Litauen väljer ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2013 genom fem deltävlingar, två semifinaler och en final. Från varje deltävling går tre bidrag vidare till semifinalerna där de får tävla tillsammans med några wildcards. 8-10 bidrag går sedan vidare till finalen. Resultatet från den tredje deltävlingen ser ni här nedan:

Bidragen som gick vidare från Litauens tredje deltävling (jury+teleröster):
1. “Happy and free“, Božolė (12+7= 19 p.)
2. “Used to be“, Neringa Šiaudikytė (10+8= 18 p.)
3. “Closer“, Elvina Milkauskaitė (7+10=17 p.)

Bidrag som fortfarande har chans till ett wildcard (jury+teleröster):
4. “War without end“, Eden (3+12= 15 p.)
5. “Make it happen“, Sophie (8+6= 14 p.)
6. “Give me the music“, Eglė Jakštytė (6+5= 11 p.)
7. “Crazy“, Multiks (4+4= 8 p.)
7. “Missing you, missing me“, Berta Timinskaitė (5+3= 8 p.)
(Källa: wikipedia.org)

Schlagerpinglan: Hur juryns röster fördelade sig är jag inte helt säker på då wikipedia.org, eurovision.tv och escwebs.net alla uppger olika resultat. Vilka tre bidrag som tagit sig vidare är de däremot överens om och det är ju viktigast.

Som så många gånger förr i ESC-sammanhang så har juryn och tittarna olika uppfattningar om vilka bidrag som är “bra” och det resulterade i att tittarnas favorit, “War without end“, inte fick någon direktbiljett till semifinalerna utan får hoppas på ett wildcard. Inte mig emot.

Inte heller denna vecka föll jag för något bidrag på en gång men eftersom “Happy and free” är den som vuxit mest den gångna veckan så är jag nöjd med resultatet. Hade jag fått utse de andra semifinalisterna så hade mina röster gått till “Closer” och “Make it happen“.

Mer om Litauens uttagning till Eurovision Song Contest 2013 hittar ni här. Se även resultaten från den första och andra deltävlingen.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Resultat Litauen 2013: deltävling 3”

 1. Micke

  Ja vad ska man säga? Det känns som att jag har bevittnat en inspelning av dokussåpan Glamour och därefter varit på ett äkta hallelujamöte följt av en kvällsrunda med dysfunktionella.

  Först var jag på inspelningen av Glamour. Har ni sett hur deltagarna i den såpan så tydligt visar att de har kryss på golvet som de ska följa vilket leder till helt onaturliga rörelser och vändningar medans de pratar och främst i andhämtningspauser. I stort sätt alla låtarna lider av detta syndrom. Min absoluta favvis i uselhet händer dock ungefär 1.30 in i vinnarlåten när killen tvåa från höger plötsligt bryter sig ut och går fram och vrider sig till höger med handen nästan i golvet. Koreografen som kommit på detta borde få fredspriset. Ingen som har sett det kan ens få tid att tänka på krig mellan skrattkramperna. En polare till mig skrattar bara han tänker på detta. Trodde jag hade sett det mesta men 🙂

  Efter detta bar det då iväg till ett frälsningsmöte: Även här är vinnarlåten främsta representant. Halleluja på er allihopa. Trodde det största hallelujamötet hölls år 2006 när Six4one tävlade för Schweiz och försökte omvända förlorade själar. De fick åtminstone konkurrens av Litauen i år. (Allt detta inte riktat mot vinnarlåten i säg för den var bland de minst dåliga.

  Vid detta laget känner jag mig lindrigt sagt utmattad men minns att jag lovat komma och hjälpa till på ett hem för dysfunktionella och där möts jag framförallt av tre killar i svarta skjortor som backar upp någon som heter Neringa Šiaudikytė. Tyvärr har dessa killar drabbats av märkliga spasmer i främst armarna men efter ett tag händer det även något med ben och övrig. Ser nästan lika onaturligt ut som de som letar efter kryss i golvet på en Glamourinspelning.

  Jag inser att jag inte kan vara till någon hjälp och gör ett sista försök att påverka Christer Björkman för att om möjligt få honom att sätta stopp för denna epedemin i vår egen festival men han säger direkt. “Det är försent Mikael. Farsoten har spridit sig till helt okontrollerbar och spontana musiker är en bristvara idag.”

  Ja Sverige och Litauen tycks vara extra hårt drabbade men tack och lov har farsoten ännu inte spridit sig så mycket till övriga Europa och det är där jag fortfarande kan utropa

  JAG ÄLSKAR ESC

 2. Micke

  Inte lätt att ta ut tre låtar men de får väl bli dessa:

  1. “Closer“, Elvina Milkauskaitė
  2. “Make it happen“, Sophie
  3. “Happy and free“, Božolė

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se