Ryssland i Eurovision Song Contest

2013-08-22 (torsdag)

Schlagerpinglan: En bra sak med Eurovision Song Contest är att även om det är lågsäsong så finns det hur mycket statistik som helst att gräva runt i. 😀 Varför inte börja med att ta en närmare titt på vilka avtryck Ryssland lämnat i tävlingen? Här ser ni länkar till alla deras bidrag, ordnade efter hur de placerade sig:

Rysslands bidrag och placeringar i Eurovision Song Contest:
1:a (av 43) 2008: Believe“, Dima Bilan 272 poäng i finalen
2:a (av 42) 2012: Party For Everybody“, Buranovskiye Babushki 259 poäng i finalen
2:a (av 37) 2006: Never Let You Go“, Dima Bilan 248 poäng i finalen
2:a (av 24) 2000: Solo“, Alsou 155 poäng i finalen
3:a (av 42) 2007: Song # 1“, Serebro 207 poäng i finalen
3:a (av 26) 2003: Ne Ver’, Ne Boisia“, t.A.T.u. 164 poäng i finalen
5:a (av 39) 2013: What If“, Dina Garipova 174 poäng i finalen
9:a (av 25) 1994: Vechni Stranik“, Youddiph 70 poäng i finalen
10:a (av 24) 2002: Northern Girl“, Prime minister 55 poäng i finalen
11:a (av 42) 2009: Mamo“, Anastasia Prikhodko 91 poäng i finalen
11:a (av 39) 2010: Lost And Forgotten“, Peter Nalitch & Friends 90 poäng i finalen
11:a (av 36) 2004: Believe Me“, Julia Savicheva 67 poäng i finalen
12:a (av 23) 2001: Lady Alpine Blue“, Mumiy troll 37 poäng i finalen
15:e (av 39) 2005: Nobody Hurt No One“, Natalia Podolskaya 57 poäng i finalen
15:e (av 25) 1997: Primadonna“, Alla Pugachova 33 poäng i finalen
16:e (av 43) 2011: Get You“, Alexej Vorobjov 77 poäng i finalen
17:e (av 23) 1995: Kolybelnaya Dlya Vulkana“, Philipp Kirkorov 17 poäng i finalen

Schlagerpinglan: Som synes så har Ryssland tagit sig till finalen alla de 17 gånger de deltagit i tävlingen och aldrig hamnat sämre än en 17:e-plats. Däremot har de tagit sig upp i topp-tio nio gånger, topp-tre sex gånger och vunnit hela tävlingen en gång. Ett ganska imponerande resultat! 🙂

Personligen tycker jag om en stor del av de ryska bidragen och placerar t.ex. Dima Bilans båda bidrag riktigt högt. Min absoluta favorit är däremot “Lost and forgotten” från 2010 och än idag anser jag att denna underbara komik-romantiska visa förtjänade bättre än den elfteplats den fick… men det är ju, som alltid, en smaksak. 🙂

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Ryssland i Eurovision Song Contest”

 1. Micke

  Lustigt att du nämner “lost and forgotten” som din absoluta favvis av Rysslands bidrag. Hoppas du inte tar illa upp nu men just den låten leder en sorts lista för mig. En lista där den är etta genom alla tider. Är det positivt eller negativt? Grejen är att jag vet inte det.

  Vad är det då för lista? Det är ESC topplista genom alla tider där jag helt enkelt inte vet om det är bra eller dåligt. Om det är allvarligt menat eller med glimten.

  Jag kan kolla på den vid ett tillfälle och tycka det är en jädrigt fin och vacker låt. Nästa gång jag tittar kan jag istället sitta och tycka mig se i ögonvrån på killarna att det är glimten och att ta det med en klackspark som gäller. Kvittar hur många gånger jag kollar och lyssnar jag har aldrig och kommer nog aldrig att hitta svaret. Jag får nog ringa sångaren eller låtskrivaren 🙂

 2. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag har också haft väldigt svårt för “Lost and forgotten” till en början. Först så såg jag den endast som en underbart vacker låt med en lite halvtaskig sångare och där bakgrundssångarna fördärvade stämningen med sitt tjoande. Sedan insåg jag att Peter Nalitch gjort andra låtar där humor och överdrivet (förhoppningsvis medvetet) dålig engelska var en del av charmen och då klickade det till rejält.

  Om de driver med kärlekslåtar och den dåliga engelskan är överdriven med vilje så uppfattar jag låten som ett snudd på genidrag. Nu känner jag ju inte sångaren och kan ju inte garantera att så är fallet, kanske försöker de göra en seriös ballad… men var och en tolkar ju låtarna på sitt sätt. 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se