grekland I dag meddelade MAD TV, Panik Records, Platinum Records och NERIT, som står bakom Greklands nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2014, att årets grekiska nationella final är planerad till den 4:e eller 5:e mars. Programledare blir även denna gång Yorgos Kapoutzides och Despina Vandi.

Fyra artister, se nedan, är uttagna till finalen och videor till de tävlande bidragen håller för närvarande på att spelas in och kommer att släppas en vecka innan finalen.

Uppdaterat: Finalen kommer att hållas den 11:e mars.

De tävlande artisterna i Greklands nationella ESC-uttagning 2014:
Freaky Fortune feat. Risky Kid (smakprov på Freaky Fortune-låt)
Mark Angelo feat. Josephine (smakprov på Josephine-låt)
Crystallia (smakprov på Crystallia-låt)
Kostas Martakis (smakprov på Kostas Martakis-låt)
(Källor: escwebs.net, oikotimes.com och ogaegreece.com)

Schlagerpinglan: Oh, det kan man kalla triss i roliga nyheter. 😀 Inte nog med att Grekland ser ut att få fram ett ESC-bidrag, de planerar en nationell uttagning och dessutom presenterar de ett så stort namn som Kostas Martakis. Betydligt bättre än vad jag vågat hoppas på och nu ser jag verkligen fram emot att få reda på lite mer detaljer om bidragen.

I väntan på videorna av de nya ESC-kandidaterna så kan vi ju titta på Kostas Martakis Eurovision-försök från 2008 med “Always and forever“, både som video och live-framträdande vid den nationella finalen. 😀

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se