Montenegro Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation (inklusive länkar till bidraget, låttexten, intervjuer och relevanta infosidor) av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2014. Genomgången avslutas med aktuell placering på oddslistan samt vad jag själv tycker och tror om bidraget. Se samlingssidan för hela samlingen med alla de övriga ländernas presentationssidor.

Land: Montenegro landets ESC-historik
Bidrag: “Moj Svijet” videolive-framträdandelåttext
Artist: Sergej Ćetković officiell webbplatstwitteryoutubefacebookwikipedia
Startnummer: nr 15 i semifinal 1
Låtskrivare: Sergej Ćetković (t&m), Emina Sandal (t)
Uttagning: RTCG avslöjade redan den 19:e november att de gjort ett internval och bestämt sig för att skicka Sergej Ćetković till ESC 2014. Det var dock inte förrän den 9:e mars som tävlingsbidraget “Moj Svijet” presenterades för allmänheten.
Tidigare på schlagerpinglan.se: “Montenegros ESC-bidrag 2014”
Presentationer av bidraget och artisten (på engelska):
esctoday.com eurovisionary.com eurovision.tv

Extra: Se intervjuer med Sergej Ćetković av esckaz.com i London och Köpenhamn samt presskonferensen efter andra ESC-2014-repet. Se även videon till den engelska versionen av tävlingsbidraget, “My love“, samt när Sergej framför “Moj Svijet” vid London Eurovision Party 2014 och Eurovision in Concert 2014.

Odds: Vidare till final & botten-15 (plats 25) av de 37

Schlagerpinglan tror: Inte till final
Ska Sergej kunna ta Montenegro till final efter att landet misslyckats de fem första gångerna? Personligen så tycker jag att låten är så pass stämningsfull och vacker att den “förtjänar” en finalplats och det finns säkert många som tycker detsamma. Tyvärr så tror jag inte att vi är tillräckligt många utan jag kan tänka mig att de kommer att missa finalen med minsta möjliga marginal.
Schlagerpinglan tycker: Till final MontenegroMontenegroMontenegroMontenegroMontenegro Betyg: 3+ / 5
Det finns så många anledningar att jag vill se “Moj Svijet” vidare till finalen. Först och främst så är det en väldigt bra låt som Sergej Ćetković även verkar kunna göra rättvisa live. Dessutom så ser jag gärna att låtar på originalspråk får framgång i tävlingen så att det uppmuntrar fler att följa i Montenegros spår. Till sist så har vi även den aspekten att det inte gått så bra för de ex-jugoslaviska länderna i tävlingen, och jag ser gärna att de får en lite uppmuntrande placering. Många anledningar, som sagt, men främst så är det en mysig låt som verkligen griper tag i mig och egentligen är det skäl nog till att vilja se bidraget gå vidare.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Montenegro 2014: “Moj Svijet”, Sergej Ćetković”

 1. André

  Tycker också att det här är en väldigt fin låt och utav det vi sett så gör den sig även bra på scenen. Det är inte den bästa balkanballaden som vart med i tävlingen men å andra sidan ska man inte jämföra den här med något så storslaget som Molitva heller. 😉
  Tycker om låten och även om den är inte är lika bombastisk som andra balkanballaden så tycker jag definitivt att den förtjänar att gå till final! Såna här inhemska och vackra låtar hör vi bara i ESC och även om många av Montenegros grannar saknas i år så tror jag att Montenegro går till final i år. Jag tror faktiskt att det faktum att Montenegro i år är ensamma i sin genre talar till deras fördel och rösterna blir inte lika utspridda på balkanländerna. De som vill rösta på en balkanballad (och det är många) kommer bara att ha den här som alternativ och jag tror inte bara att det är en finalplats som väntar utan det kan även vara en riktigt bra placering på ingång. Inte mig emot om så är fallet 🙂

 2. Kerstin

  Visst är det här vackert och han sjunger känslofyllt och bra och medans jag hör den så tycker jag riktigt bra om den. Problemet är att jag har lite svårt att komma ihåg Montenegros ballad och jag tycker nog man hört det här förut från balkan fast bättre. Det är svårt att sia om Montenegros finalchanser. För en månad sen tippade jag att dom skulle ta sig till final men nu är jag högst osäker. Betyg 3+/5.

 3. Nathalie

  Jag hoppas innerligt att Montenegro går till final, men jag har inga stora förväntningar.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se