Inför Litauens första semifinal

2012-12-08 (lördag)

I kväll är det dags för den första semifinalen i Litauens uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2013. 9 bidrag tävlar om fyra finalplatser. Efter de båda semifinalerna så har TV-bolaget LRT även möjlighet att dela ut upp till två wildcards bland de som inte tog sig vidare direkt. Här är vad som gäller inför kvällen:

Litauens första semifinal, 8/12 2012:
När?: klockan 20.00 CET (21.00 lokal tid)
Var?: LRT, LRT Lituanica, lrt.lt och lrt.lt
Vilka går vidare? Jury- och teleröster utser vilka fyra som går vidare till finalen. LRT har även möjlighet att dela ut två wildcards till finalen.

Tävlande bidrag:
1. “War In The Wardrobe“, Gerai Gerai & Miss Sheep (12 p.)
2. “Used to be“, Neringa Šiaudikytė (8 p.)
3. “Sacrifice“, Gabrielius Vagelis (4 p.)
4. “Loreen“, Saules Briolai (3 p.)
5. “Closer“, Elvina Milkauskaitė (10 p.)
6. “Something“, Andrius Pojavis (6 p.)
7. “Time for life“, Timohi (5 p.)
8. “I fall in love“, Ieva Zasimauskaitė & Gabrielius Vagelis (7 p.)
9. “Happy and free“, Božolė (2 p.)
(Källa: esctoday.com)

Uppdaterat 2012-12-09: Startlistan har blivit uppdaterad med länkar till lördagens framträdanden samt poängen de fick från tittarna. En snabbrepris av låtarna hittar ni här.

Schlagerpinglan: Efter fem deltävlingar och tre wildcardsutnämningar är det då dags att utse fyra av finalisterna. Ser man på deltävlingsresultaten så gav juryn full pott till “Sacrifice” och “Happy and free” medan tittarna gav två av sina 12-poängare till “Loreen” och “Time for life“. Då mina personliga favoriter är “Something“, “Closer“, “War In The Wardrobe” och “Happy and free” så hoppas jag på stora oenigheter mellan de båda röstande lägren. 🙂

Mer om Litauens uttagning till Eurovision Song Contest 2013 hittar ni här.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Inför Litauens första semifinal”

 1. Micke

  Schlagerpinglan: Har du sett på tusan……. Andrius Pojavis har fått bort cementsäckarna från fötterna och han har tagit av sig tvångströjan och dumstruten på huvudet. Fan vet om killen inte rent av kan få bort spikarna från tårna också om han väl går till final.

  Det kändes i alla fall som att musiken, sången, rörelserna och klädseln börjar matcha lite bättre i alla fall. Fattas mycket än men Rom byggdes………………….. Oavsett vilket är det musiken och rytmen som är det som jag tar fasta på och pratsången och det övriga skiter jag i just nu. Med det i tanke är Something helt överlägsen alla andra och som alltid är det juryn jag sätter mitt hopp till och inte småungar som lånar föräldrarnas telefoner.

  Fyra ska alltså till final och jag köper tre av de fyra som ligger där just nu innan juryn sagt sitt. Slänger de bara ut de inkontinenta dampkillarna i “Used to be“, Neringa Šiaudikytė och ersätter den med “Something“, Andrius Pojavis så ska i alla fall inte jag klaga 🙂 Visst hade jag väl även önskat få in “Sacrifice“, Gabrielius Vagelis men man kan ju inte få allt 🙂

 2. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag hade inte förväntat mig något större förändring av framträdandena till semifinalen men i stort sett alla hade fått till det bättre i alla fall klädmässigt. Bäst tyckte jag att Andrius Pjavis lyckades och precis som du skriver så är det lite kvar att fila på men förbättringen är imponerande. Låten kom bättre till sin rätt och är enligt mig helt överlägsen de andra. Hoppas bara att juryn ser/hör det också.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se