Polen Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation (inklusive länkar till bidraget, låttexten, intervjuer och relevanta infosidor) av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2014. Genomgången avslutas med aktuell placering på oddslistan samt vad jag själv tycker och tror om bidraget. Se samlingssidan för hela samlingen med alla de övriga ländernas presentationssidor.

Land: Polen landets ESC-historik
Bidrag: “My Słowianie – We Are Slavic” video (engelsk) – framträdande (polsk) – låttext
Artist: Donatan & Cleo facebookwikipedia
Startnummer: nr 5 i semifinal 2
Låtskrivare: Donatan (m), Cleo (t)
Uttagning: TVP avslöjade den 25:e februari att de gjort ett internval och beslutat sig för att skicka Donatan & Cleo och deras “My Słowianie”, som då hade över 38 miljoner visningar på youtube, till ESC 2014. Nu har den videon visats över 42 miljoner gånger men de kommer att tävla med en engelsk/polsk version av låten i Köpenhamn.
Tidigare på schlagerpinglan.se: “Polens ESC-bidrag 2014”
Presentationer av bidraget och artisten (på engelska):
esctoday.com eurovisionary.com eurovision.tv

Odds: Vidare till final & botten-15 (plats 23) av de 31 kvarvarande (totalt 37)

Schlagerpinglan tror: Till final
Det råder ju ingen tvekan om att Polen lyckats att göra alla medvetna om att de är tillbaka i ESC och halva receptet på en succé är ju att folk lägger märke till en. Så långt allt väl. Om den uppmärksammade videon och scenshowen ror hem telerösterna så bör väl den starka låten och självsäkra artisten se till att även juryn röstar till deras fördel… och då borde väl Polens finalplats ses som säkrad. Så säker som man nu kan vara när det gäller ESC.
Schlagerpinglan tycker: Till final PolenPolenPolenPolenPolen Betyg: 3+ / 5
Om jag enbart går efter själva låten så blir det numera riktigt höga poäng, för de har faktiskt lyckats att mixa moderna och traditionella tongångar så det blir riktigt medryckande och bra. Själva texten hade jag dock önskat att de låtit vara som den var, originalspråk är oftast bäst och så även i det här fallet. Ja, det här kan nog bli riktigt bra – förutsatt att de får till ett smakfullt scenframträdande. Roligt är det i alla fall att Polen är tillbaka och jag hoppas det går bra för dem.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Polen 2014: “My Słowianie – We Are Slavic”, Donatan & Cleo”

  1. Kerstin

    Ska börja med det som är positivt och det är att Polen är tillbaks, ju fler länder desto roligare tycker jag. Det som är negativt är att jag inte alls gillar låten. Jag är väldigt osäker på att Polen tar sig till final, jag har visserligen tippat att dom gör det men jag tror många kommer vara hårda i sin bedömning av det här och då menar jag inte låten. Betyg 2-/5.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se