Schlagerpinglan: I går avgjordes finalen av Eurovision Song Contest 2012 och resultatlistan, som för en gångs skull är riktigt skojig läsning, hittar ni här. Precis som efter de båda semifinalerna så hade jag tänkt att skriva lite kort om bidragen, men för att förhindra upprepningar så hänvisar jag till texterna från semi 1 och semi 2 vad gäller de 20 semifinalbidragen. Mina tankar kring The Big Five- bidragen samt lite annat följer här:

1. Storbritannien – “Love Will Set You Free“, Engelbert Humperdinck
[Betyg: 3/5] [blev 25:a]
Schlagerpinglan: Personligen så uppskattar jag sådana här kvalitébidrag och är glad så länge någon vågar skicka dem. Med sin “riktiga” artist, vackra text, underbara melodislingor och stämningsfulla inramning så gjorde Storbritannien alla rätt när det gäller att skicka ett “bra” bidrag. Tyvärr så räcker det inte med ett “bra” bidrag för att jag ska sträcka mig efter telefonen och rösta. Vad som krävs mer vet jag inte riktigt, bara att det inte fanns här.

9. Frankrike – “Echos (You and I)“, Anggun
[Betyg: 2+/5] [blev 22:a]
Schlagerpinglan: Enlig mig hade Frankrike året svagaste Big Five-låt och därför uppskattade jag hela gymnast-temat. Nu hade man något nytt att fästa sin uppmärksamhet på under tiden och på så sätt passerade de tre minuterna utan att man tänkte på hur händelsefattig låten egentligen var. Ett stort plus får de i alla fall för att de trots allt skickar ett bidrag på mestadels franska.

10. Italien – “L’Amore È Femmina (Out Of Love)“, Nina Zilli
[Betyg: 3+/5] [Blev 9:a]
Schlagerpinglan: Avslutningen på låten höll, enligt mig, världsklass. Ninas utstrålning tillsammans med den attitydfyllda låten och enkla scenshowen skulle kunnat vara med i toppstriden på allvar om de bara inte gjort felbedömningen att översätta större delen av den till engelska. När ska italienarna förstå att det är deras språk som är deras nyckel till segern? Nåja, som svensk får man väl tacka för att det inte insåg det i år men 2013 hoppas jag på en helitaliensk låt.

13. Azerbajdzjan – “When the music dies“, Sabina Babayeva
[Betyg: 2/5] [Blev 4:a]
Schlagerpinglan: I grund och botten så tycker jag att denna vemodiga ballad känns som en helt OK låt. För mig så skar det sig dock totalt när “extrasångaren” gav sig in leken och försökte övertyga oss om att det var en azerisk låt. Nästa år hoppas jag på äkta vara och att deras höga placering inte får dem att återigen köpa in en alltför perfekt, stel, svensk låt.

19. Spanien – “Quédate conmigo“, Pastora Soler
[Betyg: 4+/5] [Blev 10:a]
Schlagerpinglan: Hur kunde jag ha så fel om Spanien? “Quédate conmigo” imponerade inte alls på mig vid uttagningen utan jag uppfattade den mest som en skrikig ballad bland många andra. Pastoras fenomenala framträdande i går fick låten att framstå i helt nytt ljus för mig och när scenen lystes upp vid låtens höjdpunkt så var jag helt såld. Ett av Spaniens bästa ESC-bidrag genom tiderna. Roligt med en topp-tio-placering för Spanien men de förtjänade så mycket bättre.

20. Tyskland – “Standing Still“, Roman Lob
[Betyg: 4+/5] [Blev 8:a]
Schlagerpinglan: “Standing Still” har varit en av mina favoriter under hela tävlingen och det är den fortfarande. Det enda tråkiga var att numret inte innehöll någon överraskning utan det var bara så där bra som man förväntade sig att det skulle vara. Låten är helt underbar och fortsätter att växa medan artisten framstår som en oslipad, men mycket lovande, diamant som redan nu gnistrar för fullt. Tyskland lyckades mot alla odds att hitta en värdig efterföljare till Lena.

Några tankar efter finalen av Eurovision Song Contest 2012:

 • Först och främst vill jag konstatera att detta var ett av de roligaste ESC på länge. Äran vill jag dock inte tillskriva värdlandet utan allt det positiva kommer från ett starkt startfält och ett mycket glädjande röstningsresultat.
 • Vad ska man skriva om Loreen som inte redan skrivits tusen gånger? Jag nöjer mig med att tacka henne, låtskrivarna och hela teamet bakom “Euphoria” för årets bästa Eurovisionnummer och en låt som fungerar långt utanför ESC. Ibland har man större anledning än annars att känna sig stolt över att vara svensk. 😀
 • Alla tävlingens tio “svensk-bidrag” tog ju sig till final men förutom Loreens förstaplats så blev placeringarna blygsamma 4, 9, 10, 16, 17, 19, 21, 25 och 26. Förhoppningsvis skickar detta ut en signal om att länderna ska sluta köpa in låtar från andra länder och i stället skicka egenproducerade bidrag.
 • Flera tyckare hade förutspått att en av mina nyvunna favoriter, Litauen, skulle få jumboplatsen. I ljuset av det så framstod Donnys 14:e-plats som riktigt skaplig. En av kvällens många små ljuspunkter. 😀
 • Ett annat glädjande resultat var Moldaviens nästan-topp-tio-placering. Jag var tydligen inte så ensam som jag först trodde utan det finns en hel skara trumpetälskare där ute. 😀
 • Kvällens största besvikelse var utan tvekan Norges sistaplats. Eftersom Tooji var självskriven i topp-tio i min värld så var verklighetskollen en liten kalldusch. Nåja, det är bara att borsta av sig och försöka igen.
 • Att Danmark fick en 23:e-plats och Island en 20:e-plats var däremot inget som förvånade mig. Båda bidragen var bra men kanske inget som man röstar på i större utsträckning. Tråkigt dock när det går dåligt för ens grannar.
 • Vad gäller Ryssland och Serbien så tycker jag att det var roligt att de båda hamnade på pallplatserna. Tunga favoritfall är inte så skojiga att bevittna och speciellt inte när det rör sig om gulliga gummor och högrespekterade artister.
 • Att Italien var den favorit som föll hårdast tycker jag däremot var både väntat och rättvist. Jag håller tummarna för att de försöker sig på att skicka ett helitalienskt bidrag nästa år. Det borde fungera bättre än taktiken att vara enda landet som inte röstar på storfavoriten. 😉
 • Grekland och Cypern utbytte 12:or som vanligt men att Grekland missar topp-tio och dessutom blir slagen av “lillasystern” Cypern hör inte till vanligheterna. Ett lite skojigt och helt rättvist resultat.
 • Jag måste även ta tillfället i akt och ge beröm åt Edvard af Sillén, Gina Dirawi, Sarah Dawn Finer och Helena Bergström som alla på sitt sätt bidrog till att göra finalen ytterligare lite bättre.
 • Till sist vill jag bara ännu en gång uttrycka min glädje över resultatet och att ESC äntligen kommer tillbaka till Sverige. Nu har vi en chans att visa omvärlden att det faktiskt går att genomföra ett ESC utan att hela tiden blanda in politik. 😀
 • Andra bloggar om: , , ,

  Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  15 kommentarer till “Några tankar om finalen av ESC 2012”

  1. Micke

   Schlagerpinglan: Eftersom jag är ny här så har jag inte koll på hur det funkar här om du stänger ner nu eller har uppe ett tag till. Jag hänger kvar ett litet tag till ifall det finns andra kvar. Tänkte hur som helst passa på redan nu med att tacka för en fantastisk bra och kul sida som du har lagt upp. Nästa år kör ni här igen skulle jag tro. Vad gäller MF är det 25 % chans/risk att jag dyker upp medan det är 85 % chans/risk att jag dyker upp när det blir ESC. Stor skillnad för mig.

   Det har varit jättekul att snacka med allt folk här och ta del av andras åsikter och ge av mina egna. Viktigt för mig att respektera andras åsikter utan att sätta sig på sina höga hästar och fördöma vad andra tycker och tänker. Detta har jag hållt stenhårt på förutom när det gällt Österrike. Märkte redan från början när jag sa hur dålig jag tyckte den var att det inte kom det minsta mothugg så jag visste att jag inte trampade på någons tår så därför gick jag utanför mina “egna regler” när det gällde Österrike.

   Det enda jag saknar är lite mer diskussion om både nutid och dåtid och inte bara korta “jag gillar”jag gillar inte”. Absolut inget fel i det men lite mer diskussion hade varit kul 🙂 Har försökt starta upp lite sånt och du, två tjejer till och en kille har hakat på. Det tackar jag för men hade varit kul med några till 🙂

   Blir som sagt kvar lite till innan jag tar sommar och sen syns vi då troligen inte till MF men till ESC. Tack för en jättefin blogg Schlagerpinglan. Kommer att skriva lite mer om årets ESC.

   Heja Schlagerpinglan

  2. Schlagerpinglan

   @Micke, jag svarar lite snabbt nu, lite längre senare: Jag kommer att fortsätta skriva men kommentarerna brukar avta efterhand för att sedan komma tillbaka när det närmar sig MF.

  3. Rickard

   Storbritannien:
   Tippade dem i botten och just där hamnade bidraget. Inte för att det var dåligt, men det var inte bra heller, och är det något jag lärt mig i eurovision så är det att de som kommer sist är inte de dåliga utan de anonyma bidragen! 3/5

   Frankrike:
   Jag skulle kunna kopiera det jag skrev om Storbritannien. Var inte dåligt, men heller inget bra. 2+/5

   Italien:
   Brilliant framförande med den coolaste sångerskan i tävlingen. Blev ändå lite blekare än jag förutspådde! Men trodde väl ändå att juryn skulle gilla den mer! 4/5

   Azerbajdzjan:

   Hade dem på min topp 6 och tycker att sångerskan presterade så bra som jag förväntade mig. En av de bättre rösterna i startfältet! Dramatiskt! Älskar Azerbajdzjan var en av mina absoluta favoriter 2010 och 2011. Nu kan jag addera 2012 till den listan! 4++/5

   Spanien:

   Presterade precis så bra som jag hade hoppats! Vilken passion hos sångerskan. Hade den på topp 5! En av de bättre balladerna och en tionde plats är en liten besvikelse. Trodde den skulle vara favorit hos juryn! Men ändå en av de bättre bidragen från spanien på många många år! 4+/5

   Tyskland:

   Som jag misstänkte var framträdandet platt och lite ointressant! Trevligt att lyssna på när man kör bil eller sitter över ett glas vin på en restaurang! Men låten saknar den dramatik som behövs för att lyckas i eurovision. 3/5

  4. Rickard

   Schlagerpinglan: När kommer resultatet fördelat mellan jury och tittare?

   Micke: Ingen fara, jag är kvar här ett tag till! Kommer nog bli mer frånvarande under sommaren, men är givetvis tillbaka när det börjar dra ihop sig till MF. Men även mitt fokus ligger på ESC och jag är inte alls lika aktiv under “mellon”! 🙂

  5. Micke

   Nu kan man alla låtarna så detta är min topp 20 av alla 42 låtarna följt av de sex låtar som skulle fyllt ut den verkliga finalen enligt mig.

   1. Serbien
   2. Schweiz
   3. Finland
   4. Sverige
   5. Italien
   6. Slovakien
   7. Ryssland
   8. Bosnien-Herzegovina
   9. Nederländerna
   10. Slovenien
   11. Storbritannien
   12. Danmark
   13. Portugal
   14. Moldavien
   15. Rumänien
   16. Island
   17. Grekland
   18. Kroatien
   19. Makedonien
   20. Lettland

   Azerbajdzjan, Bulgarien, Malta, Spanien, Turkiet och Vitryssland

  6. Micke

   Hmmm! Sicken tabbe. Glömde ju Tyskland som jag skulle ha in på fjärde plats så från Sverige och resten en pinne ned. Sverige då på femte plats.

   1. Serbien
   2. Schweiz
   3. Finland
   4. Tyskland
   5. Sverige
   6. Italien
   7. Slovakien
   8. Ryssland
   9. Bosnien-Herzegovina
   10. Nederländerna
   11. Slovenien
   12. Storbritannien
   13. Danmark
   14. Portugal
   15. Moldavien
   16. Rumänien
   17. Island
   18. Grekland
   19. Kroatien
   20. Makedonien

   Bulgarien, Lettland, Malta, Spanien, Turkiet och Vitryssland

  7. Schlagerpinglan

   @Micke, Som sagt: jag fortsätter att skriva på bloggen året runt. Ibland varje dag, ibland lite mer sporadiskt, beroende på hur mycket nytt det finns att rapportera om. Förberedelserna för 2013 har ju redan påbörjats från flera håll. 😀

   Trevligt att du gav Litauen en chans i alla fall, trots att det inte gav något större resultat. Själv håller jag på med en rangordning av bidragen (kommer imorgon) och det verkar som att min 12-poängare faktiskt hamnar där.

   @Rickard, Förra året tog det runt 10 dagar innan jury- och tittarrösterna presenterades var för sig så det blir väl något sådant även i år kan jag tänka mig.

   Själv tycker jag att Azerbajdzjans bidrag är lite väl kalla och alldeles för perfekta, så det är intressant att läsa att det faktiskt finns de som tycker annorlunda. Förstod inte riktigt deras höga placering men tydligen finns det något att gilla även där. 😀

  8. Micke

   En fråga till Schlagerpinglan och även andra om de känner för det. Handlar inte om årets tävling. Ibland gillar man låtar som man egentligen inte ens begriper varför. Även tvärtom ibland att man tycker illa om låtar som man inte fattar varför.

   Finns en låt som jag älskar och alltid blir så jädra glad av. Fattar absolut inte varför för egentligen är den ju inte bra – eller är den 🙂 Märklig låt men musik är ju till för att man ska bli glad så jag ber inte om ursäkt.

   Låten kommer från ett land som överröser oss med vackra ballader men detta året var det allt annat än en ballad. Låten framfördes av en man med en mycket märklig frisyr. Han heter Milan Stankovic och framförde Ovo je Balkan för Serbien 2010. Kan nån förklara för mig varför jag gillar den 🙂

   Vad tycker du om den här låten Schlagerpinglan? Borde jag gå en hälsoundersökning snarast eller? 🙂 Finns det nån annan här som har någon låt ni gillar men absolut inte fattar varför?

  9. Rickard

   Micke: Jag avskydde den låten så mycket ti´ll en början att jag helt enkelt började gilla den och numera älska den! Och jag kan nog inte vara till någon större hjälp där för jag begriper heller inte varför!
   Har ingen som jag direkt kan komma på! Men så här spontant Bosniens bidrag 2008, som egentligen är helt utflippat, men som jag blev helt tokigt glad av det året. Är inte alls likt mig att reagera så över en sån låt! Det är ett sånt bidrag som jag brukar kalla för oseriöst i vanliga fall! 🙂

  10. Schlagerpinglan

   @Micke, Jag är inte heller till någon större hjälp då jag själv tycker att “Ovo je Balkan” är en väldigt svängig och uppiggande låt. 🙂 Traditionell men samtidigt lite modern. Med risk att bli lite väl tjatig så måste jag säga att årets “Love is blind” är min senaste “varför-gillar-jag-det-här”-låt. 🙂 Helt oförklarligt då jag skrivit väldigt mycket negativt om låten inför ESC men numera älskar den. En annan låt som jag inte “borde” gilla är Serbiens “Cipela” från 2009.

  11. Micke

   – Årets absolut största kvalitetshöjning: Att så otroligt många länder i år satsade på riktigt bra sångare/sångerskor. Finns några undantag dock.
   – Årets artist: Željko Joksimović – Serbien
   – Årets ballad: Nije ljubav stvar- Serbien
   – Årets bästa handling av programledarna: – När representanterna från de olika länderna försökte babbla på och prata med programledarna och dra ut på tiden under röstningen fick de inget gensvar alls från dessa utan möttes bara av tystnad.
   – Årets “Bästa lyft när det väl gällde”: Should´ve known better – Danmark
   – Årets bästa stund i tävlingarna: När programledarna inte var i bild och var tysta.
   – Årets danslåt: Mandinga – Rumänien
   – Årets dansrörelse: Maltas töntiga men roliga ”fotförflyttningar”
   – Årets ”Du sjunger för bra så vi tonar ned ditt utspel”: Damen med årets bästa röst som de av någon oförklarlig anledning tonade ned under tävlingen. Nina Badrić – Kroatien
   – Årets fusk: Ukraina som tog in ”extra folk” i bakgrunden så de i stort blev fler än sex
   – Årets gulligaste text: Pernilla Karlssons brors text till deras mor.
   – Årets hederspris: Lilla gumman i Ryssland
   – Årets ”Hoppas det var sista gången i schlagerpanelen”: Måns Zelmerlöv
   – Årets ”Hur tänkte de egentligen”: Österrike, Irland och Norge hade kanonlåtar i sina uttagningar men ratade dem och fick betala priset för detta.
   – Årets ”Jag måste vara Guds gåva till kvinnor”: Anri Jokhadze – Georgien
   – Årets ”Kan ingen tvätta bort mitt tillgjorda leende”: Programledaren Eldar Quasimov
   – Årets ”Kom och hjälp mig”: Kvinnan som fast i en tvångsdräkt och vrålade ut sin fasa utan att någon ömmade för henne och kom till henne undsättning. Rona Nishliu – Albanien
   – Årets låt: Nije ljubav stvar- Serbien
   – Årets låtskrivare: Željko Joksimović – Serbien
   – Årets mest genomarbetade refräng: La la la la la la la la la la la la la la la la Oh i´ve been waiting for you la la la la la la la la la la la la la la la la – Cypern. OBS Ironi!!!!
   – Årets mest patetiska betraktelse: Woki mit deim popo – Österrike
   – Årets ”Nu måste vi förbjuda”: Att låtarna skrivs av folk från andra länder än det egna landet
   – Årets ”Ok detta var vårt andra försök, nästa år kan vi nog rent av röra oss i takt också”: Jedward – Irland
   – Årets poplåt: Standing still – Tyskland
   – Årets rocklåt: Don´t close your eyes – Slovakien
   – Årets roligaste betraktelse: Party for everybody – Ryssland
   – Årets rossligaste och mäktigaste röst: Kaliopi – Makedonien
   – Årets scenkläder mm: Nina Zilli – Italien
   – Årets scenshow: Euphoria – Sverige
   – Årets ”Sjönk som en sten när det väl gällde”: Beautiful song – Lettland
   – Årets skandal: Azerbajdzjans förflyttningar av sitt folk för att ”som de ser det kunna genomföra ESC 2012” Lindrigt sagt beklämmande
   – Årets strandmys med flicka och drink: Vida Minha – Portugal
   – Årets stängda ögon: Klar seger för Pernilla Karlsson i Finland mot Litauen
   – Årets sötaste betraktelse: Pernilla Karlsson – Finland
   – Årets ”Tack för att allt inte alltid måste´vara dödallvarligt” Allvar har vi nog av ändå så tack ni underbara Buranovskie Babushki som sjöng låten Party for everybody- Ryssland
   – Årets ”Tack för att ni bryr er om grundtanken med ESC”: Landet som återgick lite till det de alltid värnat om tidigare alltså landets särart. Låten inte kanon men tack ändå för låten Love me back – Turkiet
   – Årets ”Tack och adjö och kom aldrig tillbaka”: Trackshittazs – Österrike
   – Årets troschock: Orkar bry sig!
   – Årets trumpetare: Lăutar – Moldavien
   – Årets tuffaste tjej: Tjejen som klev på scenen och framförde en danslåt helt ensam. Sofia Marinova – Bulgarien
   – Årets ”Varför gillar jag det här”: Underbara Joan Franka – Nederländerna
   – Årets ”Vill du bli min farmor”: Den lilla underbara och sååå äkta lilla gumman i det ryska bidraget
   – Årets växare: När jag blundar – Pernilla Karlsson
   – Årets överarbetade bidrag: Anggun – Frankrike

   Slutligen: Tack till alla er som sjöng på ert eget språk och inte föll i den stora fällan. Tack också till er som hade egna låtskrivare och inte lånade utomlands. Tack även till er som ger av er egen särart i era bidrag.

   Stort tack även till Schlagerpinglan, Daniela, Kerstin och Rickard som är de fyra som hakar på när man försöker prata om lite annat än bara “det vanliga” 🙂

   Rickard och Schlagerpinglan: Kul att även ni gillar den märkliga låten från Serbien 2010 även om inte ni heller förstår varför 🙂 Bosnien 2008 och Serbien 2009 minns jag inte just nu men jag ska kolla

  12. Schlagerpinglan

   @Micke, Tack själv för underhållningen. Sådana här sammanfattande texter är väldigt roliga att läsa. 😀

  13. Isabell

   Jaha, lite sent omsider ska jag delge lite tankar om årets Eurovision. Mina favoriter Estland & Serbien, förutom Sverige, lyckades riktigt bra placeringsmässigt. 🙂 Härligt!!!
   Det Ryska bidraget känner jag mig kluven till. Visst är tanterna söta, härliga & charmerande. Men nån riktig bra sång är det inte. Helheten känns mer plojjig och passar bättre i ett barnprogram. Tycker verkligen att den placering de fick är TOTALT felaktig!!!! Skulle snarare hamnat i mitten på placerings-listan.
   Albaniens bidrag klarar jag helt inte av. Hur jag än lyssnar & lyssnar på denna låt för att ge den en chans, kan jag inte förstå att den inte hamnade i bottenskrapet!
   Turkiet är ytterligare bidrag som får mig att undra! Märklig låt! Bitvis ok, men mest en anfådd sångare med darr på rösten.
   Nu till lite mer positivare tongångar! 🙂
   Spanien: Sångerska med en fantastisk röst!!! Vacker melodi och scen-show. Och som Sillén sa: Storslagen Eurovision ballad! Borde absolut fått en bättre placering.
   Cypern: En catchig & skön låt samt en duktig, ung sångerska! Förtjänade en mkt bättre placering!
   Moldavien hade en härligt låt. Gillade verkligen rytmerna. Det var medryckande och man blir glad. Annorlunda & kul dans!

   Stort plus till Sarah Dawn Finer…hahaha, hon var såå bra! “…Azerbja..Azreb…to Baku…”
   Slutligen stort tack för en annorlunda & riktigt bra sida, Schlagerpinglan! 🙂
   Det ska bli fantastiskt roligt nästa år när Sverige ska stå för hela balunsen!

   På återseende!

  14. Daniela

   Micke, även för mig var “Ovo Je Balkan” faktiskt en personlig favorit 2010 och jag blir fortfarande lika glad varje gång jag hör den! 🙂 Jag blev dock inte särskilt överraskad över hur pass mycket jag gillade den eftersom jag fattade tycke för kompositören Goran Bregovic redan det året när Serbien arrangerade ESC och han uppträdde i en av mellanakterna. För mig var och förblir “Ovo Je Balkan” en ESC-favorit tack vare sina glada och svängiga Balkan-rytmer och sin enkla men ändå starka refräng, och så tyckte jag också att det var väldigt kul att höra den här typen av bidrag från just Serbien, som väl annars kanske mest är känt för sina pampiga ballader.

   Jag har haft många “varför-gillar-jag-det-här-bidrag” genom åren, men ett av de första som jag kommer att tänka på är Lettland “Wolves Of The Sea” från 2007. Egentligen inte alls ett sådant bidrag som jag vanligtvis brukar gilla, men likväl var det en av mina favoriter det året! 🙂

  15. Micke

   Ok då kollar vi på de “varför-gillar-jag-det-här-bidragen” ni nämnde.

   Rickard: Nu är vi där igen 🙂 Oseriöst! Vad tusan är oseriöst och vem bestämmer det? Hånar bosnierna ESC, snackar de skit om ESC, visar de något i låten som får oss att tro att de planerar något mot ESC eller visar de iställer bara upp en humoristisk sida? Vad som sedan är humor för den ena är inte humor för den andra precis som i allt annat. Du gillar låten och tycker den är kul alltså är det för dig inte oseriöst och det räcker väl så. Personligen kom jag knappt ihåg låten men jag kände igen tjejen. Svänger i refrängen och då är jag definitivt med. Lugna partierna i låten är dock inte lika Micke känner jag.

   Schlagerpinglan: Jaså hon “ska” inte gilla Serbiens Cipela. Ja du samma sak igen. Vem har gett dig de reglerna och fått dig att följa dem? Kan erkänna att denna låt är ingen höjdare för mig men det betyder väl inte att den är dålig. Jag kan uppskatta det humoristiska bidraget i låten men är inte så förtjust i hans sångröst. Det är dock definitivt inget hån mot ESC och jag ser hellre humor vinna ESC än en la la la la la la la låt. Det tycker jag skulle vara värre.

   Daniela: Minns nu att du och jag har pratat om detta bidrag tidigare och jag har bara en negativ sak att säga om det. Handlar om något som tyvärr ökar mer och mer i ESC. Detta att låtskrivare från andra länder skriver till “fel land”. Detta bidrag var svenskt egentligen. Inget ont om detta bidrag men jag vill verkligen ha ett förbud mot detta gränsöverskridande. Som sagt låten är det inget fel på.

   Tänk jag kan inte förstå varför folk irriterar sig på så konstiga saker. Antingen är det för oseriöst, för glatt eller för sorgset. Who cares. Är låten bra så skiter jag fullständigt i inom vilken kategori man kan lägga in det i. I år har jag hört många som menar på att Lettland och Nederländerna är för glada. Jättebra det är väl bra om man kan bli glad. Gillar båda men tyckte Lettland rasade i finalen. Andra säger att vissa ballader typ Bosniens är för sorgsna. Ok men det är väl härligt att få visa känslor ibland.

   Tänk vilket jädra tråkigt ESC det skulle vara om vi inte hade variation. Jag vill se ett ESC med glada låtar, sorgsna låtar, humoristiska låtar, gammalmodiga låtar, moderna låtar, mysiga låtar, dansvänliga låtar osv.

   Som ni vet tycker jag extremt illa om Österrikes bidrag i år men det är inte för att de skulle driva med ESC, vara för glada, sorgsna eller allt det andra. Tycker bara låten och artisterna är så erbarmligt usla och det är något helt annat. Varför inte koncentrera sig på om man gillar en låt eller inte oavsett stil istället för att hoppa på den och anklaga den för att förstöra ESC eller liknande.

   Jisses snacka om predikan 🙂 Tycker bara det är så tråkigt att folk inte kan se med öppna ögon på alla stilar vilket berikar ESC.

   Kom just på ett annat bidrag som många anklagade för både det ena och det andra. Kristian Luuk skitade ned sig fullständigt genom att hålla på med att tuta under delar av låten och skratta mitt upp i. Beklämmande. Låten hette Todomondo och var ett rumänskt bidrag 2007. Gillade inte låten i början men för varje gång jag hörde den märkte jag att jag blev gladare och gladare. Tycker jättemycket om den idag även om jag vet att den inte är ett musikaliskt mästerverk men den gör Micke glad och det är fan så mycket viktigare 🙂

  1. Lämna en kommentar


                   

                   

       

  Musik bloggar Blogglista.se