Malta Malta valde ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2014 genom en nationell uttagning där först 20 bidrag tävlade i en semifinal och sedan 14 stycken tog sig vidare till finalen. Vann gjorde till slut juryfavoriterna Firelight med låten “Coming Home“, som nu även fått en officiell video, se länk nedan.

Maltas bidrag i Eurovision Song Contest 2014:
Firelight – “Coming Home”: videolive framträdandepreview-videotext-video

Schlagerpinglan: Jag hade en överlägsen personlig favorit på Malta och lyckligtvis så var det just den som vann. 😀 Nu när jag ser vilken rörande, varm och ytterst aktuell video de kombinerat låten med så börjar jag nästan ångra att jag flyttat ner “Coming Home” till en 5:e-plats på min topp-30. Vissa videor kan konsten att höja ett bidrag och på mig fungerar verkligen denna vackra hyllning till de stupande sedan starten av första världskriget 1914, för 100 år sedan, men jag kan tänka mig att alla inte reagerar likadant.

Se även min samlingssida “Alla bidragen: ESC 2014” för ännu fler utvalda ESC-bidrag och tillhörande officiella videor.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Den officiella videon till “Coming Home” (Firelight)”

  1. Daniela

    Ja, hur du kan ranka detta bidrag efter Softengine är nog mer än jag begriper, kan jag väl bara säga! 😉 För mig är Malta en klar vinnarkandidat medan jag starkt tvivlar på att Softengine varken kommer eller ens borde nå finalen. Nej, skämt åsido, vi får väl hoppas att du har rätt och jag fel i fallet Softengine… men vinna tycker jag faktiskt inte att de behöver göra, där går gränsen för min lojalitet mot fosterlandet! 😉

  2. Schlagerpinglan

    @Daniela, Så synd att Finland för en gångs skull (OK, stark överdrift) väljer ut en riktigt bra låt och så kan du inte uppskatta den. 😉 Ska jag gissa så tror jag däremot att Malta hamnar högre upp i resultatlistan… men jag hoppas så klart på stora finska framgångar i Danmark. 🙂

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se