Malta Det har presenterats lite mer uppgifter om vad som kommer att hända under semifinalen av Maltas nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2014 den 7:e februari: Gianluca (“Tomorrow“, ESC 2013) och Ira Losco uppges leda semifinalen som lär gästas av Gianlucas familj, Gaia Cauchi, La Voix Academy, Valentina Monetta m.fl.

20 bidrag kommer att tävla i semifinalen, vars startordning ni ser här nedan, och 14 bidrag kvalificerar sig till finalen den 8:e februari.

Startordningen för “Malta Song For Europe 2014” – Semifinalen, 7:e februari:
1. “Because I have You”, Amber
2. “Oblivion”, Chris Grech
3. “Addictive“, Romina Mamo
4. “Hypnotica”, Jessica Muscat
5. “Now and Forever“, Andreana Debattista
6. “One Last Ride”, Daniel Testa
7. “Invisible”, Raquel Galdes
8. “Just no place like home“, Fabrizio Faniello
9. “Some kind of Wonderful”, Wayne William Micallef
10. “City Lady”, Ryan Paul Abela
11. “Love Tricity”, Christabelle Borg
12. “Take Me“, Pamela
13. “Let the Sunshine in”, Sophie Debattista
14. “Love will take me home“, Franklin Calleja
15. “Safe”, Miriam Christine
16. “Until we meet again”, Deborah C
17. “Coming Home“, Fire Light
18. “Pin the Middle”, Debbie Stivala
19. “Brand New Day”, Davinia Pace
20. “Ten“, Corazon
(Källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: Min enda och stora förhandsfavorit, “Coming Home“, startar som nummer fyra från slutet vilket man inte kan vara alltför missnöjd med. De tittare som eventuellt börjat nicka till efter hälften av bidragen har förhoppningsvis vaknat vid det laget. 😉

Skämt åsido, eftersom det endast kommer att vara 1 del tittarröster och 6 delar domarröster (om jag inte fått saken om bakfoten) så borde det inte vara några problem. Förhoppningsvis är domarna redan insatta i vad det är för låtar som tävlar och blir inte påverkade av startordningen.

Mer om Maltas förberedelser inför ESC 2014 (inkl. listan över de låtskrivare som ligger bakom bidragen ovan) hittar ni här: “Malta i ESC 2014“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Malta 2014: Mer information om semifinalen”

 1. Micke

  Här är vi inte alls överens. För mig brukar Malta vara ett enda långt sömnpiller men i år tycker jag de faktiskt har fått till lite bättre bidrag. Fem av deras bidrag gillar jag och bara tre tycker jag är direkt dåliga. Vi är iofs överens om att “Coming home” med Firelight är bäst och det är ju inte illa det 🙂 Den är en av de tre av allt jag hört i år som jag rankar en bra bit över de övriga. De andra är italiens bidrag med härliga Emma och Estlands mysiga “Kui tuuled pöörduvad“, Sandra Nurmsalu. Sandra tror jag vinner i Estland men jag är rädd för att Firelight inte når hela vägen i Malta. I den tävlingen finns min stora skräcklåt i hela ESC so far “One Last Ride”, Daniel Testa. Ryser i hela kroppen bara av tanken att den skulle gå vidare.

 2. Adri

  “Coming home” med Firelight är absolut inte dåligt men jag har en låt som för mig står flera levlar ovanför alla andra och som har chans att bli MIN personliga ESC-vinnare och det är Davinia – Brand new day! 😀 tror tyvärr att Brand new day får nöja sig med en plats mellan 3 – 9 men jag kommer hålla mina tummar riktigt jäkla hårt för att Davinia förtjänar Köpenhamnsresan 😀

 3. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag uttryckte mig nog lite klumpigt när jag skrev “enda och stora förhandsfavorit” för jag menade inte att det inte fanns några bra låtar förutom “Coming home”, bara att den är i en klass för sig och att det är den jag hoppas på. 🙂 Förhoppningsvis så får jag tid att göra en liten snabbgenomgång av bidragen till semifinalen eller finalen och då kommer du att se att jag ger årets uttagning ett ganska bra betyg. 😀

 4. Micke

  Det var ingen kritik Schlagerpinglan 🙂

  Vet du jag är inte lika rädd för Daniel Testas låt i Maltas uttagning längre. Folk brukar tappa intresse när det visar sig att låtar är plagiat.

  One Last Ride – Daniel Testa
  http://www.youtube.com/watch?v=1sRSoyDCkd8

  Of Monsters and Men – Your Bones
  http://www.youtube.com/watch?v=af4e-caWwrg

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se