 3 1 2 2
Irland
“Waterline”
10 3 2 2 2 1
Moldavien
“Lăutar”
7 0 1 0 2 4
Österrike
“Woki Mit Deim Popo”
7 2 3 0 0 2
San Marino
“The Social Network Song…”
1 1 0 0 0 0

Schlagerpinglan: Precis som förra veckan så tyckte jag att det var ett underhållande avsnitt där både kommentarerna samt de nostalgiska små klippen i slutet fyllde sin funktion. Thomas val, “Neka mi ne svane” (Danijela – Kroatien 1998), tillhör för övrigt även mina egna all-time-ESC-favoriter. Ett vackert mästerverk! 😀

För att återgå till programmet då: Personligen hade jag gärna sett Moldavien och Irland betydligt högre upp i listan medan Cypern, Ryssland och Danmark gärna kunde landat lite längre ner för min del.

Som vanligt så har även Aftonbladets Markus Larsson betygsatt ovanstående bidrag och hans genomgång hittar ni här.

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


12 kommentarer till ““Inför ESC 2012” – Del 2 – Resultat”

 1. Kerstin

  Neka mi ne svane är riktigt bra men inte är den tvåa all time för mig inte ens topp tio. Men de andras bidrag var ändå mer fundersamma främst Måns. Jag avskyr Ukrainas bidrag från 2007. Cypern är jag eniga med panelen och Danmark gillar jag men Ryssland och Österrike fick alldeles för höga poäng i min smak. Jag och Thomas Lundin har då verkligen inte samma smak, 4 till Moldavien och Ryssland och 5 till Israel. Vi skulle sannerligen inte kunna bo i samma hus.

 2. Micke

  Först vill jag bara tacka tre personer i schlagerpanelen. Dels då Gina och Liseth för deras feta nollor för (gissa vilka). Sedan för Tomas Lundin som valde den underbara kroatiska låten Neka mi ne svene från 1996.

  Tackar även Schlagerpinglan som hyllar Neka mi ne svane, eller “Neka mig bästa vännen från Boden” som en del kallar den. Låter som hon sjunger det 🙂

  Den som jag tyvärr förlorar lite i respekt för i panelen är Måns. Han har tyvärr haft lite tråkiga kommentarer för sig.

  Viva la lilla gumma från Ryssland 🙂

 3. Micke

  Måste tacka Schlagerpinglan för en sak till 🙂

  Såg inte att du dissade Cypern. Va härligt att vi är överens där om denna la la la la la la la la la la la låt.

  Blir jädrigt orolig när så många hyllar den. I synnerhet komiskt när Måns Zelmerlöv pratar ned Lettlands låt så otroligt för som han säger vara så barnslig, ytlig and you name it. Säger bara HMMMMMMMMMMMMM.

  Hyllar inte Lettlands låt men lite urskiljning hade inte skadat.

 4. Schlagerpinglan

  @Micke, Vad gäller vår balladsmak så verkar den stämma överens ungefär 50/50, om man går efter din lista. (Återkommer till den senare.) “Neka mi ne svene” har vi i alla fall gemensamt. (P.S. Möblerade runt dina kommentarer så att de hamnade rätt, ifall du undrar varför de krympt. 🙂 )

 5. Schlagerpinglan

  @Micke, Cypern vet jag faktiskt inte riktigt var jag ska placera för en del av mig tycker faktiskt om den men samtidigt så känns den väldigt platt. Det blir som vanligt framträdandet som kommer att avgöra. Någon nummer ett är den i alla fall inte hos mig.

 6. Rickard

  Mina betyg:

  Cypern 4/5
  Ryssland 0/5
  Danmark 4/5
  Israel 2/5
  Ungern 2/5
  Irland 3+/5
  Moldavien 0/5
  Österrike 0/5
  San Marino 1/5

 7. Rickard

  Kroatiens ballad från 1998 har du och jag schlagerpinglan för övrigt diskuterat tidigare här på bloggen (måååånga år sedan). En underbar låt verkligen! 🙂

 8. Schlagerpinglan

  @Rickard, Mmmm… har för mig att jag inte var så förtjust i den 1998 utan det var långt senare som jag fick upp ögonen för den. Bättre sent än aldrig. 🙂

  Ojsan, en 0:a till Moldavien? Lite oroväckande att det är så många som inte tycker om den. Det är ju liksom förutsättningen för att den ska kunna ta sig till final. 😀 Nåja, i ESC är det lyckligtvis inte bara svenskar som röstar. 🙂

 9. Micke

  Cypern 1/5
  Oerhört genomarbetad text. Riktigt känner att jag går och lallar runt. La la la la la

  Ryssland 4/5
  Inledning fyra, vers och liknande fyra, refräng etta och lilla gumman femma

  Danmark 3/5
  Standardlåt men ändå helt ok

  Israel 2/5
  Kunde ha varit en trea om de tonat ned falsettsången

  Ungern 2/5
  Svårbedömd men lägger mig lågt

  Irland 1/5
  Låt mellan 2-3. Artister mellan 0-0,1

  Moldavien 3/5
  Rytm fyra, show fet nolla

  Österrike: FET DUBBELNOLLA
  Allt är sagt

  San Marino 1/5
  Hatad låt och jag är inte heller förtjust. Tror dock den lider extra för vad den först hette

  Schlagerpinglan: Det känns lite som att det bara det är du och jag som lyckats leta upp en ögonbindeln och ha den på under Moldaviens låt och på så sätt kunnat koncentrera sig på låten och bara den 🙂

  Rickard: Neka min e svane är en grym låt, med en grym sångerska, med en grym utstrålning. Svårt att placera men definitivt åtminstone på min topp 5 i ESC-historia.

 10. Schlagerpinglan

  @Micke, Förhoppningsvis ska det inte behövas någon ögonbindel under Moldaviens låt, för de måste ju förstå att de behöver en bättre show för att inte skrämma iväg eventuella röster.

 11. Daniela

  Österrike fick definitivt 7 poäng för mycket och Irland hade jag gärna sett betydligt högre upp i listan, men i övrigt är jag ganska nöjd. 🙂

 12. Micke

  Tänk att Måns Zelmerlöf på fullt allvar först hånar och skrattar ut Lettlands bidrag och fetnollar den. Han i stort sätt förlöjligade de som skrev denna låt och odugligförklarade dem som nollor. I programmet veckan efter ger han plötsligt Österrike en trea 🙂

  För mig är inte Lettland nån höjdare men att sitta som kändis i TV och förlöjliga den så visar på omognad. Tyvärr har Måns sjunkit enormt för mig sen dessa program började.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se