Inför Eurovision 2013: Vecka 11

2013-03-11 (måndag)

Måndag 11/3
Nederländerna: Presentation av internvalda “Birds” med Anouk (live här kl. 10:00 CET)

Tisdag 12/3
Moldavien: “O pentru Melodie Europa” – Semifinal 1

Torsdag 14/3
Moldavien: “O pentru Melodie Europa” – Semifinal 2
Montenegro: Presentation av internvalda “Igranka” med Who See & Nina Zicic
Azerbajdzjan: “Milli Seçim Turu” – FINAL

Fredag 15/3
San Marino: Presentation av internvalda “Crisalide” med Valentina Monetta

Lördag 16/3
Moldavien: “O pentru Melodie Europa” – FINAL

Schlagerpinglan: Förra veckan var en relativt lugn ESC-vecka då endast tre länder (Israel, Sverige och Rumänien) valde ut sina bidrag, Storbritannien presenterade sitt internval och Vitryssland presenterade sitt nya ESC-2013-bidrag (studioversion, framträdande).

Denna vecka startar och avslutar Moldavien sin ESC-uttagning medan Azerbajdzjan kommit fram till slutet av sin maraton-uttagning. Dessutom kommer Nederländerna, Montenegro och San Marino att spela upp sina internval medan allt tyder på att Makedonien kommer att presentera ett nytt ESC-bidrag.

Eftersom deadline för när TV-bolagen ska ha lämnat in sina bidrag till EBU är satt till nästa måndag så är det väl ganska troligt att vi denna vecka även kommer att få höra de internvalda bidragen från Frankrike och Italien.

Alla bidragen till ESC 2013 som presenterats så här långt hittar ni här: “Bidragen till ESC 2013“.

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


9 kommentarer till “Inför Eurovision 2013: Vecka 11”

 1. Micke

  Har inte hunnit lyssna in mig på de klara låtarna än mer än högst två gånger vad gäller några men hittills känns det så här:

  Bra bidrag:
  Spanien
  Storbritannien
  Grekland
  Island
  Danmark
  Norge
  Cypern
  Kroatien
  Georgien
  Vitryssland

  Dåliga bidrag:
  Sverige
  Finland
  Slovenien

  Hinner säkert ändra mig flera gånger om när jag väl hört mer av låtarna. Valde att avstå att lyssna på MF i år och det känns som jag gjorde ett bra val. Hörde vinnarlåten och om det var det bästa vi kunde få fram då är jag asglad att jag valde att hoppa av MF 🙂

 2. Lena

  Yepp: Jag önskar faktiskt att jag varit lika smart själv och hoppat av mf. Robins låt var det värsta jag någonsin hört efter Antons eviga begging vrål

 3. Schlagerpinglan

  @Micke, Njae… MF-urvalet var kanske inte det bästa men jag tyckte själv att det slutade helt OK. Ser även att du ännu inte fallit för Finlands bidrag. 😉 Med tanke på hur delade åsikterna verkar vara så ska det bli riktigt intressant att se hur det hela slutar, d.v.s. om Sverige tar sig till övre delen av resultatlistan och/eller om Finland tar sig till final överhuvudtaget.

 4. Sofia

  Tur att ni Micke och Lena var i en stor minoritet. Själv älskar jag låten. Det finns absolut värre bidrag Sverige skickat. Gillade även Anton. Tycker årets startfält i finalen blev helt ok till slut och den bästa låten vann. Känns som om de allra flesta är nöjd med vinnaren.

 5. micke

  Schlagerpinglan: Jo jag minns att du gillade Finlands bidrag medan jag var mest sur för att Saari inte fick vinna. Tror fortfarande det är jag som har rätt 🙂

  Väldigt få direkt dåliga bidrag till ESC och det är ju positivt. Blev väldigt positivt överraskad över att Vittryssland bytt bidrag. Jag tyckte ju det gamla var rent ut sagt hemskt men det nya var ju riktigt positivt 🙂

  Sofia: Jag har inte hört ett enda av de övriga 31 bidragen i MF. Men nu hörde jag vinnaren och jag kände bara att om det var det bästa då är jag som sagt glad att jag inte lyssnade på de andra 31 🙂

 6. Sofia

  Spännande vecka i eurovisionsvärlden. Micke, är imponerad av att du lyckats isolera dig från MF och utan att lyckas höra en enda låt. Köper det kanske inte riktigt. Men eftersom du tycker det bara är skit låtar i MF och det inte är din musiksmak så förstår jag att du inte tittar. Men då jag är ny här på bloggen så undrar jag bara visst är det en schlagerblogg där folk som älskar MF och ESC skriver inte sådana som inte ens ser på programmen. För det finns så många bloggar där det dyker upp folk som bara vill gnälla och sprida dålig stämning och använder sig av olika alias för att förstärka sina åsikter så jag hoppas det här är en blogg för oss som älskar MF och ESC. Att inte gilla vinnaren Robin är ju en sak men att inte gilla MF överhuvudtaget känns lite konstigt. Hur som helst så ska det bli spännande med ESC i maj och jag hoppas det går bra för Sverige. Av de bidrag jag hört så långt så gillar jag vårt eget bidrag och även Storbritannien.

 7. Micke

  Sofia: Det är faktiskt inte så konstigt som det låter att jag inte har hört de svenska låtarna. Jag har inte varit i Sverige på en månad så det har inte varit så svårt att hålla sig undan 🙂

  Jag har tröttnat på MF ser du. Jag tycker alla låtarna är stöpta i samma format nästan och så tror jag barnen har fått den överhängande kraften att få tag i mobiltelefonerna. ESC har jag definitivt inte tröttnat på. Älskar tävlingen och variationen på musik. Jag älskar musik Sofia från hårdrock till klassiskt så variation är jätteviktigt för mig.

  Lovar att jag har inte hört en enda låt från MF i år 🙂 Sofia du är mer än välkommen att snacka ESC framöver med mig för jag hänger med här hela tiden 🙂

 8. Schlagerpinglan

  @Sofia, Du är så välkommen att diskutera ESC-bidragen här bland andra som också älskar MF och/eller ESC, ju fler desto roligare. 🙂 Jag har haft erfarenhet av sådana personer du beskriver och jag gör mitt bästa för att hålla dem borta och raderar olämpliga kommentarer för att behålla en god stämning här. Alla åsikter är välkomna, positiva som negativa, bara de presenteras respektfullt och inte innehåller personangrepp eller dylikt. Min förhoppning är att mina läsare ska känna sig trygga att dela med sig av sina åsikter utan att riskera att bli påhoppade. Det är naturligtvis inget krav att kommentera, men det är otroligt skojigt att läsa vad alla andra tycker. Återigen, välkommen hit. 🙂

  @Micke, Vet man med sig att man mest irriterar sig på bidragen så är det nog ett smart val att hålla sig borta från dem. Nu är valet i alla fall gjort och även du är välkommen tillbaka. 🙂

 9. Micke

  Schlagerpinglan: Tackar för välkomnandet tillbaka 🙂 Jo det är en av anledningarna till att jag hoppar MF. Dels det jag sa till Sofia här ovan men dels också att varför ska jag skriva här om något jag vet att jag inte tycker om. Att jag kommenterade Robin handlade ju om att den låten ju ska tävla i ESC. Nu lämnar jag MF och ägnar mig helt åt ESC.

  Tycker också att det är roligt om det kommer in nya namn här så även jag välkomnar Sofia. De som känner till mig sen tidigare vet att jag är en jäkel på att älska att skriva. Kanske några gillar det jag skriver medan andra tycker illa om det. Det viktiga är hur som helst att precis som Schlagerpinglan säger vara respektfull mot andras åsikter och inte förlöjliga andra här eller artister. Personligen tycker jag jättemycket om folk som skriver mycket och inte bara “den låten gillar jag eller den gillar jag inte.” Självklart upp till var och en att göra som de vill.

  Det finns redan massa klara bidrag till ESC som jag gillar i år. Just för tillfället har jag fyra favvisar: Spanien, Storbritannien, Grekland och Island. Tycker det är jättekul att Spanien satsar på ett känt band och att Storbritannien har med Bonnie Tyler. Håller bara rösten än så är det en skön kontrast till alla småttingar bland artisterna 🙂 Grekland blir jag bara så attans glad av och Island lyfts av en grym artist.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se