Serbien tillhör, som ni säkert vet vid det här laget, ett av de många länder som kommer att tävla i Eurovision Song Contest 2013 med ett bidrag framfört på ett inhemskt språk. Precis som många andra ger de likväl ut lite olika versioner av sitt tävlingsbidrag, här nedan hittar ni bl.a. den engelska versionen samt en serbisk pop/rock-version:

Serbiens ESC-bidrag 2013:
Love is everything“, Moje 3 (engelsk version)
Ljubav je svuda (pop rock version)“, Moje 3 (serbisk pop/rock-version)
Ljubav je svuda“, Moje 3 (ESC-video)
Ljubav je svuda“, Moje 3 (live-framträdande)

Schlagerpinglan: Njae… “Ljubav je svuda” tillhör ju inte mina personliga favoriter, vilket framgick av presentationen här, och det är inget som dessa versioner lyckades att ändra på. Intressant att ha hört dem, dock. 🙂

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


10 kommentarer till “Den engelska versionen av Serbiens ESC-bidrag”

 1. Adri

  Serbien ligger trea på min lista i år. Men det här var dåligt. Tack gode gud att de framför orginalversionen i Malmö 😀

  I 85% ungefär så är det ett dåligt val att översätta till engelska. Kan bara komma på två fall där det har hjälpt låten: “Never Forget” förra året och “Ninanajna” som representerade Makedonien 2006 🙂

 2. Micke

  Jag lägger till 5% till de 85% du anger Adri för jag kan inte minnas många exempel på när någon låt blivit bättre efter att ha blivit översatt till engelska. Jag kan knappt ens minnas någon som hållt samma klass som innan översättningen. Sedan är vi dock inte överens angående Islands bidrag förra året. För mig var det dödsstöten för den låten som byggdes upp inom mystiken men med engelsk översättning lämnade mystiken och blev ett helt vanligt bidrag..

  Men jag ska inte klaga just nu är jag jätteglad vad gäller ESC. Jag har fem absoluta favvislåtar men jag har gått omkring och varit orolig för ett av dem och det var Spanien. Tycker jättemycket om den gruppen och även låten även om jag bara rankar den som fjortonde bäst av alla deras låtar de gjort. Det som oroat mig har varit att sångerskan Raquel del Rosario lät så klen i rösten på liveframträdandet när låten togs ut. Polare har sagt att hon var sjuk då men jag har ändå funderat. Nu hittade jag två andra liveframträdanden och nog tusan lät hon annorlunda där. Kanon 🙂

  Serbiens låt då? Tar mer om det när Schlagerpinglan tar upp den här men som i alla fall blir den sämre på engelska.

 3. Micke

  Nuvarande topp 10:

  1. Grekland
  2. Spanien
  3. Nederländerna
  4. Italien
  5.Island

  6. Storbritannien

  7. Vitryssland
  8. San Marino
  9. Danmark
  10. Litauen/Kroatien

  Gjorde för ett tag sedan en ranking av vinnarna under 2000-talet och två tjejer här hakade på med egna. Kanontjejer 🙂 Gör en nu om vinnarna under 1990-talet och ni får gärna göra egna:

  1. 1997 Storbritannien
  2. 1990 Italien
  3. 1995 Norge
  4. 1996 Irland
  5. 1999 Sverige
  6. 1992 Irland
  7. 1994 Irland
  8. 1998 Israel
  9. 1993 Irland
  10.1991 Sverige

 4. Adri

  Micke, Schlagerpinglan har tagit upp Serbien här 🙂

 5. Kerstin

  Micke, du är också en riktigt fin kille. Här får du min rankning av vinnarna under 1990-talet.

  1. 1997 Storbritannien
  2. 1999 Sverige
  3. 1991 Sverige (Gillar inte Carola men kan inte hjälpa att jag älskar denna schlager)
  4. 1998 Israel
  5. 1994 Irland
  6. 1995 Norge
  7. 1990 Italien
  8. 1993 Irland
  9. 1992 Irland
  10. 1996 Irland

 6. Kristina

  Jag hakar på med min ranking av vinnarna på 1990-talet:

  1. 1997 Storbritannien
  2. 1999 Sverige
  3. 1990 Italien
  4. 1994 Irland
  5. 1995 Norge
  6. 1996 Irland
  7. 1998 Israel
  8. 1992 Irland
  9. 1991 Sverige
  10. 1993 Irland

  Av dessa tio var det två som jag såg som rätta segraren just det året och det var 1997 och 1999.

 7. Micke

  Adri: Se där. Hjärnan och minnet hängde inte med tydligen 🙂 Visst fan minns jag nu att hon redan tagit upp Serbien. Tack för att du påminde mig 🙂

 8. Micke

  Tack ni två tjejer med begynnelsebokstaven K för era listor 🙂 Kul att åtminstone två hakar på. Ser att vi alla tre åtminstone var överens om vinnaren. Katrina and the Waves är den enda grupp/artist jag någonsin även lyssnat på utanför ESC. Som jag har skivor med alltså och inte bara en låt. Rankar deras vinnarlåt som deras femtonde bästa låt. En mycket bra låt.

  Kristina: Även jag tyckte det var rätt vinnare 1997 och 1999 men det tyckte jag även 1990. 1991 var jag nog ganska ensam i Sverige om att bli grymt besviken (eller var jag inte ser att Kristina rankar Sverige väldigt lågt). Det var ju egentligen delad seger mellan Sverige och Frankrike. Den senare var min favvis det året så gissa om jag blev besviken när beslutet om segraren till slut kom. Det skulle ju avgöras genom vilken som fick mest tolvor men de hade lika många så då kollade de på mest tior och då hade “Stormad av en fåntratt” tydligen fått fler och vann.

  Åtminstone tror jag det var så men det kanske Schlagerpinglan har bättre koll på? 🙂

  Det tråkiga med 90-talet för mig var Irland. Tänk att världens bästa musikland vann 4½ gång och dessutom fem år i rad. Det tråkiga var bara att de gjorde det med så pass uddlösa låtar. Tänk att detta land aldrig kan ta ESC på allvar. Den halva segern togs förresten 1995 med Norge då den drivande i den låten var den irländska violinisten.

  Kul att lämna ESC 2013 för en kort stund och blicka tillbaka lite men ni blir inte av med mig där heller 🙂 Ha en riktigt bra lördag ni alla på bloggen 🙂

 9. Kristina

  Tack själv Micke. Alltid kul att prata om lite gamla saker inom ESC också. Nej jag vet inte om jag vågar säga det här på bloggen men den artisten som du säger inte sjunger utan skriker är inte heller jag så förtjust i. I synnerhet inte mina stackars öron. Nej Frankrike var inte mitt favoritland 1991 även om jag tyckte den var bra. Men precis som du höll jag på dem i slutfasen av tävlingen 🙂

 10. Kerstin

  Jag minns 1991 och finalen så tydligt. Precis som du säger Micke så hade Sverige fått flest tior och vann därmed. Jag tyckte inte om Frankrikes bidrag då och gör det inte än idag. Faktum är att jag aldrig förstått hur den ens kunde vara så nära en seger. Den låten skulle inte komma in ens på en topp 100 lista för mig. Däremot håller jag med om att Carola skriker mer än hon sjunger nuförtiden men i början av sin karriär var det mer sång. Så våra minnen från 1991 skiljer sig, för mig var det en glädjens dag.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se