I kväll avgörs den första semifinalen av “Dziesma“, Lettlands uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2013. Redan i morgon, den 9:e februari, sänds den andra semifinalen. 12 bidrag tävlar i var och en av showerna och 6 bidrag från varje tar sig vidare till finalen den 16:e februari. Vad som gäller inför kvällen samt länkar till de tävlande bidragen (inkl. länkar till ltv.lv där låtarnas texter finns) hittar ni här nedan.

Lettlands ESC-uttagning, Semifinal 1, 8/1 2013:
När? klockan 20:15 CET
Var? LTV och ltv.lv
Vem bestämmer?: 50/50 tittar- och juryröster
Till final: Sex bidrag går direkt till finalen den 16:e februari

Startfältet “Dziesma 2013”, Semifinal 1:
Better than you“, Pieneņu vīns (ltv.lv)
Give me a try“, Ivo Grīsniņš-Grīslis (ltv.lv)
Good woman“, Dominic Okolue (ltv.lv)
Higher and higher“, Liene Candy (ltv.lv)
I need a hero“, Samanta Tīna (ltv.lv)
Love“, Headline (ltv.lv)
Love responder“, Liene Matveja & Baiba Reine (ltv.lv)
Never let me go“, Olafs Bergmanis & The random people (ltv.lv)
Sad trumpet“, PeR (ltv.lv)
Tirpini“, Fox Lima (ltv.lv)
Upside down“, Sabīne Berezina (ltv.lv)
When you are with me“, Antra Stafecka (ltv.lv)
(Källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: I kväll startar “Dziesma 2013” och frågan är var på skalan denna uttagning kommer att hamna. Själv har jag höga förhoppningar så om bara merparten av artisterna kan hålla tonerna så har vi säkert en riktigt storslagen kväll framför oss. 😀

Bland de tolv tävlande så hittar vi två “svenskbidrag“: den vackra balladen “I need a hero” och den lite mer fartfyllda “Upside down“. Båda känns stabila, utan att för den skull imponera alltför mycket, och borde därför ha bra chanser att ta sig vidare till finalen.

Mina personliga favoriter är däremot två lettiska bidrag: den lite ösigt flummiga “Love” och den svalt behagliga “Give me a try” och går bara de två vidare så ser jag det som ett helt acceptabelt resultat, förutsatt att framträdandena inte bjuder på några negativa överraskningar.

Utöver det så finns där andra mycket bra alternativ i varierande musikstilar, som “Higher and higher” (dans), “Love Responder” (gung) och “Tirpini” (meditations-techno), för att nämna några, så i nuläget har i alla fall jag inga problem att hitta potentiella finalister. 🙂

(För er som inte alls har samma musiksmak som mig och kanske tycker att det spelas alltför lite reggae i ESC: “Good woman” kan eventuellt vara något för er.)

Mer om Lettlands uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2013 hittar ni här.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Inför Lettlands första semifinal”

  1. Adri

    Higher and higher och Tirpini är överlägsna i mina ögon! Tirpini påminner om Belgiens bidrag från år 2003, Sanomi. Fast i modern klubbigare version!

  2. Schlagerpinglan

    @Adri, Jag har hela tiden haft “Love” som förhandsfavorit men av någon anledning så är det “Higher and higher” som ekar mellan öronen, så visst har den något speciellt. 🙂 Nu gäller det bara att den fungerar live också.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se