Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation (inklusive länkar till bidraget, låttexten, intervjuer och relevanta infosidor) av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2013. Genomgången avslutas med aktuell placering på oddslistan samt vad jag själv tycker och tror om bidraget. Se samlingssidan för övriga länders presentationssidor.

Land: Ryssland landets ESC-historik
Bidrag: “What If” videolåt-presentationlåttext
Artist: Dina Garipova dinagaripova.rufacebookwikipedia
Startnummer: nr 6 i semifinal 1
Låtskrivare: Gabriel Alares, Joakim Björnberg, Leonid Gutkin
Uttagning: TV-bolaget C1R valde både sin artist och ESC-bidrag internt.
Tidigare på Schlagerpinglan: “Rysslands ESC-bidrag 2013”
Presentationer av bidraget och artisten (på engelska):
esctoday.com eurovisionary.com eurovision.tv

Extra: Se intervjuer med Dina av Radio International och oikotimes. Se även Dinas tolkning av “Non, je ne regrette rien” samt när hon framför årets bidrag under Eurovision In Concert.

Odds: Vidare till final & topp-5 av de 39

Schlagerpinglan tror: Till final
Ryssland satsar på ett säkert kort genom att ta en aktuell, ung sångerska och ge henne ett power-ballad-aktigt bidrag enligt standardmallen. Det är varken nytt eller speciellt spännande men effektivt och bör därför kunna håva in poäng både från juryn och tittarna och därmed enkelt kunna nå finalen.

Schlagerpinglan tycker: Till final
Även om jag kanske inte “vill” tycka om denna väldigt förutsägbara låt så gör jag det. Rädda-världen-texter har aldrig riktigt varit min grej men låten är skickligt ihopaknåpad för att spela på just de rätta strängarna och det fungerar tydligen på mig. Något vinnarbidrag tycker jag inte att det är i nuläget, kanske kan ett bra framträdande ändra på det, men att det ska gå till final tycker jag är självklart.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


11 kommentarer till “Ryssland: “What If”, Dina Garipova”

 1. Micke

  Det blir ett kort inlägg den här gången så ni kan andas ut 🙂 Jag vet att det finns en tjej här som gör sammanfattningar på vad folk tycker och det är enda anledningen att jag skriver nu. Har redan sagt vad jag tycker om den här låten. Bra låt men vidrig video. Final och plats 5-10. Hoppas innerligt de lägger bort videokänslan när de är på scen.

 2. Rickard

  Videon kommer inte att ha något med framträdandet att göra! Tro mig när jag säger det! Ska vi dömma bidrag efter musikvideorna så lär det bli omkastningar! Men det är ju inte dem som länderna tävlar med som tur är! 🙂

  Ryssland har en otroligt vacker och svulstig ballad! Kan Dina få den där dramatiska känslan i låten så är den garanterat på plats 5-10 i finalen! Definitivt en potentiell segerkandidat! Årets bästa röst! Lär samla röster från alla håll!
  Och ja, som ni säkert räknat ut så tror jag att Ryssland tar dig till final! Gör man inte det så vore det en skräll som kommer att stå sig som en av de största i esc!

 3. Nathalie

  Med Ukraina, Vitryssland, Moldavien, Litauen och även Estland & Finland- i samma deltävling så finns det nog inga tvivel om att Ryssland kommer att missa finalen. För mig kan däremot det här American Talent-bidraget falla bort. Hon sjunger bra, men nej vad tråkigt. Endast min åsikt.

 4. Micke

  Rickard: Tro mig jag dömer inte bidraget efter videon. Om jag hade gjort det hade jag redan avfärdat Ryssland helt och haft dem på plats 39 efter Montenegro. Vad jag dömer är videon i sig och hoppas att de inte tar med sig detta pekoral de har på videon när de väl står på scen i semifinalen. Skulle deras framträdande vara befriat från att andas samma luftförorening som videon så är videon helt glömd i Mickes värld. Det är vad jag hoppas på för det är en bra låt i övrigt i Mickes musiköra 🙂

  Nathalie: Jag minns inte var du skrev det men du skrev något som vi är sååååå överens om. Du skrev något om att anledningen till att du tittar är att det fortfarande framförs på modersmålet från så många länder, att amerikansk mainstream pop kan man höra på reklamradion hela tiden om man vill. Ungefär så tror jag det var du sa 🙂 Håller med till 100%. En stor del av charmen med ESC är just detta och även att det är den enda företeelse där man kan prata musik med alla generationer.

 5. Kerstin

  Ännu en fantastisk ballad i årets ESC och med tävlingens bästa kvinnliga sångröst. En fantastisk vacker ballad med en artist som höjer låten ytterligare. Jag tror denna låt kommer bli riktigt farlig i finalen för dit kommer den. Jag tippar det kommer gå riktigt bra för Ryssland och tror på en topp sex placering. Final. Betyg 4+/5.

 6. Rickard

  Micke: haha ja det är väl tur att tävlingen inte baseras på videon till bidragen! En del av dem är rent ut sagt usla! 🙂

 7. Micke

  Rickard: Helt på din linje 🙂 Men vad gäller Ryssland så kan jag inte låta bli att oroa mig ändå för att de ställer upp med något så här patetiskt som Schweiz gjorde 2006. Helt i linje med Ryssland Video. Hoppas slippa ta fram spypåsarna i år 🙂 Så här LÄT Schweiz 2006. Så rara människor uppställda så fint och tar några steg framåt i robotrörelser med påklistade leendet och vill att vi alla ska ska ta varandras händer och drömma om världsfred. Är det inte bara sååååå vackert? 🙂

  https://www.youtube.com/watch?v=1OcBhYHrzVQ

 8. Micke

  Men Rickard Schweiz tog gruvlig revansch tre år senare med den här

  https://www.youtube.com/watch?v=IwbOIQYZ5S4

  Synd bara att småtjejerna inte tog den till sig 🙂

 9. Daniela

  Jag håller med om att videon är lite för mycket av det goda, men som sagt, som tur är det ju inte den som kommer att tävla och jag tror inte att det blir lika “illa” live på scen. Låten i sig är däremot definitivt en av de bättre i år, likaså sångerskan, så jag tror också att det kommer att gå bra för Ryssland i år. Jag är ganska säker på att det blir en topp-10-placering i finalen men tror inte fullt ut på vinst eftersom jag trots allt har en känsla av att Rädda världen-temat kommer att dela publiken så pass mycket att det inte räcker riktigt ända fram till seger för Dina. Personligen skulle jag dock inte ha desto mer emot att se detta som vinnare, även om det finns några andra bidrag som jag håller tummarna ännu hårdare för. Visserligen känns det väl lite som att man har hört den här låten x antal gånger tidigare i olika versioner, men å andra sidan tycker jag att budskapet passar ESC och på något sätt “hör till” bland bidragen. Dessutom är denna version en riktigt lyckad sådan som, precis som Schlagerpinglan skriver, “spelar på de rätta strängarna”. Bortsett från videon då alltså.

  Betyg: 4/5

 10. Kerstin

  Enligt panelen blir det final för Ryssland och deras ballad What if. Vissa hade synpunkter på budskapet i låten och hur pass mycket jury och publik kommer kunna ta till sig det utan att det blir “för mycket”. Vi får se om Dina Garipova lyckas övertyga och ta Ryssland till ännu en final.

 11. Rickard

  Micke: jo nog minns jag Schweiz bidrag 2006! Lite väl tillrättalagt och jag förstår exakt vad du menar! Bidragets svaghet (om det nu finns en sådan) är att det kan bli för perfekt och för mycket “ta varandras händer, rädda värden och fred på jorden över allt! Men jag tror ändå att Ryssland undviker detta! Dina kommer att sjunga sig in i mångas hjärtan!

  Schweiz 2009 minns jag alltför väl, och det smärtar fortfarande! Hur kunde de missa finalen? Obegripligt! Men det är väl det som ändå är charmen med esc! Man vet aldrig hur det kommer att gå! 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se