OGAE Italien: San Marino 12 p.

2013-04-26 (fredag)

OGAE Italien är fanklubb nr 16 att redovisa resultatet av sin omröstning angående bidragen i Eurovision Song Contest 2013:

OGAE Italien: Topp-10 efter 16 OGAE-klubbar:
12 p. San Marino “Crisalide”, Valentina Monetta 1. (1.) Danmark 153 p.
10 p. Norge “I Feed You My Love”, Margaret Berger 2. (2.) San Marino 115 p.
8 p. Storbritannien “Believe In Me”, Bonnie Tyler 3. (3.) Norge 96 p.
7 p. Danmark “Only Teardrops”, Emmelie de Forest 4. (4.) Tyskland 82 p.
6 p. Nederländerna “Birds”, Anouk 5. (5.) Italien 76 p.
5 p. Georgien “Waterfall“, Nodi & Sophie 6. (6.) Storbritannien 71 p.
4 p. Tyskland “Glorious”, Cascada 7. (7.) Nederländerna 67 p.
3 p. Island “Ég á Líf“, Eyþór Ingi Gunnlaugsson 8. (8.) Sverige 45 p.
2 p. Azerbajdzjan “Hold Me”, Farid Mammadov 9. (9.) Ryssland 43 p.
1 p. Frankrike “L’Enfer Et Moi“, Amandine Bourgeois 10. (10.) Ukraina 42 p.
(Källa: ogaeinternational.com)

Schlagerpinglan: Ingen förändring av placeringarna i topp-tio, då OGAE Italien gav poäng till sex av de tio på listan. Det som i stället utmärkte detta resultat, förutom att de gav ett italiensk-språkigt bidrag 12-poängaren, var att Frankrike fick sitt första poäng. 🙂

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “OGAE Italien: San Marino 12 p.”

 1. Micke

  Verkar vara sju länder som leker i en egen klass om man ska tro på det här. Och Danmark blev bara fyra. Kanske mina farhågor om det bidraget att folk kanske ska börja tröttna visar sig nu 🙂 Men om man ska tro på en annan lista så säger jag bara. SE UPP FÖR MALTA!

 2. André

  Det är det här som är så otroligt spännande med Eurovision. Att oavsett vad listor säger på förhand så kan man inte ta något för givet när det väl är dags för tävling. Malta är absolut inget som jag trott på i årets tävling men nu var dem helt plötsligt etta på en lista. Man ska aldrig underskatta någon så vem vet? Malta kanske blir farliga plötsligt.
  Och när det gäller det enorma favoritskap som Danmark bär på: De är lika stora favoriter som Loreen och Alexander Rybak var vilket bådar gott för dem men å andra sidan kan det lika gärna sluta för dem som det gjorde för Ungern 2011. Nu tror jag inte personligen att det händer men poängen är att ingen kan förutse något form av resultat alls förrän artisterna gjort sina uppträdanden i sändning.

 3. Schlagerpinglan

  @André, Kunde inte formulerat det bättre själv. 🙂 Det är så otroligt mycket som hänger på de tre minuterna på scenen, för oavsett hur bra/medioker låt man än har så är det det slutliga intrycket som kommer att bedömas. (En av anledningarna till att jag envist fortfarande håller fast vid Ukraina som slut-segrare, trots att jag har ett flertal andra låtar som jag gärna ser som vinnare.)

 4. Kristina

  Ska man döma av alla mina väninnor så kommer Maltas sångare att charma ihjäl alla kvinnliga röstare i Europa. Jag är inte lika övertygad om det själv men den där listan talade ju sitt språk. Malta ledde ju överlägset. För mig är det varken en bra eller dålig låt utan en helt ok.

  Lika mycket som du verkar gilla Ukraina Schlagerpinglan, lika mycket gillar jag Italien. Gissa om jag skulle bli glad om Italien äntligen skulle stå som segrare igen efter alla år utan seger och alla år de uteblev från tävlingen. Sedan älskar jag Georgiens underbara ballad men tyvärr verkar jag vara tämligen ensam om det. Om det handlar om de tre minuterna på scen då känner jag på mig att Anouk och Holland har något alldeles speciellt i bakfickan. Det märkliga är annars Island. När jag läser här på bloggen verkar alla älska låten och artisten men varför syns det inte på alla listor i så fall. Märkligt.

 5. Schlagerpinglan

  @Kristina, Själv är jag inte så förtjust i Maltas bidrag men det är ju det som är så roligt med ESC. Skulle han få till ett kanonframträdande så vet man inte hur det slutar, för bidraget/artisten går ju tydligen hem hos ganska många. Precis som du påpekar så finns det ju en hel del andra artister som man kan förvänta sig göra riktigt bra live-framträdande, som t.ex. Anouk, så det kan bli riktigt spännande… eller så lurar vi bara oss själva och har en lång rad “Denmark 12 points” att se fram emot. Vi får väl se. 😀

  Vad gäller Island så tror jag att bidragets styrka ligger i hur det framförs och känslan det ger en och för att riktigt “komma in” i låten så kanske man måste ge låten en extra chans, vilket många kanske inte gör.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se