Kroatiens bidrag i Eurovision Song Contest 2013, “Mižerja” med Klapa s mora, har nu fått en engelsk version vid namn “Hard Times“, se länkar till båda versionerna samt låttexterna nedan. Den nya versionen ska dock endast användas i PR-syfte, i Malmö kommer gruppen att tävla med den kroatiska original-versionen. (Källa: escwebs.net)

Olika versioner av Kroatiens ESC 2013-bidrag + engelsk & kroatisk text:
Hard Times“, The Klapa from the Sea (engelsk version av “Mižerja”) (engelsk text)
Mižerja“, Klapa s mora (officiell video) (kroatisk text)

Schlagerpinglan: Personligen uppskattar jag att länderna ger ut engelska versioner av sina ESC-bidrag så man kan få en lite klarare bild av vad låtarna handlar om, så länge de nöjer sig med att använda versionerna i PR-syfte. När det väl kommer till tävlingen så ser jag gärna att bästa versionen tävlar och då är det oftast den inhemska versionen jag föredrar, och detta är inget undantag. 🙂

Mer om Kroatiens uttagning av bidrag till ESC 2013 hittar ni här medan resten av de tävlande ländernas bidrag finns här.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till ““Hard times”: engelsk version av Kroatiens “Mižerja””

 1. Micke

  My oh my! Jag är nästan alltid av den åsikten att ett bidrag är bäst på landets eget språk eftersom mycket av känslan försvinner i en översättning till engelska. Finns självklart flera undantag och det skulle ju vara konstigt annars.

  Nu undrar jag dock om jag inte bevittnat något slags världsrekord i att förstöra en låt genom att översätta den till engelska. Hur kan en så mysig, härlig låt framförd på Kroatiens eget språk bli till en så usel låt i en engelsk översättning.

  Jag har två låtar som jag är livrädd för att nån ska få ett hjärnsläpp innan tävlingen och översätta till engelska och de är Italien och Island. Nu har jag dock tre för bespara mig från denna hemska engelska version.

 2. Josef

  Micke 🙂 Förlåt att jag inte har svarat dig eller Kerstin för den delen. Jag tänkte att jag var sist i tråden där det var typ 50 inlägg eller så ;-). Du skojade ju väldigt harmlöst och det bara förhöjer stämningen verkligen med lite humor! Det enda jag skulle rygga tillbaka på som bara hänt när jag spelat poker förut på nätet är hot om våld och att personer ska göra allt för att söka upp mig där jag bor. Det är inget jag vill vara med på, vilket är ganska självklart för de flesta.

  Ja, jag håller med dig även här. Bidraget SKA framföras på modersmålet!! En nästintill topplåt blir nästan ett skämtobjekt är min första känsla om det nu tänker ändra där…(peppa peppa att detta inte händer)

  Vad tycker du / ni: Är detta kanske en av de mest klassfyllda tävlingar på många år. Det är nästan så att bottenlåtarna är lyssningsbara (ja, t.o.m Finland och Belgien :-))

  Och Micke: Bli inte orolig om jag inte svarar, för jag får plötsligt massa annat tråkigt i vägen och kanske inte kan vara inne på plats och svara på uppemot en vecka. Det gäller för övrigt alla andra med 🙂

 3. Micke

  Josef: Nej då det är lugnt. Jag gillar att skämta men om det är roliga skämt är ju upp till var och en att avgöra men det vore jädrigt tråkigt om man inte skulle kunna skämta med varandra. Det var bara det att direkt efter gick det upp för mig att det ju var på nätet där man inte ser varandra och då kanske det kan missförstås. Men samtidigt Josef förstod jag väl innerst inne att du inte skulle kunna ha missförstått det harmlösa skämtet. Så oförargligt att man nästan måste ha något sorts problem om man kunde bli sur för det och tro att jag menade något illa.

  På tal om harmlöst. Jag är nog varken världens bäste eller sämste man i världen men en sak kan jag lova dig och alla andra. Några hot eller liknande från mig kommer aldrig någonsin att drabba någon av er. Jag är nog en av världens ofarligaste människor 🙂 Lite allvarligt för en sekund. Jag har varit runt en del på bloggar på nätet och jag är lindrigt sagt chockad över vad som försigår på dessa med allt hat och hot från både män och kvinnor. Efter att ha sett sånt är det skönt att vara på Schlagerpinglans blogg där det är så lugnt och skönt 🙂

  Tillbaka till det som det handlar om på den här bloggen: Nejdå Josef det är väl klart att du inte kan svara direkt alltid. Det är inte alla som har det som jag och nästan alltid har en pc med mig vad jag än gör nästan. Vare sig jag jobbar eller är ute på något kul. Jag blir inte långrandig och förklarar orsaken till det.

  Vi får nog akta oss för Schlagerpinglan du och jag. Uppenbarligen rankar både du och jag Finland väldigt lågt i årets tävling så snart kanske hon slänger ut oss från bloggen 🙂 Vad gäller Belgien så är det nog killens sångröst som är det allra största problemet. Ok då vet jag vilka som är de två låtar du rankar lägst. Själv har jag Rumänien och Montenegro down there.

  Jo jag håller med om att det är bra klass i år. Framförallt väldigt få bidrag som jag tycker är dåliga. Bara 6-7 stycken av 39. Framförallt är det roligt med så blandad musik. MF har otroligt mycket att lära av ESC. I ESC kan man aldrig vara säker på vilken musiksort som ska vinna vilket man vet redan på förhand i MF där det 9 gånger av 10 är någon artist som försöker följa med robotdansare runt om i deras dans upprepandes några ord 500 gånger eller nåt 🙂 Ballader är exempelvis totalt chanslösa vare sig det är halvdana eller enormt bra.

 4. Schlagerpinglan

  @Josef, Jag kan bara instämma. Årets ESC är fylld med toppbidrag och de bidrag som jag personligen inte hittar någon guldkant på är ytterst få, dock ej Finlands bidrag som jag däremot placerar ganska högt. 😉

  @Micke, Hehe, om jag skulle slänga ut alla från bloggen som inte har samma smak som mig så är jag rädd att jag skulle bli riktigt ensam efter att jag avverkat Rumäniens bidrag. 😉 Montenegro har vi i alla fall gemensamt som botten-bidrag, alltid något.

 5. Rickard

  Micke: instämmer helt angående esc och MF! Det finns en del att lära! Speciellt det du nämner om ballader! I år var tävlingen väldigt enkelriktad och nästintill alla finalbidrag gick under samma genre!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se