Det ryktades länge att ByeAlex, Ungerns representant i Eurovision Song Contest 2013, skulle tävla med en svensk/ungersk version av sin vinnarlåt “Kedvesem (Zoohacker Remix)” i den andra semifinalen men så blir det inte utan det blir den helungerska originalversionen som kommer att användas. Den specialinspelade versionen, där sista refrängen sjungs på svenska, har dock presenterats och ni hittar länken här nedan:

Ungerns ESC-bidrag 2013:
Kedvesem (Zoohacker Remix with Swedish Refrain)“, ByeAlex (audio)
Kedvesem (Zoohacker Remix)“, ByeAlex (officiell video)
Kedvesem (Zoohacker Remix)“, ByeAlex (framträdande)

Schlagerpinglan: Då låten tenderar att bli lite enformig i längden så tycker jag att det var en trevlig liten finish att avsluta på svenska. Jag hade gärna sett att ByeAlex framfört denna version i Malmö men i ärlighetens namn så tror jag inte att det spelar så stor roll resultatmässigt då största delen av publiken knappast förstår vare sig ungerska eller svenska. Lite gulligt var det dock. 🙂

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Den svensk-ungerska versionen av “Kedvesem””

 1. Christopher

  Tycker att det var ganska charmigt att ta sista versen på svenska. Fas sen så kan det bli som Lettland 2009. Men jag tycker inte det gör någon större skillnad att ha på svensk/ungerska eller ungerska fortfarande min nummer 7.

 2. Josef

  Det är så många tunga bidrag detta året, så detta blir supertufft för Bye, ByeAlex och Ungern. Men en liten finalchans har den i mina ögon, då han är så cool och inte tillhör dessa “mainstreamers” som gör nästan vadsomhelst för att väcka uppmärksamhet. 🙂

 3. Olle

  Riktigt fint! Hade gärna sett att han uppträtt med denna. : )

 4. Kristina

  Blir både positiv och negativ på den här. Det mesta är bättre än det vi fick se från Ungerns final men var tusan är tjejen som backade upp honom i finalen. Utan henne tappar det väldigt som jag ser det. Om de håller fast vid den här versionen och tar in tjejen igen så kommer detta att bli riktigt bra.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se