Greklands Eurovision-bidrag 2014

2014-03-12 (onsdag)
Grekland I går kväll sändes “Εurosong 2014 – A Mad Show!“, vilket var detsamma som Greklands nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2014. Förutom de fyra finalbidragen så bjöds tittarna även på ett flertal kända gästartister och tillbakablickar på Greklands bidrag i ESC genom åren.

Den slutliga vinnaren utsågs genom en kombination av tittar- och juryröster och resultatet samt länkar till finalens framträdanden ser ni här nedan.

Lyssna på Greklands bidrag till Eurovision Song Contest 2014 här:
Freaky Fortune feat. Riskykidd – “Rise Up”: live-framträdandeofficiell video

Resultatet av “Εurosong 2014 – A Mad Show!”:
1. Rise Up”, Freaky Fortune feat. Riskykidd (48% av telerösterna)
Kanenas Den Me Stamata” (No one can stop me), Kostas Martakis (23% av telerösterna)
Petalouda Stin Athina” (Butterfly in Athens), Crystallia (19% av telerösterna)
Dancing Night”, Mark Angelo feat. Josephine (10% av telerösterna)
(Källor: eurovision.tv och wikipedia)

Schlagerpinglan: Inför finalen var jag helt klar över vilken låt jag tyckte bäst om (“Rise Up“) men jag hade mina farhågor om att den inte skulle fungera live… men det gjorde den… och därmed har jag ytterligare en personlig favoritlåt klar för Danmark. 😀

Här har jag inte mycket mer att tillägga än att gratulera Grekland till både konststycket att kunna delta i ESC 2014 under rådande omständigheter, få ihop en nationell uttagning samt att ha gjort ett riktigt bra val. Vad gäller låtvalet så tror jag att många andra länder skulle kunna ha svårt att ta sig till final på denna typ av låt men eftersom det är Grekland det gäller så tror jag faktiskt att detta glädjepiller t.o.m. skulle kunna placera sig riktigt bra. 😀

Mer om Greklands förberedelser inför ESC 2014 (inkl. låtskrivarna till finalbidragen) hittar ni här: “Grekland i ESC 2014” medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se