finland I lördags avgjordes den första deltävlingen av “Uuden musiikin kilpailu 2014” (UMK), Finlands nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2014, men redan nu kan den finländska allmänheten rösta (via SMS, tele och online) på de sex resterande bidrag som tävlar i den andra deltävlingen, se startfältet och länkar till bidragen nedan.

De tävlande bidragen vid den andra deltävlingen av “UMK 2014”, 18:e januari:
1. “Painovoima“, MAKEA (jury-framträdande)
2. “Going Down“, Lauri Mikkola (jury-framträdande) (studio-version)
3. “Top of The World“, Clarissa feat. Josh (jury-framträdande) (audio)
4. “Sängyn reunalla“, Mikko Pohjola (jury-framträdande) (video)
5. “Shining Bright“, MadCraft (jury-framträdande) (video)
6. “Hope“, Hanna Sky (jury-framträdande) (officiell version)
(Källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: Båda mina förhandsfavoriter, Softengine och Jasmin Michela, tävlade i den första deltävlingen så denna deltävling blir kanske inte lika intressant för min del. Man vet dock aldrig, det är fortfarande många dagar kvar att lyssna in sig på bidragen. För tillfället så består min favorit-trio av MadCraft, Mikko Pohjola och Lauri Mikkola, hur det ser ut på lördag får vi se då. 😀

Mer om Finlands förberedelser inför ESC 2014 (inkl. resten av de deltagande bidragen och UMK-2014-schemat) hittar ni här: “Finland i ESC 2014“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Finland 2014: Startordningen för UMK deltävling 2”

 1. Micke

  Märkligt nog prickade jag helt rätt i förra deltävlingen både vad gäller finalist och den som slogs ut 🙂 Har jag förbrukat kraften helt eller kan jag få till det en gång till 🙂 Jag tar som jag tycker och inte vad jag tror:

  Till final

  “Sängyn reunalla“, Mikko Pohjola (Särklassig som jag ser det även om det i vissa partier ibland låter väl mycket “Öppna ögonen med David Urwitz”)

  Förste utmanare

  “Going Down“, Lauri Mikkola (Synd bara att en så bra vers följs av en lite tamare refräng. Men solklar tvåa för mig)

  Tre övriga med ny chans

  “Hope“, Hanna Sky (Lovar gott inledningsvis men förväntningarna dras ned med refrängen)
  “Shining Bright“, MadCraft (Kunde ha blivit något men är lite väl mycket pubertetsrock för mig. Synd)
  “Painovoima“, MAKEA (En skaplig låt totalförstörs av en kepsklädd ordbajsare)

  Utslagen

  “Top of The World“, Clarissa feat. Josh (Lika solklart sist som jag hade i förra deltävlingen och då fick jag märkligt nog rätt. Kan jag hoppas på repris?)

 2. Schlagerpinglan

  @Micke, Själv hade jag absolut inget emot att du fick rätt förra veckan och även denna vecka kan jag gå med på det utan några protester. Jag har dock sett en undersökning på näten (kommer ej ihåg vilken sidan) där “Top of The World” ledde stort, och jag tror inte att det var frågan om vilket bidrag som skulle åka ut… så det kan bli en intressant lördag.

 3. Micke

  Schlagerpinglan: Jag har också sett såna odds men på samma ställe låg Lili Lambert på sjätte plats av de tolv. Vi vet ju hur det gick med det 🙂

 4. Schlagerpinglan

  @Micke, Det låter ju lovande, var lite förvånad över siffrorna faktiskt, för även om jag inte placerar “Top of The World” absolut sist så är det definitivt ingen låt jag har med i min dröm-final.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se