Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation (inklusive länkar till bidraget, låttexten, intervjuer och relevanta infosidor) av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2013. Genomgången avslutas med aktuell placering på oddslistan samt vad jag själv tycker och tror om bidraget. Se samlingssidan för övriga länders presentationssidor.

Land: Serbien landets ESC-historik
Bidrag: “Ljubav je svuda” ESC-videoNF-framträdandelåttext
Artist: Moje 3 wikipedia
Startnummer: nr 16 i semifinal 1
Låtskrivare: Saša Milošević Mare, Marina Tucaković
Uttagning: TV-bolaget RTS valde ut sitt ESC-bidrag genom “Beosong 2013” som bestod utav totalt 15 bidrag, en semifinal samt en final med fem tävlande bidrag. Vid båda showerna hade tittarna 100% makt.
Tidigare på Schlagerpinglan: “Serbiens ESC-bidrag 2013”
Presentationer av bidraget och artisterna (på engelska):
esctoday.com (eurovisionary.com) eurovision.tv

Extra: Se intervjuer med Moje 3 av eurovision.tv och escNorge samt en live video chat och gruppens cover på Beyonces “Who run the world“.

Odds: Vidare till final & mitten-placerad av de 39

Schlagerpinglan tror: Inte till final
Lättsam pop på serbiska framförd av tre, lite osäkra tjejer på alldeles för höga klackar kan säkert uppskattas av många i TV-sofforna och ytterligare några kan tänkas tilltalas av den röda tråden i scenshowen. Däremot så är steget mellan att gilla något till att verkligen rösta ganska långt och jag tror att när det väl gäller så hittar både juryn och tittarna andra alternativ.

Schlagerpinglan tycker: Inte till final
Jag tycker om bidrag där helheten blir som en liten teater men då måste det finnas en bra låt i grunden och det tycker jag inte att det finns här. Den värsta besvikelsen efter Serbiens final (där jag hittade betydligt bättre låtar) har lagt sig och numera tycker jag t.o.m. att bidraget är ganska skapligt med sina trallvänliga slingor… men någon finalplats tycker jag inte att det ska ha.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


11 kommentarer till “Serbien: “Ljubav je svuda”, Moje 3”

 1. Adri

  Hihi detta är min favorit i hela Semi 1. Det känns lite osäkert men jag tror att chansen är 51% att de går vidare.

  1. Det är Serbien och de har flera av sina grannar i semin.

  2. Det är en upptempolåt man kommer ihåg.

  3. Den går ut sist.

  Dessa tre faktorer tror jag kan hjälpa till lite i alla fall 🙂

  HOPPAS HOPPAS HOPPAS!

 2. FunkyG

  Är riktigt besviken på Serbien i år. Kanske den mest irriterande refräng-melodin på väldigt länge… ush.

  Men vidare tar den sig nog, precis av de anledningar som Adri räknade upp.

 3. Christopher

  Du tog mina ord FunkyG

 4. Rickard

  Saknar Serbiens ballader men detta är också bra! Bäst i din genre! Definitivt final och en placering på den övre halvan! Har den själv på 14:e plats tror jag! 🙂

 5. Micke

  Det här är helt enkelt inte Serbien i ESC för mig. Jag är jättebesviken då deras ballader brukar vara höjdpunkten i ESC. Nu får du presentera bättre bidrag Schlagerpinglan 🙂 Det finns ju bara sju låtar i år som jag tycker är dåliga och du tycks slänga ut alla dessa direkt nu. Kanske lika bra det så att man kan bli mer positiv sen för tro mig jag är positiv i år 🙂 Skojar bara givetvis men samtidigt har tre av de sju redan varit med 🙂

  Detta är alltså en av de sju låtar jag inte gillar. En låt helt utan själ och med tre tjejer som nog skulle må bra av lite extra sånglektioner och koreografilektioner. Jag tror inte och hoppas inte på final.

 6. Josef

  OVO JE BALKAN: Vilket kanonår från Balkan! Grekland! Serbien! Kroatien! (även om den sjunkit lite för mig på sistone) Albanien! Alla låtar har vågat ta språnget för att kanske inte hamna i den absoluta toppklassen men såväl precis bakom! 🙂

  Serbiens låt växer för varje lyssning och jag älskar deras lite komiska men ändå känslomässigt starka “staccatorytmer” (eller vad det nu heter) där toner tydligt kortas av för att ge den prägel av kvicka vändningar som låten vandrar emellan, härligt! Jämför med “Swedish Housewives” eller vad de nu hette med flinlisan Wahlgren. Det var så gammalt och helt förutsägbart. Detta är så oprövat inom ESC! Grattis Serbien till en låt som nästan kan få vinna tycker jag. 🙂 (Ukraina, Danmark, Sverige, Holland, Italien och Azerbajdzjan ligger lite före fortfarande ändå)

 7. Nathalie

  Ett land som förmodligen har lättare att ta sig till final än Danmark. Bara gissar….

 8. Kerstin

  Tycker också att det här är rätt bra. Ett stycke härlig gladpop. Inte någon personlig jättefavorit men tycker tjejerna ändå är värda en finalplats. Final. Betyg 3/5.

 9. Kerstin

  Det blir en final för Serbien i år enligt vår schlagerpanel. Om detta går hem i stugorna och hos juryn återstår att se.

 10. Daniela

  Nej… det här tror jag inte på. Tanken med en grupp bestående av tre tjejer som med teatralisk inlevelse framför en trallvänlig uptempolåt är väl egentligen riktigt god, men ändå lämnar Serbiens bidrag inga andra spår hos mig än att jag med viss bävan undrar hur live-framträdandet kommer att se ut. Jag varken tror eller hoppas att detta går till final.

  Betyg: 2/5 (för den ändå helt goda avsikten)

 11. Finn

  When I saw this performance in the first semi final,
  I really liked it and was sure it was a winner.
  But why did it not get through to the final ?

  I hope this type of song and performance will
  be more acknowledged in the future as it send
  a happy easy “good looking” energy to the ESC.
  I hope to see more of this kind and style next year
  in Denmark Copenhagen.
  Thank you for the music to Moje 3 with
  Mirna, Nevena and Sara!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se