Schlagerpinglan: Som utlovat så kommer här några kortfattade åsikter om gårdagens semifinal och dess 15 tävlande bidrag:

Malta
1. Malta – “Coming Home“, Firelight MaltaMaltaMaltaMaltaMalta
[Gick vidare till finalen] [Betyg: 4/5]
Schlagerpinglan: Semifinalen startade starkt med en av mina absoluta favoriter och det var med lättnad jag kunde konstatera att de var så bra som jag hade hoppats. Glädjen och äktheten i bidraget kom till sin rätt och hade det inte varit för en liten detalj så hade jag varit helnöjd. Tyvärr så hörde man knappt mitt favoritparti i låten, d.v.s. bakgrundssången vid slutet. Kan de bara justera till den detaljen till finalen så kan detta mycket väl vara en av de låtar som jag hoppas tävlar om den slutliga andraplatsen.
Israel
2. Israel – “Same heart“, Mei Finegold IsraelIsraelIsraelIsraelIsrael
[Betyg: 5/5]
Schlagerpinglan: Här förstår jag ingenting. I mina ögon var Mei Finegold kvällens drottning och hennes attitydfyllda bidrag var ju ett av de få som skulle kunna utmana Sanna på lördag… och så går det inte ens till final! Varför får en oerhört stark sångerska, som ställer upp med en fruktansvärt bra låt och presenterar den på ett visuellt snyggt sätt, inte tillräckligt med röster för att ta sig vidare till final? Hur resonerade juryn? Blandade tittarna in orelevanta saker när de bedömde bidraget? Förhoppningsvis beror det helt enkelt på att jag återigen visat mig ha en lite avvikande smak och att majoriteten faktiskt inte blev lika hänförda som jag blev. Det har ju hänt förr… men man blir lika besviken varje gång.
Norge
3. Norge – “Silent Storm“, Carl Espen NorgeNorgeNorgeNorgeNorge
[Gick vidare till finalen] [Betyg: 4/5]
Schlagerpinglan: “Silent Storm” var ett av de bidrag som jag på förhand var mest nyfiken på. Låten i sig, med sin starka text, var ju redan final-material men allt hängde på om den oerfarna sångaren skulle lyckas förmedla den till tittarna. Lyckligtvis så var Carl så där skör som låten kräver men likväl stabil nog för att det skulle fungera… i alla fall för mig. När allt inramades av den underbara scenen så hade den där rätta känslan inga problem att infinna sig. Jätteroligt att se våra grannar lyckas så bra. Heja Norge!
Georgien
4. Georgien – “Three minutes to Earth“, The Shin and Mariko GeorgienGeorgienGeorgienGeorgienGeorgien
[Betyg: 2+/5]
Schlagerpinglan: Inför semifinalen så var Georgien det land som jag hade det största frågetecknet framför och därför var det nog det bidrag som jag blev mest positivt överraskad av. Fortfarande så upplevde jag det som en musikalisk lekstuga men framträdandet gjordes så fantasifullt att jag faktiskt aldrig blev uttråkad utan snarare nyfiken på vart det skulle leda. Skickliga artister som med inlevelse showar till det kan m.a.o. höja en helt oförståelig låt till relativt höga höjder. Synd bara att deras låt aldrig riktigt föll mig i smaken.
Polen
5. Polen – “My Słowianie – We Are Slavic“, Donatan & Cleo PolenPolenPolenPolenPolen
[Gick vidare till finalen] [Betyg: 2+/5]
Schlagerpinglan: Först och främst så tycker jag att det är jätteroligt att Polen är tillbaka i tävlingen och att de fick en uppmuntrande finalplats vid sin comeback. Det finns jättemånga positiva saker att ta upp här: Jag älskar mixen av modern och traditionell musik och den polska delen av låten är i mina ögon en klar final-kandidat. Även det faktum att de har en röd tråd igenom hela numret och att det blir som en liten teaterföreställning räknar jag till bidragets fördelar. Tyvärr så dras betyget ner rejält av vissa övertydliga element. Vi kan ju gissa oss till vad som menas med smörkärningen utan att de handgripligen ger sig på någon så jag är övertygad om att poängen hade gått hem även utan de inzoomade klyftorna, och då hade de dessutom haft ett riktigt snyggt nummer att vara stolta över. Så nära… men likväl så långt ifrån.
Österrike
6. Österrike – “Rise Like a Phoenix“, Conchita Wurst ÖsterrikeÖsterrikeÖsterrikeÖsterrikeÖsterrike
[Gick vidare till finalen] [Betyg: 3+/5]
Schlagerpinglan: Jag hade sett fram emot att bli bländad av ett spektakulärt framträdande i klassisk, storslagen Eurovision-stil, men jag hade nog förväntningarna för högt ställda för jag blev faktiskt en aning besviken. Jag vill gärna känna samma sak som många andra vittnar om… men det jag såg berörde mig inte alls. Conchita Wurst sjunger väldigt bra och låten är helt OK, om än en aning gammaldags kanske, så jag kan sträcka mig till att tycka att det är en värdig finalist… men knappast någon Eurovision-vinnare. Jag ger dock Conchita lite extra poäng för det underbara budskap hon står för. Förhoppningsvis smittar det av sig lite på publiken så att skandalscenerna från den första semifinalen inte upprepar sig vid finalen.
Litauen
7. Litauen – “Attention“, Vilija Matačiūnaitė LitauenLitauenLitauenLitauenLitauen
[Betyg: 2/5]
Schlagerpinglan: Först och främst så måste jag medge att “Attention” fyllde sin plats i semifinalen. Den liknade inget annat, hade attityd, matchande färger, en röd tråd och hela paketet. Jag tyckte även att Vilija sjöng riktigt bra och var trovärdig på scen så egentligen borde jag ge Litauen mer än godkänt i betyg, för de har ju fått ihop ett fungerande nummer. Problemet är att jag inte gillar låten… alls… och då blir det svårt att ge några högre poäng.
Finland
8. Finland – “Something better”, Softengine FinlandFinlandFinlandFinlandFinland
[Gick vidare till finalen] [Betyg: 4+/5]
Schlagerpinglan: Länge hade jag “Something better” som min absoluta favorit men trots att jag aldrig slutat älska låten så märkte jag att en del andra bidrag växte om den. När jag nu såg låten framföras på den imponerande stora scenen så påmindes jag om varför jag föll för den från första början och glädjer mig enormt åt att de gick vidare till final. Den fantastiska ljusshowen och sångarens lite speciella röst hjälpte till att ge bidraget den där live-rock-känslan som kanske inte är så framgångsrik i ESC men som jag likväl uppskattar. Nu hoppas jag bara att de får en relativt hyfsad placering i finalen så att även avslutningen på denna unga grupps Eurovision-äventyr blir i glädjens tecken. Heja Finland!
Irland
9. Irland – “Heartbeat“, Can-Linn (featuring Kasey Smith) IrlandIrlandIrlandIrlandIrland
[Betyg: 3/5]
Schlagerpinglan: Först och främst så får jag väl erkänna att de gjorde rätt i att ta med sig sina dansare från den irländska uttagningen. Där kändes de helt fel men på den stora scenen i Danmark kom de däremot helt till sin rätt. Ja, hela scenshowen med alla sina synintryck var faktiskt helt i min smak och jag gillade vad jag såg. Tyvärr så hjälper det inte så mycket då “Heartbeat” fortfarande, i mitt tycke, var en alltför anonym låt. Att vara enbart “bra” lockar man ingen större mängd röster på i ESC.
Vitryssland
10. Vitryssland – “Cheesecake“, Teo VitrysslandVitrysslandVitrysslandVitrysslandVitryssland
[Gick vidare till finalen] [Betyg: 4/5]
Schlagerpinglan: Precis som i fallet med San Marino i den första semifinalen så hoppades jag innerligt på en finalplats för Vitryssland, men jag trodde egentligen aldrig att det skulle inträffa. Låten är inget musikaliskt underverk, texten känns knappast inspirerande, engelskan är allt annat än perfekt och dansen kan man förmodligen beskriva på samma sätt. Det finns m.a.o. mycket som talar emot bidrag men man ska inte underskatta kraften hos en refräng som sätter sig på huvudet. När den dessutom ackompanjeras av ett härligt gung och Teos charmiga, lite nonchalanta sätt att framföra låten så har i alla fall jag svårt att värja mig för det. Lyckligtvis så var jag inte ensam om att falla för den kombinationen.
Makedonien
11. Makedonien – “To The Sky“, Tijana MakedonienMakedonienMakedonienMakedonienMakedonien
[Betyg: 2+/5]
Schlagerpinglan: Då jag hela tiden varit lite osäker på om Makedoniens bidrag skulle fungera live så satt jag i TV-soffan och hoppades på att Tijana skulle skrälla till med ett riktigt kanon-framträdande. Till saken hör ju det att jag gillar både artist och låt men aldrig riktigt övertygats av det jag sett fram till semifinalen. För att göra en lång historia kort: semifinalsframträdandet gav mig ingen anledning att ändra uppfattning.
Schweiz
12. Schweiz – “Hunter of stars“, Sebalter SchweizSchweizSchweizSchweizSchweiz
[Gick vidare till finalen] [Betyg: 3+/5]
Schlagerpinglan: Trots att jag egentligen är smått allergisk mot både visslingar och “cowoby-plink” så har jag gillat “Hunter of stars” sedan första gången jag hörde den. Kombinationen av den medryckande takten, lättrallade melodislingorna och Sebalters ivrigt gestikulerande sätt att framföra den på gör att det är svårt att bli annat än positivt inställd till hela upplevelsen. Jag ser den inte som någon allvarlig kandidat till ESC-titeln men med glädje och charm kan man komma långt. Att gissa att Schweiz är på väg mot sin bästa slutplacering i tävlingen på väldigt, väldigt många år anses nog inte vara någon vild gissning.
Grekland
13. Grekland – “Rise Up“, Freaky Fortune feat. Riskykidd GreklandGreklandGreklandGreklandGrekland
[Gick vidare till finalen] [Betyg: 4/5]
Schlagerpinglan: Nää… vad var det som hände här? “Rise Up” är den låt som jag spelat överlägset flest gånger av ESC-bidragen och jag hade en liten förhoppning om att denna fenomenala låt kunde få cirkusen att bege sig till Grekland 2015. Det jag såg var visserligen ett helt OK nummer, men absolut ingen Eurovision-vinnare, inte ens om de sätter sången. Det är m.a.o. delade känslor här: både glädje för att de gick vidare och får en ny chans i finalen, men även lite sorg över att det inte verkar som att slutresultatet blir så bra som jag hoppats på. Nåja, Grekland hade väl ändå inte haft råd med att hålla ett jubileums-ESC, så det är kanske lika bra.
Slovenien
14. Slovenien – “Round And Round“, Tinkara Kovač SlovenienSlovenienSlovenienSlovenienSlovenien
[Gick vidare till finalen] [Betyg: 4/5]
Schlagerpinglan: “Round And Round” är ytterligare en av mina långtida favoriter som jag tydligen behövde påminna mig om varför jag en gång föll för den. Detta är för mig folkmusikspop när det är som bäst och när jag för en gångs skull gillar att de kör halva låten på engelska så kan jag inget annat än att tacka alla de som hjälpt den vidare till final. Jag vågade aldrig tro på det men är överlycklig över resultatet. Både för att det är ett bra bidrag men även för att det är just Slovenien, som verkligen vill vara med i tävlingen men knappt har råd. Förhoppningsvis är tittarna/jurymedlemmarna lika generösa med rösterna i finalen.
Rumänien
15. Rumänien – “Miracle“, Paula Seling & OVI RumänienRumänienRumänienRumänienRumänien
[Gick vidare till finalen] [Betyg: 3/5]
Schlagerpinglan: “Ojsan!” är nog ett ganska sammanfattande ord för hur jag upplevde det här. Jag har hela tiden tyckt att “Miracle” var väldigt hackig och jag började inte att få grepp om den förrän för en kort tid sedan. Jag var så nära att börja gilla disco-energin i låten… och så presenterar de låten på detta helt förvirrande sätt. De hade inkluderat väldigt många saker i sitt nummer, allt utom en fungerande röd tråd och detta gjorde att jag kastades tillbaka till ursprungspunkten. Nu förstår jag mig varken på låten eller framträdandet och hade helst sett att finalplatsen gått till Israel, som hade både en fungerande låt och scenshow. Men vem vet, kanske skingras dimman vid finalen?

Schlagerpinglan: Ja, detta var den andra semifinalen och bortser man från min enorma besvikelse över att Israel inte gick vidare så får jag väl ändå medge att jag, precis som efter den första semifinalen, är riktigt nöjd med resultatet. 🙂

Främst så är det p.g.a. att resten av min topp-fyra: Grekland, Finland, Slovenien och Vitryssland, tog sig vidare men även för att Norge imponerade och får vara med bland resten av de nordiska länderna i finalen. Jopp, vi är där alla fem! Grattis till oss. 😀

Nu ska jag låta intrycken från dessa två semifinaler smälta lite och sedan blickar vi framåt mot den stora finalen. Det roliga är att det lika gärna kan bli en riktigt nagelbitande omröstning utan någon klar favorit som att en ensam sångerska får ta emot 12:a efter 12:a. Jag vet vad jag hoppas på i alla fall. 😉

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


20 kommentarer till “Eurovision 2014: Några tankar om den andra semifinalen”

 1. Nathalie

  Jag som kvinna förstår ärligt talat inte det “farliga” i det polska bidraget, jag tycker faktiskt att den är riktigt bra, visst är det väl lite smålöjligt med “tuttflickorna” med smörkärningen- men det är ingenting som jag reagerar på och jag är ändå feminist!
  Visst spelar det på sex, men herregud- det gör ju snart allting nuförtiden!
  Aftonbladet med andra har målat upp det polska numret som om det är det värsta, mest skandalösa som någonsin beskådats, håll för de stackars barnens ögon- my god!

  Flytta till Afghanistan och titta på Burqorna- säger jag till dessa urlöjliga fåntrattar som tar så illa vid sig!

 2. Christopher

  Min teori att Israel missade finalen är för att många har säkert den på top 10 men att väldigt få har den som favorit. Dem fick väl kanske 1-2 poäng för dem flesta länder som tyvärr inte räcker till final, jag är väldigt säker på att dem kom på plats 11. Bäst var Slovenien och sämst var Georgien.

 3. Schlagerpinglan

  @Nathalie, Jag vet inte om det var menat åt mig eller inte men jag vill bara förtydliga mig i alla fall. 😀 Personligen har jag inget emot vare sig sexiga nummer eller scenkläder där det visas mycket hud. Konsten är att göra det så att det blir snyggt, vackert, sexigt eller vad det nu är man är ute efter. I detta fallet så tycker jag de misslyckades totalt men smaken är ju som alltid delad.

 4. Kerstin

  Här är även min sammanfattning över gårdagens semifinal.

  1. Malta- En stor favorit för mig innan semifinalen och inget igår har förändrat den saken. Kanske att jag tycker framträdandet hade kunnat göras bättre men det är inga större fel på deras framträdande egentligen så dom är definitivt en personlig favorit imorgon. Sångaren har en härlig röst och går igenom rutan. Topp fem för Malta känns inte omöjligt. Betyg 4+/5.

  2. Israel- När Schlagerpinglan tog upp det här bidraget så skrev jag följande: jag är osäker på om den hårda och tuffa attityden kommer tilltala folket just i det här sammanhanget: Jag var osäker på om Israel skulle lyckas i ESC i år. Risken fanns att många skulle uppfatta det här som allt för aggressivt. Jag är inte så chockad faktiskt och jag tycker inte att framträdandet igår var så fantastiskt men visst trodde jag ändå det skulle räcka till final. Betyg 3+/5.

  3. Norge- Visst lyckades han ändå sätta sången hyfsat igår det tycker jag absolut men där finns fortfarande ingen karisma alls. Låten superbra men den så enormt favorittippade Espen har blivit förbipasserad av en mängd länder redan. Jag tror inte längre på vinst för Norge. Men låten den älskar jag. Betyg 4/5.

  4. Georgien- Nynna på denna låten den som kan. Det kändes som om alla inblandade på scen spelade på varsin låt. Det här framträdandet ändrade absolut inget för mig. Betyg 1/5.

  5. Polen- Jag är riktigt glad jag inte gillar låten för hade jag gjort det då hade det där framträdandet gjort mig oerhört frustrerad. Det känns så fruktansvärt onödigt. Betyg 2-/5.

  6. Österrike- Conchita sjunger jättebra och framträdandet var väldigt snyggt men det absolut viktigaste saknas, en bra låt. Tycker absolut Österrike hör hemma i finalen men inte jag heller tycker detta är någon eurovision vinnare. Betyg 3+/5.

  7. Litauen- Jag blir bara matt av det här. Betyg 1/5.

  8. Finland- Jag har tyvärr lyssnat sönder den här låten lite men det är en jättebra låt och jag hoppas på det bästa för Finland imorgon. Betyg 4/5.

  9. Irland- Både låt och framträdande var alldeles för anonymt. Betyg 3/5.

  10. Vitryssland- Oemotståndligt. Härlig text, härlig artist och ett underhållande framträdande. Betyg 4/5.

  11. Makedonien- Stel artist som viftade med sin ena näve i luften. Hyfsad låt men artisten var ingen som tilltalade mig. Betyg 2+/5.

  12. Schweiz- Väldigt stressig låt och sångaren han både sjöng, spelade instrument och visslade, mycket hände sannerligen på de tre minuter han stod på scen. Konstigt Schweiz som missat final med rätt bra låtar tar sig dit med denna. Betyg 3-/5.

  13. Grekland- Tycker faktiskt denna låt gör sig betydligt bättre live. Men sången var inte hundra och den där studsmattan kunde dom slopat helt. Betyg 3-/5.

  14. Slovenien- Mellanmjölk för mig. Betyg 3/5.

  15. Rumänien- Herrejessus, det var så rörigt och jag fick inge grepp om någonting. Betyg 2+/5.

  Så kul att Norden fått med samtliga bidrag. Programledarna kollade jag in lite extra igår och nja några stjärnor är dom väl inte som våran egna Petra Mede. Jag tycker dom här inslagen med eurovision rekorden är väldigt underhållande. Nu ser jag fram emot finalen imorgon och hoppas så klart att våran Sanna som varit min favorit från början vinner eller åtminstone får en väldigt fin placering.

 5. Daniela

  Jag tyckte att gårdagens semifinal höll riktigt hög kvalitet såtillvida att flera bidrag överträffade mina förväntningar och höjde sig live, vilket ju alltid är roligt! 🙂 Det tydligaste exemplet är nog Rumänien, som steg från att ha varit ett medelmåttligt bidrag till att bli en av vinnarkandidaterna i mina ögon. Även jag har nämligen upplevt den som väldigt hackig och svår att riktigt få grepp om, men i motsats till dig Schlagerpinglan så kände jag hur alla bitar föll på plats igår och skapde en medryckande helhet som kan räcka mycket högt upp i resultatlistorna! Också Grekland klätrrade några snäpp på min lista tack vare liveframträdandet, trots att jag nog redan tidigare sett den åtminstone som en topp 10-finalist. Malta och Norge, som tillsammans med Sverige från första början utgjort min personliga favorit-trio, lyckades också glädjande bra live och åtminstone Norge vill jag nog fortfarnde hålla kvar i segerstriden. Det bidrag som av publikens reaktioner att döma lär bli svår för övriga finalister att slå är väl dock Österrike… Och inte mig emot egentligen, trots att även jag hade förväntat mig ett ännu mäktigare och pampigare live-framträdande. Sedan glädjs jag naturligtvis också åt Softengines finalplats, trots att jag fortfarande har, och förmodligen alltid kommer att ha, svårt för vissa delar av låten. Två finalister som jag gärna hade bytt ut i går kväll är däremot Polen och Vitryssland, mot t.ex. Israel och Irland, men man kan ju inte få allt. 🙂 Hur som helst kan det nog bli en riktigt spännande kväll i morgon! 😀

 6. Micke

  1. MALTA – “Coming Home“, Firelight (I ett bra startfält i Malta var detta den jag gillade allra bäst. Tog till mig den direkt. Håller det fortfarande? Absolut det är en av mina tre favvisar. Det mest positiva är att killen nu verkligen fått till sången. I deras final var det darrigt men nu satt det verkligen. Finns bara några små minus: Jag gillade låten bättre innan de gjorde om den. Lyssna själva här efter.
  http://www.youtube.com/watch?v=iqP65vGsmk0
  Sedan precis det som Schlagerpinglan sa. Det bästa var bakgrundssångarna i slutet men de har ju nu tonats bort. Inledningen är tam nu innan bas och trummor kommer in) http://www.youtube.com/watch?v=iqP65vGsmk0

  2. ISRAEL – “Same heart“, Mei Finegold (Den största chocken i esc-historien kanske? Nej det var när Lovebugs och Schweiz missade final 2009. Då fanns det åtminstone en delförklaring med att sångaren var sjuk och hade 40 graders feber och att rösten inte höll. Men var fanns det för förklaring till Israels miss igår. Det märkligaste uttåget sen uttåget ur Egypten. Vad tusan hände egentligen? Visst hon sjöng inte riktigt lika bra som på video men det var ju marginellt. Kan det ha varit den tuffa framtoningen som stang tillbaka på henne?)

  3. NORGE – “Silent Storm“, Carl Espen (Oerhört vacker låt men killen är tyvärr utan utstrålning vilket jag tror kommer att bita Norge i häcken. Tveklöst gjorde killen dock sitt absolut bästa framförande och vem vet, kanske börjar han bli varm i kläderna. Självklart kan vi inte vänta oss dans med tanke på vad låten handlar om men in med lite mer inlevelse grabben)

  4. GEORGIEN – “Three minutes to Earth“, The Shin and Mariko (Mitt största hatobjekt inledningsvis men jag tycker inte ens illa om det längre. Tvärtom hittar jag godbitar lite överallt, i synnerhet hennes röst. Nu hjälper det dock inte då låten är alldeles för rörig och man hittar aldrig in i den på något sätt. Dock absolut inte sämst längre)

  5. POLEN – “My Słowianie – We Are Slavic“, Donatan & Cleo (Ja du jag tror jag håller mig utanför diskussionen om den här låten. Kan säga som så att jag tanken med blandning nytt och gammalt och att de fått till det riktigt bra. Resten får ni fortsätta prata om. En sak till förresten. Sicken skillnad på låten på engelska och på polska. Hela låten urvattnades när det plötsligt blev engelska)

  6. ÖSTERRIKE – “Rise Like a Phoenix“, Conchita Wurst (Jag har bara en önskan och förhoppning. Nästan en vädjan till alla röstare. Om ni röstar på honom gör det då för att ni gillar bidraget och inte för att bevisa något. Om ni inte röstar på honom låt det då vara för att ni inte gillar låten och inte för att ni ogillar hans framtoning. För mig kan detta vara tävlingens bästa röst och låtmässigt högt upp det med. Han fick verkligen till det i semifinalen)

  7. LITAUEN – “Attention“, Vilija Matačiūnaitė (Om vi någonsin står i riskzonen för att bli invaderade av en främmande nation har vi nu ett utmärkt nytt vapen. Ersätt alla vapen vi har med inspelningar av Litauens bidrag 2014. Inte en enda nation hade invaderat Sverige om de riskerat få höra den här låten från alla håll och kanter. Är det en låt eller är det en provsprängning?)

  8. FINLAND – “Something better”, Softengine (Det här är en grupp som kommer att bli mycket bra med tiden när de hållit på ett tag. Mycket lovande tonåringar. Låten är stark men det omusikaliska pianoplinkandet drar ned betyget lite för min del. När det bara fanns två platser kvar till final och varken Österrike eller Israel var i final var jag säker på att Finland skulle missa. Men vem hade väntat sig en härdsmälta hos alla röstare som fick bort Israel)

  9. IRLAND – “Heartbeat“, Can-Linn (featuring Kasey Smith) (Som ni som läst min dynga vet ser jag Irland som världens bästa musikland och varje år tänker jag “nu kommer de att börja ta tävlingen på allvar” men det händer ju aldrig. Inhyrda låtskrivare och en sångerska som hade svårt att hålla tonen. Vad tusan handlar det om. Nog nu för mig. Jag hoppas Irland hoppar av esc 2015 och jag vill inte se dem igen förrän de tar allt på allvar)

  10. VITRYSSLAND – “Cheesecake“, Teo (Ett av de få bidrag jag har svårt att hitta en åsikt om. Vet att många tycks hata den medan Schlagerpinglan och andra tycks älska den. Vad ser hon som andra inte ser eller tvärtom. Själv ser jag intet. Kan inte säga vare sig ett gott eller ont ord om den. Däremot reagerade jag när jag läste det Markus Larsson skrev. Han dissade låten hejdlöst och i synnerhet för att han tyckte det var löjligt att kalla kvinnans könsorgan för Cheesecake. Sicket trams. Har han överhuvudtaget hört texten eller?

  11. MAKEDONIEN – “To The Sky“, Tijana (Att tjejen har bra sångröst kan ingen ta ifrån henne. Tyvärr är hon lite övertydlig i sitt framförande och det förvånar mig att de inte dragit ned på det. I övrigt har låten för många likheter med andra låtar för att tilltala mig. Ett hyfsat hantverk men inte så mycket mer)

  12. SCHWEIZ – “Hunter of stars“, Sebalter (Urtöntig, fjantig och jag vet inte allt som sagts. Det tycker väl även jag förstås? Inte alls. Definitivt inget bidrag som vinner priser för genialitet men varför måste det alltid vara det. Det här bidraget gör mig glad och då skiter jag i eventuella skönhetsfläckar. Synd bara att killen tog till förinspelad vissling. Urlöjligt då jag vet att han klarar det hur lätt som helst ändå)

  13. GREKLAND – “Rise Up“, Freaky Fortune feat. Riskykidd (Mina föräldrar berättade för mig för många år sedan om en fest de varit på. Då hade de en skivspelare som matade in nya låtar hela tiden. Vet inte vad det heter. De berättade att två timmar in på festen var det plötsligt en som sa “Har vi inte hört den låten förut”. De kollade och det visade sig att den fastnat på samma låt som matades gång på gång. Ungefär så känns varje sekund av det grekiska bidraget för mig. Studsmattan var nära att ta jumbopriset för kvällen)

  14. Slovenien – “Round And Round“, Tinkara Kovač (En av de skönaste låtarna i år. En riktigt må gott låt. Långt ifrån Nederländernas klass men klar två när det handlar om mysighet. Om jag ska ge dem ett råd inför finalen blir det att ta tillbaka bandet på scen. Kändes väldigt tomt utan dem och hela framtoningen blev lidande)

  15. RUMÄNIEN – “Miracle“, Paula Seling & OVI
  (Finns bara ett ord som kommer över mig och det är VARFÖR? Varför skickar man sånt här? Har de inte tillräckligt med dagis i det där landet där detta passar in? Alltså den refrängen tar alla möjliga negativa pris. Trodde jag sett det värsta i låten men jag hade fel. Plötsligt stod han och såg allmänt fjantig ut och luftspelade på en keyboard eller vad det var. My oh my. Kan ha varit kvällens sämsta framträdande)

 7. Elisabeth

  Varför dessa svala omdömen kring Conchita och hennes låt? För mig har hon varit en given vinnare från första gången jag hörde hennes bidrag (precis som Ryback och Loreen) den innehåller allt, ett vackert nummer, en storslagen låt en fantastisk röst. Att det utöver kvaliteterna i bidraget dessutom har ett budskap gör det inte sämre. Jag älskar det och kommer att rösta allt jag förmår imorgon!!

 8. Daniel

  Ni som följer denna blogg vet ju att jag gillar Österrike och har gjort det från allra första början. Då var det inte så många som gillade den. Men nu verkar fler ha tagit den till sig och det är jag jätteglad för. Det var som med dig Micke och Nederländerna. Jag och många fler var inte riktigt med dig till en början. Men du fick över mig och andra på din sida efter Nederländernas framträdande i semifinalen.

  Nu hoppas jag bara på att Österrike får en riktigt fin framskjuten placering. Och varför inte vinna?

  Vad gäller Israels missade finalplats tror jag att det hade lite med stylingen att göra. Både makupen och kläderna var sådana att de tog fokus från låten. Dessutom var hela koreografin underlig och inget man mindes eller blev tagen av. De kunde ha gjort så mycket mer med denna underbara artist. Verkligen synd för jag gillade henne och låten!

 9. Daniel

  Elisabeth, kul att du också gillar Österrike. Jag kommer också rösta på honom/henne.:-)

 10. Schlagerpinglan

  @Daniel, Ja, det är bara att gratulera. 😀 Jag kommer ihåg när jag blev överförtjust i Ace Wilders bidrag med en gång men det dröjde ett tag innan massorna hakade på. Den gången gick det inte hela vägen utan Sanna “kom ivägen”. Nu är jag på andra sidan hejarklacken och bara önskar att Sanna ska komma ivägen ytterligare en gång. 😉

 11. Daniel

  hahaha….ja det får vi hoppas Schlagerpinglan. Jag blir glad om Sverige vinner. Självklart!
  Men för tävlingens skulle är det inte så tokigt om vinsten går till Österrike. (eller Malta, Italien eller Armenien).
  Om Sverige eller Danmark vinner igen kanske fler länder hoppar av till nästa år och det vill vi ju inte!

 12. Daniel

  Och jag minns att du Schlagerpinglan var Ace Wilder-fan långt innan vi andra ens knappt hade hört låten. Där hörde och såg du något som vi andra först missade. Eloge för det!

 13. Schlagerpinglan

  @Daniel, Tyvärr så tror även jag att tävlingen mått bäst av att den lämnat Norden för några år… men nu när vi är så nära så hade det känts lite snopet att falla på mållinjen. Men men… det är inget man kan avgöra själv utan det ska bli väldigt spännande att följa röstningen i morgon och se hur de olika delarna av Europa röstat, och sedan ännu lite senare hur jury- och tele-rösterna fördelat sig.

 14. Kerstin

  Vad gäller Nederländernas bidrag så gillade jag den från första början men det var först efter framträdandet i semifinalen som alla bitar föll på plats och jag numera ser den som en vinnarkandidat. Dock har jag en här hemma som älskar den tokmycket och haft den som nummer ett från första början. Men sen har jag två andra familjemedlemmar som tror på Österrike och själv tror jag på Sverige. Det här med att Sverige vann för endast två år sedan kan vara en faktor som inte kommer gynna oss men jag hoppas att alla röstar på den låt dom tycker är bäst och att det är den enda avgörande faktorn och ingenting annat. Förmodligen en utopi men jag kommer aldrig sluta hoppas.

 15. Kerstin

  Jag har en fråga till dig Schlagerpinglan som jag undrar över. Det gäller telefonröstningen. Det är möjligt dom sagt något om det här i semifinalerna men i så fall har jag helt missat det. Får man ringa hur många gånger man vill på ett bidrag eller är det begränsat? Jag vill minnas att det var begränsat förra året när Sverige hade tävlingen. Minns jag fel? Hoppas du har svaren.

 16. Schlagerpinglan

  @Kerstin, Jag tyckte mig höra programledaren säga att man fick rösta upp till tjugo gånger, och eftersom den siffran figurerat andra år så tror jag att det kan stämma… men jag är inte helt säker då jag inte hittat uppgiften på den officiella sidan.

 17. Rickard

  Relativt bra resultat minus Israel då! Österrike övertygade mest och är numera en av mina absoluta favoriter till att vinna esc! Och att till Wien är ju inte heller det så dåligt!

 18. Kerstin

  Ok Schlagerpinglan, tack för svaret.

 19. Micke

  Daniel: Ibland ser man saker i en låt före andra och ibland är man efter. Det är så enkelt 🙂 Jag har hela tiden trott att förr eller senare upptäcker folk det jag upptäckt i den fantastiska Calm after the storm.

  Tvärtom när det gäller Österrike som jag inte alls tog till mig i början. Jag erkänner att det nog låg lite grann i det faktum att jag sett honom live bräka som ett får. Det låg nog lite i bakhuvudet på mig. Dåligt av mig rent ut sagt för när man tar sig an ett nytt bidrag ska man vara som ett tomt blad och ta till sig det man ser och hör just då och ingenting annat. Nu har jag hört den rätta Conchita och han har en fantastisk röst.

  Nu hoppas jag bara italienska Emma Marrone presterar det fantastiska på scen som jag har sett henne göra i liveklipp i andra låtar. Det största orosmolnet för mig där är den dåliga videon Italien slängde ut. Måtte det inte vara det stuket de ska köra liv.

  Rickard: Nej Wien är sannerligen inte dåligt. En helt fantastisk stad som jag rekommenderar till alla som inte varit där. Jag är där varje år så jag vet 🙂

 20. davve

  Jag säger såhär.. Om inte nu sverige vinner så hoppas jag isåfall att sanna förlorar mot Conchita ifrån österrike. har en hemsk känsla av att ryssland kommer vara med i toppstriden och skulle kännas olustigt om detta land vann just i år..

  Men i mitt hjärta måste jag erkänna att jag hoppas Sanna Nielsen får vinna imorgon.

  Hon leder bettingen och ingen har förlorat som har lett bettingen dagarna innan finalen på flera år…

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se