Schweiz Eurovision-bidrag 2014

2014-02-02 (söndag)
Schweiz I går avgjordes finalen av “Die Grosse Entscheidungsshow“, Schweiz nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2014. Uttagningen var ett samarbete mellan det tyska SRF, franska RTS, italienska RSI och rätoromanska RTR och efter tre separata uttagningar och en juryspelning var det då dags för finalen med sex tävlande bidrag.

Förutom sina tävlingsbidrag fick artisterna framföra vars en cover på en populär låt, se titlarna nedan. Vinnarbidraget röstades fram med hjälp av 50/50 jury- och tittarröster. Slutresultatet samt länkar till finalens framträdanden ser ni här nedan.

Lyssna på Schweiz bidrag till Eurovision Song Contest 2014 här:
SeBAlter – “Hunter of stars”

Resultatet av Schweiz Die Grosse Entscheidungsshow 2014: Artisternas cover-låtar
1. “Hunter of stars“, SeBAlter (RSI) “Wake Me Up”
2. “I Still Believe“, Yasmina Hunzinger (SRF/RTR) “Heavy on My Heart”
3. “Together Forever“, 3forAll (SRF/RTR) “All For Love”
4. “Au paradis?“, Christian Tschanz (RTS) “Aux Champs-Élysées”
5. “La luce del cuore“, Nino Colonna (SRF/RTR) “L’Italiano”
6. “Une Terre sans Vous“, Natacha & Stéphanie (RTS) “Papaoutai”
(Källor: eurovision.tv och wikipedia)

Schlagerpinglan: Om ni är intresserade av att se Schweiz nationella final i sin helhet så hittar ni tvåtimmarssändingen, inklusive de tävlande artisternas extraframträdande och Emmelie de Forests gästframträdande, på srf.ch.

Inför finalen hade jag “Together Forever“ som personlig favorit, tätt följd av “Hunter of stars“ och “Au paradis?” men kunde tänka mig vilken som helst av dem som vinnare, beroende på hur liveframträdandena artade sig. Förutom en liten justering vad gäller förstaplatsen så var det inte många av mina förhandsåsikter som ändrade sig efter att jag sett showen.

Personligen tyckte jag att SeBAlter var den artist som utmärkte sig mest och bäst och som därmed fick sitt bidrag att lysa starkare än alla de andra och framstod som den självklara vinnaren. Huruvidare detta kommer att fungera i ESC eller ej, det är jag däremot inte lika säker på. Jag hoppas i alla fall på det bästa. 🙂

Mer om Schweiz förberedelser inför ESC 2014 hittar ni här: “Schweiz i ESC 2014” medan länk-samlingen till de övriga länders ESC-förberedelser finns här.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Schweiz Eurovision-bidrag 2014”

 1. Micke

  Efter att ha sett bidragen live var det inte längre någon tvekan för mig bästa låten vann. Allt det som lät som ihåligt på det man tidigare hört med låten var som bortblåst. Nu börjar det hända något i ESC. Efter de tre först klara bidragen började jag undra men efter att främst Italien kommit in och nu även Finland och Schweiz börjar det få stil på det 🙂

  1. Italien 9 poäng
  2. Finland 8
  3. Schweiz 8
  4. Albanien 5
  5. Vitryssland 3
  6. Ukraina 1

 2. davve

  sanningen är tyvärr att låten inte kommer gå till final. Han sjunger dåligt och låten i sig är ingen höjdare överhuvudtaget. Att den var bästa låten är i sig förvirrande för då undrar man hur dåliga de andra låtarna var.

  Nej blir ingen final för Schweiz i år.

 3. Rickard

  davve: Ja även här är vi överens! Och att finland har en minimal chans på final med en svag semi, som du tidigare skrev, så är Schweiz alldeles för dåliga i år! Jag undrarn också hur övriga startfältet lät om denna låten vann?

  Ingen final!

 4. Schlagerpinglan

  @Micke, Som sagt, det dröjer nog ett tag innan vi blir 100% överens igen. Personligen rankar jag bidragen så här för tillfället:
  1. Finland
  2. Schweiz
  3. Vitryssland
  4. Ukraina
  5. Italien
  6. Albanien

  @davve och Rickard, Det fanns en hel del bra bidrag under resans gång men de röstades bort ett efter ett och till slut fanns det endast sex bidrag kvar. Själv tycker jag att de låter riktigt bra, men jag har ju hört dem ett antal gånger och det är ju inte riktigt samma sak. Jag hoppas dock att ni får fel vad gäller finalchanserna (men jag är nog böjd att tro detsamma).

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se